סתם דיון שכזה....

סתם דיון שכזה....

שמעתם מה קרה בטח עם הסיפור של האמסטף.... אז לאלה שלא מעודכנים,כלב מסוג אמסטף התקיף(ואף הרג..
) שלוש פעמים בשבוע אחד... והכלב אמסטף שהרג את הילדה בת הארבע, עכשיו מוצא להורג- הולכים להרוג אותו..לשחוט אותו...לרצוח אותו.. איך שלא תקראו לזה-הכלב הולך למות בגלל המקרה. מה אתם חשובים על זה..??שזה מעשה חכם!?? שככה אנחנו הורגים חיות!?!? שככה המינה שלנו פועלת!??!לפי גזר דין מוות?!?! ואפילו שזה לא על בני אדם...לחיות יש לב,יש מחףיש אוויר,והכי חשוב.. יש רגשות-אתם חושבים שזה הצעד הנכון...?אני ממש הזדעזתי ששמעתי על זה בחדשות...

נו, באמת..../images/Emo19.gif

מילא לא להרוג חיות בשביל ניסויים, את זה עוד אפשר להבין, אבל לא להרוג אותם אפילו על זה שהם רצחו ילדים? מה יעשו עם הכלב הזה עכשיו? הוא מסוכן לציבור, תשימי אותו בכלא לכלבים כדי שילמד את העונש שלו וכלבים אחרים ירתעו מלעשות את המעשה כי כל שאר כלבי האמסטף בטוח יראו את המקרה של הכלב הזה בחדשות ועכשיו הם לא יתקפו יותר, נכון? מה יותר חשוב, חיי אדם או חיי כלב
לדעתי התשובה ברורה. ואני בן אדם שמאוד אוהב חיות, בעיקר כלבים, אבל במקרה הזה אין מה לעשות. זה הצעד הנכון.

נו באמת!!?!?

קודם כל- אחת הסיבות שלא צריך לרצוח כלבים זה באמת כמו שאמרת כי אין להם שיקול דעת,הם לא מסוגלים לחשוב כמו בני האדם וללמוד מטעויות..שלהם או של אחרים.. אבל מה???אין יותר פתרונות???אז תן לי להאיר לך את הנושא... א' אפשר לשים מחסום על הפה של הכלב... אפשר לדאוג לאכוף את זה גם עם חוקים..... ב' כל.. לא אוהבים את הרעיון של מחסום??? אז לשים את האמסטף בכלובים או משו.. אבל לרצוח!??!???

מממ..

טוב קראתי את ההודעה שוב וזה די נשמע מתנשא.. אז סורי..זו ממש לא הייתה הכוונה שלי..
הנושא פשט מעצבן אותי... אבל באמת..מה רע במחסום? ואם פוחדים שהוא םגם יתקוף עם הגוף(שריטות וכולי..) אפשר לשים במכלאה או משו.. אבל לקחת חיים זה פשוט מזעזע...

ומי יטפל בהם במכלאות../images/Emo35.gif../images/Emo19.gif

למה למישהו לקנות כלב אם הוא מפחד ממנו? וברחובות הם גם מסוכנים.

linu2

New member
אני חושבת שזה ממש עצוב

וצר לי לשמוע שמרדימים אותו, עם כל הכאב על מה שהוא עשה לילדה. עוד יכתבו על זה שיר...

זה הדבר הכי חסר היגיון ששמעתי...

אני יודעת שזה כואב, להרדים את הכלב (לא לשחוט אותו כמו שנכתב פה איפשהו) אבל למען האמת, תחשבי על זה, יש פתרון חלופי טוב יותר? אין מה לעשות, כי הכלב הזה מהווה סיכון, הוא הרג ילדה. נכון, באמת אין לו שיקול דעת כמו של בני אדם אבל הסיכון שהוא יפצע\יהרוג מישהו אחר הוא די גבוה. ודרך אגב, אני לא חושבת שיש הבדל גדול בין לכלוא כלב במכלאה\לשים לו מחסו\לאלף אותו לבין לקחת לו את החיים. אבל אולי זאת רק אני.

ענת1986

New member
לשחוט אותו? להרוג אותו? לרצוח אותו?

אני מאמינה שירדימו אותו. אל תהפכי את המצב להיסטרי מידי. מדובר ברציחתה של ילדה קטנה ומסכנה בת 4 ע"י הכלב הזה. רציחתה של הילדה המסכנה הוא המקרה. לשאר ההודעה- לדעתי ההמתה של הכלב בעיקר נועדה כדי שההורים ידעו כי הכלב מת, ושהוא לא חי בעוד ילדתם מתה. הצעת החוק נגד כלבים מסוג זה היא הדרך הכי טובה למנוע מקרים כאלה בעתיד, ולא המתתו של האמסטף הנוכחי.

צריך לקחת הכל ולהסתכל על זה אחרת:

מי קונה כלב אמסטף?! אנשים שרוצים כלב תוקפני. הם מחנכים אותו להיות כזה, ולכן, לא פלא שזה מה שיוצא. אסור בשום אופן לעשות "עליהום" על כלבי האמסטף ולא לאשר את החזקתם בארץ! ההיסטוריה האפלה של האנושות כבר הראתה לנו לאן זה מוביל... קחו למשל את הכלב מהסיפור המפורסם עם מוות בת הארבע. הכלב היה כלב שמירה, אכל בשר חי, חתולים ואפילו כלב קטן. עם כל הצער והכאב שבזה - האשמה המלאה היא של ההורים. איך משאירים אותו ככה, עם תינוקת?!

../images/Emo3.gif

אני לא חושבת שרצוי להרוג. לדעתי צריך להימנע מלהרוג את הכלב, כי כמו שאמרת- אין לו שיקול דעת, והעניין שההורים בחרו לגדל את הכלב בתוך הבית למרות שידעו שהוא הרג קודם לכן כלב פינצ'ר, זה מפיל את האשמה עליהם, כמה שזה כואב להודות. אבל מצד שני אני לא מקנאה באותם אנשים שבגלל כלב איבדו ילדה.. איבדו חיים.. בגלל פיוז שקפץ לכלב בראש. אני חושבת שבבית עם ילדים קטנים לא צריך לגדל כלב שנחשב מסוכן. וגם אם כן- שיקשרו אותו. לחברה שלי יש כלבת אמסטף בבית מאז שהיא והאחים שלה היו ממש קטנים, והכלבה היתה קשורה (אבל בשרשרת ארוכה שאיפשרה לה להסתובב בלי להרגיש מחנק) בתוך הבית. כך שאם הורי הילדה שנרצחה היו עושים בשכל, הכלב היה קשור ולא היתה בעייה מלכתחילה. בעניין גידול כלבים גדולים/מאיימים/שקשה להשתלט עליהם- מי שחושב שיכול לקחת על עצמו גידול כלב כזה, צריך להיות אחראי מספיק ולהקפיד על כך שהכלב יהיה קשור, ולטייל איתו מס' פעמים ביום (עם רצועה ומחסום!) כדי שהכלב יוציא אגרסיות ולא ירגיש חנוק וירצה בהזדמנות הראשונה "לנקום"- ולתקוף מישהו. לי יש כלב מסוג "וים מרנר", והוא גדול וחזק ולמרות שהוא ידידותי מאוד וחמוד ואוהב ילדים, אני תמיד דואגת לטייל איתו עם רצועה, ובגלל שהוא מאוד חזק ויכול למשוך אותי עם הרצועה אחריו, אני לוקחת אותו בשעות הערב כשאין ילדים בסביבה, וגם לא לאזורים עם המון אנשים שהוא עלול לרצות "לשחק" איתם. וואו חפרתי... אבל היה לי חשוב להדגיש שהבעלים בסופו של דבר "מחליט" על אופי הכלב. זה תלוי איך הוא מתייחס אליו ומגדל אותו. והמקרה של הילדה היה סיפור עצוב של אנשים שלא יודעים לטפל בכלבים ואיך לשמור על מרחק סביר בין כלב לילד קטן.

שפוצה

New member
שמעי...את ממש התרכזת בלהבהיר לנו

את המצב של הכלב המסכן- שבמובן מסויים אני מסכימה איתך. אבל...לא הקדשת מספיק מחשבה לילדה בת ה4 שהכלב הזה-המסכן, לקח את החיים שלה ברצח אכזרי לגמרי...וזה רצי לכל דבר זה נכון שאין לו יכולת מחשבה...אבל הילדה הזאת נפלה קורבן כמו עוד שני קורבנות באותו שבוע- כפי שציינו בהודעות הקודמות ומי יודע איפה יהייה סוף לזה...זו הייתה יכולה להיות שכנה שלך בת דודה שלך או אפילו את שתיפול לידיים של הכלב הזה- אז לדעתי הפתרון הטוב ביותר בכדי להימנע מסיטואציות כאלה זה פשוט לא לאפשר גידול של כלבים מסוג כזה

מממ

טוב,אז בחדשות אמרו שהכלב הולך למות-לא שהולכים להרדים אותו... לא הייתי מתחילה את הדיון הזה על שמועות,רק בגלל שהזדעזעתי מהחדשות רציתי לשתף אותכם...
ועכשיו בקשר לנושא.... שמעו,חבל לי על הילדה....מסכנה....איזה מוות בייסורים היא עברה...קשה לי אפילו לדמיין את זה...
אבל מה לעשות..ואני לא מחפשת אשמים אבל הם פשוט מול העניים שלנו-ההורים....איך מביאים כלב כזה לבית של ילדה בת 4?? ואם כבר הבאתם...אז תדאגו להכלל-תקשרו אותו(כמו שהיה רשום איפשהו פה..),שימו לו מחסום,תצאו איתו יותר..תעשו משו!! זה לא כלב רגיל...זה הרי ידעו שאמסטף זה כלב תוקפני. ודבר שני.. הבנו שהכלב פוגע ותוקפני-עכשיו צריך לחשוב מה לעשות בעתיד- אפשר באמת לאסור את גידולו-לשים מחסומים-לכלוא- ובאמת כשאני חשובת על זה... מבחינת הכלב אני לא יודעת מה עדיף בכלל.. להיות כלוא כל החיים או למות?
לא יודעתתת!!! אני רק יודעת שהם החליטו על מוות בלי לחשוב אפילו-ומזל שיש משפט עכשיו שקצת יבהיר את העניינים בצדק. ואני לא ניסיתי להבהיר רק את המצב המסכן של הכלב... אני יודעת ומבינה את ההורים שרוצים שהכלב כביכול ייענש... אבל עדיין-אפילו בעונש צריך להיות צדק. טוב חפרתי לאללה..זזתי.. יום טובי לכולם:) ביייז

האחריות מוטלת על ההורים

לא להגיע כלל וכלל למצב שבו ילדה בת 4 מגיעה לכזו סכנה! זוהי רשלנות של ההורים, ואמנם הכלב אכזרי ותוקפני, אבל זה לא ומר שצריך להרוג את כל כלבי האמסטף, אלא להטיל חוק האוסר על גידולם.

באותה דעה ../images/Emo45.gif

החוסר אחריות של ההורים פה הוא בלתי נסבל וממש מעצבן והחוקים שנחקקו על מנת להגיע למצב שתוך כמה שנים אין גזע אמסטף, רוטווילר וכו' הם מוגזמים מעט. אבל לגבי הכלב הספציפי שנשך אני באמת חושבת שצריך להרדים אותו.

T S F1

New member
כלב לא הורג סתם!!!

אני בטוחה שהיה שם משהו.. במקרה אם הילדה האבא של הילדה כל הזמן הרביץ לכלב... הכלב רק הגן על עצמו... על שאר המקרים לא שמעתי.. אבל אני גידלתי אמסטף בבית וזה הכלב הכי הכי שיש! הוא שומר עליך והוא נאמן לך.. תמיד!!! זה לא סוג מטומטם.. הם מאוד חכמים..

למעלה