סתם בשביל הקוריוז

חייםלוי

Member
מנהל
סתם בשביל הקוריוז

אני יושב בשירות ביבליוגרפי וניגש אדם ומבקש את כל הפרשנויות על ספר תהילים. יש לנו למעלה מ- 1000 כאלה אם לא יותר. אחרי תחקור קצר הצלחנו לרדת ל- 22 ספרים. מסתבר שהוא רוצה פרשנות רק לפרק מסויים.

DGtal

New member
איך הצלחת לצמצם?

כמעט כל הפרשנים הקלאסיים טרחו לפרש את כל הספר (או לפחות את רובו הגדול), כך שאני סקרן לדעת איך הצלחת לצמצם כל כך ביעילות. ברמב"י יש חלוקות לפרקים, אבל זה מתעסק רק במאמרים, וטרם ראיתי קטלוג ספרים שרושם על איזה פרק מדבר הפירוש.

חייםלוי

Member
מנהל
שאלתי אותו האם הוא מתכוון לכל הספר או

לחלקים. מתברר שהוא התכוון לפרק ק"ל. מכאן זה היה קל. יש מיון אצלנו לפרשנויות על פרקים. אבל זה לא נגמר בזאת. אחרי שעבר על הרשימה של 22 הספרים חזר וביקש שאשלח לו במייל את כל הפרשנויות על תהלים. זה בלתי אפשרי ולכן הסברתי לו בדיוק איך מחפשים את זה בבית ושיעשה זאת בזמנו החופשי.

DGtal

New member
לא הבנתי

גם אם יש לכם מיון לפי פרק (תחת איפה לחפש?), אז (אם הצלחתי להבין נכון) נתת לו 22 ספרים שמתעסקים רק בפרק הזה, אבל לא נתת לו עוד מאות פרשנויות שמתעסקות בכל הספר ובין השאר בפרק זה. משהו לא מסתדר לי.

חייםלוי

Member
מנהל
מה שנתתי לו הוא את המיון לפרק או נכון יותר

לסדרת הפרקים קכ עד קלד ‪224.17(CXX-CXXXIV)‪ ‪Bible. Hagiographa (Ketuvim). Psalms (Tehillim) - CXX-CXXXIV - Commentaries‪ כמובן שיש עוד הרבה מאד ספרים העוסקים בפרק אבל חייבים איכשהו לצמצם ואם רוצים אחרי כן אפשר להרחיב משם. הוא גם ביקש אחרי כן את כל הספרים העוסקים בתהלים ואז הסברתי לו איך עושים זאת בבית.. בדלפק ההדרכה אין לי זמן ויכולת לעסוק באדם שרוצה כל כך הרבה חומר וגם לא כל כך מסתדר עם המחשב

Sapientia

New member
../images/Emo6.gifבעיה מוכרת...

כשעבדתי באוני' מישהו ניגש אלינו פעם וביקש "חומר בהיסטוריה".... ובטכניון מישהו הגיע לפני זמן מה וביקש "ספר באנגלית". אמרתי בסבלנות שיש הרבה- איזה הוא צריך? והוא ענה: "אני לא יודע... תפני אותי למדף של ספרים באנגלית ואני כבר אמצא אותו..."
אחרי כל זה הסברתי בקצה הסבלנות שלי שיש לנו המון, ואני צריכה לפחות לדעת באיזה נושא, הוצאתי ממנו כמה מילים מהכותרת, ואכן קיים ספר כמו שהוא חיפש, אבל לא בטכניון. והאידיוט שואל: "אולי בכ"ז? תבדקי במחשב, אולי תמצאי..." דביל

למעלה