סתם בורות!!!!!!!

סתם בורות!!!!!!!

אתמול הגיעו אלינו חמי וחמותי לבקר. חמותי ידעה שהיו לנו אורחים שלבן שלהם יש טוראט בדיוק כמו לגיא. כאשר היא הגיעה היא אמרה לי שאין לה בעיה עם זה שאנו פתוחים ומדברים על הטוראט אבל היא חושבת שאנחנו ציכים להשקיע את האנרגיות שלנו בלנסות לעזור לו ש"יבריא מהמחלה הזאת". הסברתי לה שזאת תיסמונת ולא מחלה ומה ההבדל בינהם ושהוא לא יכול להבריא ממנה, אלה אנחנו צריכים להתמודד עם התסמונת. היא אמרה לי עכשיו הוא יותר רגוע ואני רואה שזה עומד לעבור לו. אמרתי לה שהוא יכול גם להתפרץ עוד דקה ממשהוא שיקפיץ אותו. כמה שלא הסברתי היא מתעקשת שצריך לעזור לו להחלים וככל שנתעסק בזה פחות כך זה יעבור יותר מהר. חמותי אישה אינטליגנטית, ומאוד אוהבת את בני אבל אני רואה שקשה לה להבין את הטוראט. חבל, אני מקווה שיבוא היום והיא תקבל את הטוראט. לפחות אני שמחה ויודעת שמכם עצות כאלו אני לא אקבל או עצות כמו שקיבלתי לא מזמן:"תפסיקו להיות רכים איתו, הוא מנצל אתכם, תעמידו אותו במקומו וכו... לאותם האוהבים עם העצות המטופשות, שאף אחד לא יעמוד במקומי! אוהבת אותכם במיוחד בשל ההבנה שלכם, הרגישות וכמובן התמיכה. שלכם אלונה.

o g

New member
קבלי חיזוק../images/Emo24.gif../images/Emo140.gifאורית

השגיא

New member
אלונה,כמה שחמותי סבתא טובה

היא בטוחה שלבן שלי יש טוראט בגללי [!],והיא גם טורחת להגיד את זה לבעלי בכל הזדמנות. כשגילינו שזה טוראט היה לי מאוד חשוב לשתף אותה כי היא כל הזמן אמרה לי לתת לו "שתי סטירות שילמד להתנהג". אני מודה שנורא נורא נפגעתי מזה.. אפילו קצת בכיתי.. אח"כ החלטתי לא להתיחס לזה, כי בסופו של דבר אם היא לא מקבלת את הנכד שלה כמו שהוא, היא פוגעת גם בעצמה, כי הוא מרגיש בזה ופחות רוצה להיות איתה... חבל, אבל חבל גם בשבילה...

אלונה מלאכית

תראי נשמה טובה, להרבה אנשים קשה לקבל את זה. אולי אם היא לא מבינה את הטוראט של גיא תסבירי לה דרך קריאה. לפי דעתי הספר של ד"ר מיקי אברמוביץ הוא הכי מתאים . והכי חשוב : אל תקחי ללב מזה אני שמה לב שאת קצת פגועה ממנה. אני יודעת מה זה כשלא מבינים ויש כאלו אנשים שמיתעקשים אפילו עלי שזה כן וכן וכן יכול לעבור, המון שואלים אותי " מה אין לזה תרופה"? ולפעמים לצערי כמה שאני מסבירה שום דבר לא נקלט או לא זז מהמחשבה שלהם שכן אפשר להעלים את זה. כאילו שזה שפעת או משהו. מקווה שיום יבוא והיא תבין את זה. זה הכל עניין של זמן לפי דעתי. אני מבינה וכולנו מבינים אותכם ואת גיא המקסים. נ.ב- אם היא תגיד לו את זה בפנים שלו הוא עלול לפחד או להלחץ והטיקים יתגברו לו והבטחון העצמי שלו ירד, תשתדלי שהוא לא ישמע את הדברים האלו. המשך יום מקסים לך, את תומכת ואוהבת ואמא מקסימה.

שביק

New member
אלונה היקרה של גיא ודני ועוד...

מה דעתך להזמין את חמך וחמותך ל"חג האביב" שלנו? ייתכן שכשיראו קבוצה ניכבדת של אנשים וילדים עם טוראט הם יפנימו את הדברים. חמותך תיראה ילדים מוכשרים, אנשים מצליחים, מסתדרים עם הטוראט ויש להניח שהדבר ייטיב עמם ועמכם. בהצלחה. שביק

הלנה

New member
סבים וסבתות

הי אלונה, כמו שכתבתי לך במסר לפני כמה ימים, באמת לסבים וסבתות יותר קשה לקבל את העובדה שלילד יש בעיה ושחלק גדול מההתנהגויות שלו הם לא בשליטתו. אני שלחתי לחמותי את הספר של מיקי לפני שבוע, כי היא באמת פחות רואה את ערן ופחות מעורבת במה שקורה, אז קשה לה להבין שלחינוך שלנו (הרך מדי לטעמה) אין קשר למצב. ההורים שלי, שמאד מעורבים בחינוך של ערן, היו איתנו אצל הפסיכולוגית שלו ואני חושבת שזה די עזר להם להבין, אם כי לאבא שלי עדיין קשה לקלוט. לפני כשבוע או יותר שלחתי עלון באנגלי שמיועד לסבים וסבתות, האמת שהתחלתי לתרגם אותו עוד באותו יום, אבל מאז לא היה לי זמן להמשיך. אני מקוה שאעשה זאת בימים הקרובים ואשלח אליכם. הוא אומנם לא מחדש לנו הרבה, אבל הוא פונה ישירות לסבים ולסבתות וזה לדעתי יכול לעזור קצת. בינתיים, אין לנו ברירה, אלא לקבל בהבנה את ההערות שלהם, שהרי שלא כאנשים זרים, אין להם כוונה לפגוע והם רוצים רק את הטוב ביותר לנכדים האהובים שלהם. הלנה

למעלה