סתם בא לי לשתף

סתם בא לי לשתף

אז כמו שחלק ממכן שמכירות אותי יודעות שאני עכשו בחופש ,חופש מהעבודה וחופש מהבנות אבל עוד שבוע זה נגמר ואז הן מסיימות את הקיטנה ומצטרפות עלי לחודש של חופש שמקווה שכמה שפחות התעצבנויות וכעסים. אז רציתי לספר לכן מה אני עושה בחופש, אז חוץ מלהפגש בבתי קפה עם חברות אני וסתם להסתלבט אני בעיקר עסוקה בהתארגנויות לבת מצווה של ה-ADHD שלי. חשבנו לעשות משהו ממש קטן וצנוע אבל זה לא ממש כך אנחנו עושים במסעדה בדיוק בעוד חודש עם המשפחה לא חשבתי שיהיו כל כך הרבה הכנות אבל יש. אבל יש לי בעיה ובזה אני מרגישה צורך לשתף. מצד אחד אני באמת מרגישה שהיא התבגרה וכל פעם מזכירה לעצמי שיש לי נערה בבית שגם זה לא קל . לא מספיק ADHD אז עוד מתבגרת שזה עוד יותר מקשה את העיניין. אך מצד שני היא כל כך ילדה יש דברים שהיא מאוד לא עצמאית בהם לפעמים אני מרגישה שאיפה היא ואיפה גיל 12 ממש זה לא זה. לפעמים אני שואלת את עצמי לעזזל למי אנחנו עושים בת מצווה למה זה בכלל נחוץ עכשו. היא אומנם בת 12 אבל עולה לכיתה ו'(נשארה שנה בגן) אז אולי היינו צרכים לחכות עוד קצת ושתסיים את בית הספר היסודי אבל יחד עם זאת הדר יודעת שגיל 12 זה בת מצווה ועוד הבנות בכיתה חוגגות בת מצווה.בקיצור אני בכאלה תחושות מעורבות. לא שאני יכולה עכשו לשנות כי כבר קבענו והדר מחכה לזה כל כך אבל יחד עם זאת היא כל כך מוציאה לי לפעמים את החשק.

מיליגו

New member
לפעמים דווקא העובדה שעושים מהמסיבה

עסק גדול נותנת לילד תחושה שהוא גדול. נראה לי שאם תדברי איתה ותגידי לה שאת ממש גאה בה שהיא כבר בת מצוה וגדולה וכו' היא תפנים את זה ובחלק מהדברים תנסה להוכיח לך שהיא גדולה. הם מבינים הרבה יותר ממה שזה נראה מבחוץ. לא שההתנהגות התינוקית תפסיק לפתע פתאום, אבל נראה לי שככל שתעשו ענין יותר גדול מהמאורע כך תהיה לה יותר מוטיבציה להתנהג כגדולה, וחוץ מזה המון מזל טוב.

מחזקת ומעודדת ../images/Emo49.gif

אני יכולה להבין את החששות ,והדאגות שלפני ארוע וכל ההתרגשות ,וההכנות מכניסות עוד קצת למתח .אבל אחרי כל מה שעוברים בסופו של דבר ,.החוויה היא בלתי נשכחת במיוחד עבור הילדים .מפני שעם כל הלחץ וההתמודדות שלנו ההורים הם הילדים לא פחות מוטרדים מכל מה שקורה סביבם .לכן בחום אני ממליצה למלא את הבטן בהרבה אוויר ולשחרר אותו בהדרגה ובעיקר לא לשכוח מי הוא זה שסביבו מתרחשת כל העלילה .תני חיבוק אוהב ,היום זה הזמן אחר כך זה חולף. בהצלחה ממני ענת

zivadina

New member
אני בעד התנהגות "לפי הספר"

כל ילד צריך לעבור מספר שלבים בחייו. אחד עובר אותם בשל יותר, ואחד עובר אותם בשל פחות. עדיין יש לו הזכות לעבור את השלבים בדרכו שלו, מבלי שישוו אותו לילדים אחרים. אני בטוחה שבת המצווה, אותו מנהג שהמסורת שלנו קבעה לבנותינו, תעזור לבתך להבין שהיא עוברת עוד שלב בהתבגרות שלה. מאחלת לכם הנאה רבה!!!

zorefs

New member
רוצה לחזק אותך

גם בתי כזאת את יודעת אבל זה שינה משהו ובעצם בנו שינה ואנחנו מנסים לשנות גישה איתה ולתת לה יותר עצמאות ולשחרר אותה וזה קורה היא מסתדרת נהדר יש אומנם לפעמים התפרצויות פה ושם אבל זה בגלל שעובר עליה משהו וכן צריך לעשות בת מצווה שתרגיש כמו כולם ותדע שזה גם שלב שהיא עוברת בו וזה כן עוזר להבין וצריך להפנים את זה לה ולנו. לפעמים אני חושבת שלנו יותר קשה מלהם. אז תעשי זאת בהנאה ותנסי לשתף אותה בכל דבר ולהפנים כי צריך זאת לנו קשה לנו לקבל שהם מתבגרים מהר והגיע גם שעתם. בכל מקרה תהנו מהרגע כי זה רגע קסום ומהנה. ומאחלת לכם כמובן המון מזל"ט מאתנו ומנופר. בתי מאוד נהנתה מבת המצווה שלה ואפשר לומר התבגרה. בכל מקרה תחשבי חיובי ולא צריך להיות לך או לבעלך רגשות מעורבים. אז בהצלחה

למעלה