סתם בא לי לשתף

סתם בא לי לשתף

עכשו חזרתי עם הקטנה ,אחות של הדר (זו "שבגלללה אני כאן בפורום)מבדיקת רופא בבית הספר בדיקה שעורכים לילדי כתה א'. חזרתי משם בלי מצב רוח אני יודעת שזה מזה טיפשי אבל זה בכל זאת מפריע לי. יש לי ילדה אחת חולה עם הרבה קשיים ופתעום אומרים לי שגם השניה לא "מושלמת" מה איך זה יכול להיות?!אמרו לי שמבדיקה שעשתה האחות החא לא רואה ולא שומעת טוב. היינו בעבר בבדיקת שמיעה בגלל שהיו נוזלים באוזניים אבל עכשו הכל בסדר, לגבי ראיה גם אני וגם בעלי משקפופרים אז מה גם הילה אןלי בדרך אמרו לנו להיות במעקב עוד חצי שנה לםני שמחליטים על משקפיים. עיצבנה אותי האחות שאמרה שטוב שאנחנו עוקבים אבל בכל זאת יש בעיה לא צריך להתכחש לה היא גם אמרה שהילדה גבוהה מיד אוף התעצבנתי אני יודעת שאני לא צריכה לקחת את זה ללב אבל בכל זאת מה לעשות שאני כל כך רגישה? תודה שהקשבתם למצוקות ליבי.

אוגי 22

New member
גובהה מדיייייייי?!?!?!?!

מה זה הדבר הזה? נחמד לדעת שיש דבר כזה, כלומר איך בדיוק היא מודדת דבר כזה, אז הילדה גבוהה אז מה, זה אומר שמשהו לא בסדר אצלה, סורי אבל אני פשוט לא מקבלת את זה, והאחות הזאת אל תשימי עליה, אל תקחי את זה ללב כל כך. מה שכן באמת חשוב שתעקבו אחרי עניין הראייה והשמיעה שיהיה לך יום מקסים

תפוזינה ממוש

לא לקחת ללב מתוקה, קודם כל שלא ישליך על הילדה ואם הילדה "גבוה מידי" עלק אני ייקח טוב מה זה השטות הזאת בחיים שלי לא שמעתי דבר כזה... גם אחותי הייתה גבוה מידי, בגן בכיתה א' בכל כיתה היא הילדה הכי גבוהה ובגיל 12 בערך זה נעצר - כזאת שטות לא שמעתי בקשר לשאר תהיי עם אצבע על הדופק אנחנו איתך!!! לא לקחת ללב !!! בשום פנים ואופן!!!

חייםלוי

Member
מנהל
זה שאת רגישה זה בסדר

זה שהאחות הזאת לא רגישה זה לא בסדר. מה זאת אומרת הילדה גבוהה מדי? כל ילד מתפתח בקצב שלו. לגבי משקפיים אם שניכם משקפפורים אז גם היא תהיה - לא נורא. ולגבי השמיעה צריך לבדוק. היתה בעיה ונפתרה אבל אולי נשארו עדיין שרידים. מעקב עוד לא הזיק לאף אחד.

S E M 151

New member
הי תפוזינה ובוקר טוב

אז ככה האחות הגדולה של הדרי שלי, הייתה גם היא "גבוהה מידי", מעל העשירון העליון והממצועים מהרגע שנולדה. היום בת שש עשרה וחצי כבר כמעט כל הבנים עברו אותה בגובה, חלק מהבנות גם (מעט) וחלק השלימו פערים או שלא, וזה מאוד יפה בעיני. (זו מרב) הבת האמצעית שלי (נועה) כבר מגיל שלוש עם משקפיים ומספר לא נמוך בסביבות הארבע כולל צילינדר, השד לא נורא בכלל. (אני בלי משקפיים האבא שלהן עם משקפיים) ולהדרי שלי כמובן יש את הסיפור שלה והשבוע במסגרת בדיקות מקיפות שעשינו ואנחנו עדיין עושים לה הסתבר שיש לה גם בעיה לא כל כך נפוצה בראיה, היא לא רואה טוב מרחוק מאוד דבר שעלול לגרום לעייפות העיניים ופזילה. בדיקה נוספת לגבי זה תהיה לה עוד חודש אצל מומחה. ובדיקת שמיעה כחלק מסדרת הבדיקות בסוף החודש הזה. גם היא סבלה מבעיות שמיעה בשל נוזלים באזניים נקווה שזה עבר והכל תקין. ואם לא השד הזה, ממש לא נורא בעיני. יום טוב ואל תקחי ללב. המושלמות היא לא ראיה או שמיעה אלא בלב.

תפוזינה יקרה

למרות ואולי בגלל שגם אני אחות - אחות אינה אלוהים ועד כמה שאני זוכרת - לאלוהים אין אחיות (אז היא גם לא אחותו). חוסר רגישות או אולי בטחון מופרז בו לוקות אחיותי למקצוע - עושה לנו לפעמים "שם לא טוב..." יש אימרה שאני מאוד דוגלת בה המדברת על טאקט: TACT IS KNOWING HOW FAR IS GOING TOO FAR החוכמה לדעת עד היכן אתה מדבר מתוך ידיעה - ומאיזו נקודה ה"ידיעות שלך" מובילות אותך להפגין בטחון עצמי מופרז ולומר דברים שהשתיקה יפה להם. זכרי דבר אחד תפוזינה יקרה: תפקידה של אחות בית הספר הוא לחדד את הראיה ולהסב תשומת לבם של ההורים בעדינות ובחוכמה - למצבים הדורשים התערבות נוספת, בירור נוסף. אחיות בריאות הצבור מוסמכות ויודעות בהחלט לבצע בדיקות עיניים, ומוסמכות לבדוק אחוזוני גדילה. האחריות ליידוע ההורים אכן מוטלת עליהן - אך הרגישות, הידיעה כיצד עושים זאת - זה כבר סיפור אחר. ראי את הדברים כמות שהם: גובה אינה מגבלה - נהפוך הוא. ומשקפיים - היו ככל הנראה מצב צפוי בהסתמך על הגנטיקה של ההורים. חשוב שתחזקי את בתך, שיש להניח כי חששותיה אינם מעטים. תמכי בה, (ואנחנו בך!!! אין לי אומטיקונים אך כאן בא חיבוק גדול) והראי לה את האור בכל שינוי. רק את האור ! ! ! והוא ישנו בכל מקום. שלך, ברבורה.

תודה לכולם

יש כאן בפורום אנשים מדהימים שממש מחממים את הלב וכף להכנס לכאן כל פעם מחדש ולשתף גם לא בדברים ששיכים בהכרח לאפילפסיה. יום נעים לכולם.

כולם פה צודקים!

וואוו, מה שקרה לך זה בדיוק מה שקורה כל הזמן. תמיד למערכת החינוך יש דעות (קדומות, מיותרות, לא חשובות) בכל עיניין בתפתחות של הילדים. מ- מתי צריך לגמול מיניקה (בעיקר בקיבוצים)- ועד- איבחון בעיות קשב ודיסלקטציה ויעוץ פסיכולוגי מיותר!!! (נותנים לידים תרופות ללא צורך) בקיצור, תשימי פס, אם היתה "בעיה" אמיתית היית שמה לב לכך בעצמך. למערכת החינוך יש יתרונות וגם חסרונות.

למעלה