סתימה בכיור

Dulyi

New member
סתימה בכיור

שלום לכם אשמח אם תוכלו לעזור. המים בכיור במטבח בקושי יורדים, לוקח לכיור המון זמן להתרוקן. ניסיתי כבר כמה פעמים עם פותח סתימות (2 סוגים שונים) וזה לא עוזר (מה גם שאנחנו מקפידים מאוד על מסנן לשאריות אוכל). יש לכם אולי רעיונות מה עושים? איך גורמים למים לרדת? אגב, הדירה ישנה ונותרו לי מס' חודשים בלבד לגור בה כך שאיש מקצוע הוא לא פיתרון מתאים... תודה מראש

cbr1100

New member
מתחת לכיור

יש סיפון (פלסטיק - החלק הנמוך ביותר - נראה כמו כוסית). צריך לפתוח אותו ולרוקן את כל מה שהצטבר בתוכו. לא תאמינו מה גדל שם.... ולשים לב שלא יפלו גומיות אטימה מהחלקים. להחזיר חזרה למקום... והמים שוב זורמים חופשי.

Dulyi

New member
ניסיתי, הוא ריק

אין בעיה של אוכל שנתקע, כמו שאמרתי אנחנו מאוד מקפידים שאוכל לא יפול לביוב וגם את הסיפון בדקתי (פעמים) והוא ריק לגמרי. מה עוד זה יכול להיות? מה אפשר לעשות?

ומה עושים במקרה של סתימה במקלחת?

זה מה שקורה אצלנו כרגע, לוקח למים המון זמן להתנקז, ובינתיים חדר האמבטיה מוצף [גם בית ישן, קומת קרקע]. שם אי אפשר לפרק את הסיפון למטה... מה ניתן לעשות?

Dulyi

New member
ניסית פותח סתימות?

באבטיה אני שמה אחת לתקופה פותחי סתימות (ניסיתי כמה סוגים עד שמצאתי אחד שממש עושה את העבודה), אצלי לרוב נהייה סתום בגלל השערות ולכן צריך לא רק לשים חוסם/לאסוף אותם כל הזמן אלא גם לשים את הפותח סתימות אשר 'ממיס' את מה שכן הגיע למטה.

goanin

New member
הרבה סודה קאוסטית

ומים רותחים... אבל: תשפכי את הסודה קאוסטית אל הצינור, אחרי שפרקת את הסיפון ואת הצינורות שאחריו.

Dulyi

New member
בעיה/שאלה

את הסיפון אני יכולה לפרק אבל לא את הצינורות שאחריו, גם בשל המיקום וגם כי אני מפחדת שלא אוכל לחברם שוב (מאוד מאוד ישנים וחלודים). אפשר לשים את הסודה דרך הפתח בכיור? ואגב, איפה קונים את הסודה הזאת? תודה על ההתיחסות.

אינסטלטור שהזמנתי טען

שהסודה הקאוסטית דווקא מחמירה את המצב. לא הבנתי למה, ולא בטוחה שזה נכון, אבל לידיעתכם.

גרזנית

New member
בשבוע שעבר הזמנתי ביובית

לא עזרו החומרים, השחלת הכבל וכו הזמנתי ביובית, נניקו את כל השוחות, עשו בלאגן בחצר אבל נפתרה הבעיה. לא תמיד הבעיה היא מקומית בכיור, לעיתים הבעיה היא בשוחה ואז אין מנוס מבזמנת בעל מקצוע

למעלה