סתיו

Idan91

New member
לא כ"כ.

הבעיה העיקרית במבחנים במתמטיקה היא שלא מספיק לדעת איך פותרים תרגילים, צריך ממש להבין את החומר ולחשוב. זה נורא.

עכשיו אני מבינה

את התערבותך הגסה בשירון בגרסתו הכמעט סופית באמת תהיתי למה דווקא רקפות ולא איזה פרח אחר..

אטיוד5

Active member
מגייס את שיירי הבוטאניקה ...

שהופריתי בהם בתיכון, מאבק אותם מעט, וזורע פה בפורום. ובכן, רוב הרקפות שראית בסיור שלך בחיק הטבע המטולאי לא "נבטו". הן התעוררו מתרדמתן לצליל טיפות הגשם הראשונות. פקעות הרקפות שהן למעשה גבעולים מעובים הנצו והתחילו להרים את הגבעול ואולי גם לפרוח. נכון שיש גם זרעים לרקפות שנבטו, אבל אלה הם מיעוט. הזרעים האלה התפתחו מביציות שהופרו ע"י אבקנים ואח"כ הופצו - כנראה לפני 5-10 שנים. רוב הזרעים לא שורדים את תהפוכות השנים האלה או שלא מתקיימים תנאים בשבילם לנבוט. [אטיוד משתחל בתפקיד שחל בוטאני ומשחיל לשחלת הפורום]

אטיוד5

Active member
טוב בתור פיצוי קחי ...

שיר עברי אודות הרקפת. את יכולה לפזם לך (ולחשוב עלי).

רגע, רגע

מכיוון שאני בכל זאת מודע לעניין הבצלים, פקעות וזרעים (שמעתי צליל של זלזול?) אז מה הפועל המתאים? אם נביטה היא הוצאת עלים ושורשים של זרע שמשריש אזי מה היא פעולתם של הפקעת והבצל המתעוררים משנתם ומתמתחים אל מול פני החמה?

nutmeg

New member
../images/Emo6.gif

אני אתפקע, כשתאמר שלום אנילומבינה איך הגעתי עד הלום כי אם תרצה רקפת, זה יהיה פתרון מושלם, קשה יותר לפרוח, או לנבוט פה לעולם.

אטיוד5

Active member
גם אני תהיתי

אבל לודאי שלא לנבוט. אולי, כמו שרשמתי, להתעורר. או לצמוח שהוא שם פועל גנרי. או לפקוע, לפצוע, לפצוח? לא יודע. נשמע שיש פה שדה סמנטי חדש בשביל נאטמג.
[מה עושות הפקעות בלילות? הן עוצמות את עיניותיהן הגדולות שולבות את שרשיהן הקלים ישנות הפקעות בלילות]

shellyland

New member
אז זה מה שקרה גם

עם הנרקיסים במרפסת שלי, שהוציאו גבעולים אבל עוד לא פרחים? איך יכול להיות שהם הרגישו את "טיפות הגשם הראשונות" אם לא ירד שום גשם ואם אני נותנת להם אותה כמות מים כל השנה?

Idan91

New member
השאלה החשובה היא:

למה לבזבז מקום במרפסת על משהו שהוא *רק* פרח? (ולא תורמוס ההרים, עליו יש ביודע לעשות)

למעלה