סשן פורום 31-5

בארס

New member
הבן שלי ער ובועט..חח

ונראה לי שיש עוד כמה סמויים. היה יום ארוך?

יום ארוך ונהדר

מעניין כמה היה שונה הסשן אם הייתי מגיע ב-8? זאת שאלה שהאישיות המזויפת שואלת ברוב חשיבות עצמית

barak001

New member
האם אדם

שואף להתרחב ולהתפתח באמת, כמו הציורים של בארס, או האם הוא מדמה את אותה התרחבות כחוויה רגשית של אושר (כי ככה אחרים תיארו אותה)? לפעמים אני מבין עד כמה התחושות במהלך ואחרי מדיטציה קשורות לציפיות המוקדמות ממנה, שמבוססות גם בעיקר על ניסיונות קודמים עם אותה מדיטציה. בגלל הסיבה הזאת, הצעתי בעבר לגוון ולהחליף מדיטציות, כי זה מקטין משמעותית את הציפיות, וזו עוד דרך לעקוף את המיינד שמפריע (וזה מתקשר גם לנושא השיטות והגיוון שהעליתי). הבעייה היא שאותה הבנה שמדיטציה קשורה לתוצאות היא לא סתם התבוננות, אלא הבנה אינטלקטואלית - מסקנה לוגית שמצד אחד פועלת מתוך המיינד (דבר שאנחנו רוצים להימנע ממנו בד"כ), ומצד שני יכולה מאד להסדיר את תהליך המדיטציה. אני תוהה האם הבנות פסיכולוגיות מהסוג הזה חיוניות. באופן כללי, זיהוי הטריקיות של המיינד דורש סוג מסויים של חשיבה, או לפחות החלטה יזומה שאני עוקב אחרי המיינד והניסיון השיטתי שלו לשלוט.

מוטי ש

New member
מה פתאום למוטי?

זה בדיחה קוסמית הידוע,שנס על נפשו משיחה נעימה בחברותא(אני מוציא דיבה עכשיו,טוב,זה לא אני,זאת סתפ האישיות המזוייפת שלי שאוהבת להיות לא רצינית לפעמים,מה נראה לה,שפורום מדיטציה קיים בשביל הגחמות שלה,כדיע שתוכל להתבטא מפעם לפעם:) אבל בכל אופן,מיכל,איפה תשומת הלב שלך נמצאת כרגע :) חוץ מזה,האם מנהל הפורום הנכבד יצר כאן איזושהו חוק דיקטטורי שאסור להתערב.מותר לך להתערב.להתערב בקרב הבריות זה חשוב,חשוב מאוד,אבל לא להיות מזוהה עם הבריות וגם לא עם הבריות הפנימיות :)

מוטי ש

New member
זה תפקידי כרגע,הייעוד שלי עכשיו!

ליצור כאן את העננים המםריעים של המחשבה שבתוכה בארס מנסה לעשות קצת סדר.... :)

בארס

New member
מוטי

העננים שלך הרבה מעל השמש...לא ממש מפריעים כאן לאטמוספירה אולי תרד למטה ותעשה משהו יותר אפקטיבי חיחיחי

מוטי ש

New member
עננים מעל ומעבר זה נקרא :)

אבל העננים היחידים שנמצאים מעל השמש,הם הערפיליות המדהימות של היקום :)

בארס

New member
ערפיליות...

..."מדהימות"...תקרא לזה איך שאתה רוצה "עננים" הם ענניםפ הם עננים...ואם הם לא מסתירים את השמש הם לא עושים את מלאכתם כאן עלי אדמות

מוטי ש

New member
אבל מי אמר שעננים אמורים להסתיר את

השמש?הם לא אמורים להוריד גשם ולהרוות את האדמה כדי שזאת תצמיח עשב דשא וכל מיני מאכל ומזון לכל היצירים,בינהם האדם?.מזון הוא עניין חשוב מאוד ובלי עננים אין מזון,בלי שמש,אין עננים. טוב,לא משנה מה,אם אני ענן,עלי להוריד גשם ולרדת בכל מקרה על האדמה.:)

בארס

New member
הכל עניין של נקודת מבט

והנה העננים שלך מנסים להסיט את הנושא למשהו אחר מהנושא הראשי...שבמקרה הזה הוא התפקיד שלקחת על עצמך...לעשות בלגן...כאילו שאני מנסה לסדר. אבל זה אפילו לא גורם לי להתאמץ. מה הכלל הראשון באייקידו?

בארס

New member
מה זה משנה ;)

יש כלל אחד חשוב והוא להישאר מחובר. אם תרצה...להשאר מאוזן יציב על הקרקע שעליה אתה נשען...על האמת. מהאמת הזאת כמעט אף אחד לא יכול "להפיל" אותך. אבל אז אפשר לחשוב שבשביל להגיע למעמד הזה צריך לדעת את האמת כולה...אני טוען שלא. אתה יכול לחשוב למה ואיך?

מוטי ש

New member
בוודאי בארס,

אני שמעתי את זה ממך כבר לפני שנים,אינך יכול לטעות,אם אתה לא "חמור קופץ בראש".מי שצועד צעד צעד,יודע את מיקומו,יכול גם להיות איתן עם שתי רגליו על מקומו.מקומו באותו רגע,זאת אמת,שאדם שלא יעריך אותה כערכה,ימצא את עצמו על הפנים,על הריצפה. זאת האומנות של בארס היקר..:)

בארס

New member
כמעט תמיד ;)

ובוא נעשה את העניינים עוד יותר פשוטים ובהירים. הטענה הבסיסית שלי היא שאנחנו תמיד נוגעים באמת באיזו שהיא צורה, רק שלפעמים האמת הזאת לא מוצאת חן בעיניי המיינד שלנו...אז הוא מנסה לצייר או להאמין או לגרום לאנשים אחרים להאמין בתמונה אחרת. ואנחנו חיים ככה כבר כל כך הרבה זמן שבדרך כלל איבדנו את היכולת לזהות ולהכיר באמיתות הישירות שאנחנו עדים להן. בגלל זה אחת המשימות הראשונות של האדם שרוצה להכיר את האמת היא לעשות סדר בתוך עצמו בכל אשר למה שהוא יודע ומאמין בו...מה הוא באמת יודע ומה הוא לא באמת יודע. ואם אדם מגיע להכרה שהוא לא יודע משהו מסויים....הרי זו אמת. זו האמת שאני מבר עליה....אדם יכול לדעת שהוא לא יודע. (בתנאי שהוא באמת לא יודע) עכשיו נגיד שאני נכנס לדיון עם מישהו על משהו...נראה אותו "מתקיף" אותי כשאני אומר שאני באמת לא יודע דבר מסויים? האמת היא הקרקע...היא הבסיס. ובעבר היה לנו את המשפט...האמת מתחילה באמת...וזו אחת המשמעויות החשובות שלו.

למעלה