סשן פורום 31-5

מוטי ש

New member
אבל אמרתי לך שאני רק צוחק :)

בוודאי שאמרו לי,אמרו לי ישנה ארץ,עמודיה שבעה,שבעה כוכבי לכת צצים על כל גבעה! :)

בארס

New member
קראתי

ובכל זאת כבר אמרתי לך שאני לא כותב רק בשבילך...אני כותב בשביל כל מי שקורא. אומרים ואתה לא מקשיב :p

מוטי ש

New member
אני אף פעם לא מקשיב

כי יש לי אישיות מזוייפת,אבל באיזשהו מקום רחוק,האישיות האמיתית שלי,שכלואה עמוק בטירה,או באיזה מרתף אפוף אדי טחב או בראש מגדל עתיק,מקשיבה באמת!,היא מקשיבה ושומעת...:) למה אתה כזה פסימי ושיפוטי,כך מתנהג אדם אמיתי? :)

barak001

New member
רק המיינד

שלך חושב שהוא יודע איך מתנהג אדם אמיתי :) מי השיפוטי?

מוטי ש

New member
טוב,

גם האישיות המזוייפת שלי,אבל אני לא אחראי עליה,שכל אחד יהיה אחראי על עצמו,הבנתם? :)

barak001

New member
לא הבנתי את הסוף

מה הכוונה שאז הוא רואה באמת מה טוב ומה רע? או שאתה מתכוון יותר במובן של אמת ואשלייה?

בארס

New member
לא לא

במובן הפשוט והישיר ביותר של טוב ורע. למשל...מלחמה זה דבר רע (בהכללה) אדם אשלייתי יכול להזדעזע ממנה וגם אדם "אמיתי" יכול להזדעזע ממנה...ואפילו בכל מאודו. הבדל הוא גדול מאוד. אנחנו מדברים על זה שיש עולם אמיתי ויש מציאות כפי שהיא. האדם הנאור משוחרר מהזדהות...הוא לא בוחן כל דבר כאילו הוא מתייחס לאגו ולדימוי העצמי הסובייקטיבי שלו כמו האדם האשלייתי...ההזדעזות שלו מדברים איומים תהייה הרבה יותר עוצמתית מזו של האדם המיינדי.

barak001

New member
הצעות לנושאים

- מאמץ מול שחרור \ פאסיביות בתהליך הרוחני (קצת חרוש, אבל חשוב...) - איך לנהל נכון את כל התהליך הרוחני, כלומר איך דואגים לא להעמיס יותר מדי, איך לתרגל במצבים נפשיים מעורערים, איך להיות כנים עם עצמנו לגבי מטרותינו הרוחניות, איך להימנע מהציפייה (הבלתי מודעת לפעמים) לתוצאות, ואיך מתמודדים עם התוצאות של ניהול לא נכון (ייאוש ותסכול שיכולים לגרום להפסקת החיפוש). האם יש בכלל מקום למחשבות והתנהלות מסוג כזה בתהליך הרוחני? - האם כדאי לערבב בין זרמים רוחניים ושיטות מדיטציה שונות או לדבוק באחת? - האם ההשתוקקות להכרת האמת מועילה לתהליך הרוחני, והאם יש לפתח אותה באופן יזום (במידה וזה בכלל אפשרי)? האמת היא שהשאלה האחרונה מאד מעניינת אותי לאחרונה, ואני אשמח אם נעלה אותה...(אבל לא חייבים
) ובלי קשר לסשן, אני אשמח אם אנשים יגיבו בפורום לנושאים שהעליתי.

פרולוג ואפילוג

וואוו, זה יספיק לשנה שלמה! מה שלא יגעו בו, אתה יכול לפתוח שרשורים אח"כ כנראה לא אהיה כאן בעוד שעתיים, אז הנה פרולוג לסשן (ואיך אומרים בעברית?) נקודה קטנה שאולי תאיר טיפה את השאלה האחרונה - האם אני באמת משתוקק לאמת, או שמא אני (אגו, דימוי, אישיות מזויפת?) מצפה לקבל תשובה במסגרת/צורת הגשה שתתאים לי שתניח את דעתי על סוד החיים והאושר ותיתן לי את המפתח לסוף צרותיי? במקרה השני, אני רק רוצה להיטיב עם עצמי ולהכניס לסדר את כל המסתורין ולגמור כבר עם הסבל האישי. במקרה הראשון, לפי הציורים של בארס חחחח, אני שואף להתרחב ולהתפתח. הרי אני כבר האמת, ואולי מודע רק לחלקיק קטנטן בה. כל השאר נמצא בחלק המוחשך הלא-מודע (בארס? ציור?) ואני שואף באמת ובתמים להאיר את הלא ידוע - והרי לך תדע מה תמצא שם? שאיפה כזו נראית לי מועילה טוב, אני אנסה לחזור מאוחר יותר. תחזיק מעמד, ברק, ואל תיתן להם לפרפר אותך!

מוטי ש

New member
איפה איפה איפה איפה איפה העוגה? :)

שוב אתה בורח על נפשך? :)בסך הכל אנו הולכים לנהל שיחה נחמדה עם בארס על כל מיני נושאים,אז מקסימום נצא קצת מוגבלים,זה לא כל כך נורא,אתה יודע.... הנה משפט לדיון:"רק מי שיודע איפה הגבול שלו,יכול לעבור אותו!" :) חי חי חי,חה חה חה וכולי וכולי.אבל גם יהודי לא מפנה יהודי זה משפט טוב אף הוא.

למעלה