סר חינה הוא ביטוי בעברית שמשמעותו - נמאס ממנו/ממנה לדוגמא: לפני כמה ימים היתה כתבה על קלמי סבן(מגן הפועל ת"א) בעיתון מקומי בת"א ואחד החברים שלו אמר שהוא ישב הרבה זמן על הספסל אולי כי פשוט קשטן,(המאמן) סר חינו מסבן ולכן לא שם אותו בהרכב. זאת אומרת שהוא כבר לא מוצא חן בעיניו אז הוא לא משחק.
אני מסכים איתך ועם MASHDOOL שסר חינה זה גם ביטוי וגם אומר שהחן שלה הוסר ממנה, אבל בשיר עצמו יובל אומר שהוא נעלם לשכנה, "כי היא מזמן כבר סר חינה" ז"א הוא עזב מישהי בלי חן לטובת מישהי שאין לה חן ממזמן?
כזאת: בבית הראשון הוא מדבר אל אהובתו והיא לא מאמינה לו כי היא חושבת שהיא לא יפה כבר. בבית השני גם מדובר על זה שלא משנה מה קורה היא לא תכעס ולא תחשבו על זה כי יופיה נעלם ונגוז, למרות מה שחושב המשורר. בבית השלישי מוסבר שהיא חלמה על האהוב ובאמת רצתה אותו ובגלל מה שקרה בבית א' ו-ב' היא בחלון מחכה. הוא התייאש ממנה אמר אני כבר חוזר ונעלם. כי הוא גם התחיל להאמין שסר חינה. עד כאן שיעור ספרות להפעם. אני לא נוטה להתעמק במילים ככה עבל זה נחמד מדי פעם. הדעה שנכתבה כאן הינה שעתו הפרטית והאישית של הכותב ואינה מהווה בסיס לתביעה כל שהיא. כמו כן אסורה העתקתה, השאלתה והפצתה של הדעה הנ"ל