סרן ר' לא לבד

zonon

New member
סרן ר' לא לבד

למי שחשב שמקרה "סרן ר'" הוא מעידה חד פעמית של מערכת "עובדה", אין לי אלא להפנותו לפסק דין שניתן במארס האחרון בת.א 15799/01, במסגרתו נדחתה כליל תביעה שהגישו בנה"ז ורסנוב מבנימינה כנגד שכניהם תוך חיובם בהוצאות של מאות אלפי שקלים. זאת ועוד, במסגרת פסק הדין התקבלה במלואה תביעה נגדית שהגישו השכנים כנגד ורסנוב בגין שורת מעשים מזעזעים, לרבות תקיפה, עלילת נסיון אונס בזויה ועוד. במסגרת תכנית עובדה ששודרה לפני שנים מספר, הציגה הגב' דיין את "הקלות הבלתי נסבלת" שבזימון אדם לבדיקה פסיכיאטרית. באותה כתבה, הוצגה הגב' ורסנוב כאדם נורמטיבי, ישר דרך, שלא ביצע מעשה וחצי מעשה שיצדיק זימונו לבדיקה פסיכיאטרית, ושכניה הוצגו כמי שפעלו במזיד לגרום, יש מאיין לזימונה לפסיכיאטר. ויודגש, כתבה זו שודרה לאחר שתחקירנית עובדה ביקרה בין היתר אצל השכנים, ולאחר שיחה ארוכה עם כולם יצאה מזועזעת ממה ששמעה. כל זאת, לא הפריע לגב' דיין לשדר את הכתבה במתכונת המתוכננת, בבחינת "מה לי עובדות אם יש לי סיפור". בסופו של יום, פסק הדין שניתן והמנתח באריכות את האירועים שארעו, מדבר בעד עצמו, ומוכיח כי סרן ר' לא לבד, ואין אלא להצר על כך שמקרה סרן ר' אינו האחרון בו אין נותנת הגב' דיין לעובדות לבלבלה כל עיקר.

zonon

New member
ועכשיו גם המחוזי אמר את דברו

פסק הדין של בית משפט השלום נותר על כנו גם לאחר ערעור ורסנוב. אילנה דיין לא טרחה לספר לצופיה כיצד נגרמה אותה פרשה שהיא הציגה באופן גד צדדי, מגמתי ומוטעה. וגם העובדה ששתי ערכאות שוכנעו למעלה מכל ספק כי הגב' ורסנוב ביצעה מעשים בלתי נורמטיביים בעליל, ודחו כליל את כל טענות ורסנוב,לא יגרמו לאילנה דיין לדווח לצופיה כי הצגת הדברים היתה מסולפת ומוטה. עיתונות במיטבה...

למעלה