שלום, אני צריך לסרוק כמות נכבדה של filim (חתוכים) וקצת שקופיות, רציתי לדעת כיצד הכי טוב לנקות אותם, ומה עוד אני יכול לעשות בשביל לקבל תמונה נקייה יותר ואיכות גבוה וחלקה! תודה מראש בברכה שמוליק
לשימוש באויר דחוס כנגד האבק. במידה ויש טביעות אצבעות זו אופרה אחרת. לגבי שריטות ואבק בסורקים מתקדמים ישנה פונקציה ICE או דומה לה בסורקים של קנון (FARE). זה עושה עבודת פלאים בזמן סריקה. איני יודע כיצד אתה מתכוון לסרוק אך אם יש בידך בחירה כדאי לחפש מקום בעל סורק עם מנגנון ניקוי.
רוב תודות על התיחסות ועל התשובה! אני כאמור מדבר על סרטים ישנים של מינימום 15 עד 30 שנה ולכן ברוובם אם לא בחלקם יש סריטות ואבק! אבדוק לגבי הפונקציה האמורה לעיל! מן הסתם כשאחפש סורק אחר ממה שהיה לי אבודק שיהיה לו ICE וכדו' עכשיו לשאלה: מה עושים באמת במידה ויש טביעת אצבעות על הסרט ? עם מה כדאי לנקות אותו? תודה מראש, בברכה שמוליק
האמולסיה, אלכוהול 30% בבד מיקרופייבר אם זה בצד האמולסיה. חובה לבדוק קודם על זנב הפילם אם לא נגרם נזק. יש פילמים ישנים מאוד שהחימצון עשה משהו לאמולסיה שתימרח באלכוהול, אז לבדוק קודם.
ראשית תודה רבה על התגובה TED, עזרת לי מאוד! רק לא הבנתי מה הכוונה אמולסיה ואיך אני יודע איזה כיוון זה. לFILIM יש שני צדדים אחד שרואים את הצילום ישר ובצד ההפוך רואים את הצילום כמראה (בצד הישר רואים את הכיתוב על הFILIM למטה (מספרים וכדו') בצורה ישרה) תודה מראש בברכה שמוליק נ.ב. הייתי היום באדורמה והביאו לי תרסיס לחץ אוויר לניקוי נגטיבים, ואמרו לי שזה מספיק