סריקת מערכות

• פותח הנושא ~Lia~
  • פורסם בתאריך

~Lia~

New member
סריקת מערכות

סריקת מערכות

אני חיה בארה``ב ונמצאת בשבוע ה- 8 להיריוני (הראשון!!!). אני מתכננת להגיע לארץ בשבועות 18-20 להיריון (אמצע-סוף חודש רביעי). המליצו לי לעבור בארץ (מכיוון שבדיקה זו אינה מוצעת בארה``ב). 1. מה חשיבות בדיקה זו? 2. היכן ניתן לבצע בדיקה זו (באיזור המרכז)? תודה, ליה.

מורני !

New member
שלום ליה

קודם כל מזל טוב ותפילה שהכל יעבור בשלום. סריקת מערכות היא בעצם בדיקת אולטרא סאונד שבודקת את אברי העובר, עמוד שדרה, חלקים פנימיים כמו לב וכליות והיא מבוצעת או ע``י רופאים פרטיים (עלות בדיקה פרטית כ- 1000-1500 ש``ח) או ע``י רופא קופ``ח בסביבות שבוע 20 אני עשיתי את הבדיקה בקופ``ח רופא בשם טוהר שעובד בכפ``ס וממה שהבנתי הוא נחשב לטוב מאד בתחומו, תבדקי אם הוא מקבל פרטי, נראה לי שכן . בכל מקרה אני ממליצה לך גם לרכוש את הספר הריון ולידה וואלה ברח לי שמות המחברים, הם שניים רופא ילדים ועיתונאית שערכו ספר מצויין שנעזרתי בו המון (כריכתו אדומה ויש עליו את הגלגל עם משך השבועות של ההריון) נדמה לי ששמותיהם הפרטיים של המחברים הם ד``ר עמוס ולעיתונאית שמה טלי (שוב, אם איני טועה) בכל אופן שיהיה לך אחלה טיול בארץ, לידה קלה ושובי לבקר. בהצלחה.

שלום לך...

אני לא אמא בפעם הראשונה אבל עכשיו הגעתי לכאן לפורום הזה בפעם הראשונה וחשבתי אולי אוכל לתת המלצות מאמא לשני ילדים והשלישי בדרך... אז בקשר לסריקת מערכות זוהי סריקה חשובה עד מאוד שראיתי שכבר הגיבו לך עליה בפורטרוט רק חשבתי לנכון להעיר שמאוד מאוד מאוד חשוב ללכת לרופא המתאים והכי טוב והכי מומלץ כי לא כולם יודעים להבין מה הם רואים שם אני את שלושת סקירת המערכות שעשיתי עשיתי אצל ד``ר ברונשטיין ששמו הולך לפניו אבל הוא נמצא בחיפה ובדיקה אצלו עולה 1900 ש``ח אבל אצלו צריך להזמין טור כשאת מתכננת את ההריון... שיהיה לך בהצלחה

מיה30

New member
ליה מזל-טוב

קודם כל הבדיקה נקראת סקירת מערכות. זוהי אחת הבדיקות היותר חשובות מכיוון שהיא יכולה לאתר מומים בעובר. את הבדיקה ניתן לבצע במהלך ההריון פעמיים. פעם ראשונה בשבוע 14-15 ופעם שנייה בשבוע 20-22. בשבוע 14 העובר כבר מושלם אורכו בערך 10 ס``מ ואפשר לראות מומים אם יש. את הבדיקה אפשר לבצע באופן פרטי בשבוע 14-15 וע``י קופ``ח בשבוע 20 או אם את בוחרת גם בפעם זו אפשר לבצע אותה באופן פרטי. הבדיקה מבוצעת בקופ``ח, במכונים פרטיים ובבתי חולים. כמובן יש אפשרות לבחור לבצע את הבדיקה אצל רופא פרטי טווח המחירים משתנה מרופא לרופא אך סה``כ הבנות כבר ציינו אותו.

למעלה