סרט על דיקור

asaf kidroni

New member
סרט על דיקור

שלום לכולם, נתקלתי בסרט על דיקור סיני מסורתי רציתי לדעת האם יש ההבדל באפקטיביות של דיקור מסורתי ודיקור הנהוג במערב (פחות חודרני) ? תודה, אסף.

Orrza

New member
אוקיי, אכן תמונות קשות ../images/Emo13.gif

הטכניקות האלו מאוד מוכרות בסין. והתשובה לגבי האפקטיביות לא כל כך חד משמעית, מפני שאנשים שמטופלים בשיטת ה"תפירה" הזו של להוציא את המחט מהצד השני של המפרק בד"כ סובלים משיתוק באותה הגפה. עוד לא ראיתי מישהו פה בארץ שעושה את זה, ולכן לי אין תשובה. אבל כן, יש אפקטיביות נהדרת לטיפול בדיקור במערב (למרות שהוא עדין יותר מהדיקור שבסין).

0 אור 0

New member
סובלים משיתוק לפני הטיפול או אחריו?

עשיתי היום את השגיאה והחלטתי בכל זאת לראות את הסרט. הגעתי איפשהו עד האמצע וברחתי ..

asaf kidroni

New member
הכוונה לא הייתה פרובקציה אלא שאלה עינית

אני מתנצל את התמונות היו קשות מידי.

התהפכה לי הבטן ../images/Emo13.gif

זה באמת נראה קשה, הדיקור שעברתי אצל מטפל (נהדר) כאן בארץ היה מלווה בדקירות עדינות והיה אפקטיבי להפליא. הילה

asaf kidroni

New member
מאוד מעניין אותי

אם האפקטיביות של גרוי עמוק יותר של המרדיאן יוצר תגובה יותר מהירה או משמעותית ? ועוד שאלה למה הרופא דוקר את הלשון ? תודה :)

forestdevil

New member
לפי מה שאנחנו יודעים, ומה שולומדים

המרידיאן הוא בעומק מסויים בלבד, מאוד לא עמוק, בין העור לשרירים. אבל יש מרידיאני חיבור, מרידיאני TMM (שריריים), סעיפים מתפצלים ועוד, שהם עוברים עמוק יותר או מחברים בקו ישיר בין שני מרידיאנים. דיקור הלשון, למיטב הבנתי או לבעיית שיתוק, או להוצאת חום רצינית מאוד. לא פגשתי אף אחד שדקר את הלשון עד היום... לומדים על זה בתיאוריה, אבל גם על CV1 כולם לומדים ומעטים אכן דוקרים אותה. אור זהבי.

nitzano

New member
בין העור לשרירים !?

על סמך מה מתבססת תענתך ? נקודות הדיקור ממוקמות בעומקים שונים, חלקם שטחיים (בהיקף הגולגולת) וחלקים עמוקים (ישבן, ירכיים). בבדיקה פשוטה בספרות הקלאסית ניתן לראות כי יש אינדיקציה לעומק הנקודה (למשל 1 צ'ון, 1.5 צ'ון וכו). למיטב ידיעתי העור הינו שכבה דקה יחסית ולבטח אינו מגיע לעובי של יותר ממספר FEN (פן=עשירית ה צ'ון). דיקור מתבצע לרוב אל תוך השריר ולא אל האזור שבין השריר לעור. אחד ממורי לתחום השבץ המוחי שהינו אחד החוקרים המפורסמים בטיאנג'ין בתחום זה (טיאנג'ין ידועה כפורצת דרך בתחום תחת שרביטו של מנהל בית החולים, מר' שה שואה מין) משתמש בטכניקה של דיקור הלשון כמעט לכל חולה שבץ. אני אישית השתמשתי בדיקור זה כאשר למדתי תחתיו. חיבור בין שתי נקודות דיקור של שני מרידיאנים מנוגדים (יין ויאנג) נפוץ בעיקר כאשר רוצים לעורר מרידיאן אחד ע"י השני ולהזרים צ'י בינייהם. משמש לאיזון בין שני מרידיאנים.

forestdevil

New member
הטענה מתבססת על לימודים.

ומצאה את דרכה לפורים מכמה סיבות. 1. זה נכון ומדוייק בהרבה מאוד מקומות ונקודות (שמתי גם סייגים). 2. אדם שלראשונה רואה את הסרטים (סנריו אפשרי) מזדעזע ומוחק את הרפואה הסינית מהלקסיקון שלו באופן מיידי. ראיתי את זה קורה... ניסיתי לאזן ולהרגיע את החשש מפני דיקור, שבארץ לא נראה ככה. 3. בשנה א', זהו אחד מהמשפטים ששגורים בפי המורים "בין העור לשרירים". מקוה שהייתי ברור יותר.

nitzano

New member
זה לא נכון, זה הכל

עזוב מה אמרו לך או מה שגור בפי המורים. תקרא בספרים, ספר הרפואה הפנימי של הקיסר הצהוב, א'ב' של דיקור וכו. שים לב שהם מציינים עומקים לכל נקודה. מה לעשות, אולי לפיל יש עור עבה יותר מצ'ון.......אז אולי זה מתאים לפילים ? האם אתה באמת דוקר רק בין העור לשרירים ? ( גם את huan tiao, xue hai, yang ling quan ?)

nitzano

New member
נקודות למחשבה

ישנם אופנים שונים לדיקור. סוג אחד נקרא דיקור עור (תרגום ישיר מסינית) או בכינויים שונים כמו "חצי דקירה","דיקירה כשערה","דקירה צפה". זהו אך ורק סוג אחד של דיקור שמתאים לבעיות ספציפיות ולא מתאים לכל המחלות.(מופיע בציר השמיימי בפרק גואן ג'ן). מהצד השני של הסקאלה ישנו דיקור שנקרא "מאנג ג'ן" שבו עובדים עם מחטים באורך של 5 עד 8 צ'ון ואפילו יותר. גם אופן דיקור זה מוגבל לתחום מחלות מסויים. חבל להתקבע בסוג אחד בלבד של דיקור. שווה לך לבדוק שני סוגי דיקור מאד שימושיים ויחודיים שנקראים "לחדור את קור שמיים" ו "אש שורפת את ההר" (tou tian liang, huo shao shan). שים לב להחדרה או הוצאה של המחט בהדרגה בין 5 שכבות של עומק.

0 אור 0

New member
אולי תיזהרו עם מה שאתם כותבים בפורום ציבורי?

מאז שנחשפתי דרך הפורום, דרך הלימודים ודרך טיפולים של חברים ומשפחה לאיכויות ויכולות של הרפואה הסינית, אני עובדת על עצמי שנים, שאולי כדאי שאני לא רק אמליץ עליה לאחרים, אלא גם אנסה בעצמי שהפחד שלי ממחטים הוא לא רציונלי, שדיקור זה לא מה שהפחדים שלי אומרים לי .. הסרט מילא, אבל אם אחרי הדיון הזה אני אכנס למטפל ברפואה סינית נראה לי שאני אצטרך טיפול פסיכולוגי עמוק לפני או במקביל ..

nitzano

New member
להזהר ממה?

מעובדות ? מאמת ? אני אישית לא הייתי ממליץ למי שמפחד ממחטים ללכת לדיקור. יש דרכים רבות לטפל ולרפא גם ללא מחטים. עשבי מרפא, עיסוי, איור וודה ועוד. חשוב לדעת שיש גורם פסיכולוגי גדול בריפוי עם מחטים וגם בלעדיהם. פחד מדיקור יפגום לדעתי ביעילות הטיפול ולכן עדיף לטפל בדרכים אחרות. לכן אני חושב שחשוב שאנשים ידעו למה הם נכנסים. הסתרת האמת לא מסייעת לחולים להרפא אלא רק יכולה להוליך אותם שולל. אני לא חושב שנכתבו כאן דברים שאינם צריכים להופיע בפורום פומבי. אבל, אם הכותבים בפורום זה רואים בו קהילה סגורה שחייבת לתפקד על סמך חוקים שקבעה לעצמה, ושכל חריגה אינה יאה, אני מרשה למנהלים למחוק את כל ההודעות שרשמתי עד כה.

Assaf Feldman

New member
בקשר לסרט

אינני יודע מי הרופא המצולם בסרט, ומה מקורו, אבל מה שבטוח זה שלא ראיתי מעולם דיקור כזה אגרסיבי, לא בארץ ולא בסין.

yoelnd

New member
אחלה סרט שבעולם

היי השיטה ידועה מאוד בסין - עברנו חוויה דומה וזה מדהים - כואב בטירוף למי שלא "נכה" באיזור אבל מתרגלים לכאב אחרי פעם.............. אפקטיבי ביותר!

Fistandantilos

New member
ממש אחלה

נראה לי שאם אני אשבור לך רגל עם פטיש זה ישכיח לך את הכאבי גב :) נו באמת מה זה השיטה האגרסיבית הזאת כל רופא נורמלי יגיד לך כמה זה מסוכן..

nitzano

New member
מאנג ג'ן

מדובר בדיקור בו משתמשים במחטים ארוכות מאד המכונות מחטי מאנג. עד היום לא יצא לי להתקל ברופאים שדוקרים באופן דומה למה שראינו בסרטון. כבר יצא לי לדקר תחת השגחתו של רופא או שניים שעסקו עם מחטים ארוכות אך אף אחד מהם לא תפר כמו בסרטון. הדיקור הראשון בכתף משמש לגירוי חזק לגפה מנוונת (ניוון שרירים). הדיקור בלשון משמש לדבריו להנעת דם וצ'י לחולים שאיבדו את יכולתם לדבר. (מההכרות שלי ונסיוני, מורי השתמש בדיקור כזה לחולים שלקו בשבץ ויכולת הדיבור שלהם נפגעה לשם הנעת דם וצ'י תקועים). הדיקור בגב חיבר את נק הריאות לזו של הכליות. מחר אצפה שוב ואראה אם אפשר לדלות עוד מידע. לילה טוב

חשבתי שזה סרט שכבר ראיתי

אבל לפי התגובות הבנתי שמשהו פה מוזר ופתחתי את הקישור. אפילו לי זה היה קשה לצפייה... מעולם לא ראיתי דבר כזה וגם לא שמעתי על זה. בסין יש כל מיני טכניקות שלא ממש פופולריות במערב. סיבה אחת לזה היא שהמערביים לא מוכנים לספוג מה שהסינים כן. ראייה נוספת לכך היא שהמחטים בסין עבות יותר, שהסינים מכאיבים יותר בדיקור, אחרת זה לא נחשב בעיניהם יעיל, ושהם שותים את מרק צמחי המרפא בלי למצמץ. האם יש הבדל באפקטיביות של הדיקור? שאלת שאלה קשה, מכיוון שיש בדיקור הסיני הרבה דעות שונות, ואני לא יודעת אם יש אמת אחת. באופן אישי אני לא מאוד אוהבת את הדיקור שנעשה בסין מהרבה בחינות, ולפי דעתי הוא לא באמת אפקטיבי בחלק ניכר מהבעיות. אין פלא שלבעיות כרוניות פונים הסינים בעיקר לצמחי המרפא, ולדיקור הם פונים בעיקר בבעיות של שיתוקים, כאב אורטופדי ולמטרת הרזיה. במלים אחרות, במקרים רבים (ואני עושה הכללה כי סין גדולה ולא ראיתי את כולה ובטח שלא את כל בתי החולים והמרפאים שלה) הטיפול כפי שהוא נעשה בסין הוא סימפטומטי. מהבחינה הזו, הדיקור שנהוג במערב מושפע יותר ממטפלים שברחו מסין ועברו למקומות שבהם הם יכלו להמשיך בעבודתם. ברפואה הסינית העתיקה מטפלים עם מספר מאוד מצומצם של מחטים, ומנסיוני כמטופלת (לא למדתי את השיטה) זה עובד מצויין. ברפואה היפנית משתמשים בהמון מחטים אבל הדיקור מאוד מאוד עדין, וגם זה עובד מצויין. אני חושבת שבמקרים של שיתוקים, כמו אחרי שבץ למשל, מה שעושים בסין הוא מדהים. ראיתי ועקבתי אחרי מטופלים שהגיעו משותקים ויצאו אחרי שבוע במצב טוב יותר ועם תקווה לעתיד. בתחום הזה אני חושבת שאי אפשר להתחרות בהם בדיקור הפחות חודרני, אבל לא ראיתי דברים כמו בסרט. ראיתי שימוש בטכניקת התפירה בקרקפת, יש שעושים זאת במשך כחצי שעה, ויש שמשאירים מחטים ארוכות מאוד מושחלות בקרקפת למשך יום-יומיים.

למעלה