סרטי השבוע שלי
Nowhere
גרג אראקי ממשיך באותו קו אדיר שהוא התחיל ב the doom generation רק שכאן הוא אפילו הקצין טיפה את רמת הטריפיות והביזאריות של הסרט.
פשוט כל הדברים שאהבתי כל כך בדה דום ג'נריישן מופיעים גם כאן, התסריט הגאוני והמצחיק בטירוף, הגור האדיר, הסטיות המיניות, הדמויות הביזאריות (במיוחד הדמות של ג'יימס דובאל שבשני הסרטים עשתה בשבילי המון מהסרט), פסקול השוגייז המדהים, הרפרנסים להרכבי שוגייז, התפאורה המיוחדת ובכלל כל אווירת הבי-מובי הייחודית הזו לאראקי פשוט גורמת לי הנאה מטורפת.
טריפ ביזארי ואראקי-י במיוחד! מדהים, אחד הבמאים הגאונים אי פעם ללא ספק.
10/10
A Hijacking
סרט אדיר ומהפנט עם תסריט גאוני ומותח בטירוף והופעה מדהימה של פילוו אסבק.
נהניתי לגמרי, אחד הסרטים היותר מותחים שראיתי במיוחד בזכות כל העשייה הסופר-ראליסטית של הסרט. החסרון הכי גדול שלו לפי דעתי הוא שהסרט פשוט הרגיש לי מאוד יבש מבחינה אומנותית. אבל חוץ מזה הוא סרט מתח פשוט מצויין עם אווירה שנבנית בקצב מעולה ובמקצועיות רבה.
8/10
All Is Lost
כנראה שהסרט הזה זוכה בתואר הסרט הכי מינימליסטי שראיתי אי פעם... הסרט פשוט מורכב מכלום אחד גדול. ייאמר לזכותו של הסרט שלמרות שהוא משעמם (אפילו שלא מצאתי את עצמי מתפלל לסופו או משהו כזה... הוא היה פשוט ריקני מדי) הוא עשוי בצורה ממש טובה, עם צילום אדיר והופעה ענקית של רוברט רדפורד שהפתיע אפילו שהוציא בקושי שתי מילים מהפה לאורך כל הסרט.
פשוט שעמום טוטאלי שעשוי בצורה אדירה... את האמת שאין לי מושג איך סרט כל כך מינימליסטי מקבל הפצה רחבה ובכלל לאורך הסרט תהיתי מאיפה לעזאזל הושקעו הכספים בסרט הזה. חוויה מעניינת though... לא מהנה, אבל מעניינת.
6/10
The Secret Life of Walter Mitty
מבחינה סגנונית הסרט היה בדיוק מה שציפיתי, סרט low fantasy מהנה, אבל מבחינת הציפיות שלי לגבי צורת העשייה של הסרט, הוא התעלה מעליהן בכל כך הרבה.
עשוי בצורה מדהימה עם צילום פנטסטי ומפתיע בטירוף ביחס לז'אנר, עבודת בימוי וכתיבה נהדרת של בן סטילר והופעה באמת מעולה שלו (גם שון פן היה אדיר, למרות התפקיד הקטן)... הפסקול של הסרט גם היה פלוס לא קטן (ספייס אודיטי 3>).
מאוד מאוד מאוד נהניתי.
8/10
The Killing of a Chinese Bookie
אני כנראה אצטרך להתרגל לסטייל ג'ון קסאווטס כי הסטייל שלו מאוד מאוד מוזר וחדש לי.
הסרט לא היה משעמם לשנייה וכל העשייה שלו, למרות שהייתה מוזרה ביותר, הייתה מיוחדת ומדהימה, אבל הסרט פשוט היה אינדי מדי (לא שזה דבר רע, זה פשוט השאיר אותי מאוד מבולבל). הופעות מצויינות של הקאסט, צורת צילום הזויה ומיוחדת בטירוף, כתיבת תסריט חכמה ומעניינת מאוד, בימוי יצירתי... באמת שאין לי דברים רעים להגיד על הסרט חוץ מזה שהוא השאיר אותי יותר מדי מבולבל.
7/10
Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring
סרט מדהים מבחינה וויזואלית אבל מעבר לזה הוא פשוט סרט מטומטם לגמרי.
בעוד שהסרט באמת מושלם מבחינה וויזואלית עם לוקיישנים כל כך יפהפיים שהכניסו אותי לשלווה נפשית אמיתית בשילוב עם הפסקול הבודהיסטי מסורתי היפהפה, הוא פשוט חסר כל תוכן אמיתי או נכון... הסרט נותן השקפה פשוט שגויה על בודהיזם ומציג אותו באור שלילי (שכן, זה די ברור שלקים קי דוק, אין שום מושג על בודהיזם והכי מצחיק שהוא גם אמר את זה בעצמו ושהסרט הזה הוא פשוט הצורה שבה הוא עצמו רואה את הבודהיזם), מציג נשים בצורה ממש שגויה, דמויות מטומטמות עם מטאפורות זולות לגמרי... אני די בהלם שסרט כזה שהתוכן בו פשוט לא נכון ולא אתי בשום צורה קיבל ביקורות חיוביות כל כך. אבל כמו שציינתי מקודם, כל מה שמעבר לתוכן של הסרט ממש הדהים אותי.
7/10