סרט ההוביט - עדכונים

• פותח הנושא azdu
  • פורסם בתאריך

azdu

New member
סרט ההוביט - עדכונים

אחרי 11 חודשים של מהומה, מאז פרסם פיטר ג'קסון את מכתבו למערציו ובו כתב, כי לצערו לא יהיה עוד מעורב בסרט ההוביט ולאחר התגובה של בוב שאיי יו"ר ומנכ"ל אולפני ניו-ליין, המחזיקים בזכויות ההפקה של הסרט, לפיה כל עוד הוא הבעלים שלהאולפן הם לא יעבדו עם ג'קסון לעולם (הכל, כזכור, על רקע תביעתו של ג'קסון את ניו ליין בגין העלמת רווחים של ה-DVD של "אחוות הטבעת"...) התרחש בשבוע האחרון שינוי דרמטי. את הגל האחרון של השמועות החל דווקא סיר איאן מק'קלן (מי ששיחק את גנדלף בטרילוגיה). סיר איאן משחק כעת בהצגה "המלך ליר" עפ"י מחזה של שייקספיר. לפני כ-4 ימים החלה מסע הופעות של ההצגה בעולם וכעת הצוות מצוי בניו-זילנד. כשנשאל סיר איאן האם בכוונתו לשוב לניו-זילנד גם כגנדלף, הוא ענה, כי "זה עדיין לא ברור, אך הדברים מתקדמים בכיוון חיובי". הוא הוסיף שהוא הוזמן לארוחת ערב אצל פיטר ג'קסון ופראן וולש וכי הובטח לו לישון בסט של בית ההוביט מהסרט ובכוונתו להעלות את נושא "ההוביט" בשיחה. למחרת היום התפרסם ריאיון עם בוב שאי (שאגב מקפיד כל 30 יום - על השעון - לצאת באיזושהי הכרזה לעניין סרט ההוביט) שאמר, כי הוא היה מעדיף שהסכסוך שלו עם ג'קסון יסתיים, שכן הוא לא אוהב סכסוכים פתוחים. בריאיון המשך הוא הטיל פצצה, כאשר מס' חודשים לאחר שחירף וגידף את ג'קסון וכינה אותו רודף בצע וכפוי-טובה, אמר "אני יכול לומר שהטענה כי מתקיימות שיחות בין ניו ליין ובין אנשיו של פיטר ג'קסון הינה טענה נכונה. מעבר לכל הסכסוכים האישיים, יש לי הערכה עצומה לפיטר ג'קסון ואני אעשה הכל שהוא יהיה מעורב בדרך כלשהי בסרט "ההוביט". מי שעקב אחר הדיווחים בנושא (או לפחות אחרי העדכונים שלי כאן בפורום) יכול להעריך איזו הצהרה דרמטית זו. החידוש האמיתי היה דווקא בהצהרה ממחנהו של ג'קסון ששוברת שתיקה של כמעט שנה - "פיטר ופראן (אישתו...) לא הסתירו מעולם את רצונם להיות מעורבים בסרט ההוביט. הסוגיה מתי ואם זה יקרה, טרם הוכרעה" לכל זה ניתן לצרף אמירה של במאי 3 סרטי ספיידרמן, סאם ריימי, שהצהיר, כי יהיה מעוניין לביים את ההוביט בתנאי שיזכה לאישור של שאיי וג'קסון, כי נושא הפקת ההוביט מצוי במו"מ עם ניו ליין. היום התפרסמה ידיעה באתר אינטרנט ממקור עלום המעורה בפרטים ולפיה מתגבשת עסקה סיבובית - ההוביט ייעשה ע"י ניו ליין (בדקה ה-90 לפני שהזכויות חוזרות חזרה לסול זאנץ המפיק הגרמני) ויבויים על-ידי ריימי (אגב, זה החלק היחיד שמעציב אותי קשות...). פיטר ג'קסון היה המפיק של הסרט (וכנראה גם כותב התסריט יחד עם פראן וולש ושותפתם פיליפה בוינס - נזכיר, ששלושתם כתבו את תסריט הטרילוגיה) - כל זה הגיוני מפני שניו ליין לא יכולים לחכות שנה וחצי עד שג'קסון יסיים את הפרויקט שבו הוא כבר התחיל - הפקתו של הסרט המבוסס על הרומן "the lovely bones". זה גם מסתדר עם ההצהרה של שאיי שג'קסון יהיה מעורב בסרט ההוביט (להבדיל מ-"יביים") ועם הצהרתו של ריימי שיעבוד רק באישור השניים. מעורבותו של ג'קסון תוכל הן להסדיר את התביעה שהוא מנהל כנגד ניו ליין ובה בעת תאפשר לשחקנים הנאמנים לו (בעיקר אילו שהצהירו על 'נאמנותם' מקקלן, סירקיס (גולום), אורלנדו בלום, מונהאן ומורטרסן) ומעבדות האפקטים המיוחדים WETA, שבבעלות ג'קסון, לשתף פעולה עם ההפקה. עדיין אין תשובה האם ייעשה סרט אחד או 2 סרטים והאם הסרט השני יהיה קדימון לשר-הטבעות, או שההוביט יחולקת ל-2 סרטים. כמובן שיש להיזהר ולקחת הכל בערבון מוגבל, אבל בפעם הראשונה מזה כמה חודשים טובים ניתן לומר ברמת וודאות של מעבר לתחושה, כי העניינים מתגלגלים לכיוון הרצוי (רק שיצליחו להיפטר מריימי ושג'קסון יביים, נסכים לחכות לו עוד שנה...)

Y. Welis

New member
תודה על צרור הידיעות!

נראה לי שאכנס אותן למאמר אחד. אני עדיין חושש מהרעיון שריימי יהיה הבמאי - 'ספיידרמן' האחרון שלו היה פלופ, לפי מה ששמעתי, ולמרות הנסיון שלו בתחום הלחימה העתיקה ('זינה', 'evil dead 3') הוא הרבה יותר מדי קליל ומודרניסטי לעיבוד כזה. מצער גם שג'קסון התחייב לפרוייקט כאשר היה לו סיכוי לקדם את ה'הוביט' בעצמו (אולי עם ויתור מצידו לניו ליין - אבל אומנות תמיד דורשת פשרות).

gelrad

New member
מה דעתכם על הרעיון הבא:

לעשות שני חלקים אבל שהחלק הראשון יתחליל בתמצית הסילמרליון כאשר יתמקד בסאורון, וימשיך עם סיפור הטבעת עד אשר היא תגיע לבילבו...

כרוני

New member
תמצית סלמריליון?????????

תצטרך טרילוגיה שלמה רק בשביל הסלמריליון.... ולהתמקד בסאורון? חוץ מהאקלבת' הוא די שולי בספר....

מלקי

New member
עוד רעיון

לדעתי אפשר בכיף לעשות מיני סדרה על שר הטבעות, במקום הסרט שכבודו במקומו מונח, אבל כשרואים אותו אחרי שקוראים את הספר אי אפשר שלא להתעצב כל פעם מחדש על פרט אחד שסולף או אחר שכלל לא קיים, די הורס את החוויה. אם יעשו סדרה מושקעת בטלויזיה, יהיה אפשר למשוך את זה,, פרק על טום בומבדיל, פרק על טיהור הפלך, וכו'

כרוני

New member
בעבר הועלה פה רעיון לעשות מהסלמריליון סדרה

כבר עשו סדרות (כאלה) בתקציב גבוה כגון רומא. קהל יעד יש בוודאות. כנראה סרטים זה מדיום רווחי יותר...... לצערנו

Y. Welis

New member
אם היה חומר נוסף שצולם לשרה"ט

אז מיני סידרה היתה יכולה להתאים (כמו שקופולה עשה סידרה מ-3 סרטי הסנדק, והוסיף שם קטעים שלא נכנסו לסרטים). בעניין הסיל' - הבעיה העיקרית היא הזכויות שבידי כריסט'. אני מניח שכולם מחכים ליום שבו הן יעברו ליורשיו...

Dark Muse

New member
איאן מק'קלן נהדר, הלוואי והוא ישחק

הוא יושב על גנדלף הכי טוב שאפשר.

למעלה