סרט בד

לילי חח

New member
סרט בד

בוקר טוב ... לכולןןן

איך מדביקים סרט בד(במקרה שלי תחרה ) מסביב לעוגה ?

net the jet

New member
אני הייתי מדביקה עם טיפת רויאל ממש נגיעות.

בגדול הבצק סוכר עם מים יוצר דביקות כלשהיא, אז לא אמור להתנתק, אבל מעולם לא ניסיתי.

hilatw

New member
היום הכנתי את העוגה הראשונה שלי ליום הולדת של

הבת של השכנה שלי והאמת שחשבתי שיהיה יותר קל ופשוט אבל לא! היה לי דיי קשה ולא הסתדר לי. עשיתי בראץ עם שמלה נפוחה אז עם עיצוב הידיים הסתדרתי, עם עיצוב הפנים הסתדרתי אבל לאפר אותה היה לי קצת קשה כי את עין וגבה שמאל התקשתי, הרגשתי שאני צריכה להפוך את הבובה אבל אז האפור לא היה יוצא אחיד, בקיצור לא היה פשוט. אח״כ עברתי לצפות את העוגה בבצק סוכר ואז הוא נדבק לי למשטח עבודה ולמערוך ואז פיזרתי מעט קורנפלור ושוב ידידתי ואז שוב נדבק וחוזר חלילה עד ששמתי כמות יותר גדולה של קורנפלור ואז כל בצק הסוכר הפך להיות לבן וקשה, ולא מספיק זה גם רידדתי אותו יותר מדיי דק ולא יכולתי שוב ללוש ולרדד כי הוא היה קשה מדיי כבר ואח״כ רציתי לעשות מלמלה לבנה למטה ולא בדיוק הסתדרתי עם הכפלים ועם החיבורים של החולצה מאחור ושל המלמלה, שלא נדבר על פפיונים שניסיתי לעשות וגם זה היה כשלון כי הם נהיו קשים ונשברו לי כל פעם שניסיתי להוציא את חתיכות הנייר שתקעתי בפנים בשביל הנפח ובסוף התפשרתי עם עצמי ועשיתי פפיונים שטוחים. מה שגם עשיתי תבנית של פנים של בראץ עם בצק סוכר ו cmc וכאשר עשיתי את הפנים כאשר לחצתי אותם לתוך התבנית הפנים שלה אמנם יצאו עם תווי פנים אבל הראש היה שטוח בגלל הלחיצה. בקיצור אחרי שעבדתי על העוגה הזו כמה שעות הבאתי אותה לחברה שלי הם דיי התלהבו (אני אחרי שראיתי את העבודות שלכן התלהבתי הרבה פחות) אבל בכל זאת חברה שלי ביקשה ממני לעשות לה עוגה שבמרכזה עומדת בארבית והשמלה שלה מקצפת. בעלי דיי צחק עלי למרות שבשביל הפעם ראשונה זה סביר מינוס :/ אני לא מעלה תמונות כי אני דיי מתביישת :). אשמח לטיפים והנחיות. ידוע לי שנתחתן כאן כבר את כל התשובות ואני גם קראתי את כל השיחות שהתנהלו גם כאן וגם בפורום הקודם אבל לא הבנתי כיצד מתנהלים עם קורנפלור ובצק סוכר, ניסיתי ליישם את העיצות שלכן אך לא צלח לי לצערי. אשמח שתנחו אותי על כל צעד וצעד שנימקתי פה גם בנושא הפנים של הבובה (למרות שהחמיא לי שחברתי חשבה שהבראץ היא בובה קנויה והיא לא הבחינה שהיא מפוסלת מבצק סוכר אבל זה רק מכיוון שאין לה מושג בדברים האלו. ושוב תודה על הסבלנות. במיוחד לך נטע על הזמינות והסבלנות וההתמדה בעזרה שאת עוזרת לכל הפונות כאן.

net the jet

New member
תשמעי, זה באמת לא קל כמו שזה נראה....

אני בטוחה שאת לא הראשונה שעוברת את זה.
ויכולה להבטיח שעם הזמן והנסיון, זה יותר קל.
לגבי הפנים, אני לא אוהבת לאפר, אין לי כבר יציבה, ובאמת עין שמאל זה סיוט! ( לימניים) אז בפעם הבאה להתחיל שם, כי אז לא מלכלכים את הצד הימיני.....אין לי מושג אם יש שיטה יותר קלה.
לגבי רידוד וקורנפלור. אז כמה שפחות קורנפלור, עדיף .
זו בעיה עכשיו בקיץ ובלחות. יותר קשה עם הבצק. אז קודם כל לעבוד בחדר ממוזג וקר . אם קשה לרדד כי הבצק רך ונדבק, אז לתת לו קצת לנוח בשקית, ואז להתחיל שוב. הוספת קורנפלור שוב ושוב אכן גורמת לו להתייבש ולהתקשות מדי. אז שוב, ממש מינימום.

לגבי שלב שלב, עשית מה שצריך. נראה לי רק התנסות.
היית בסדנא? כי לפעמים לראות משהו אחר עובד זה הכי טוב ( משהו מיומן כמובן)

hilatw

New member
בוקר טוב

לא עברתי סדנא מכיוון שגם כך בזבזתי המון כסף על המוצרים הלא זולים של בצק סוכר ולעבור כרגע הכשרה מקצועית יהיה כבד עלי בשלב זה, אבל ראיתי סרטונים והדרכות מצולמות באינטרנט. אגב אני מתגוררת בנתיבות ולא ידוע לי שמתקיימות סדנאות באזור דרום, מלכתחילה חשבתי לעבור רק סדנא וחיפשתי הדרכות בדרום ואף שלחתי מייל לאחת המדריכות במרכז ושאלתי האם יש גם הדרכות בדרום ולא קיבלתי תשובה ואז ראיתי במקרה הדרכה מצולמת באינטרנט ואמרתי טוב נרכוש מוצרים ונסתדר משם :) רק שלא כל כך הסתדרתי. לגבי הבצק סוכר הכנסתי אותו לשקית אך ברגע שהוצאתי ולשתי לפני העבודה איתו הוא שוב נדבק, לא הייתה לי אפשרות לא לעבוד עם הרבה קורנפלור מכיוון שכאשר שמתי מעט לא הצלחתי לשחרר את הבצק ממשטח העבודה, כמו כן הסברתן כאן שכאשר עובדים עם בצק על משטח מקורנפלר להשתדל לא להפוך את הצד שכלפי מעלה על משטח המקורנפלר אך הבצק במקרה הזה נדבק לי למערוך אז פיזרתי מעט קורנפלור גם על הבצק מלמעלה (רכשתי זוג גרביים דקות חדשות והכנסתי את הקורנפלור לתוך גרב, קשרתי אותה ובדפיקות קלות הקורנפלור התפזר בעדינות על המשטח, השתמשתי בטכניקה הזו כדי לשלוט על כמות הקורנפלור שאני רוצה לפזר) אז למרות הכל איני רואה כיצד ניתן להשתמש עם מעט קורנפלור במצב כזה :/, בנוגע לפנים של הבראץ, כתבת שאת לא מאפרת בגלל שזה מסורבל, אז מה את עושה? משתמשת בדמויות הפשוטות והעדינות יותר (שתי נקודות שחורות ופה בעזרת חותכן עגול?), האם יש לך טיפ לגבי הראש של הבראץ שיצא מעוך? כיצד ניתן להשתמש בתבנית פנים ושהפנים ישארו עגולות ויפות במקום שהחלק האחורי של הראש יצא מעוך? לגבי הסרטים, מה אני אמורה לעשות כדי שהם יצאו עם נפח ולא ישברו לי תוך כדי שאני מנסה לשחרר את הנייר שתקוע בתוך הפפיון? אגב יש דרך לשלוח לך את התמונה כאן דרך מסרון בלי אפשרות שזה יתפרסם בפורום? אני אשמח אם תראי את זה ותדריכי אותי. אני מאוד אוהבת את זה ויש לי סבלנות וגם כישרון ואני אשמח לקבל כל עזרה והדרכה. (לגבי האיפור, בעבר הייתי בונת ציפורניים והייתי בונה לעצמי ציפורניים ואת יד ימין שלי הייתי עושה לעצמי עם יד שמאל וגם מקשטת ומציירת בדייקנות ציורים ממש לא פשוטים כגון דמויות של הלוניטונס, אז אני מאמינה שעם פרקטיקה אני אלמד).

net the jet

New member
מהקריאה נשמע שאת עובדת נכון. הקטע עם כמות

הקורנפלור שצריך להשתמש גם משתנה מבצק לבצק. למשל בסאטי אייס כמעטואין צורך, הוא לא נדבק. ישלו חסרונות אחרים לטעמי, אבל הוא ממש לא דביק כמו ההמרשלג.
שוב, זה ענין של אימון... את תלמדי כמה בדיוק צריך לשים על מנת שלא ידבק לך.
לגבי מעיכה של הראש, צריך לחכות טיפה שיתקשה לפני שמתפעלים אותו. את הבלאגאן מאחור קל לתקן עם שיער או אפילו להוסיף קצת בצק לנפח ש לצורת הראש לפני שמוסיפים שיער, אם יש צורך. במילא לא רואים אחרי ששמים את השיערות.
לגבי פפיונים, לעבוד עם קצת cmc לתת להם מספיק זמן ייבוש ואז הנייר יצא בלי תקלות. אפשר גם לקנות ספוג רחצה ולגזור אותו לגודלים שאת צריכה, אני עדיפה ספוג, גם לתמיכה של כל מיני דברים. שמה, מייבשת ואז מסירה.
לגבי תמונה, אין בעיה לצרף למסר, רק לא קובץ גדול מדי...
לגבי הציפורניים-כל הכבוד, אני בקושי מצליחה לשים סתם לק על יד ימין....יד שמאל תמיד יוצאת יותר יפה

hilatw

New member
שמתי Cmc הפפיון ועדיין נשבר

יש לי עוד שתי שאלות 1. איזה בצק הכי טוב לעבוד איתו? ואיזה בצק יותר טוב סאטין אייס או המרשלג

net the jet

New member
ענין של העדפה... אני אישית רגילה להמרשלג,

עם כל הבעיות שלו ( ויש לו ... ) והכי אוהבת את הטעם שלו.
הסאטין אייס מאד נוח לעבודה, יכול להשמר בקירור ,אבל מתייבש לאט. אישית לא מתה על הטעם שלו ולמרות שניסיתי להתרגל לעבוד איתו, התעצלתי וחזרתי להמרשלג.
יש גם את הבצק של גילרו שהוא איכותי, טעם לא רע, מתייבש יותר מהר מהסאטין אייס אבליותר לאט מהמרשלג, הוא מאד קשה ללישה בהתחלה, וגם מצריך טיפת קורנפלור בעבודה ( פחות מהמרשלג, טיפה יותר מסאטין אייס )
יש גם ענין של מחיר.. אין לי מושג, אבל יש הבדלים.
צריך לנסות ולהתנסות עם כל אחד לדעתי ולראות מה הכי מתאים.

pomelit

New member
שימי לב שהסאטן אייס מתקשה מ-א-ו-ד לאט

במיוחד בקיץ.
יכול להיות שבנתיבות, שבה יותר יבש, זה יהיה פחות בעייתי אם את עובדת בחדרים ממוזגים. בלחות של המרכז הוא פשוט נשאר רך כמה וכמה ימים ומאוד קשה לעבוד איתו.
אני לפעמים מערבבת קצת המרשלג וקצת סאטן עם cmc כדי לעשות בצק פיסולי. זה משפר את הטעם ואת קצב הייבוש, ועדין נותן את הגמישות של הסאטן שנוחה לי לפיסול. אבל אני רחוקה מלהיות מקצועית, ואין לי המון ניסיון.

לגבי סדנה, אולי את יכולה לעשות לעצמך יום נסיונות עם מישהי ברמה שלך או טיפה יותר מנוסה, ואז לחסוך את ההוצאות של הסדנה. ממש לעשות כמה עוגות נסיון ולתרגל עליהן גם ציפוי וגם פיסול. עוד מעט מתחילות מסיבות סיום של הגנים, אז זו תמיד סיבה לעוד עוגה

את מאוד מוזמנת לעשות נסיונות אצלי (אני בנתניה, אז אני לא יודעת כמה זה רלוונטי לגביך), וכמובן לקחת איתך את התוצאות. ואם לא בטח יש מישהי יותר קרובה אליך גיאוגרפית שתוכל להתנסות איתך.

מבחינתי (ואולי זו לא הנחיה מקצועית, אז שוב, זה רק הנסיון האישי והמוגבל שלי), הכי נכון פשוט לנסות ולנסות ולנסות. כל זמן שאת לא גובה תשלום על העוגות, הן תמיד יתקבלו באהבה ובהתלהבות.

hilatw

New member
אוי את מקסימה

תודה רבה על העזרה, על הנכונות ועל ההזמנה :). האמת שממש מדגדג לי לעשות עוגות :) אמא שלי ראתה את התמונה של העוגה שלי וממש התלהבה מה שהצחיק אותי מאוד (היא טרם ראתה את העבודות שלכן בגלל זה היא התלהבה חחח). האמת שחברה שלי לעבודה ילדה בן ולעוד זוג לקוחות שלי נולד בן ואני רוצה להכין להם עוגות אבל צריכה קודם לקבוע תור לבונת ציפורניים שלי שתקצר לי אותן מכיוון שמאוד קשה לי לעבוד איתן והן יצרו לי חורים בבצק סוכר. כמובן שאצלם ואשלח לך במסר :)

סימי3

New member
רציתי להוסיף כמה מילים גם...אל תתייאשי

האמת רציתי לכתוב לך עוד בשרשור שבו כתבת ושאלת על הלמידה העצמית, אבל לא יצא לי כל כך. מנצלת הזדמנות זו ומוסיפה כמה דברים.
כמישהי שלמדה את רוב הדברים בעצמה, חייבת לציין שזה לא קל. תראי, כשאת לומדת בסדנה, כל הידע מוגש לך על המגש ומקצר את התהליך. כשלומדים לבד זה הרבה ניסוי וטעייה. הייתי יושבת בלילות עד שתיים, שלוש לפנות בוקר ולא מוותרת עד שהייתי מגיעה לתוצאה המבוקשת. תרגול, תרגול ושוב תרגול- זו מילת המפתח.
יש המון מידע באינטרנט!!!! בכל נושא שאת צריכה. לא הייתי מתחילה ישר מדברים מורכבים כמו בראץ.
הייתי עוזרת לך בכיף, אבל שאלת כל כך הרבה שאלות שאני לא יודעת ממה להתחיל.

אתחיל מציפוי עוגה בבצק סוכר.
באקלים של הארץ לצפות עוגה בבצק סוכר זו משימה מאתגרת מאוד. (גיליתי שבסידני זה יותר גרוע
)
רצוי לעבוד בחדר ממוזג (חום ולחות מקשים מאוד על התהליך, במיוחד למתחילים)
אם את לא מצליחה להימנע מלהשתמש בהרבה קורנפלור, תנסי אולי באבקת סוכר.
חשוב לא ללחוץ חזק על הבצק עם המערוך ולנסות לרדד מהאמצע לכיוון הקצה.
תסובבי את הבצק כמה פעמים ותוסיפי עוד אבקת סוכר מתחת. כלומר אל תרדדי הרבה זמן בלי שהזזת אותו- בטוח יידבק למשטח.
הייתי מנסה במקומך לעבוד עם סאטין אייס בחדר ממוזג או עם המרשלג

http://www.youtube.com/watch?v=We26gwKS_tw&feature=channel&list=UL

טיפ נוסף: קניית חומרים וכלים.
אל תקני יותר כלים עד שתצברי קצת יותר ניסיון. תגלי בסוף שבזבזת הרבה כסף על משהו שלא שימושי או סתם מיותר או לא איכותי.
מצד שני, יש דברים שהם חובה: מערוך טוב, מחליק בצק סוכר, חותכן פיצה ועוד - גם את זה לומדים עם ניסיון.

פפיון: חייבת לשים cmc ולחכות שהבצק ינוח עד יום למחרת.
http://www.youtube.com/watch?v=07ss0Pq3OdU

אם יש לך שאלות עד כאן, אשמח לענות.

בהצלחה,
סימי

hilatw

New member
איזה כיף שיש אתכן

תודהכ רבה על הטיפים, עכשיו מובן לי יותר! כאשר רידדתי את הבצק לא הזזתי אותו בכלל וגם מעכתי אותו בחוזקה (כמו שאני מרדדת את הבצק של הפיצות וכו׳ כאשר אני מכינה) אז עכשיו אני מבינה ששגיתי. לא השתמשתי באבקת סוכר בגלל שקראתי שעדיף להשתמש הקורנפלור בגלל שהאבקת סוכר גורמת ליותר דביקות בבצק ורציתי למנוע את זה. בנוגע לרכישה של המוצרים.. מאוחר מדיי קניתי כבר הכל מכל כל חוץ מאבקה לבנה שאני חייבת לצורך צביעה של בצק הסוכר. לצערי קניתי שבלונות של גוף ידיים רגליים וראש של בובה ולמרות ששמתי כמות נדיבה של קורנפלור בתוך השבלונה עדיין כל הבצק נדבק לי בתוך ולא יצא מזה כלום יש לך מושג מה עושים או יותר נכון איך משתמשים בשבלונות נכון. לגבי הדרכה הייתי שמחה לעשות ובטוחה שזה יעזור לי הרבה ואני באמת רוצה להתקדם בנושא ולעשות דרך קצרה יותר וללמוד טכניקות שיעזרו לי מה שגם רכשתי את מקלות הפיסול ואין לי מושג מה התפקיד של כל אחד אז ברור לי שיהיה מעולה לעשות סדנאות בנושא רק שכרגע יהיה לי קצת כבד כי זה ממש לא זול! וגם אין באזור הדרום. אחותי גם נדבקה בהתלהבות שלי וגם היא החליטה להתנסות בזה והיא הציעה לי לבוא איתה ללימוד של 4 שעות ב 200 שח שזה נשמע ממש זול אבל זה ממש רחוק לי אז אני לא יכולה ללכת. מה שכן אני קוראת המון, בהתחלה עבדתי עם פלסטלינה של הבנות אבל זה לא אותו הדבר. אני מקווה להשתפר. ושוב תודה על הנכונות והעזרה

לילי חח

New member
תודה לכל העזרות עם הסרט

מקווה שיצליח לי זו עוגת החתונה הראשונה ...
אני בלחחחחץץץ

למעלה