סרטן שלפוחית השתן - עזרה בבקשה

omrigoren

New member
תודה ושאלה

ליאור, תודה על התשובה, הוצאתי את הדו"ח ובדקתי עם רופאים נוספים שאמרו שכנראה הגידול היה עדיין שטחי וללא גרורות. אבי עבר ביום רביעי את הטיפול הראשון. הכאב אמנם היה הרבה פחות מהסטטוסקופיה אבל ביום שאחרי, בעת מתן שתן, שוב ירד המון דם. לא נאמר לנו לצפות לכך, האם זה נורמלי, עקב פתיחת פצע פנימי וכדומה והאם זה מעיד על המצאות גידולים נוספים שלא הוסרו? דבר נוסף, את הטיפולים אבי יוכל לסבול אך הבדיקות הקבועות לאחר מכן מטרידות אותו כל הזמן. האם ניתן להרדים את החולה או את המקום בעת הבדיקה החודשית? כל כמה זמן אתה עובר כעת בדיקות תקופתיות? בריאות שלמה, עמרי

גברעם

New member
עזרקאין

אבא שלך יכול לבקש שיאלחשו לו בעזרקאין זה חומר שמזריקים לתוך השופכה במזרק בלי מחט וצריך לחכות 5-10 דקות בין ההזרקה לטיפול. דבר שני שיקח שני אופטלגין בערך שעה לפני הטיפול או הבדיקה. בנוגע לדימום אין לי מושג

omrigoren

New member
סרטן שלפוחית השתן - עזרה בבקשה

שלום רב, אבי עבר ניתוח להסרת גידול משלפוחית השתן והתברר שהגידול היה סרטני. נקבע לו טיפול BCG פעם בשבוע, שישה טיפולים. שאלותיי: 1. האם טיפול זה נחשב למחמיר או מקל מבחינת גרורות וחומרת המצב? 2. כיצד ניתן להוציא את הדוח הפתולוגי לחוות דעת שניה? האם הפציינט יכול או רק רופא של בית החולים או כל רופא בכלל? 3. החשוב מכל: יותר מכל מפריע לאבי הכאב הכרוך בהחדרת הצינורית דרך איבר המין כל פעם מחדש. הרופאים מסרבים להרדימו, אפילו מקומית, ונותנים לו אופטלגין שאינו עוזר כלל. האם ניתן לשכך את הכאב בעזרת כדורים ללא מרשם, פנייה לרופא אחר, או דרישה להרדמה מקומית? כל עצה תעזור, בתודה מראש, עמרי

גברעם

New member
BCG

ובנוגע ל BCG עצמו זה הטיפול הכי יעיל והכי מקובל, למניעת חזרה של סרטן בשלפוחית, בדרך כלל ינסו אותו כטיפול ראשון. בדיקה ציסטוסקופית עושים כל 3 חדשים בדרך כלל, והיא יותר כואבת מהטיפול כי הציסטוסקופ יותר עבה מהקטטר. אני לא יודע אם המצב הבריאותי של אבא שלך מאפשר , אבל אני מקבל טשטוש במידזולם לפני הבדיקה ולפעמים זה קצת עוזר. מאד חשוב לנשום עמוק בזמן הטיפול , ולנשוף חזק בקטעים הכואבים שהן ההחדרה וההוצאה.זה מרפה את השריר וממש עוזר.

למעלה