סרטן צוואר הרחם

סרטן צוואר הרחם

אני זוכרת שלא מזמן דובר פה קצת על הנושא, אבל אני לא מוצאת את השרשור. בכל אופן, רופאת המשפחה הציעה שאני אקבל חיסון נגד סרטן צוואר הרחם. אני לא יודעת כמה אני נלהבת, כי זה דבר חדש, ואני לא יודעת עד כמה בדקו את ההשפעות לטווח הארוך. מישהי יודעת פרטים על זה? יתרונות? סיכונים? (בגוגל קשה למצוא סיכונים, אז זה יותר מעניין אותי כרגע.) תודה
.

BABELICIOUS

New member
האמת אני לא מכירה את זה

אבל זה נשמע לי מעולה. לא ידעתי שאפשר לעבור חיסון נגד סרטן בכלל. אני בשוק. ברור שכדאי לקבל על זה כמה שיותר פרטים. אם כבר כדאי לך לשאול, לדעתי, בפורום סרטן.

צימעס

New member
זה לא חיסון נגד סרטן!

איך מעצבנתותי ההטעיה הזו. זה חיסון נגד וירוס, שלפעמים גורם לסרטן. יכול להיות סרטן גם בלי הוירוס, ויכול להיות הוירוס בלי סרטן.

אוי, זה מעצבן! ../images/Emo46.gif

הביטוי "חיסון נגד סרטן" זו באמת הטעיה. קשה לי להאמין שזה הביטוי המדוייק שבו הרופאה השתמשה. יותר סביר שהרופאה הציעה חיסון נגד וירוס הפפילומה (HPV), אשר מהווה גורם סיכון לסרטן צוואר הרחם. כמו שצימעס כתבה, יש נשים שנדבקו בווירוס הזה ולא חלו בסרטן צואר הרחם, ויש נשים שחלו בסרטן צוואר הרחם ולא היה להן קודם הווירוס.

BABELICIOUS

New member
מה שכן,בזכות הגילוי על חיסון שכזה אני מתכוונת

לברר ולבדוק מול הרופאת משפחה שלי עליה אני סומכת לגמרי.

magenta73

New member
את עברת את הגיל.

החיסון יעבוד רק על נשים צעירות יותר, גם את מוזמנת לקישור ששמתי בתשובה לבחורה.

magenta73

New member
החיסון הוא לא נגד סרטן צוואר הרחם

אלא חיסון נגד וירוס, נגיף, שנקרא בעברית פפילומה, שיכול לגרום גם לסרטן צוואר הרחם. לפרטים נוספים - אנא כנסי לקישור.

אופס

סליחה, חזרתי על דברייך לגבי פפילומה. בכל אופן, האתר שקישרת אליו הוא אתר של חברת התרופות שמשווקת את החיסון MSD. הנה מקור אובייקטיבי יותר-- האגודה למלחמה בסרטן.

צימעס

New member
אני חושבת על בנות בגיל המתאים,

ובכלל לא מרגישה "אני מחסנת אותה", אלא לכל היותר "אני ממליצה לה".

shellyland

New member
רואים שאין לך טלויזיה.

"בשבילי להגן עליה זאת לא בחירה, זה אינסטינקט" בררר....

למה לא?

אני שואלת כי אני עדיין בטווח הגילאים שמחסנים (לא לעוד הרבה זמן) ומעניין אותי את לא הולכת/רצה לחסן אותה...

למעלה