סרטן והשמש

tevagil

New member
סרטן והשמש

סרטן העור נגרם בגלל חשיפה מוגזמת לשמש חזקה, אבל לגבי כל מקרי הסרטן, ולא רק בעור, הרי שהחשיפה לשמש מחזקת את הגוף מפני הסרטן. מצורפת מפה המראה את מקרי הסרטן (כל הסוגים) בעולם. המפה מראה בפירוש כי ככל משמתקרבים לקו המשוה כן פוחתים מקרי הסרטן. בנוסף לכך קיימים מאמרים חדשים המראים כי מתן ויטמין D מקצר את ההחלמה בטיפולים נגד סרטן. וכידוע ויטמין D נוצר בעור ע"י חשיפה לקרניים אולטרה-סגולות. מכאן כי גם אם רופאי העור מזהירים מפני חשיפה כלשהי לשמש, הרי שמי שחשובה לו בריאותו צריך לראות את התמונה במלואה. זאת כיון שסרטן העור מהוה רק חלק קטן ממקרי הסרטן. כמו כן קיימת הדעה כי סרטן העור מתפתח אצל מי שנחשף לשמש ויש לו מחסור בויטמין D. למי שמתעניין ישנם מאמרים רבים בנושא באינטרנט.

סרטן ושמש

עד אשר תהא ההצהרה שדובר בה כאן, כי קרינת שמש משפרת סיכויי חויל סרטן, מקובלת על הרופאים , אני מציע לכולכם לא ללכת שבי אחר הצהרה זו ולא לחשוף עצמכם לשמש כדי לשפר מצבכם במקרה של סרטן. הקשר בין קרינת שמש לסרטן עור ברור, הקשר לסרטנים אחרים אינו ברור עדיין. המשיכו בשלב זה להימנע מחשיפה לא מבוקרת. אם יחולו שינויים אני מבטיח להודיע לכם.

tevagil

New member
UVB

סרטן מסוים (פונגיאדיס משהו כזה) אפילו מטופל בבתי החולים באמצעות שיזוף במתקני UVB . ההמלצה שלי היא להשתזף קצת ולא להגזים. אבל לא להמנע מהשמש בכלל כפי שמשתמע מדבריך. בברכה גיל

למעלה