סרטן הרחם?

tigert

New member
סרטן הרחם?

שלום, לא מזמן נישאתי. כחלק מההכנות לטקס החתונה אישתי השתתפה ב"הדרכה לכלה" בהדרכת הכלות הוסבר לה ששמירת נידה תעזור לה להימנע מסרטן הרחם. היא הטילה ספק בעובדה זו ואילו אני מעונן להקפיד על הילכות נידה ולו ממניעים רפואיים. האים יש אמת בדיברי הרבנית? איך לשכנע את אישתי?

אלי ו.

New member
אין בסיס רפואי-מדעי לכך

פשוט מכיון שאין מחקרים ספציפיים כאלה. למרות זאת, אני מניח שכמו כל שמועה לשמועה הזו יש גרעין אמת מסויים. שכיחות סרטן צוואר הרחם נמוכה אצל נשים דתיות (אאל"ט גם לא יהודיות) ההנחה היא בגלל שיש קשר בין מספר פרטנרים לשכיחות המחלה.

מי אתה שתגיד שאין הוכחה?

יש ארגון שנקרא אפרת שבראשו עומד הרב ד"ר אלי שוסהיים יש שם גם הסברים רפואיים על כך תוכל להשיג את הטלפון שלהם דרך אתר האינטרנט לצערי לא ניתן לפרסם מספרי טלפון בפורום

זה מה שהוא חושב.

על כל דבר שבעולם אפשר להגיד "מי אתה". הוא לא פסק הלכה, ולא נתן עצה שסומכים עליה. אם אתה חושב הפוך אז תביע את דעתך, נשמח לקרוא כל דעה. סתם כך, אל תסתמך על ידע מדעי כאשר הוא מושמע ע"י קבוצה אידיאולוגית. הדוגמא המאלפת היא ברית מילה. בתלמוד כתוב שברית מילה זו סכנה קטנה אבל עדיין סכנה, וקראו על כך את הפסוק "כי עליך הורגנו כל היום". בימינו יש אנשים שמשבחים מבחינה רפואית את ברית המילה. ממש הפוך מדברי התלמוד. ועוד לא הגענו לידע מדעי צרוף שמושמע חדשות לבקרים ע"י כופרים שראו במו עיניהם איך נוצר העולם לפני 12 מיליארד שנה. הם גם ראו איך קופים הופכים להיות בני אדם.

יעבור לך משה חיים

ערבבת בשר וחלב. מה קשור מה שאני אמרתי למה שאתה ענית? אני שאלתי אותו על סמך מה הואר קבע שאין הוכחה מדעית. מה אתה ענית? זכותו לחשוב ככה מה הקשר בין זכותו לחשוב לבין הוכחה מדעית ואם הוא יחשוב אחרת זה יסתור את ההוכחה המדעית? ולגבי ברית המילה אם היה לך שכל היית מבין שגם חז"ל שבחו את ברית המילה ואם ה' ציווה על ברית מילה ברור שזה שבח רק חז"ל מציינים שבשבח הזה יש סכנה. מה סותר אתה יכול להסביר לי? . וכן בי אדם הפכו לקופים. כך אומרת הגמרא שבזמן שבנו את מגדל בבל אלו שהיו למעלה מתו. אלו שהיו למטה נשארו בחיים. ואלו שהיו באמצע ...........נהפכו לקופים.

עיין היטב בדבריך.

לא שאלת אותו "מניין לך הדברים", שאלת אותו "מי אתה". לגבי ברית מילה- עיין בגמרא ותראה כדברי: הטיעון שמבחינה רפואית ברית מילה מועילה הוא לר ברור בימינו, וחסר כל בסיס בימי קדם. בעולם העתיק היו תנוקות מתים מדי פעם מחמת מילה. עיין בסוגיות בגמרא. במידה מסויימת ברית מילה היא מעל הדין של פקוח נפש. זו מצווה שיש בה סכנה מסויימת.

אלי ו.

New member
אסביר לך לאט כדי שתבין ../images/Emo32.gif

ראשית, כפי שכתבתי, אכן יש סטטיסטיקה שמראה על מיעוט מקרי סרטן הרחם אצל יהודיות. אם תקרא את הקישור המצורף תראה הסבר אחד לנושא. (ההסבר מקשר את זה לברית המילה ולמנהגי הנידה, אך לא לטבילה) הוכחה מדעית משמעה שמישהו עשה מחקר ובדק את הנושא. למשל, לקח שתי קבוצות נשים, שתי הקבוצות יהודיות ממוצא מסויים. קבוצה אחת לא טבלה כלל, השניה טבלה, חוץ מזה ההרגלים שלהן היו דומים (הרגלים מיניים, הרגלי הגיינה ותזונה וכו') אם בסוף המחקר החוקר היה רואה שיש מתאם סטטיסטי בין הנשים שטבלו לבין מיעוט מקרי סרטן, המחקר היה מתפרסם ועומד לביקורת עמיתים. מה שאומר שחוקרים אחרים יקראו את המחקר ושיטותיו ויבקרו אותו. אם כל זה יקרה, זו תהיה הוכחה מדעית שתקשר את הסטטיסטיקה דוקא לטבילה. עד אז יכול להיות בכלל שזה בגלל הרגלי הכשרות, או אולי בזכות הכתיבה מימין לשמאל
נ.ב. רוב המחקרים מדעיים מתפרסמים ב www.pubmed.com אתה מוזמן לחפש שם מחקר כזה.

tigert

New member
תודה

א. אני רוצה להתנצל על כי לא הודתי לכם מוקדים יותר פשוט עיסוקי נדדו לתחומים אחרים... ב. אני מבין כי לא נערך מחקר סטטיסטי השוואתי בתחום ולכן לשיטתה של אישתי המידע אינו שנימסר לה בהדרכת הקלות היה לא נכון, ואני לא אוכל להישען עליו בדיון איתה.

למעלה