סרטן הערמונית

איילה 32

New member
סרטן הערמונית

שלום פרופ' מצקין ! בסוף 2004 הופניתי לאורולוג לאור PSA 4.8. בבדיקה רקטאלית נמצא נמוש ממצא חשוד בערמונית מימין, הופניתי לאולטראסאונד וגם ביופסיה נבדקו 7 גלילים משמאל ובכולם היה 4+3 .adenocarcinoma of prostate,GLEASON נפח מירבי היה 80%. הייתה מעורבות פרינויראלית. 8 גלילים מצד הימין חופשיים מגידול. סיימתי הקרנות במחצית 2005, לאחר מכן טיפול הורמונלי של זריקת זולדקס כל 3 חודשים, מצב PSA לאורך כל הזמן קטן מ 0.1. שאלותיי הן: 1) אם עברתי לפני שנים רבות ניתוח פרוסטטה,אז איך בכל זאת קיבלתי את המחלה (סרטן הערמונית)? 2) האם יש משמעות קלינית או אחרת שהמחלה באה לאחר כריתת הערמונית? 3) מה פרופסור הנכבד מציע לי לעשות (טיפול תרופתי או אחר) מעבר לטיפול ההורמונלי כדי להלחם במחלה בצורה יעילה ואפקטיבית יותר? 4) כמה זמן עושים טיפול הורמונלי, ומה קורה לאחר הפסקתו? האם נחוץ טיפולים נוספים ומה הם? 5) אני משתמש בויטמין פרמאטון על דעת עצמי. האם מומלץ ליטול ויטמין זה או אחר? לתשובתך אודה ! דוויד

ניתוח קודם

ניתוח קודם איננו מונע הופעת מחלה. ניתוחי ערמונית שפירה המתבצעים מסיבת הפרעת השתנה בדרך כלל, אינם ניתוחים "מלאים". לא מוציאים את כל הבלוטה אלאה רק את חלקה הפנימי המפריע להתרוקנות שלפוחית השתן. מהרקמה הנותרת עלול להתפתח סרטן הערמונית. אני מציע כי את שאר השאלות הנכונות תישאל את הרופא האונקולוג המטפל. אינני רואה סיבה מדוע למנוע ממך נטילת מולטיויטמין. מאידך אם הינך במצב תזונתי טוב ואוכל דיאטה מאוזנת אינני מוצא צורך והכרח בנטילת התרופה.

למעלה