אורח רוח ואופטימיות
shushייקר ראשית אני מצטערת בשבילך בשביל אביך וכל בני משפחתך את/ה שואל שאלה שהתשובה עליה לא קלה ולא חד משמעית. מרבית העונים בפורום הזה אינם אנשי מקצוע, אלה אנשים כמוך שמחלת סרטן המעי הגס פגעה בהם או במישהו מבני משפחתם. והם מתמודדים עם המחלה ואם המאבק בחיים מידי יום. גם אני בת לשני הורים חולי סרטן. אף אחד לא יכול לענות לך על השאלה כמה זמן יחזיק אביך מעמד. אבל בואי נחשוב שכמה שיותר. למרות כל מה שיאמרו לכם שוב ושוב למרות כל הנתונים הסטטיסטיים. יש היום טיפולים חדישים, יהיו בעתיד טיפולים חדשים הדרך אמנם קשה ביותר ומתישה אבל יש שמצליחים לעבור אותה. יש אנשים שחיים חצי שנה יש ששנתיים יש עשר ויש שמבריאים. כיום יש שתי תרופות "ביולוגיות" חדישות- אווסטין וארביטוקס שעלותם החודשית נעה בין 20 ל-30 אלף ש"ח לחודש טיפול. הן נחשבות תרופות "חכמות" שיודעות לתקוף באופן ביולוגי את המנגנון של התא הסרטני. כל אחת באופן שונה. שתיהן ניתנות בשילוב עם תרופות נוספות כימוטרפיות. אווסטין על פי רוב ניתנת לחולי סרטן שזה הוא להם הטיפול הראשוני - "קו ראשון". אני מכירה באופן אישי אדם שיצא מהמחלה בעכבות טיפול באווסטין עם גידול גדול בכבד. עבר סידרת טיפולים ואח"כ ניתוח והיום הוא במעקב (יהודי בן 80). אני מכירה אנשים שהטיפול עזר להם אך לעומת זאת אני מכירה גם אנשים שהטיפול לא עזר להם. ארביטוקס ניתנת על פי רוב לקווי טיפול יותר מתקדמים לחולים שעברו כבר מספר טיפולים שעזרו עד שהפסיקו לעזור או שלא עזרו כלל. אך יש גם חולים שהם קו ראשון שמטופלים בארביטוקס. בכל מקרה כל טיפול שישלב את אחת משתי התרופות הללו נחשב כיום ליעיל ביותר. לצערך אביך חולה לשמחתך יש כיום טיפולים שלא היו בעבר לצערך הם יקרים ביותר ולגבי אביך הם לא בסל הבריאות לשמחתך בחודש אוגוסט יתקיימו שני דיונים גדולים בבית המשפט העליון בנושא האווסטין והארביטוקס.ואולי יחול שינוי. לכן אני מציעה לך וקרובים לך ובעיקר לאביך לשאוף הרבה אוויר כי הדרך ארוכה ולצאת למלחמה הפיזית והכספית באופטימיות ואורך רוח. אונקולוגית המומלצת בעיני היא לד"ר איילה הוברט מהדסה עין כרם יש צורך להתקשר לשר"פ הדסה עין כרם ולקבוע תור באופן פרטי עלות התור 570 ש"ח יש החזר של המושלם. היא מקבלת כל יום שלישי. מספר הודעות לפנייך ישנו גם הטלפון של השר"פ. כמו כן חשוב לדעת כבר בתחילת הדרך שיש שירותים שרצוי לדרוש לקבל במהלך הטיפולים: 1 - טיפול פסיכואונקולוגי - חשוב ביותר! התמיכה הנפשית מהותית, כמו כן יש בטיפולים האונקולוגיים והסבל הפיזי הכרוך בהם, חומרים הגורמים לדיכאון. טיפול תרופתי נפשי ושיחות עם גורם מקצועי חשובים ביותר. 2. - בכל מחוז של קפות חולים או בכל קופה אזורית יש אחות אונקולוגית קהילתית רצוי לברר מי האחות ולקבוע איתה פגישה. האחות עושה ביקוריי בית ונותנת יעוץ מעשי. כמו כן במהלך הטיפולים לפעמים נוצר אובדן תאבון, התייבשות חולשה ויש צורך במתן עירויי תומך. גם זה שירות שיכול להינתן באמצעות הקהילה שאחות תבוא הביתה ותיתן טיפול. 3. - לא להתבייש לפנות במהלך הטיפולים לקבלת עזרה סיעודית מביטוח לאומי. אפילו אם אביך יוכל לתפקד, גם עזרה בבישול וקצת אחזקת הבית מתקבלת בברכה. 4. במידה ויהיו כאבים לפנות למרפאה לכאב. לא לסבול! כמו כן חשוב ביותר איני יודעת מה מצבכם הכספי - אל תתביישי להודיע לכל הקרובים לכם שאביך חולה ושאתם זקוקים לכסף! אל תערבי את אביך אם אפשר, בואי נקווה שהבג"ץ יצליח וששתי התרופות יכנסו על פי חוק לסל הבריאות. ואם לא בכוחות משותפים נלחם על כך ששתי התרופות יכנסו לסל הבריאות של שנה הבאה. אורך רוח - והרבה בריאות שירה