סרטי ה DIR - מומלץ

ניב ד

New member
סרטי ה DIR - מומלץ

לאחר שהצלחתי לחבר את המחשב לפס רחב הורדתי את הסרט דיר 3 ששלומי המליץ. אני חושב שכל מי שיש לו את האופציה להוריד את הסרט, ולא רק צוללים טכניים - זהו סרט מעניין ביותר שאם צופים בו בעיון, כמו בשיעור בקורס צלילה, אפשר ללמוד ממנו המון. כמובן, לא חייבים לקבל את פילוסופיית הדיר במלואה או את קונפיגורצית הציוד שלהם, אבל בסרט מוסבר בצורה מצויינת מה ההגיון מאחורי הקונפיגורציה השמרנית שלהם, מה ההגיון בדרישות שלהם מעצמם כצוללים, מה ההגיון של בן זוג צמוד ועזרתו וכן הלאה. למרות שידעתי את רוב הדברים מקריאת/למידת התיאוריות בעבר (אמנם בערך אלפית משלומי אבל גם משהו...) הסרט פשוט חידד לי כמה דברים בצורה בלתי רגילה. הערה קטנה - הסרט וחלק מן החומר יהיו קצת לא מובנים לצוללים מתחילים. בכל זאת, כדאי לצפות לפחות ברובו מכיון שיש שם דברים חשובים, בין היתר על מניעת תאונות צלילה, שנכון להפנים.

sabady

New member
למי שמעדיף לקרוא

לבעלי חיבור איטי קוראי אנגלית או לאחרים כתוספת לסרט (שלא ראיתי) כולל קישורים נוספים

lappe

New member
סרטי DIR - כתובת להורדה

יהיה נחמד באם תשחרר את הכתובת של הורדת הסרטים. תודה מראש

ניב ד

New member
תסתכל עמוד או שניים אחורה - יש שם

הודעה של שלומי פלניצקי עם האתרים.

sabady

New member
דעה אישית

מי שמתכוון ללפף את צינור הווסת מסביב לצוואר, שלא יתפלא אם הוא נחנק (או גרוע מזה) בפעם הבאה שהוא ניגש לצולל בפאניקה.

ניב ד

New member
ואתה בטח כבר ניסית את זה באלף

צלילות, שכל אחת ארכה 5 שעות והיתה בתוך מערה (אמיתית, לא באילת). כמו שאמרתי, לא חייבים לקבל את כל קונפיגורצית הציוד של דיר, אבל אל תקטול סתם בלי שניסית ובלי שיש לך אפילו חלקיק מהנסיון של האנשים שפיתחו את השיטה. הצינור לא מלופף כולו סביב הצוואר אלא רק כאילו סביב העורף ואז נכנס לפה מהצד. אני לא אומר שזה הכי נוח לכולם ואני בטח לא צולל ככה, אבל קשה מאד להיחנק מזה.

tom 1

New member
בכמה שעות צלילה מדובר

ולאילו עומקים הם מגיעים עם הציוד הזה שלהם שם? אלו מערכות נשימה חצי סגורות? בכל מקרה נראה לי שצלילת המערות שלהם דיי משעממת אחרי זמן קצר

ניב ד

New member
החבר´ה שפיתחו ומפתחים את הדברים

הללו הם בעלי אלפי צלילות. הנקודה היא לא רק העומק אלא הזמן הרב של שעות שהם מבלים בצלילה. אלו לא מערכות חצי סגורות בכלל אלא מערכות רגילות רק עם הרבה מיכלים. להפך, הם שוללים את גישת הריברידרים (תקן אותי שלומי אם אני טועה). ואני בטוח כמובן שהצלילות שלך בשמורה באילת הרבה יותר מעניינות מצלילת המערות שלהם.

קותי

New member
נכון, נכון, לא נכון, על טעם וריח...

ניב, נכון, יש להם אלפי שעות צלילה (יותר מדויק מאלפי צלילות פשוט כי בחלק מהצלילות הם נמצאים מספר שעות רב מתחת למים). נכון שהנקודה העיקרית היא המרחק אל תוך מערכת המערות שהם נכנסים. העומקים בצלילות אלו לא עולים על בערך 100 מטר (עושים את זה עם טרי מיקס) אבל המרחקים שהם נכנסים למערות הם בהחלט מדהימים. לצורך הצלילות הארוכות שלהם הם דוקא כן פיתחו מערכות חצי סגורות (פותחו על ידי בית חרושת הבית שלהם - HALCYON). הרעיון במערכות שלהם בשונה מהמערכות המשוכללות הסגורות הוא שהם מתבססים על זרימה קבועה של גז או תחלופת גז במרווחים קבועים - של תערובות קבועות ולא על מערכות אלקטרוניות שיווסתו את אחוזי התערובת. עד היום הגישה שלהם מוכיחה את עצמה כי בעוד שבמערכות האלקטרוניות הסגורות יש ספירת מתים קבועה (תאונה המסתיימת במוות כל כמה חודשים במקרה הטוב) במערכת שלהם ובגישה שלהם לא נהרג אף צולל. אחת הסיבות העיקריות היא לאו דוקא הציוד אלא יותר הגישה הכוללנית השמה את בטיחות הצוללים לפני הכל. לגבי הענין, יש אנשים המעדיפים צלילות ריף (כמוני למשל) ויראו בצלילת מערות משהו משעמם, ולעומתם יש אנשים שבשבילם צלילת מערות זה שיא הענין. על טעם וריח ...

sabady

New member
לא צריך לנסות

אני לא צריך לנסות בשביל לדעת. מה יקרה לדעתך כשצולל חסר אוויר בפאניקה יראה את הווסת וימשוך אותו בכל הכוח? לא צריך הרבה דמיון בשביל זה. גם אם הצינור לא מלופף לגמרי מסביב לצוואר זה עדיין לא בריא שהראש שלך יהיה בין הווסת והאדם שצריך אותו. צירפתי את התמונה, אחד הצינורות בפירוש מלופף מסביב לצוואר. זה גם מה שהבנתי מההסבר. אם הם צוללים עם חברה קבועים ומנוסים שכולם מכירים את אותם כללים אז יכול להיות שאין בעיה אבל עדיין לא ניתן לחזות איך צולל בפאניקה יתנהג ולא משנה כמה צלילות יש לו! כולנו שווים כשזה מגיע לחמצן. אנשים עם נסיון יכולים להיות יותר שקולים בהתחלה אבל קשה להתנגד לצרכי הגוף לזמן רב, וכשהם יצטרכו אויר הם פשוט יקחו אותו ולא משנה של מי הצוואר שעומד בדרך. מי שראה פעם צולל בפאניקה יודע זאת. בכל מקרה אם זה עובד אז שיהיה להם לבריאות.

קותי

New member
ל SABADY - צודק לחלוטין וטועה

קודם כל בהחלט יתכן שבקונפיגורציה הזאת צולל OOA בפניקה יגרום לצרות למגיש העזרה. צדקת במה שאמרת שהם צוללים רק עם חברה קבועה שכולם מכירים את הכללים. כאשר מסתכלים על צורת לבישת הציוד צריך להבין מאיפה זה בא ומה הסיבות לכל דבר. אם מבינים, רואים שזה הפתרון הטוב ביותר כאשר לוקחים בחשבון את כל המרכיבים: 1. מדובר על קונפיגורציה לצלילת מערות. 2. כתוצאה מכך, יש לחבר לדרגה השניה המיועדת להנשמת חבר צינור ארוך מאד מכיון שכשעוברים במעבר צר במערה, צריך שהצינור יגיע לזה שמאחוריך, כלומר מעל אורך הגוף (פחות הראש אם אתה מתעקש) ולכן הם ממליצים על 7 פיט שזה בערך 2 מטר+. 3. אם יש לך צינור באורך 2 מטר, איפה תשים אותו? המקום שבו הוא הכי פחות יפריע זה מסביב לגוף. 4. (עם זה יש לי ויכוח) הם טוענים שכשאתה נותן לצולל במצוקה וסת אתה רוצה שהוא יהיה זה שאתה בטוח שנותן אויר ולכן זה זה שבפה שלך ולא המשני שיכול להיות שקיבל מכה או נסתם בדרך בלכלוך. לכן הוסת עם הצינור הארוך הוא זה שצריך להיות בפה. אם אתה לוקח בחשבון את כל מה שנאמר לעיל, הסידור המוצג בצילום הוא הטוב ביותר. לגבי צולל בפניקה שיערת נכון - הגישה שלהם טוענת שצריך לצלול רק עם צוללים הצוללים לפי השיטה שלהם. זה אפילו חוק מספר אחד של הגישה: rule # 1 don´t dive with srokes לא אכנס כרגע להסבר הארוך והמייגע למי הם קוראים STROKE אבל סביר להניח שהתמודדות עם צולל בפניקה לא נמצאת בלקסיקון שלהם.

אתה כנראה כן צריך לנסות כי אתה לא

יודע . ראית תמונה ולא הבנת . צירפתי תמונה קצת יותר מפורטת שמתארת הגשת וסת לצולל במצוקה בשלושה שלבים על פי דיר . כשלא יודעים איך יתנהג צולל במצוקה או פניקה במצב של חוסר אויר ( AOA ) אז לוקחים את הסנריו הכי גרוע . אם הוא לא קופץ למעלה ועושה פעמיו אל הוסת שלך בכדי לנשום .... מה קורה עכשיו . לשיטתך ( ושיטת רוב הצוללים ) במידה והוא לוקח לך את הוסת מהפה זה שבטוח יש עובד ויש בו את האויר שהוא כל כך רוצא לנשום אז כל מה שנותר לך הוא לחפש את האוקטופוס ש.... איפה הוא ? הוא נתפס ולא יוצא מהאבזם המטופש שקניתי ..... ומדובר בצולל בפניקה שמחובר לצינור וסת קצר ולך אין לאן לברוח ... ואם הוא הולך לאוקטופוס והאוקטופוס לא משתחרר מהחיבור מתחת לרצועת מותניים או לא עובד , מכניס לו מים או לכלוך לפה או לא יודע מה , עכשיו מצולל במצוקת אויר הוא צולל במצוקה שניכנס לפניקה ..... לעומת זאת
בשיטת דיר , הוסת הראשי מחובר לצוואר ברצועת צוואר שעשויה גומית בנגי´ כך שהוסת מחובר מתחת לסנטר שלך . אתה צולל עם הוסת המשני אשר מחובר לצינור ארוך ועובר מהמיכל , מתחת לבית השחי הימני עולה ומקיף את הצוואר משמאל לימין וישר לפה , אין ליפוף של 360 מעלות על הצוואר . במידה והצולל במצוקה צריך את האוויר שלך אתה כמובן צריך להיות מוכן ולתת לא את הוסת בעצמך , אם אתה לא ממש בן זוג טוב ובכלל לא שמת לב שבן הזוג שלך במצוקה הוא פשוט יבוא ( אם יוכל ) ויקח לך מהפה את הוסת שעובד , הוא בסך הכל ימשוך אותו ואפילו אם ימשוך בכל הכוח המקסימום הוא שהראש שלך יוטה קדימה שזה טוב כי שם הפה שלך יפגוש את הפיה של הוסת השני שמחכה לך על רצועת הצוואר וחוץ מזה אם אתה חייב להתרחק מבן הזוג שלך מכל סיבה שהיא יש לך צינור באורך 1.5 מטר , לא קרוב מידי ולא רחוק מידי . בתור בן זוג לצלילה אתה צריך להיות מוכן לתת לבן הזוג שלך את הוסת מימנו אתה נושם בדיוק כמו שאתה האית רוצא שהוא יעשה למענך במקרה של מצוקת אויר ( כמו בתמונות שצירפתי ) . בד"כ רוב האירועים של צולל במצוקת אויר יכולים להיפתר בשניות/דקות אם הצולל שבמצוקה מקבל את האויר בזמן ונרגע . לפני כחודש במהלך צלילה שדרשה דקומפרסיה של 6 דקות ב 6 מטר ו13 דקות ב 3 מטר הצליח בן הזוג שלי לאבד את הפיה של הוסת שלו בזמן החלפת וסתים בעצירת דקו´ ב 9 מטר כאשר הוא עבר לוסת השני נפלה גם לוסת השני הפיה ( כן כן גם אני לא האמנתי וגם לא 3 הצוללים שהיו מתחתנו בחניה של ה 12 מטר ) כמובן שאין מה לדבר על עליה לפני המים כאשר לפניך 19 דקות דקו´ הכי חשובות , בקיצור ראיתי , קיבל את הוסת שלי , סידר את הבעיה והמשכנו לצלול , כל כך פשוט כשעושים את הדבר הנכון . You live for yourself. You dive for yourself. Make wise choices as you make them for yourself. Hear all sides of the arguments and their reasons. Separate the voice of sense from the noise of the crowds. What you choose to do and the way you dive is up to you. There is nothing down there worth dying for... שלומי

sabady

New member
הכל טוב ויפה שלומי

אבל מה יקרה אם מדובר בשני צוללנים קצת פחות מנוסיםנ שבסך הכל רצו לחכות את המקצוענים? מה יקרה אם צולל בפאניקה ימשוך במקום את הווסת שבפיך (ארוע טראומתי לכשעצמו) את זה שסביב הצוואר שלך? איך לדעתך תרגיש כאשר צינור מכל סוג שהוא המלופף מסביב לצווארך יתחל להימתח? לא טענתי שהשיטה לקויה רק ציינתי דעה אישית על פי מה שידוע לי על הצולל הישראלי המצוי. כמו שנאמר כאן קודם צריך להיות מאוד מנוסה, ובן הזוג צריך להיות קבוע הרבה מאוד זמן כדי שהשיטה תעבוד. לכן אנשים שרואים את הסרט או מסתכלים בתמונות עלולים לסכן את עצמם ובן זוגם. בברכת קיץ רטוב לכולם שני

את פשוט לא כל כך מבינה

וכנראה שסתם קפצת
הרצועה שמסביב לצוואר מתחברת בלולאה מסביב לפיה של הוסת וכיוון שהרצועה מגומי , משיכה חזקה פשוט תנתק את הוסת מהרצועה , זה הכל . לגבי השיטה . קצת קשה ללמוד צלילה דרך האינטרנט למרות שהרבה מנסים , צריך לנסות וצריך ללמוד ממי שמוסמך ללמד ( ברור שניתן גם לחקות אחרים וללמוד מנסיונם של אחרים ) . בקשר לנסיון , אין לנסיון קשר לדיר , דיר היא גישה הוליסטית אשר בבסיסה תכנון טרום צלילה תשומת לב לבן הזוג בצלילה ושימוש בקונפיגורצית ציוד צלילה בטוחה ( שימו לב שציוד הצלילה במקום השלישי ) . כבר מהתמונות את יכולה לראות שציוד הצלילה הוא הכי פשוט ומינימלי . אחרי שהבנת ( אני מקווה ) שאין אבל אין סיכוי שבעולם שתיחנקי מצינור הצלילה אלה אם כן בן הזוג שלך מתכנן את זה מראש עוד לפני שניכנסתם למיים
, אולי תיפתחי את הראש ותיסתכלי על כל גישת הדיר בצורה שונה . או שלא ! . "You can´t learn to dive on the net, sooner or later you have to get in the water" שלומי

granot

New member
ולגישה השנייה שטוענת

שעדיף (לצורך מצב החירום) שלפחות צולל אחד ישאר עם הוסת בפה שלו לכל אורך מצב החירום. ישנו שלב קצר שבו שני הצוללים ללא וסת בפה שלהם שזה ללא ספק מצב לא שגרתי. אז נכון שהוסת שלך נמצא מרחק סנטימטר מהפה שלך, אבל אם הברז לדרגה הראשונה של הוסת הזה ספציפית לא היה פתוח מסיבה זו או אחרת (אני יודע שזה כמעט לא קורה, אבל במצב חירום כל הסטטיסטיקה נדפקת בכל מקרה) ואז יש שני צוללים בפאניקה במקום אחד. עוד נקודה (שהבחנתי בעצמי דרך אגב) זה שהצינור הארוך מוריד מקלות הנשימה עם הוסת, במיוחד בעומקים הגדולים מ-35 מטר (הסבר פיזיקאלי מפורט יבוא אם יהיו מתעניינים בנושא). אז למה לי לצלול עם הצינור הארוך, והלא נוח, רק בשביל מצב חירום, שבו אני לא מי יודע מה מסכים עם להוציא את הוסת שלי מהפה ולהגישו לחברי??? אין לי כ"כ המלצה בנושא מה יותר טוב, רק רציתי להראות שיש שיטה אחרת שיש לה את היתרונות שלה, אבל כאשר תרגלנו את שתי השיטות בקורס, קיבלנו מושג מה היתרונות והחסרונות של שתי השיטות. אני ממליץ לכל אחד לבצע תרגולים בנושא קונפיגורציה של ציוד ופתרון בעיות מתחת למים (תחת הדרכה כמובן) כי זה גורם לך להסתכל על עולם הציוד בצורה שונה.

קותי

New member
בגלל זה בדיוק אמרתי שאני לא מסכים

עם סעיף 4 בהודעתי. אני חושב שעדיף שהמגיש עזרה יישאר עם הווסת "הטוב" בפה. משהו בסגנון של ההוראות שנותנים בטיסות שאם יש ילד ליד הורה ויש צורך לקחת את מסיכות החמצן, ההורה צריך לשים את שלו קודם, כדי שימשיך לתפקד ורק אז לעזור לילד לשים את שלו. לגבי קלות הנשימה ואורך הצינור, בוסתים מסוגים טובים אין לאורך הצינור (עד 7 פיט) משמעות לגבי קלות הנשימה. ההסבר הפיסיקלי מוכר לי אבל הרבה תלוי באיכות הוסת.

למעלה