סרטי השבוע

סרטי השבוע

אתם יודעים כבר מה אתם צריכים לעשות

מיכאל1411

New member
בעיקר סדרות

*הסדרה הצרפתית המצוינת קמים לתחייה (Les Revenants/The Returned) מצמצמת במשך 8 פרקים את הפער בין
קונספט החיים והמוות. זה קורה כשלפתע פתאום צצים להם מחדש מי שאיבדו את נשימתם, שבים אל חיק קהילה המומה.
האלמנט הבידיוני זז הצידה, הופך רקע נוכח אך לא מרכזי, הבלעדיות על הסיפור עוברת לידיה של מציאות אינטימית, פילוסופית,
כזו הנוקטת אמצעי זהירות ולא דנה את דמויותיה ללקות בשיגיון ללא היכולת להתמודד. טיפין טיפין מתגלים סימנים של הבנה
משמעותית את הקיום המנוכר כתצרף ממנו ניתן לחלץ פיסות של אמת. והתגמול על האמת תמיד יכול להועיל ואף לשקם את מי
שאיבד את עצמו, מי שתהה והירהר בטיבו לכונן ביטויים של רגשות עמוקים. זו טלוויזיה מעוררת מחשבה המוגשת בחסות האימה
שבפנים. ובחסות הרוח האנושית כשהיא איננה מתפתלת מחשש, כי אם מטפסת על שיאים של מופת ומודעות עצמית.

*אם אתם מחפשים הפוגה מבידור טראשי ולא מחייב בדמות 'המתים המהלכים', תלכו בכיף על בבשר החי In The Flesh הבריטית,
סדרת זומבים אינטיליגנטית ומשובחת בת 9 פרקים.

*הסדרה הקומית Man Seeking Woman היא התגלמות כל המחשבות של הגבר הממוצע על מערכות יחסים ונשים באשר הן,
זה אולי נשמע שוביניסטי אבל יש פה משחק מבריק של הפוך על הפוך. מאוד מצחיק ומטריף.

מה שראיתי השבוע

ענבי זעם- סרט נהדר ודי מדכא עם צילום מרהיב ועלילה מעניינת העוסקת ומפרקת את החלום האמריקאי. הזכייה של הסרט בפרס הבימוי מוצדקת.

איך להיפטר מהבוס 2- חביב ומשעשע למרות הדמויות הדי בלתי נסבלות שלו.

ועוד אחד מהיום

ספר החיים- סרט נהדר למרות עלילה קצת קלישאתית. אנימציה חמודה, דמויות שאכפת לך מהן, הומור מוצלח לרוב ובימוי יעיל. סרט מומלץ ביותר.

very good girls (2013(....לא יודעת אם צריך לסמן ספויילר....

סרט דיי גרוע...
2 בנות לפני קולג' (אליזבת אולסן- האחות הצעריה של התאומות שממש דומה להן ודקוטה פנינג) שמחליטות לאבד את הביתולין שלהן.
הבעיה מתחילה כשמדובר באותו הבחור...
בין לבין יש כל מיני דרמות עם המשפחות שלהן ואני חייבת להודות שדיי מגעיל היה לראות את דקוטה פנינג מתנשקת עם מישהו שיכול להיות אבא שלה (מבוגר ממנה בעשרים שנה או משהו...).
&nbsp
בכל מקרה, סרט לא משהו...

BlackUnicorn

New member
אוונג'רס וסדרות

אוונג'רס -
הלכתי לסרט בציפיות מאוד נמוכות לאור הסרטים הקודמים שלא התחברתי אליהם (למרות שאני גיקית בנשמתי ומתה על כל סרטי הגיבורים למיניהם.. את הקודמים פשוט לא אהבתי). ראיתי שהביקורות די משבחות והחלטנו ללכת. ראינו באיימקס 3D בראשון.
מה אני אגיד? עלה על כל הציפיות האפשריות. סרט מבויים היטב, אפקטים מרהיבים, נתנו זמן מסך לכל דמות ונתנו להן קצת עומק. אהבתי מאוד. לא מושלם, ואם יש סרט גיבורים שמתעלה עליו לאחרונה זה עדיין שומרי הגלקסיה מבחינתי. אבל עדיין מצויין. 8.5/10
&nbsp
החץ -
בעקבות הפלאש המצויינת התחלנו לראות גם את החץ. סדרה דומה מאוד בבימוי שלה, אבל התוכן די שונה. כיפי מאוד ומעניין, וסטפן אמל הוא הדבר הכי שווה שראיתי על המסך מזה כמה שנים, כנראה...
איך פספסתי אותו עד עכשיו? לשבת מול המסך ולרייר.
חוץ מזה היה נחמד לגלות שהוא והאיש הבוער מהפלאש הם אחים במציאות. שני אחים שווים? יותר מדי בשביל העולם הזה...

סטיבן ורובי אמל הם בני דודים, לא אחים

איזה נודניק אני... שהפעם הראשונה שאני כותב בפורום כאן זה כדי לעשות תיקון

אבל כפיצוי תראי את הפרסומת הקצרה הזה עם שניהם.

בהחלט

קשה להחליט מי יותר חתיך בינהם.
מצד אחד הם דומים, אבל מצד שני יש כמה דברים שבהם שונים וקשה להחליט...
&nbsp
רובי עכשיו מופיע בסרט נוער כלשהו שמציג בקולנוע כרגע.
הוא לא סיבה מספיקה בשבילי ללכת לקולנוע, אבל כן בשביל לראות אחר כך.

twisted nerve1

New member
שני סרטים (ללא ספוילרים)

1. cheap thrills (פוסטר מצורף)- בי מובי נורא מעניין. הסיפור הוא שיש זוג אנשים (בעל ואישה) עשירים ומשועממים, ולכבוד יום ההולדת של האישה הם מחליטים למצוא שני אנשים ולגרום להם "להתחרות" בניהם על כסף. הם נותנים להם משימות ומי שמבצע את המשימות מקבל סכום מסויים. וככה הם רוצים עד איזה סכום של 150 אלף דולר. זה מעניין לראות עד איפה האנשים הולכים כדי להשיג את הכסף. מה שעוד מעניין זה ששני האנשים מאוד שונים אחד מהשני. האחד בחור מאוד טוב עם אישה וילד שפשוט נקלע לחובות ופיטרו אותו מהעבודה והוא חייב את הכסף כי אחרת יפנו אותו מהבית, השני סתם רוצה את הכסף בשביל לקנות סמים ולהשתכר. וההבדל בין הגישות מעניין- גם מעניין בגלל איך שזה משפיע על ההזדהות של הקהל. אני לא שמה את הטריילר כי הוא דיי מספלייר, כמו רוב הטריילרים שיש כיום. אבל אני מאוד ממליצה לראות את הסרט.
2. the voices - סרט מאוד מוזר. קומדיה שחורה עם ראיין ריינולדס ואנה קנדריק. זו בעקרון קומדיה שחורה. אבל עדיין הסרט מזגזג בין קטעים שלא ברור לי אם אני אמורה לצחוק או להזדעזע. כלומר- ברור שמראש זה המטרה בהומור שחור- אבל אני מרגישה שאפילו בתור קומדיה שחורה זה עדיין הגיע לקטע שהרגשתי הרבה פעמים מאוד מוזר. כי ההומור לא מוגש באופן שממש ברור כזה שעכשיו זה אמור להיות מצחיק. קשה לי מאוד להסביר, אבל הייתה לי הרגשה במשך רוב הסרט שלא ברור לי איך אני אמורה לקטלג אותו. אבל זה פשוט עבד טוב- ודווקא אהבתי את הרעיון שלא ממש היה לי ברור לאיזה קטגוריה אני אמורה לשים את הסרט. בגדול ראיין ריינולדס הוא סכיזופרן ששומע קולות, והוא שומע את הקולות בעצם דרך החיות שלו. יש לו כלב וחתול והם בעצם מדברים אליו- אבל זה בעצם הקולות הפנימיים שלו. אחד מנסה לשכנע אותו לעשות דברים רעים והשני מנסה לשכנע אותו להיות אדם טוב. וכל הסרט עובר בעצם בין הרצון שלו להיות אדם טוב לבין הדחף שלו לעשות דברים רעים. אני לא רוצה לפרט יותר מדי (וגם פה לא ממליצה לראות את הטריילר כי הוא מספלייר יותר מדי לטעמי). ראיין ריינולדס אגב משחק ממש טוב בסרט לדעתי. הבמאית של הסרט אגב, עשתה לפני כמה שנים את הסרט פרסופוליס שאולי יהיה מוכר לחלק מכם. זה היה סרט אנימציה מעולה מ-2007, שאפילו התמודד בקטגוריית האנימציה של האוסקר באותה שנה (ולא זכה).

bhmi1234

New member
גם אני משתפת

סרטים
נהייתי אובססיבית נורא לגבי סרטים וסדרות בזמן האחרון וצפיתי בלא מעט. זו רשימה חלקית של מה שהספקתי:
אידה - סרט חזק מאד וחכם שאומר הרבה בלי בעצם לומר יותר מדי. ממליצה מאד
הנוקמים 2 (שוב, ספוילר קטנצ'יק, לא בטוח משמעותי): הסרט הרגיש דחוס ועמוס מאד, כאילו ניסו להכניס לתוכו יותר מדי וזה לא התאזן. לא ממש הבנתי מה הלך שם, חוץ מאת הבסיס של העלילה אבל היה אחלה אקשן ואחלה שחקנים, אז נהניתי גם בלי להבין.
חלודה ועצם: דרמה רומנטית מקסימה ואנושית מאד, על בחור מאצ'ו ודי נכה רגשית שמתאהב במאמנת לוויתנים מקסימה, שמאבדת את רגליה בתאונה. העלילה נשמעת משונה טיפה אבל הסרט מקסים ומבויים ברגישות אין קץ. לא היו הרבה סצינות שלא גרמו לי להרגיש משהו וזה נהדר. פלוס משחק נפלא גם של מתיאס שונארטס (שהוא גם סקסי ברמות) ובעיקר של מריון קוטיארד שיוצרת פה דמות מלאת רגישות ועומק ונשארת איתך הרבה אחרי הצפיה בסרט. אחרי יומיים ולילה הנהדר ואחרי שראיתי את הסרט הזה, היא בהחלט נכנסה אצלי לרשימה של השחקניות האהובות עלי ואני הולכת לשים לב למה שהיא תעשה בעתיד. בקיצור, הסרט מומלץ מאד לחובבי דרמות אנושיות אבל גם למי שנהנה מסרטים עשויים היטב ומשחקנים מוכשרים.
ביג פיש: סרט מקסים. אני חושבת שזה הסרט הכי טוב של טים ברטון. בהתחלה קצת גלגלתי עיניים כי הדמות של האבא עצבנה אותי אבל לאט לאט נכנסתי לזה והסוף ממש ריגש אותי. גם אחלה קסט

סדרות:
פאודה - סדרה טובה אבל בפרק 4 נהיה לי אינטנסיבי מדי וגם ממש קשה לי לסבול את השחקן שמשחק את בועז (או את בועז עצמו, לא סגורה על זה). ויתרתי.
ויפ - גמעתי ברצף את עונות 1 ו-2. זו סדרה ממש גאונית עם שחקנים מצויינים, כמובן שבולטת מעל כולם ג'וליה לואי דרייפוס הגאונה. אני לא מבינה כמעט כלום בפוליטיקה אבל זה לא משנה כי זה שנון וקורע מצחוק. הבנתי שעונה 3 טובה במיוחד, אני מחכה להתחיל אותה.

bhmi1234

New member
אין ספוילר להנוקמים, בניגוד למה שרשום בתוכן ההודעה

yuriis

New member
ל-ביג פיש.

סרט מעולה. מסכים שהוא הטוב ביותר של טים ברטון. יכולת לספר סיפור במדיה קולנועית היא משהו יוצא מהכלל אצל ברטון בסרט זה. הזכיר לי קצת את הסיפורת בסגנון העולם על פי גארפ ומלון ניו-המפשייר

למעלה