סרטי השבוע

סרטי השבוע

אז מה ראיתם השבוע? ספרו לנו

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2014) הרחק מהיעדרו
למרות דמויות נטולות תוכן רגשי, נסיבות חיים או אקספוזיציה, הסרט החדש של קרן ידעיה ('אור' המצמרר) מציג תיאור פרטני ולא מתנצל
של סטטוס קוו גיהנומי, התעללות פיזית ונפשית על כל גווניה האכזריים.

(2000) ימים אפלים Dark Days
דוקו מצוין, מרתק ובלתי נשכח על חייהם של הומלסים בניו יורק. לצפייה -
https://www.youtube.com/watch?v=0mwp1xHzzKc

(1995) דור מזוין The Doom Generation
סרטו של גרג אראקי על תרבות השוליים של צעירים אבודים. זה מתחיל טוב אבל עם הזמן הופך להיות טראשי ונבוב למדי.

(1984) חכמת רחוב Streetwise
דוקו מחוספס וטוב מאוד על חייהם של ילדים הומלסים בסיאטל. לצפייה -
https://www.youtube.com/watch?v=5lTQgfXb87k

(1964) פיירו המשוגע Pierrot le Fou
בדיוק 30 שנים לפני 'ספרות זולה', גודאר הציב רף חדש של עשייה קולנועית פוסט מודרנית שמקדימה את זמנה. די מדהים.

(1954) Highway Dragnet
נואר מעולה.

(1952) The Narrow Margin
נואר משובח ויוצא מהכלל, פשוט תענוג.

(1951) The Prowler
דרמה נוארית לא רעה בכלל.

(1948) Yellow Sky
מערבון מצוין עם גרגורי פק, ריצ'רד ווידמארק ואן בקסטר.

(1934) L'Atalante
סרטו של ז'אן ויגו נחשב יצירת מופת אך אני מצאתי אותו פשטני ולא מרגש בכלל. דיטה פארלו מופלאה ללא ספק, חבל שהסרט
עצמו נוטה להתאמץ יותר מדי ובשורה התחתונה לא אומר יותר מדי.

(1933) אפס בהתנהגות Zero for Conduct
גם זה נחשב לפסגת היצירה של ז'אן ויגו ולאחד הטובים אי פעם בכלל. אני חשבתי שהסרט די גרוע. לא קורה בו כלום, אין עקביות,
הבימוי מרושל ומטופש, דמויות שבאות והולכות, אמירה חיוורת. בזמנו הסרט נאסר להקרנה כי איים לכונן אנרכיה, מה שמעיד עד
כמה הוא אינו עובר את מבחן הזמן בשום צורה ואופן.

yuriis

New member
בירדמן ואחרים

2000 - עקיצה ב-60 שניות
לאחרונה רכשתי הרגל מגונה לשבת על הספה ביום שיש - מציגים שם מה שהם מכנים סרטי אקשן. הפעם דובר על מאסטרו גנבי הרכב (ניקולס קייג') אשר פרש מהזרמת אנדרלנין ועוסק במשהו מעניין אי שם בעיירות המדבר הקליפורניות כמו הרצת מגרשי משחקי מכוניות לילדים (זה מזכיר לי הרעיון של גננת עבור שוורצנגר - אך לניקולס קייג' חסר חוש ההומור של ארנולד, וכך לראות אותו עם הפרצוף המיוסר שלו שהפך ללוגו מסחרי, בחברתם של ילדים זה לא נראה טוב - ועוד מייד בהתחלת הסרט - מזל שהסרט לא מתרכז בחלק זה של חייו של גנב הרכב המפורסם) ופתאום מופיע חברו מהעבר המהולל ומסביר לו שהוא צריך לחזור לפשע ע"מ להציל את אחיו. ואז הסרט הופך להיות למה שהוא. אמנם יש כאן מרדף מכוניות ראוי - אך אני כל הזמן תהיתי במהלך הסרט - בשביל מה? למה אנשים מוצאים כל כך הרבה כסף, מטרידים את מנוחתם של כל כך הרבה אנשים ביניהם שחקניות יפות (אנג'לינה ג'ולי) - בשביל מה כל זה? התשובה היחידה שנראת סבירה היא - מנת משכל של האנושות הוא מספר קבוע. האוכלוסיה גדלה.

2014 - חיי מלך
המעניין שבסרט הוא שהוא מבוסס על ארועים אמיתיים. אסיר לשעבר מנסה לעבוד עם נוער שוליים בעזרת שחמט. הדבר מחמם את הלב כמובן. מהסרט לא השתכנעתי (משחקי השמחט דמו יותר למשחקי בזק מאשר למשחק רגיל, וגם המשחק של קובה גודינד ג'וניור אותי לא קנה)

2014 - חטופה 3
ליאם ניסן חוזר. קצת כבד קצת מגושם קצת עייף ובעיקר קצת זקן לכל האקשן הזה. הסרט יחסית לקודמיו קצת חלש - זהו, ההגדרה של הסרט היא "קצת " מכל דבר. גם קצת נהניתי כי הוא בכל זאת קצת מבדר.

2014 - בירדמן
מקצוענים אמיתיים הם אנשים עם אגו מכובד - ולעבוד ביחד זה לא קל. וככל שמקצוענים יותר, כך גם מרוכזים יותר ודורסים יותר את הסביבה כולל את עצמם. הסרט במידת מה הזכיר לי את וויפלאש - אולי בגלל התופים שכל הזמן ברקע, אולי בגלל הרצינות התהומית שאנשים האלו לוקחים את מה שהם עושים. בכל אופן - אותה הרגשה אצלי.בנוסף הסרט יצר אצלי הרגשה שאנחנו במלחמה - אולי בגלל שכולם התאמצו כל כך, אולי מכיוון שהסצנות בסרט עוברות במהירות במסדרונות צרים המזכירים חפירות במלחמת העולם הראשונה והשנייה ואפילו מרדפים בהנוסע השמיני 3 - קשה לשים את האצבע, אך ההרגשה של החיים בסכנה היא ברורה. מאבק יום יומי של אנשים יוצרים מול מעצבי דעת קהל מסורסים, מול הצרכנים, ויותר חשוב - מול עצמם. סרט מצויין

השבוע גם כתבתי על
מלאכים ושדים - https://hafsaka.wordpress.com/2015/04/20/2009-angels-and-daemons/
ממזרים חסרי כבוד - https://hafsaka.wordpress.com/2015/04/23/2009-inglourious-basterds/

Cold WAR Kid

New member
המוון

הג'ינקס
עוד דוקו מעולה מבית היוצר של אנדרו ג'ראקי,
מציג סיפור מרתק ומטריד שקשה להפסיק באמצע, סיימתי את כל הפרקים ביום! (כן, זה רק 6
אבל עדיין)
תגשו אליה בלי שום ידע מוקדם (כמוני), מאמין שתיהנו יותר.
הקולות
סרט מוזר, משעשע ומטריד בטירוף עם ריאן ריינולדס (שגם משחק את החתול ואת והכלב) בתפקיד חייו.
Digging Up The Marrow
סרט מלחיץ גם אם לעתים איטי מדי והמפלצות יכלו להיות יותר ריאלסטיות.
דרדוויל
הדבר הכי טוב שמארוול הוציאה עד היום. להוציא את הפרק הראשון שהרגיש לי סתמי ולא מעניין במיוחד,
משם זה רק משתפר ומשתפר. האווירה אפלולית ואלימה (מאוד. שכחו את הסגנון הקולנועי שלהם), הדמויות מעולה והמשחק מצוין
והסיפור שואב אותך לתוכו גם אם הוא לא הכי מקורי.

נראה מה אני זוכר

פארנורמן - עונג צרוף. הסרט המוצלח ביותר של לייקה עד היום. מחזיק עלילה מעניינת, דמויות חביבות, והמון הומור. ובל נשכח גם את האימה לילדים המולצחים (בניגוד ל'קורליין' שם הסרט נהרס בסופו. וגם בניגוד לקופסונים, שם לא היה בכלל את סטייל האימה שלהם).

דינוזאור - אומנם העלילה משעממת, ופיתוח הדמויות כל כך מרובע. אך למרות זאת ההנפשה המחשבית נראית נפלאה, ומשלתלבת באופן מוצלח עם הרקע המצולם. גם הפסקול חביב. קשה להאמין שזה מה שדיסני הכינו באותו הזמן שהם גם עבדו על הקיסר נפל על הראש.

אידה - אחד הסרטים היפים ביותר שראיתי לאחרונה. זכה בצדק באוסקר.

מהזמן האחרון

החותם השביעי- הקלאסיקה הברגמנית הגדולה מכולם הושלמה! סרט אפל וקודר אך מצולם מרהיב ועם רעיונות ומטאפורות ששווה לדון בהם. למרות שזה סרט טוב מאוד, אהבתי יותר את 'תותי בר' ואת 'פרסונה'.

הפסנתרן- סרט חזק ביותר שמתמקד בסיפור הישרדותו של אחד בצל התקופה האיומה ביותר של האנושות המודרנית. המשחק הנהדר של אדריאן ברודי, הבימוי המשובח של פולנסקי וחוסר במניפולציות הופכים את 'הפסנתרן' לסרט שחובה לראות לא רק ביום השואה.

זריחה- די מיושן אבל עדיין נהדר ועם כמה רעיונות מעניינים.

מרד התרנגולים- צפייה שנייה (כאשר הראשונה הייתה כשזה היה בקולנוע) לסרט האנימציה של אארדמן. אולי סרט האנימציה לילדים עם הכי הרבה קונוטציות לשואה שראיתי. אנימציית הסטופ מושן-פלסטלינה חמודה מאוד אבל הסיפור לא מלהיב. סרט חביב ולא יותר מזה.

הנוקמים: עידן אולטרון- כיפי ונשכח כמו רוב סרטי מארוול. האקשן נהדר והוואן ליינרים פוגעים לרוב במטרה אבל הניסון לעשות את הסרט עמוק, מעניין וזכיר יותר מתפוגג לקראת סוף הסרט וזה די חבל.

apocalipto

New member
אמילי וrun lola run

אהבתי את הקצב המהיר אצל לולה ואת הפסקול המתאים.. gets your heart pumping
נראה לי שהצילום היה נחמד.
מעניין שמביאים אותי להזדהות עם איזה עבריין והחברה שלו שמי יודע מה הם עושים.
הייתה לי מורה בשם לולה פעם, אהבתי אותה.

אהבתי את ההומור באמילי והיא כזאת חמודה. יש לה חיוך עצור כזה מצחיק.
אהבתי את המוזרויות של הדמויות. עיצובים יפים. אחלה סרט.
אם הבנתי נכון לידי די = הנסיכה דיאנה. מה יש לבחור עוזר הירקן איתה?

לולה

.
.
.
.
.
.
.
.
האם לולה רואה את הבזקי התמונות כשהיא מתנגשת באנשים או שזה סתם רקע בשבילנו?
אין למידה מסיבובים קודמים אלא שינויים שמובילים לשינויים בהחלטות שלה, זה אומר שהיא לא מודעת למה שקורה.
יש את השיחה על "מה תעשי אם אמות" והצרחה שמנפצת זכוכית ומשפיעה על העולם.. לולה משפיעה על העולם בכח הרצון.
הסיפור בתמונות משתנה מפעם לפעם, האם זה רק עניין של רנדומליות של החיים בכל סיבוב?
יש הסבר לאתחול של המצב עם השפורפרת המעופפת בהתחלה והשקית המעופפת בסוף?
אולי זה לא אתחול אלא קו זמן מקביל שבו משהו שונה קורה?
אולי אלה סתם שאלות מטופשות ואין צורך בהגיון כי זה סרט.

Don Nirtin

New member
לא כותבים ספוילר בתוך הודעה כללית.

זה סתם הורס!

קודם תכתוב הודעה כללית ואחר כך תשרשר אליה ספוילר מתאים עם ה
וגמרנו. לא חבל?

apocalipto

New member
זה חדש לי

אולי מכיוון שלא רשמתי בפורום הרבה זמן, אבל אני חושב שפעם זה היה נהוג גם פה, ועדיין נהוג בפורומים אחרים.
הפנמתי לפעם הבאה

Don Nirtin

New member
אני אסביר למה זה ככה

אם אני כצופה עוד לא ראיתי את הסרט הזה- מה הטעם לקרוא ספוילרים בתוך הודעה כללית? זה סתם הורס.

לא חושב כך?

ברוך השב

למעלה