סרטי השבוע

lightflake

New member
Giovanni's Island (Jobanni no shima) (2014)

אנימציה יפנית על ימי המלחמה ממבט עינייהם של שני ילדים
מומלץ ביותר. מרגש ביותר. אנושי ואוניברסלי, עשוי בתבונה ענקית ורגישות נדירה. גם למי שלא אוהב אנימציות
10/10 !
&nbsp
נ.ב.
מלחמות זה רע רע רע
מתי בני האדם יבינו את זה כבר ?

השבוע ראיתי את

אביב קיץ סתיו חורף ואביב- סרט איטי ומלא בשקט שמצליח להפנט עם תוכן מעניין וצילום מרהיב.

קוהרנטיות- אחלה סרט שמצליח להלחיץ מדי פעם וליצור יש מאין (רוב הסרט אולתר, מה שהופך את הסרט למרשים יותר).

המסע המופלא- אחד החסכים הכי גדולים של הושלם! סרט מרהיב, מקסים, מלא דמיון ומשעשע לעיתים. טיפה ארוך בשלב מסוים אבל לכול אורכו הוא שומר על הקסם המיוחד שלו. אין ספק שמיאזאקי הוא במאי נהדר.

yuriis

New member
על המסע המופלא ואביב קיץ בתיו חורף ואביב

אביב קיץ סתיו חורף ואביב - אני נעלמתי דום אחרי שראיתי אותו - ומאז לא לאט משלים את הסרטים של קי-דוק קים - שגם הם נהדרים. הבמאי הקוריאני שאני הכי מעריך. סרט שראוי לכל המלצה

ולגבי המסע המופלא - כן, זהו פלא קטן מהפנט ומכשף https://hafsaka.wordpress.com/2014/10/30/2001-spirited-away/

lightflake

New member
גם אני אהבתי אותו
(לחורף קיץ סתיו ...)

לא אהבתי את זה שהוא שרף את עצמו
נכון שהוא הצטער על כך שהוא הסגיר אותו אבל זו לא הייתה סיבה מספקת וזה אכזב אותי מצד אחד כי זה העיד שהוא לא באמת היה מאסטר שהפנים בעצמו את הלימוד ומצד שני זה הראה שהוא היה בסך הכל אנושי ... אבל זה סרט מאוד יפה עם קצב איטי, הסתכלות בודהיסטית והתחושה של חילופי העונות ...

עוד אחד

גונבי האופניים- סרט מסע חמוד ביותר שמסתיר סאבטקסט עמוק ששווה להתעמק בו. אין בו רגעים עוצרי נשימה, אבל הוא סרט קטן שמצליח לשמור על עניין ברובו.

Cold WAR Kid

New member
לפעמים אני לא מבין אותך

מה היה חמוד בגונבי האופניים? אתה מדבר על הסרט מ48? כי הוא היה מדכא תחת.

BlackUnicorn

New member
היו זמנים באמריקה

צפייה שנמשכה יומיים (לא יודעת מה איתכם, אבל מאז שנכנסתי לעולם ההורות, מגיעה השעה 00:00 ואני לא מסוגלת יותר. הזדקנתי.. איפה היו הימים שהיינו מתחילים לראות סרט ב- 2 בלילה.... גאד).
&nbsp
בכל מקרה - סרט ארוך, מאוד. מעניין לכל אורכו, אבל היה אפשר לקצץ הרבה מאוד מהצילומים של כל סצינה וסצינה. מרגיש כמו קריאת ספר טוב. בסופו של דבר סיימנו והתגובה של שנינו הייתה "eh". ציפינו לבום הגדול שלא הגיע. אח"כ קראתי 2 תיאוריות שונות, אבל בשורה התחתונה - סרט טוב מאוד, אבל לא וואו. מה שנקרא - Overrated. אולי לתקופתו היה אחד הסרטים הגדולים. היום קצת מאבד מגדולתו.
בכל מקרה משחק אדיר של כולם שם.
&nbsp
7.5/10

BlackUnicorn

New member
אה, ניסינו לראות גם את "חיים של אחרים"

זה היה בלתי נסבל. הפסקנו די מהר.

למעלה