סרטי השבוע

סרטי השבוע

אז מה ראיתם השבוע? ספרו לנו

yuriis

New member
בין כוכבים, אנשים מאושרים, שני פנים לינואר ואחרים

השבוע ראיתי את

2014 - בין כוכבים
סוף סוף ראיתי אותו. זהו סרט ארוך, אך לא ארוך מדי - לא הייתי מוותר על אף דקה. סרט נהדר. משחק גדול של מתיו מקנהי. גם אן התווי ולמעשה כולם שיחקו נהדר, עם השראה והתלהבות. זה נכון שיש בעלילה 2 חורים משמעותיים - אך זה די רגיל למצוא חורים, אפילו שחורים
, בסרטי מדע בדיוני. כך שאם לסגור עיניים בסלחנות - אזי יש בסרט מימד מעניין - נולן הביא את האישי אל החלל. האהבה תנצח, כמו בשיר מפורסם של אריק איינשטיין. וכן - את הסרט עדיף בהחלט לראות בבית קולנוע, על מסך ענק ועם סאונד כמו שצריך. מומלץ.

2010 - Happy People: A Year In The Taiga
הם חיים מהאדמה, הם מספקים בעצמם את צרכיהם, הם באמת חופשיים. אין חוקים, אין מיסים, אין שלטון, אין ממשלה, אין ביורוקרטיה, אין רדיו, אין טלפון, הם חמושים רק בערכים הפרטיים שלהם ובקוד התנהגות. זה מה שוורנר הרצוג אומר על האנשים המאושרים. זהו סרט על כפר רחוק בסיביר בטייגה, אשר מתפרנסים מצייד הצובלים. רוב השנה הכפר מנותק מהציוויליזציה. הם חיים בינם לבין עצמם, אנשים קשי יום, עובדים רוב הזמן. אני חושב שדרושה בגרות בשנים על מנת לכנות סוג כזה של חיים אנשים מאושרים. אנשים צעירים ואידאוליסטיים היו מכנים זאת אנשים מסכנים בתנאי חיים קשים. אך לא כך הבמאי - הוא רואה את החופש, הכמעט מוחלט של האנשים האלו. חופש שלא ניתן לחלום עליו בציוויליזציה. סרט התעודה הזה מביא ראיונות וסיפורים מחיי היום יום, מראה את המיומנויות ומתרחש כולו בסביבה יפהיפיה אך אכזרית של טבע פראי בסיביר - צילומים נ-ה-ד-ר-י-ם. שווה.

2014 - שני פנים לינואר
אני אהבתי את הסרט. יש בו הכל - עלילה פתלתלה, תאווה לכסף, תאווה לחיים, תאווה בין המינים, הוא נלקח לתחילת שנות השישים עם הלבוש והדקורציה ששמה אותך שם לפני חמישים שנה, הוא ממוקם ביוון, כרתים ותורכיה המצטלמים נהדר כאן, יש בו כמה סצנות נהדרות (במיוחד הסצנה הנפלאה בה הגיבורים יושבים האחד מול השני על האוניה מבלי להחליף מילה), יש פה הרבה מאוד מצתי זיפו (ויגו מורטנסן לא הפסיק לעשן על המסך). הוא לא סרט בומבסטי, הוא לא סרט של וואו. זאת תחיית הפילם נואר המודרני. שווה

2014 - איש נובמבר
זהו סרט פעולה וריגול שיש לו את כל המרכיבים להיות סרט טוב. יש לו עלילה, קונספירציות, ג'יימס בונד לשעבר בתפיק הראשי, הוא זורם בצורה חכמה. אך זה לא מתרומם משום מה מעל לבינוניות - סצנות האקשן כבר לא לפי הסטנדרטים המודרניים, המשחק לא משהו, אין הרבה הפתעות - הסרט לא מרגש מספיק על מנת להיות טוב. זה לא שאי אפשר להנות כשיש גשם בחוץ, אין כח לצאת, וגם אין מצב רוח לעשות משהו - זהו בדיוק הסרט למצבים כאלו. לוותר.

1979 - Serie noire
זהו עיבוד אפל, קודר, על גבול הפסיכוטי לסיפרו של ג'ים תומפסון. הסרט יכל להתרחש בכל מקום מערבי. כאן הוא בפרברי פריז מדכאים. הסרט מטריד ומדכא - וקרן האור היחידה הוא פטריק דוורה - שחקן בחסד בתפקיד אדיר של סוכן מדלת לדלת נאורוטי על גבול הפסיכיאטרי המתאהב בילדה-פרוצה, והמוצא היחיד שהוא מצא מהיאוש זהו רצח משולש (שם הסרט בצרפתית מתרגם לעברית - כשלא הולך, אז לא הולך) פטריק דוורה שם קץ לחייו ולקריירה המבטיחה שלו בירייה שלוש שנים מאוחר יותר. חבל - אהבתי את המשחק. אך הסרט היה לא לטעמי. לוותר

השבוע גם כתבתי על
אני, רובוט https://hafsaka.wordpress.com/2014/12/08/2004-i-robot/
החיים הם נס https://hafsaka.wordpress.com/2014/12/11/2004-life-is-a-miracle/

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2014) שומרי הגלקסיה Gauardians of The Galaxy
הסרט הכי כיפי ומבדר שראיתי מזה הרבה זמן! פשוט תענוג צרוף.

(2014) מפות לכוכבים Maps to The Stars
הו! חיכיתי מאז 'סימנים של כבוד' המצוין בשביל לראות את קרוננברג חוזר לעשות קולנוע נפיץ, מרושע, פרוורטי
והכי חשוב - מסמר שיער. והנה הוא שב השנה עם סרט היוצר זמזום מתמשך ומאיים בחסות הוליווד, יתושה מוצצת
דם שכמותה. לא הייתי שלם עם כל התסריט, במיוחד הסיום שהרגיש כקריצה ארוכה מדי. למרות זאת, רוב המניפסט
הקולנועי הארסי הזה היה כמו לחזות בהשתוללות של תעשייה שוחרת מדון. מיה וואסיקובסקה וג'וליאן מור על סף משחק
מושלם, הן מצליחות להעכיר את השלווה והאווירה בקלות כה פסיכוטית.

(2014) 20,000 ימים על פני האדמה
דוקו סוחף ונהדר על ניק קייב, אגדה בעודו בחיים. חובה למעריציו. גם חובבי מוזיקה משובחת וסמלי רוק יעלוזו ועוד איך.

(2013) מעגלים Krugovi
אירוע אלים מהעבר מצית את להבות עלילת נציג סרביה בשנה שעברה עבור האוסקר הזר וזוכה פרסים שונים
בברלין וסאנדנס. הדמויות טעונות, סובלות מעצירות סנטימנטלית ומשתדלות לשקם חייהן בהווה פוסט מלחמת
האזרחים היוגוסלבית. התחביר הקולנועי מבהיר מטרותיו תוך כדי התפתחות הסיפורים, מעגן את מרכז הכובד
הפסיכולוגי ואף מטפח דיון מרתק על מוסרנות.

(2013) העכשיו המדהים The Specteacular Noew
אכזבה קלה. מיילס טלר יוצא מהכלל (גם בסרט המצוין והאנדרייטד 'מחילת הארנב' מ - 2010 ולא אתבדה
לבטח כי כך הדבר גם ב'וויפלאש') אבל התסריט פשוט לא מציב רף גבוה מספיק, הטקסט שטחי ולא מיוחד.
ככל שהסרט ממשיך, לא ברורה לי כוונתו מלבד זו הברורה, הרעיונות שלו על נוער אבוד המסרב להתבגר
מחמיצים עצמם לדעת ונותרים בגדר קלישאות, למרות ועם כל הכבוד לרצון הטוב.

(2003) סיפורי בית קפה
סרט ישראלי טוב מאוד בו רבים כבר רואים סוג של קאלט תל אביבי. עם משה איבגי, אריה מוסקונה, צחי גראד
ועוד ועוד. אחלה של דיאלוגים!

(2001) משפחת טננבאום The Royal Tenenbaums
גם אחרי הצפייה בו, דעתי עודנה נתונה להגדיר את 'ממלכת אור הירח' כסרטו הטוב ביותר של ווס אנדרסון
עד היום ואחד מסרטי העשור הנוכחי. ניכר כי הסרט המוקדם שלו, האהוב ובעל ערך של סמל אמנות מודרנית,
עושה כל שביכולתו להיות הכי פוסט מודרני ומגניב שאפשר, עם קורטוב של מלנכוליות ושנינות, לצד עומס
ויזואלי עשיר בטקסטורות, עיצוב פריימים, סימטריה דקורטיבית נפלאה ועוד כהנה וכהנה גימיקים משובבי נפש.
עלילה של ממש אין בו, הדמויות קריקטוריסטיות מדי, הפסקול יפה לאוזן אבל נדוש - ולמרות כל אלו, מקסים למדי.

dora me

New member
שומרי הגלקסיה באמת נהדר

צפיתי בו 3 פעמים כבר, פשוט פאן טהור

lightflake

New member
הנותן (ככה זה בעברית?)

סיפור מאוד דומה ל"אקוויליבריום" - עם עולם עתידני שבו מוותרים באמצעות חומרים כימיים על הרגשות על הכאב וכך גם על מלחמות עוני מחלות ורעב...
ויש מי שנלחמים לפרק את ההרמוניה המלאכותית הזו...
סרט בסך הכל כיפי והשימוש בשחור לבן /צבע עושה הרבה מהסרט (נדמה לי שגם באקוויליבריום עשו את זה או שאני טועה?)
ראיתי גם השבוע את "קוד מקור" - כבר ראיתי אותו בעבר, סרט כיפי ועשוי טוב.
&nbsp
וכבר כתבתי למטה על הנסיכה קג'ויה היפיפה פה למטה...

&nbsp
הסרטים הפחות טובים של השבוע היו COHERENCE שהיה הכל מלבד קוהרנטי... בזבוז זמן
ן ENTER NOWHERE ... מממ... רעיון נחמד שמפוספס, לא מומלץ

lightflake

New member
לא מתפלא שמבוסס על ספרים כי הרגשתי שהיה שם פוטנציאל ענק אבל

הרגשתי שכאילו היו חייבים לסיים את זה והסיום הפשוט מדי והצפוי מדי, די מוריד...
(ממש כמו שהרגשתי בסרט ההוא עם שני כדורי ארץ קרובים זה לזה - "הפוך")
&nbsp
אה והיה נחמד לפגוש את ג'ף ברידגס

בסך הכל שווה צפייה, יש שם כמה קטעים מאוד חזקים כחלק מהאימון שה"מקבל" עובר אצל "המעניק".... הרגשתי שיכלו להאריך את הנושא הזה ולהראות יותר מהלימוד שלו (לא חסר דברים שאפשר להראות, מלחמות/רעב/שנאה/קנאה... וכו')... זה היה לדעתי מאריך את הסרט אבל בצורה קונסטרוקטיבית להמשך וללא ספק בצורה מעניינת מאוד, הרגשתי שקצת נחפזו לסיום

reasonforall

Active member
לפני מספר שנים קראתי את הספר

במסגרת בגרות באנגלית, והתלהבתי מאוד לשמוע שמפיקים סרט. אמנם עבר לא מעט זמן שקראתי אותו, אבל הוא זכור מאוד לטובה. יש כמה דברים שציפיתי לראות אחרת, אבל בסך הכל נורא נהניתי.

reasonforall

Active member
לגבי "הפוך"

אתה מתכוון ל Another Earth? כי אם לא, זה נשמע בדיוק אותו רעיון.

lightflake

New member
לא, אני מתכוון לFlipped"

שונה לגמרי מAnother earth למרות שהרעיון נשמע דומה, שם שני כדורי ארץ ממש קרובים זה לזה (לחלוטין חסר הגיון פיזיקאלי) ושם עולם אחד שונה לגמרי מהשני, אחד עשיר ומנצל את הפועלים בעולם השני ואין אפשרות לעבור מעולם לעולם כי כל מי שנולד על עולם אחד מופעל עליו רק כח המשיכה של אותו עולם ולכן כשהוא מגיע לעולם שלמעלה הוא כל הזמן נמשך לעולם שלו...(כן, שוב לחלוטין מנוגד לחוקי הפיזיקה הידועים לנו - אבל זה סרט ואני לא מתנגד לכך שסרטים ימציאו חוקים חדשים ולא חושב שהם חייבים להתאים עצמם לחוקי הפיזיקה המוכרים...) בקיצור כל זה יוצר מציאות מאוד מעניינת (במיוחד כשמישהו מהעולם האחד מתאהב במישהי מהעולם השני...) יש פה פוטנציאל ענק ויש שם דברים יפים ומגניבים ואפילו מקוריים ועם זאת שוב הרגשתי שהסוף נעשה בחיפזון ומוריד מהסרט, אחרי זה גם קראתי על זה שהתקציב נגמר באמצע העשייה וההוצאות הלכו וטפחו והיו חייבים לסיים את הסרט איכשהו, אפילו שחררו גרסא לא גמורה לגמרי כי רצו להתחיל להרוויח כסף כדי לשפר את הסוף ולהוציא גרסא נוספת למדינות אחרות אבל בסוף לא נראה לי שזה נעשה, או שכן... כבר לא זוכר קראתי על זה לפני כמה שנים
&nbsp

yuriis

New member
אתה מתכוון ל-Upside down

Flipped הוא סרט התבגרות מקסים של רוב ריינר - אך לא בכיוון של מדע בדיוני. ו-Another Earth דווקא מעניין. אני מסכים איתך על Upside Down

reasonforall

Active member
סרטים

הרבה זמן לא כתבתי פה.
&nbsp
- In Time - כאשר אדם מגיע לגיל 25, תהליך ההזדקנות נעצר, והוא מקבל עוד שנה אחת לחיות. כולם חיים בעולם בו כסף=זמן. אם רוצים קפה, משלמים בדקות, והשכר על העובדה הוא זמן. כך אפשר להגיע לגיל 50 ולהיראות בן 25.
הרעיון של הסרט נחמד, רק שלדעתי היה אפשר לבצע אותו אחרת לחלוטין/ 6/10
&nbsp
נראה אותך שוטר - קומדיה על זוג חברים שמחליטים להיות שוטרים. כולם המליצו לי על הסרט הזה, אך הוא כשל לטעמי. ציפיתי לצחוק יותר. חוץ מזה 2 השחקנים הראשיים נמאסו עלי מזמן. 5/10

yuriis

New member
In time

הרעיון באמת נפלא. אנדריו ניקול כתב גם תסריטים לסרטים נפלאים אחרים - מה קרה בגאטקה והמופע של טרומן

גולי233

New member
השבוע שלי

שיטה מסוכנת. ויגו ופסבנדר נהדרים, אבל הסרט סובל מקשקשנות יתר, העדר קונפליקט משמעותי ומהופעה מעיקה למדי של קירה נייטלי. אפשר לוותר.

רק אלוהים סולח. סיפור נקמה מוזר ומעניין שמתרחש בפיליפינים. הצד החזק של הסרט הוא האווירה האפלולית-אדומה יוצאת הדופן, משחק משובח של הצוות ועלילה מסקרנת. בצד החלש יש את הקצב האיטי להחריד (כל תנועה והפניית ראש בסרט מתרחשים בסלו-מושן) ומיעוט דיאלוגים. רפן תמיד משאיר מקום לצופה להרהר ולחשוב בעצמו ואני מניח שיש שיאהבו את זה ויש שיחשבו שקיבלו "חצי סרט". לא לכל אחד.

JCVD. תסריט מבריק והופעה נהדרת של ז'אן קלוד, עם מנה יפה של הומור עצמי. כל הכבוד!

ruven7

Active member
השבויה-ארוך מדי ומשעמם לטעמי

פאלו אלטו-לוותר-חסר עלילה, מיותר.חיים משעממים של תיכוניסטים בפרבר עשיר.
בסוד העניינים- in the loop- לאוהבי הומור בריטי וךהיות מוכן לניבולי פה...
לצוד כדי להרוג-מותחן אלים למדי עם זאת עשוי לא רע עם סטיב אוסטין,העלילה מזכירה את "סחרור מסוכן"
13- מצמרר, עשוי טוב

השבוע ראיתי את

בריק- סרט מגניב ביותר אך לא ממש מעבר לזה. עלילה מפותלת, שחקנים נהדרים וכמה רגעים הזויים ומשעשעים מאוד. לריאן ג'ונסון יש עתיד.

משחק החיקוי- סרט אוסקרים. בנדיקט קמברבץ' נהדר והסרט מבויים ביעילות רבה, אבל רואים שהוא נעשה בשביל לזכות בכמה שיותר אוסקרים. הוא מרוכך לחלוטין (במיוחד בסוף. דה פאק?) ומלא במשפטים כמו 'לפעמים האנשים שלא שמים עליהם הם האנשים שמשנים הכול'. אני עדיין בעד ש'התבגרות' ייזכה באוסקר.

הבריחה הגדולה- סרט נחמד. מאוד ארוך אבל יש בו כמה קטעים מגניבים. הסוף של הסרט הוא מאוד מעניין יחסית לסרט פטריוטי.

דמבו- אחד מחסכי ילדותי הושלם השבוע! מאוד פשטני אבל גם מאוד נוגע, חמוד וקצר.

BlackUnicorn

New member
אקסודוס

חיכיתי לסרט הזה מאוד. הזמנתי כרטיסים לסרט באיימקס, ואחרי זה הצצתי ב- IMDB ודי נבהלתי מהציון שהסרט קיבל, כי לרוב הציונים די תואמים את התחושות שלי לגבי סרטים כאלו ואחרים. החלטתי ללכת בכל זאת אבל עם ציפיות נמוכות.
מה אומר לכם - סרט מ-ע-ו-ל-ה שנהנתי בו בכל רגע ורגע.
אני מבינה למה הוא קיבל ציון שכזה - אנשים ציפו לסרט מלחמה היסטורי, לקרבות אינסופיים ולסיפור שיעניין אותם. אני חושבת שלנוצרים למשל, הסיפור פחות ידבר. לנו כישראלים סיפור יציאת מצרים וההליכה לארץ כנען הוא סיפור משמעותי עם חיבור היסטורי, ואני אומרת את זה בהיותי אתאיסטית/אגנוסטינקית (תמיד מתנדנדת בין לבין). תמיד גם כיף לשמוע עברית ברקע.
&nbsp
אני חושבת שמבחינת הסיפור והמגבלות שלו - יצא כאן סרט מדהים בעיקר ויזואלית אך לא רק. הסאונדטראק מדהים, השחקנים ברובם מתאימים מאוד לתפקיד ומשחקים מעולה - החל מכריסטיאן בייל הנהדר, וכלה בג'ואל אדגרטון (?), אותו לא הכרתי אבל בעיניי היה תפור לתפקיד של רעמסס, הלוא הוא פרעה.
נהניתי מכל רגע, ולא יכולתי לדמיין את הסיפור הזה בצורה טובה יותר. כאילו ורידלי סקוט לקח את כל מה שרק דמיינתי, ועשה אותו הרבה יותר מרשים ויפה.
&nbsp
בשורה התחתונה - אני מניחה שזה לא סרט לכל אחד, לא כל אחד יתלהב, ויש שם גם כמה קטעים שככל הנראה לא זהים לחלוטין לכתוב בתנ"ך. לי לא אכפת, היה לי כיף ונהניתי מכל רגע. נכון, זה לא גלדיאטור, אבל זה סרט מרשים לא פחות, בעיניי.
&nbsp
9/10

למעלה