סרטי השבוע

סרטי השבוע

אז מה ראיתם השבוע? ספרו לנו

מיכאל1411

New member
ראיתי בשבועיים האחרונים

(2014) כוכב הקופים: השחר Dawn of The Planet of The Apes
סיקוול פנטסטי ומסחרר, הוליווד במיטבה. בידור אינטיליגנטי והנאה צרופה.

(2014) הבבדוק The Babadook
סרט הביכורים המוערך והמדובר של ג'ניפר קנט הינו דרמת אימה פסיכולוגית מלחיצה וטובה מאוד.
הנה הסרט הקצר והמעולה של קנט, 'מונסטר', עליו ביססה את הפיצ'ר (10 דק') -
http://vimeo.com/39042148

(2014) Summer of Blood
סרטו החדש של אונור טוקל, במאי אינדי ניו יורקי ממוצא טורקי (אחראי למאסטרפיס 'החתונה של ריצ'רד'), הולך
הפעם למקומות מפתיעים. הוא כמו עונה על השאלה איך היה נראה סרט ערפדים של וודי אלן. דיאלוגים נפלאים.
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=Af0emao5Zxg

(2012) Somebody Up There Likes Me
אם אתם מחפשים לראות דרמת אינדי קומית מקסימה, מוזרה, מצחיקה ומקורית לעיתים, אז הנה לכם המלצה חמה.
עם ניק הופרמן (רון סוונסון, 'מחלקת גנים ונוף'), ג'ס ווייקסלר (רובין, 'האישה הטובה') וקית' פולסן.
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=LECoeBD_4XU

(2007) Hannah Takes The Stairs
הדמויות בסרט מעידות על עצמן כסובלות מ''חוסר סיפוק כרוני'', במיוחד זו של גרטה גרוויג הנדמית כאוצרת של תערוכה
בה מבוטא קולם של בני 21-30 שטרם מצאו יציבות. זה סרט עצמאי ללא תסריט ועם אילתור משכנע וכנה של משתתפים
אשר רובם לוקחים בעצמם חלק בסצינת הממבלקור - קולנוע דל תקציב מבוסס דיאלוג אותנטי. הזדהיתי עם לא מעט
מהנאמר והנעשה בו, כמו לצפות בשיחזור של כל מני דברים שהשפיעו על חיי עד לא מזמן. החזות האסתטית המרושלת
יוצרת פסיפס של אדישות וסלידה מהשגרה, בעוד הרטוריקה היומיומית הקולחת והמפוכחת שומרת על מצב רוח חיובי.
בערך. גם אני מעדיף מדרגות על פני מעלית. בערך.
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=bf0ksFCaeI8

(1997) שוליית הקצב The Butcher Boy
סרטו של ניל ג'ורדן מצליח להיות גם מטריד וגם נוגע ללב. סיפור התבגרותו של ילד באירלנד דרך נקודת מבטו הייחודית.
העלילה שוזרת שלל סיטואציות ודמויות שמותחות את הגבול ומציעות פרשנות מקורית לכל מה שמבולבל בעולמו של הילד.
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=mdvtR8Hup4E

(1990) שורו
סרט ישראלי נהדר עם משה איבגי, קרן מור, אלברט אילוז, נתן זהבי, יגאל עדיקא ועוד ועוד. סיפורים שונים נשזרים זה בזה
ומגדירים את ההוויה התל אביבית של סוף האייטיז. מלא בהומור וכנות מרירה-מתוקה. קטע מתוך הסרט -
https://www.youtube.com/watch?v=QNJQ_n6Dk14

(1964) Gate of Flesh
דרמה פוסט מלחה''ע ה-2 מאת המאסטרו היפני סיון סוזוקי. חבורת נפקניות (לראשונה עושה שימוש במילה...) מחליטות
להתאגד בין כתליו של מבנה הרוס ולפעול עפ''י קוד מאוד ברור ומחמיר, ומי שלא עוקבת אחר החוקים נענשת באכזריות.
כשחייל עריק יפני מוצא אצלן מקום מפלט בעודו במנוסה מהאמריקנים, ישנה הצצה פילוסופית מעניינת לרוח הדברים.
בימוי מצוין ומעורר השראה של סוזוקי - גם היום, 50 שנים אחרי, הטכניקה האמנותית שלו נראית רעננה ומבריקה מתמיד.
טריילר -
https://www.youtube.com/watch?v=g0xWk4_EMx4

Cold WAR Kid

New member
לא מעט בשבועיים האחרונים

נייטקרולר - ג'ייק גילנהול בתפקיד מופתי, הסרט קצת לוקה בחסר. הוא מעניין, הוא מותח אבל יש הרגשה שהיה אפשר לעשות עם החומר יותר.
זעם- חצי ראשון משובח, ריאליסטי, ברוטאלי עם אקשן מצוין, חצי שני מטופש, אובר-הירואי וקיטשי אבל עדיין עם אקשן משובח. עדיין שווה צפייה בשביל החצי הראשון.
נראה אותך שוטר - מתחיל נחמד ומצחיק מאוד, ככל שהסרט מתקדם הוא נראה כמו חיקוי חיוור של ג'אמפ סטריט עם הבלחות פה ושם של הומור משעשע
לכידות - זה היה מוזר. מאוד. הסרט מעניין אבל תידרש צפייה שנייה כדי להסגר עליו.
התעלות - מהסרטים היותר משעממים שנוצרו אי פעם, ללא ספק. היה פוטנציאל והוא הוחרב על ידי תסריט מעפן ובימוי יבשושי.
הרקולס (The Rock) - מפתיע לטובה. לא מדובר ביצירת מופת, אבל בהתייחס לשאר סרטי "הסיפור האמיתי" הרקולס עושה עבודה לא רעה. אחלה אקשן. נהניתי.
Killers- סרט מטורף ופסיכי כמו שאני אוהב.
The Rover- מתחיל מצוין, אווירה לופתת ביחד עם פסקול מטריד ומשובח וצילום יפהייפה, אך מהר מאוד נהפך לגלולת שינה. רוברט פטינסון בתפקיד נוראי.
נימפומנית- או שלארס עושה יצירות מופת (מלנכוליה, דוגוויל, רוקדת בחשיכה) או שהוא עושה אשפה מצחינה (אנטיכרייסט, האידיוטים) הסרט הזה נכנס באופן מפתיע לקטגוריית האמצע.
לעתים נמרח ולא מאוד מעניין, יותר מדי פילוסופי לטעמי והסוף דיכא לי את החיים, בקטע רע. ציפיתי ליותר.
Cold In July- הוא עשוי מצוין בכל אספקט אבל הוא מחורר מדי.
The Homesman- סרט בסדר, לא הלהיב אותי יותר מדי. הילארי סוונק מצוינת והצילום מרהיב.
The Babadook- ציפיתי לסרט הזה מאוד ולשמחתי הרבה ענה על ציפיותיי. סרט מלחיץ, מפחיד, עם תסריט נהדר וחכם, בימוי מצוין ומשחק מעולה (סמואל הוא כנראה הדמות הכי מעצבנת וקריפית שתראו השנה על המסכים)

yuriis

New member
רק שלושה

השבוע ראיתי שלושה סרטים

2006 - כלום גדול
העלילה מתפתלת, מנסה להפתיע, יש פשע, יש גופות, יש אלמנטים של הומור שחור - אך הניסיון להידמות לאחים כהן מצליח רק בצורה חלקית בלבד. אמנם אני נשארתי עד הסוף על מנת לראות מה יהיה - אך במיקרה הזה סקרנות הרגה את החתול - מוכרח להעיר שההפתעות בסרט די צפויות, ההומור השחור די בנלי, ומתח אין. למעשה, לאחר מספר ימים די שכחתי שראיתי אותו - לא השאיר בי כלום. אפילו לא כלום גדול. לוותר.

2005 - חיים בין השורות
דרמה על משפחה מתפרקת בברוקלין, ניו-יורק. נוח באומבך כתב וביים בהשפעת חוויותיו כילד, כשההורים שלו התגרשו. דרך אגב, ווס אנדרסון - עוד במאי שמשפחות מתפרקות מהווה נושא מרכזי ביצירתו - הפיק את הסרט. הסרט מביא את החוויות של משפחה מתפרקת אל המסך בצורה בלתי אמצעית, ללא המסנן השופט של נקיטת צד זה או אחר - אלא מעביר אותנו בתוך רכבת תיירים הצופים מן החלונות אל תוך הבתים שחלונותיהם פתוחים לראווה. כן - רואים הכל, אין פירוש המסביר מה טוב ומה לא טוב, אתה מרכיב את התמונה. אך אני בכל זאת הרגשתי בתוך קרון הרכבת - מנותק ריגשית מן החיים של האנשים שאני רואה. וגם יווצר ביחד עם הריחוק גם תחושה מסויימת של סלידה. למרות המשחק הטוב בסרט, לא התחברתי. לוותר

2014 - אקס-מן: העתיד שהיה
אני לא מת במיוחד על סרטים בו יש אוסף של גיבורי-על - לגיבור-על יש הילה של גיבור בודד, כאשר הם ביחד אז יש הרגשה של שכונה, והייחודיות נעלמת. ואז כמובן צצה השאלה שאין עליה מענה מספק - אז למה אם כן גיבורי-על ? גם הסרט הזה, למרות שיש זוויות מעניינות בו, הוא הצגת קרקס כשכל אחד בא ועושה את הקטע שלו. יש כאלו שמתאים להם, אני הייתי מוותר - אך למרות כל זאת, הוא שווה צפייה בזכות סצנה אחת בלבד, אך נהדרת : הבריחה מפנטגון. הבורחים עומדים מול השומרים, השומרים יורים והזמן עומד מלכת עם צלילי הזמן בבקבוק של ג'ים קרוצ'י הגדול מהחיים. קסם טהור שהזכיר כמה סרטים נהדרים אחרים. שווה.

השבוע גם כתבתי על -
בלתי הפיך - http://hafsaka.wordpress.com/2014/11/10/2002-irreversible/
סמוראי הדימדומים - http://hafsaka.wordpress.com/2014/11/13/2002-the-twilight-samurai/

מיכאל1411

New member
'חיים בין השורות' אחד הטובים של העשור הקודם

תנסה לראות את 'מרגו בחתונה' שלו..

השבוע ראיתי את

קזבלנקה- קלאסיקה כיפית. קצר, שנון, מרתק ועם שחקנים טובים. אני מניח שזוהי תחילתה של ידידות מופלאה.

סטאלקר- כמו '2001 אודיסאה בחלל': לעיתים איטי לשם האיטיות, אבל מאוד יפה, מעניין ומעלה שאלות ששווה לדון בהם.

12 קופים- עוד חור מביך בהשכלה שלי נסתם! סרט מעולה. העיצוב נהדר, העלילה מעניינת והסוף מרשים.

מגע של רשע- סרט נחמד ביותר עם כמה סצנות ודמויות קצת מוזרות.

ועוד אחד

מעקבים- 'בין כוכבים' עשה לי חשק לחזור אל סרטיו של נולאן, אז עשיתי צפייה שנייה לסרטו הראשון. 'מעקבים' טיפה נמרח, אבל הוא בסך הכול חמוד מאוד ומראה על הפונטציאל של נולאן.

RoyceGracie

New member
אני ראיתי..

לאחרונה:
"צדק לכל" - אל פצ'ינו. סרט מעולה ! אל פצ'ינו בתחילת דרכו כעורך דין התמודד עם הפערים בין המצוי לרצוי בשאלת הצדק ובתי המשפט. מומלץ

Guardians of the Galaxy 2014
סרט קומיקס נחמד. דיי מקורי בעיקר בגלל הסרקסטיות וההומור שמשולב בו. שווה לצפייה (אבל לא חובה בכלל)

Dracula.Untold.2014
סרט דרקולה חדש שמספר את מקור הסיפור וההתעוררות שלו. סרט הוליוודי מידי, הרבה יותר מידי חורים בעלילה ומעשים שלא הגיוניים בכלל.. סתם עוד סרט קרבות מתובל בסיפור של דרקולה. סטייל הסרט "פומפיי" . לא מומלץ....

Glengarry Glen Ross (1992)
עוד סרט עם אל פצ'ינו וכל מיני שחקנים מפורסמים אחרים (כמו קווים ספייסי). לא הבנתי למה יש לו דירוג כל כך גבוהה. הסרט בעיניי היה זחוח מאד וחסר כל פואנטה משמעותי. מדובר על חבורה של מוכרי נדל"ן כושלים והיחסים בניהם ועם הבוס ועם הלקוחות... לא וואו בכלל.

Mud (2012)
אחרי שראיתי את "בלש אמיתי" הבנתי שמת'יו מקונוהי זה משהו מיוחד. עד אותה נקודה חשבתי שהוא סתם עוד פרצוף יפה. הסרט הזה היה לא רע בכלל, שני ילדים בדרום ארה"ב פוגשים את MUD , פורע חוק שמסתתר על אי קטן... סיפור נחמד. סרט מומלץ (היה מקבל אצלי 7 מתוך 10).

Safe House 2012
צפייה שניה בסרט, אחרי שראיתי בקולנוע את הסרט החדש של דנזל (הסרט The Equalizer) בו הוא מבייש את עצמו בעלילה שטוחה ושגורה שראיתי מליון פעם. הסרט סייף האוס לא רע בכלל. סרט אקשן עם טוויסטים חובק עולם. קצת מזכיר את הסרט של דיקפריו Body of Lies רק הרבה פחות טוב. אבל עדיין טוב מאד. מומלץ.

Snowpiercer (2013)
סרט הזוי. סוף העולם הגיע וכל כדור הארץ עטוף קרח. נשארה רק רכבת אחת שמחלקת את בני האדם למעמדות. המעמד הנמוך מתחיל במסע מקרון לקרון כדי להשתלט על הרכבת ובבקשה לשיוויון. הסרט מתחיל טוב. אבל נגמר הזוי. המון חורים בעלילה. המון פעילות חסרת כל רציונל והיגיון. אבל עדיין חמוד, כי זה מקורי.

בנוסף לכך, ראיתי שני סדרות לאחרונה:

1) רומא.
סדרה מעניינת, כל התככים והמזימות והפוליטיקה והקרבות של תרבות רומא הענקית. סדרה דיי טובה, לא וואו אבל דיי טובה.

2) BRAKING BED - שובר שורות. אני בעונה 5, וואו ! סדרה מעולה ! מזכיר מאד את TRUE DITECTIVE (שהייתה לפי דעתי הסדרה הטובה ביותר שראיתי). מורה פשוט לכימיה שמקבל סרטן מחליט להתחיל לבשל קריסתל מת'... וסוג של הופך לגנסטר על הדרך. מומלץ מאד !

yuriis

New member
רומא

אני לא מסתיר שאני מאוהב ברומא, וכל דבר המריח רומא - כבר מוצא חן בעיני. אז אני מסומן כלא אובייקטיבי כשאני מסכים שרומא היא סידרה טובה (טוב, היו עוד אנשים שאני מכיר שאהבו את הסידרה, אך במחשבה שנייה... הם גם אוהבים את רומא עצמה - לא יודע, אולי זה הולך ביחד)
בכל אופן יש לרומא 2 עונות.

גולי233

New member
השבוע שלי

עבריין. אני אוהב את הסרטים הקטנים הללו מה-UK, דרמת פשע צפויה אבל עשויה כהלכה.

כוכב הקופים: השחר. לא עמד בציפיות שלי, כבר מהפתיחה אפשר לתייג כל דמות בסרט לפי הנוסחאות הידועות (למשל אלוורז מאוז וכו'). חסר מעוף.

Dark House. אינדי אימה שיש פה כמה אלמנטים לא רעים, אבל בסה"כ מרגיש חובבני.

AsafA55

New member
"בין כוכבים","נעלמת" ועוד כמה...

אני לא כותב הרבה (לצערי),אז אשתדל לרכז את המיטב (או לא ממש המיטב) של השבועיים-שלושה האחרונים.

נעלמת (2014)
כשאני לא מתלהב מסרט שנחשב קונצנזוס בקרב הקהל והמבקרים גם יחד,אני לרוב מסוגל לקבל את זה בטענה שככל הנראה פספסתי משהו,או אולי פשוט לא התחברתי,אבל בהחלט מסוגל להעריך קולנוע טוב ומעניין.
במקרה של "נעלמת" הקולנוע הטכני בהחלט עשוי נפלא,הסרט נופל בגדול בעלילה.
העלילה עמוסה בחורים יותר מגבינה שוויצרית,כמה סצינות מגוחכות עד מביכות בעיני שכמעט לא האמנתי בדיעבד למראה עיני כמה אנשים אכלו את הסרט הזה כאחד הסרטים הטובים של השנה.
כאמור מבחינה קולנועית אהבתי את העשייה של הסרט,האוירה שלו,הצילום והעריכה המצויינים בהחלט היו משובחים ואופייניים לאחד הבמאים הנפלאים של ימינו.
לא קראתי את הספר ככה שאני לא יודע ומכיר את ההבדלים בין הספר לעלילה,אבל העיבוד של העלילה למסך היה לא טוב בלשון המעטה,בוודאי לא כזה שאמור להפיל את המבקרים והקהל כאחד.

ציון 6/10

בין כוכבים (2014)
הנה עוד מקרה של סרט שהביקורות סביבו יוצאות מגדרן,ההייפ בשמיים ונראה שלפחות לפי IMDB "בין כוכבים" בוא אחד מ-20 הסרטים הטובים אי פעם וכריסטופר נולאן ראוי לשלוט בעולם.
ובכן,בעיני בין כוכבים הוא סרט טוב מאוד.
הנה זה מגיע.............................אבל (!!!)
הוא ארוך מדי (לצערי זה נכון עבור יותר מדי סרטים לאחרונה)
הוא שואב השראה בולטת מדי מיותר מדי סרטים ולפרקים הוא נראה כמו תערובת (איכותית וערוכה היטב אמנם) של אודיסאה בחלל,כח משיכה,ארמגדון ואפילו הנוסע השמיני..
השעה הראשונה שלו די "רגילה",כלומר לא באמת קורה בה שום דבר מעניין מלבד כמה פרטים נחוצים להמשך הסרט.
45 הדקות האחרונות היו בעיני הטובות בסרט וגם הן לא חפות בכלל מקיטש קלישאתי וגם (למרות כאמור שזה היה החלק הטוב בסרט) קטעים שבהם אמרתי לעצמי "בחייאת נולאן,אתה חייב להתחכם?".
בסה"כ מדובר בסרט טוב מאוד,אבל בוודאי לא אחד מהטובים של השנה,ואפילו לא בטופ 3 של נולאן שממשיך להוכיח שהבן אדם יודע לעשות קולנוע מצויין.

ציון 8/10

Draft Day (2014)
אין סרט ספורט גרוע.
חיפשתי,באמת שחיפשתי,אבל עדיין לא מצאתי כזה.
קווין קוסטנר מגלם ג'נרל מנג'ר בקבוצת הפוטבול של קליבלנד ונאלץ להתמודד ביום הדראפט (בו הקבוצות בוחרות שחקנים חדשים שמגיעים מהקולג') המלחיץ.
אני חושב שבדומה ל"מאניבול" המעולה,גם כן מדובר יותר בדרמת ניהול ספורט ופחות במה שקורה על המגרש,ככה שגם מי שלא ממש מתעניין בספורט ימצא סרט טוב מאוד.

ציון 7/10

הרץ במבוך (2014)
הלכתי לצפות בו ביום הקולנוע בו כל כרטיס עלה 10 ש"ח.
לצערי הסרט לא שווה הרבה יותר...
דרמת הרפתקאות לבני נוער, קלישאתית,לא מעניינת ומביכה למדי.

ציון 5/10

המעניק (2014)
עוד דרמת נעורים,טובה במקצת מזו הקודמת שצפיתי בה,כאשר דווקא כאן ציפיתי לסגירת מעגל מרתקת יותר מזו שהסרט נתן.
בסה"כ העביר לי שעה וחצי בכיף.

ציון 6/10

תודה ששיתפתם (2013)
דרמה המתמקדת בשלושה גברים המתמודדים עם התמכרות לסקס.
אחד הסרטים המפתיעים לטובה שצפיתי בהם לאחרונה,מארק רופאלו שאני שונא בד"כ,טים רובינס וג'וש גאש נותנים הופעה טובה ועוצמתית בתור שלושת המכורים.
גווינית' פלאטרו שגם אותה אני שונא בד"כ חביבה להפליא ומציגה גוף לתפארת.
בסה"כ למרות שמשום מה הסרט מוגדר כקומדיה רומנטית מדובר בעיני בדרמה קלה יחסית אמנם,אבל כזו שמציגה נושא כאוב,עם כמה סצינות כואבות וחזקות.

ציון 8/10

דום המינגוויי (2013)
למה לא אמרו לי מהתחלה שמדובר בקומדיית פשע בריטית?!
עשוי כהלכה,מצחיק (צחקתי בקול לא פעם) ומגניב מאוד.

ציון 8/10

סיפור האהבה של מיסטר מורגן (2013)
הדבר הכי טוב בסרט זאת קלמנס פוזי המתוקה,מעבר לזה אין הרבה.
ארוך מדי יחסית לדרמה רומנטית ומשעמם מדי יחסית לכל דבר.
כמה קטעים מביכים שמתקזזים עם כמה קטעים קיטשים עד כדי הקאה.

ציון 5/10

סלינג בלייד (1996)
בילי בוב ת'ורנטון (שגם ביים) מגלם בצורה נהדרת את קארל,חולה נפש המשוחרר מביה"ח הפסיכיאטרי לאחר שכילד רצח את אמו והמאהב שלה יוצא לחופשי ומתיידד עם ילד ואמו.
על פניו מדובר בחומר לאוסקר,הביקורות נהדרות,אבל הסרט משום מה לא הצליח להתרומם בעיני,הוא לא היה מעניין מספיק או חזק מספיק בשביל סרט מסוג זה.
באמת שקיויתי להזדעזע או למחות דמעה,במקום זה לקראת הסוף כבר חיכיתי שיגמר.

ציון 6/10

אדפטיישן (2002)
מורכב מדי מכדי לנתח,אבל זה סרט מרתק,גורם למחשבה וגורם להיזכר בימים שניקולאס קייג' עשה סרטים טובים.

ציון 7/10

רחוב ג'אמפ 22 (2014)
פחות טוב מהראשון,אך חביב וסביל.

ציון 6/10

למעלה