לא מעט מהזמן האחרון
Your sister's Sister 2011 -
סרט מתוק ומקסים שכבר מזמן נמצא אצלי אבל דחיתי ודחיתי את הצפייה בו מתוך תחושה שמדובר סתם קומדיה רומנטית עאלק פחות קיטשית ואמריקאית.
איריס (אמילי בלאנט) וג'ק (מארק דופלאס) הם החברים הכי טובים,לאחר שג'ק איבד את אחיו,איריס שולחת אותו לבית הקיץ המבודד של המשפחה,שם הוא נתקל בהאנה (רוזמרי דווייט),אחותה של איריס.
אחרי לילה מוזר,מגיעה איריס למפגש משולש מביך,משעשע ומאוד אמוציונלי.
אז נכון,גם כאן לא חסר קיטש,אבל לפחות כאן הוא נעשה עם כל כך הרבה חן של שתי השחקניות הראשיות המהממות והמתוקות להפליא,ובכיכובו של שחקן חביב,לא מאוד מוכר,לא מאוד חתיך שנותן לכל העסק הזה להיראות אותנטי ולא מאוד אמריקאי.
הסרט הזה העלה לי לא פעם חיוך על הפנים,בהחלט מדובר בסרט מקסים שעושה מצב רוח טוב.
ציון - 8/10
ארוכה הדרך למטה (2014) -
קאסט מגניב הכולל את פירס ברוסנן,אהרון פול,טוני קולט ואימוג'ן פוטס המספר על ארבעה אנשים הנפגשים בערב השנה החדשה על גג בניין במטרה להתאבד.
הם הופכים ל"חברים להתאבדות",מכירים זה את זה,מתוודעים לבעיות השונות שגרמו להם להגיע לאותו רגע ומנסים לעזור.
הליהוקים מצויינים,הרעיון מגניב והביצוע חביב להפליא.
ציון - 7/10
להרוג את האירי (2011) -
הסיפור האמיתי על דני גרין,מהגר אירי שהתחבר למאפיה בשנות ה-70 בקליבלנד.
מאוד הזכיר לי את "אייסמן" המעולה, וגם כאן הסרט היה טוב לא פחות.
דילמה בלתי אפשרית בין חיי הפשע לבין חיי המשפחה,בין אדם טוב לב עם עקרונות לפושע מסוכן.
אהבתי מאוד!
ציון - 8/10
רשת שידור (1976) -
סרטו הקלאסי של סידני לומט שזיכה אותו בארבעה אוסקרים שמספר על רשת שידור גוססת ועל מגיש חדשות מזדקן על סף התמוטטות עצבים שמקבל תכנית משלו ומטיף בזעם על המדיה ועל החברה.
מעט התאכזבתי מהסרט,אבל אני חושב שזה קרה משום שהוא לא קל לעיכול.
הסרט הוא סאטירה חברתית ופוליטית על המתרחש באותם ימים במדיה האמריקאית,וצריך להכיר את המתרחש באותה תקופה וכן לאתר את "העקיצות" ששולח הסרט.
אני לרוב לא יכול להניח אצבע על תסריט שכתוב היטב,אבל כאן היו כתובים כמה מהטקסטים הטובים ביותר שיצא לי לראות בסרט.
הסרט משוחק היטב,תסריט מבריק כאמור,אם כי היום הוא עשוי להיות פחות רלוונטי ולפיכך מבחן הזמן להערכתי לא עושה עימו חסד.
ציון - 7/10
עיר החטאים:עלמה להרוג (2014) -
בידיעה שהביקורות בינוניות ומזכרון עבר שהסרט הראשון הוא אחד האהובים עליי אי פעם הלכתי בחשש להקרנת התלת מימד (ככה זה שכמעט ואין הקרנות בדו מימד) של ההמשך המצופה שהפקתו נמרחה במשך שנים.
אין ספק שההמשך נופל מהראשון ובכל זאת,מדובר ביצירה ויזואלית וגרפית מרתקת וצבעונית (לאו דווקא פשוטו כמשמעו).
אני כנראה משוחד,אבל הצורה הכל כך מסוגננת בה נעשה הסרט פשוט קנתה אותי בפעם השנייה.
ביחד עם עלילה פשוטה למדי ולא מתיימרת,קפיצה בין שני קווי עלילה בטיימינג מושלם ודמות אחת אלוהית (אווה גרין תעשי לי ילד) יצאתי מהסרט עם חיוך רחב.
אז - לא טוב כמו הראשון,אבל בהחלט מצויין!
ציון - 8/10
התבגרות (2014) -
מכל סרטיו של ריצ'ארד לינקלטר צפיתי רק ב"ביה"ס לרוק" וב-"ברני",בשניהם כיכב ג'ק בלאק,שניהם היו ממש אחלה,אבל ממש לא הכינו אותי ל"התבגרות".
דווקא את טרילוגיית "לפני הזריחה/שקיעה/חצות" שלו לא ראיתי,ועכשיו אני בהחלט אעשה זאת בהקדם.
הסיבה שהסרט זוכה לתהודה כל כך גדולה היא לא בגלל שהוא ממש טוב אלא בגלל העובדה שהוא צולם במשך 12 שנים.
הבמאי לקח קאסט שכלל את אבא (אית'ן הוק) אמא (פטרישיה ארקט) ואת שני הילדים,מייסון (אליאר קולטריין) וסמנת'ה (לורליי לינקלטר,הבת של...) וצילם אותם גדלים באופן טבעי,בלי איפור,בלי להחליף שחקנים,12 שנים של עלילת הסרט נמשכו 12 שנים אמיתיות.
העלילה מתמקדת במייסון ובחייו,כל כך פשוט,אבל כל כך לא.
לספר סיפור זו אומנות,ולינקלטר עושה זאת בצורה נהדרת שגורמת לך לא להוריד את העיניים מהמסך במשך שעתיים וארבעים של דיבורים כמעט נטו.
מדי פעם הוא דאג להזכיר לנו במידה ולא שמנו לב שעברה עוד שנה ע"י שיר מאותה תקופה או כל סימן אחר (משחקי וידאו,טלפונים ניידים וכו').
מאוד אהבתי את הסרט,צחקתי בו המון,הקשבתי המון ובעיקר ראיתי סרט שעשוי בצורה שמעולם לא ראיתי קודם.
ציון - 8/10
מפוצלים (2014) -
ההשוואה למשחקי הרעב ברורה והגיונית ובדומה לסדרת הסרטים ההיא,מפוצלים התחיל עם סרט ראשון מוצלח למדי עם הקדמה שנמשכה כשעה וחצי ועוד כשעה של עלילה שתמשיך איתנו לעוד 2 סרטים לפחות.
חבל להכביר במילים,מדובר בסרט קיץ מהנה ונחמד,אני חושב שגם קהל בוגר יותר ימצא עצמו מתחבר ברמה זו או אחרת לסרט,שיילין וודלי השחקנית הראשית מקסימה אמיתית ואחרי הרבה סרטים קטנים יחסית אין ספק שאחרי צפייה בסרט הזה לא יהיו הרבה אנשים שלא ידעו מיהי.
פרט פיקנטי חביב,בסרט מככבים גם מיילס טלר ואנסל אלגורט,שניהם כבר שיחקו לצידה של שיילין ווידלי בתפקידים ראשיים,הראשון ב"עכשיו המופלא" והשני ב"אשמת הכוכבים",שני סרטים טובים מאוד אגב.
ציון - 7/10
פריז,פינת ניו-יורק (2013) -
קסאווייר (רומן דוריס) הוא סופר צרפתי מצליח שבעקבות גירושין מאשתו (קלי ריילי) עובר בעקבותיה והילדים לניו-יורק.
מהר מאוד הוא מגלה שניו יורק היא לא פריז,דבר שגורר אחריו שלל סיטואציות משעשעות ולא צפויות,בין השאר האקסית המיתולוגית (אודרי טוטו) שמגיעה לבקר.
סרט מקסים,משעשע ומלא חן.
ציון - 7/10