סרטי השבוע

Cold WAR Kid

New member

ריו 2 - הראשון היה בסדר, השני גרוע. לא מעניין וילדותי נורא.
ולקחת לך אישה- הפתיע אותי מאוד, ציפיתי לסרט משמים וקיבלתי סרט מרתק. רונית אלקבץ מופלאה.
חתונה מאוחרת- כל ההילולה סביב הסרט הזה והכתרתו כאחד מהסרטים הישראליים הטובים של כל הזמנים לא מובנת לי. סרט גרוע,
משעמם, חסר מעוף, דמויות לא מעניינות, ועל אף שהמשחק נהדר זה לא מציל את הסרט. הסיום שלו דווקא מצוין, אבל חבל שהוא לא יכול לחפות
על כל מה שהיה לפניו.
שבעה- עוד סרט מצוין מבית אלקבץ! מחכה בשקיקה ל'גט'.
אוקיולוס- סרט מעניין אם כי לעתים מסתבך יתר על המידה בעלילה שהוא רק, נתן תחושה של ניסיון להיות אובר מתוחכם וזה היה מוגזם.
רוח זדונית- צפייה שנייה שלי בסרט, הפעם עם יותר אנשים וזה עדיין מפחיד נורא. מעבר לזה הוא גם עשוי נהדר בכל אספקט.
קיץ אחד של סוטול - מה. זה. החרא. הזה.
לישון עם האויב- סיפור חזק אבל היה אפשר להוציא ממנו יותר. בינוני.
שושנה חלוץ מרכזי - לא משהו בכלל.
שומרי הגלקסיה - אדיר! כיפי, מצחיק בטירוף, אחלה אקשן, אחלה דמויות, אחלה פסקול. הסרט הכי טוב של מארוול ללא ספק.

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2013) מתחת לעור Under the Skin
סרט מייאש לא מפני היותו אניגמטי ומעורפל מדי, כי אם בעוכריו קיים מימד מאכזב של ריחוק מהתמודדות
עם חדשנות רעיונית. המסקנות אותן מעלה ג'ונתן גלייזר ('לצאת נקי' המופרע לטובה ו'לידה' התמוה עם ניקול קידמן),
בסבך עולם הדימויים המסויט והמהפנט אותו יצר, מהלכות אימים על ציפיות הצופה עם מיזואנדריה (שנאת גברים),
ניכור קיומי ואלימות אקראית מטרידה. אפשר היה להשיג הרבה יותר מלבד התענגות ויזואלית על נופיה החורפיים
של סקוטלנד, נוכחותה המפתיעה של סקרלט ג'והנסון וחיקוי הקולנוע של דיוויד לינץ'.
10/6

(2012) אליס
הסרט של דנה גולדברג משתלט בעדינות על השיח המגדרי ומחלץ ממנו רעיון כואב על נשיות קומלת.
אילנית בן יעקב מצטיינת כאחראית בפנימייה של נערות החוות משבר, לכן אירוני לגלות כי דמותה נקראת
בכלל עליזה. עליזות אינה תכונה אופיינית של שאר הדמויות או תכתיבי העלילה. הנפש יכולה להיות דואבת
במיוחד והיא מקבלת כאן מענה סאבטקסטואלי עשיר רגשית, גם אם התשובות לא תמיד מתירות מקום לחיוכים.
בלי פסקול, בלי יומרה, בלי קצב, בלי דרמטיזציה - קולנוע עם פנים כנות וחשדניות.
10/6

(2012) חטיפה בלב ים A Hijacking
הבמאי הדני טוביאס לינדהולם כבר הספיק לסמן את עצמו כשם דבר כשהיה מעורב בצמד סרטים
מצוינים: ביים את R סרט כלא מרטיט וחזק ('נביא' של ז'אק אודיאר פחות טוב ממנו, אם נשווה) וכתב
את 'ניצוד' המרתק עם מדס מיקלסן שרבים מכם ודאי מכירים. לכן לא פלא שהייתי סקרן כמו חתול
לקראת סרטו השלישי. ספינה דנית נחטפת ע''י פיראטים ומתנהל מו''מ עם החברה על מנת להצילה.
זה היה יבש וטכני מדי, בלי נקודות אמיתיות של רגש, רק נקודות של אותנטיות שמהר מאוד נמאסת.
'קפטן פיליפס' הבינוני לפחות הכניס קצב עלילתי שאולי הרחיק את הריאליזם אבל הינדס כראוי את
מטרתו, בעוד סרטו של לינדהולם פשוט שוקט על השמרים ולא מתפתח לשומקום. השחקן הראשי מעולה.
10/4

(2004) עטאש - צימאון
די אהבתי את סרטו השאפתני של תאופיק אבו וייל. אם זה הצילום הנפלא, המשחק המשובח והתיאור
השיטתי והמצמית של דינמיקה פטריארכית בקרב משפחה שהוגלתה מהכפר הסמוך בשל האשמת הבת
בהפקרות מינית. נוגע ללב וגם עוכר שלווה.
10/7

(1968) פנים Faces
הסרט של ג'ון קסוואטס ששינה את פני הקולנוע האמריקאי בכלל ואת העצמאי בפרט. קסוואטס דגל
בטכניקות בימוי מיוחדות במינן לזמנן - אלמנטים כמו-דוקו וערך אנושי גבוה: הדמויות לא מרגישות כמו
דמויות וזה הישג. ג'נה ריינולדס העילאית היא אחת מארבעת השחקנים הראשיים המתוארים בפרוטרוט
כצמד זוגות עם מערכות יחסים קורסות ומדכאות. רוב הזמן הייתי מודהם מגודל האירוע הרגשי שהתחולל.
זה היה כמו לראות בפעם הראשונה סרט שבאמת היווה אימפקט משמעותי על הדרך בה מתייחסים למדיום.
10/8

(1959) צללים Shadows
סרט הביכורים של ג'ון קסוואטס שהיווה אבן דרך בקולנוע העצמאי לדורותיו, בעיקר ביכולת לגרום לשחקניו
(חלקם לא מקצועיים) לאלתר ובכל זאת להישאר אמינים וכריזמטים. סצינת התרבות של ניו יורק מוצגת
לנו דרך חייהם ההדוניסטים של צעירים שחורים ולבנים. מקסים מאוד, פסקול ג'אזיסטי מפנק ואווירה משוחררת.
10/7

(1942) אקדח להשכרה This Gun For Hire
נואר טוב מאוד עם אלן לאד ו-ורוניקה לייק הפוטוגניים - נוטפי סקס אפיל וגם פתיינות ערמומית.
רוצח שכיר מסתבך במזימה וקשירת קשר נגדו ומחליט לצאת למסע נקמה בבוגדיו. מומלץ!!!
10/7

yuriis

New member
קיי-פקס

השבוע ראיתי
2001 - קיי-פקס.
במיקרה, באחד הערבים, בערוץ 10 פתאום החליטו לשדר סרט (או שאולי זה אני שבמיקרה שם לב לכך וערוץ 10 למעשה משדר כל הזמן
). הסתקרנתי וקיבלתי את קיי-פקס. אמנם ראיתי אותו לפני שנים - אך זכרתי אותו לטובה וכך צפיתי בו שנית. לא התאכזבתי. סרט מסקרן כיום כפי שהיה גם קודם, עם תהפוכות, סרט אינטלגנטי. דורש הירהור מסויים בבחינת האפשרויות בעלילת הסרט. לדעתי הוא מייפה את עולם הפסיכיאטריה של ימינו - אני חושש שהעולם הזה הרבה יותר אכזרי ואטום. משחק אינטלגנטי של קווין ספייסי.
שווה

השבוע כתבתי על שם הוורד והחגיגה של באבט אשר מומלצים בחום
http://hafsaka.wordpress.com/2014/08/04/1986-the-name-of-the-rose/
http://hafsaka.wordpress.com/2014/08/07/1987-babettes-feast/

בשבוע שעבר כתבתי על שליחות קטלנית
http://hafsaka.wordpress.com/2014/07/28/1984-terminator/
http://hafsaka.wordpress.com/2014/07/30/1991-terminator-2-judgment-day/
http://hafsaka.wordpress.com/2014/07/31/2003-terminator-3-rise-of-the-machines/
http://hafsaka.wordpress.com/2014/08/01/2009-terminator-4-salvation/

timboy123

New member
היו זמנים באמריקה

כמעט ארבע שעות בלי דקה אחת מיותרת, מרתק, מרגש, מושלם. יצירת מופת אמיתית. אני צריך לחשוב על זה קצת, אבל אני חושב שאהבתי אותו לפחות כמו את 'הטוב, הרע והמכוער'וגם את 'סלח לי, אבל אתה נושך את צווארי'-משם אדיר כזה (והמקביל שלו באנגלית הצחיק אותי עוד יותר) ציפיתי לקצת יותר שנינות וחדות, אבל סה"כ סרט חביב לגמרי, חריג בנוף הפילמוגרפיה של פולנסקי.ו'שומרי הגלקסיה'-אחלה סרט קיץ, אבל ההייפ פוגע בו.

timboy123

New member
לא,

משום מה זה יצא לי בפסקה אחת ולא מאוד ברור, אבל כתבתי על 'סלח לי, אבל אתה נושך את צווארי' של פולנסקי שהוא חריג בפילמוגרפיה שלו.אבל האמת שבאיזשהו מקום אפשר גם להגיד את זה על 'היו זמנים באמריקה' אצל ליאונה

BlackUnicorn

New member
שומרי הגלקסיה. מעולה מעולה מעולה

נהניתי כמו שמזמן לא נהניתי מסרט.
9.5/10

BlackUnicorn

New member
כן... לא סתם קיבל 8.8 ב- IMDB

(וכל המצקצקים נא לשמור זאת לעצמכם)
דמויות מעניינות עם קאסטינג משובח
בימוי מצויין
בדיחות טובות מאוד (לא כאלו ששמענו מיליון פעם בוורסיות שונות)
סיפור מורכב יחסית ובכל זאת מתחברים אליו מהר מאוד.
CGI מצויין (ראינו באיימקס, שווה ביותר..)
סאונד טראק אדיר, ובעיקר שעתיים ועשרים שעוברות נורא נורא מהר כי אין רגע דל.
&nbsp
פשוט נהנינו. אולי באמת הסרט הכי טוב של מארוול, לא יודעת. אני עדיין ב"היי" של הסרט, אולי ירד לי מתישהו

בינתיים היה לי כיף מאוד, בא לי עוד פעם.

ערן1987

New member
היי היי, לא אמרתי את זה בקטע רע!

ראיתי אותו גם השבוע (או שבוע שעבר? אני כבר לא זוכר
) ומאוד נהניתי ממנו! אבל בכל זאת נראה לי ש-9.5 מ-10 זה יותר מדי בשבילו כי זה אומר שהוא כמעט מושלם והוא ממש לא כזה.

ערן1987

New member
בסה"כ כן הייתי משאיר אותו כמו שהוא

אבל אין בו איזשהו רגש אמיתי, הרגיש לי שהדמות של הרקון (ברח לי השם שלו) הייתה לא מנוצלת מספיק, המשחק של זואי סלדנה הוא המשחק של זואי סלדנה.. זה מה שעולה לי לראש בשלוף

BlackUnicorn

New member
אני חושבת שרגש כמעט בהכרח סותר סרט

שלא לוקח את עצמו ברצינות, שהוא בעיקרו קומי
&nbsp
אני חושבת שבשביל הז'אנר הזה, של אקשן קומי - הוא מושלם.
ואני מתה על זואי סלנדה! אתה לא?

ערן1987

New member
נכון שהוא בעיקרו קומי

אבל כן ניסו פה לרגש, למשל בתחילת הסרט, בקטעים הרומנטיים התקועים (הנה עוד משהו שהייתי מוותר עליו), כשהרקון מספר את הסיפור שלו ובקטע ההוא שגרוט אומר שהוא גרוט

&nbsp
לא אוהב את זואי בסרטי אקשן, היא פשוט לא מוצלחת בז'אנר הזה. בדרמה אני חושב שראיתי אותה רק ב"אחים בדם" (או איך שלא קראו לסרט הזה משנה שעברה עם כריסטיאן בייל ו-וודי הארלסון) שהיא הייתה שם טובה.

BlackUnicorn

New member
איזה קטעים רומנטיים תקועים??

לצורך העניין הם אפילו לא מתנשקים בסרט...
הקטע המרגש היחידי היה ממש בהתחלה עם אמא שלו.. השאר היו מרגשים בקטע קומי, כמו עם גרוט וכו'...

ערן1987

New member

הם לא מתנשקים רק כי מפריעים להם רגע לפני הנשיקה כמו בקומדיה רומנטית ממוצעת. זה קורה כשסטאר-לורד מספר לה על החשיבות של הטייפ בשבילו וגם אח"כ כשהוא נופל עליה (לא זוכר למה בדיוק חח) ויש שם רגע רומנטי קטן
&nbsp
אה, והקטע עם גרוט בסוף היה דווקא די מוצלח

השבוע ראיתי את

ספרות זולה וממזרים חסרי כבוד- ראיתי את שניהם ('ספרות' בפעם הרביעית, 'ממזרים' בפעם השנייה) במסגרת מרתון טרנטינו בסינמטק חולון שאירגן האתר עין הדג. היה אדיר. את זה ש'ספרות זולה' הוא הסרט הכי טוב אי פעם אני יודע כבר, אבל בזכות המרתון גם נזכרתי בכמה ש'ממזרים חסרי כבוד' הוא סרט אדיר בטירוף. דיאולוגים שנונים, משחק משובח, מלא סצנות בלתי נשכחות וגם המון קטעים שכיף לצטט. אז אתם מכירים את אנטוניו מרגריטי ואת דומיניק דה קוקו?
שומרי הגלקסיה- לא בשורה חדשה לעולם הקולנוע או סרט הכיף הסופר אולטימטיבי שהבאזז באינטרנט גרם לו להיראות, אבל זהו בהחלט סרט מהנה וכיפי עם אקשן מעולה, בדיחות מצחיקות ודמויות נהדרות שאכפת לך מהן בהמשך הסרט. ללא ספק אחד הסרטים הכי טובים של היקום הקולנועי של מארוול.
ליל הצייד- סרט מעולה. קצר, מעניין ועם הופעה מרטיטה ומרושעת של רוברט מיצ'ם.

למעלה