סרטי השבוע

yuriis

New member
ענבי זעם, שובי שבא הקטנה

השבוע רק שניים.

1940 - ענבי זעם
עפ"י ספרו של סטיינבק. על תקופה כלכלית קשה בהיסטוריה של ארצות הברית, כאשר החקלאים של אריזונה נעקרו מאדמתם ופונים לקליפורניה, אל החלום האמריקאי, ושיברו. איך ערכי המשפחה עומדים בטלטלות המסע הזה, על איך נולד קומוניזם גם במעוז הקפיטליסטי. סרט עם הרבה מסרים פלקטיים, סרט עם אמירות, סרט העשוי היטב, ועומד במבחן הזמן. צילומים נהדרים, אגב.
שווה

1952 - שובי שבא הקטנה
ברט לנקסטר משחק כאן - אך הסיבה לראות את הסרט הוא משחקה המעולה של שירלי בוט. הנושא הוא אלכוהוליזם - נושא שלא טופל רבות בקולנוע אז. והאמת היא שגם עכשיו לא.
שווה

השבוע גם כתבתי על 2 סרטים נפלאים - אובלומוב ו-סטאלקר
http://hafsaka.wordpress.com/2014/07/07/1979-oblomov/
http://hafsaka.wordpress.com/2014/07/10/1979-stalker/

השבוע ראיתי 4 סרטים מ-4 מדינות (פלוס סדרה)

פרידה (הסרט האיראני)- מתחיל לא רע ואז מקבל תפנית לא צפויה שהופכת אותו למותחן משפטי מרתק.
אפס ביחסי אנוש- וואו. אני בהלם מכמה שהסרט הזה טוב.
עיר האלוהים- סרט מדהים. עלילות מרתקות, דמויות מעניינות שאכפת לך מהן, עריכה קצבית ומוזיקה טובה. מי בא איתי לרקוד לקצב הסמבה?
הזקן בן המאה שיצא מהחלון ונעלם- חביב מאוד ומשעשע. סרט נחמד להעביר איתו את הזמן.

ובנוסף, סיימתי את העונה הראשונה של פארגו. לא משתווה לסרט המבוסס עליה, אבל היא סדרה חמודה ומהנה שבהחלט ניתן לראות את רוח האחים כהן שורה עליה.

mrpink3

New member
300: עלייתה של האימפריה, כוכב הקופים: השחר

300, עלייתה של האימפריה: טראש כיפי ביותר, מתקבל על הדעת לגמרי כאגדת אקשן. וסצינת הסקס הטובה ביותר שראיתי.

כוכב הקופים, השחר: סרט אקשן מעולה ומדויק.
אני נורא בעד כל הסרטי אקשן האלה שמודעים לעצמם אך לא מפחדים לעלות כמה נקודות ותובנות מחשבתיות מעניינות ביותר. בזה הוא הזכיר לי את 'קצה המחר'.

מיכאל1411

New member

limim1970

New member
דון ג'ון

אחד הסרטים המשעממים שראיתי בימי חיי. ביזבזתי שעה מתוך ציפייה שהעלילה (ה-הו כה צפויה) תתקדם למשהו שונה, שיהיה איזשהו טוויסט, משהו.
הדמות של ג'יליאן מור לא ברורה ולא תורמת לכלום.
סקארלט ג'ונסון יפהפיה כרגיל וזהו
הגיבור וגם במאי הסרט (כמה שזה מורגש. הבחור פשוט עף על עצמו), שכחתי מה שמו - לוייט משהו, לא משכנע.
שיטחי, רדוד, לא משכנע והרבה קטעי פורנו שסתם הודבקו כדי לעורר פרובוקציה בשקל.
נקודת האור היחידה היא טוני דנצה החמוד שזכור לי לטובה מ"מי הבוס" (והוא עדיין סקסי)
בקיצור, מבעס וחסר פואנטה

mrpink3

New member
החלקיקים האלמנטרים, הדרך לפרידשן

החלקיקים - לא יודע לגבי הספר, אבל הסרט הזה כל כך משעמם ולא אמין.

הדרך לפרדישן- מאכזב.

למעלה