סרטי השבוע + האישה הטובה עונה 1
האישה הטובה - עונה 1
ממכרת וקולחת, בידור אינטילגנטי בסיסי ולא מאתגר במיוחד. ג'וליאנה מרגוליס בתפקיד ראשי מעניין, לצד
דמויות משנה כריזמטיות. הסדרה מזכירה לי קצת את הטון של המדיום בניינטיז, במיוחד הדרמה והקונפליקט
שהאמת לא באמת מתייצבים להראות נוכחות. האווירה המשפטית מרגישה נחמדה מדי, המסר הפמיניסטי
צפוי ולא חדשני, הלעיסות שלו מורידה מערכו וחבל. קל לראות המון פרקים ברצף כי כאמור היא לא מספקת
יותר מדי חומר למחשבה, גם כשהתיקים כביכול מפותלים ומלאי פניות לא צפויות. היינו שם, עשינו את זה כבר.
חסר לי פלפל. קצת יותר רצינות בכתיבה לא תזיק. שופטים מצחיקים וסימפטיה לבעל בוגד זה גימיק שסר חינו
מהר מאוד. כרגע, זו סדרה שנותנת תחושה טובה, טובה מדי. אין זעזועים או שבירת כלים וכללים. זה קצת בעוכריה.
מצד שני, יש לה ניצוץ קתרטי כמעט בסוף כל פרק ושווה לחכות לו. נאמר לי כי בהמשך העניינים מתחדדים. הלוואי.
*********************************************************************************************
(2013) מיכאל קולהאס Legend of Michael Kohlhaas
מבוסס על נובלה גרמנית ידועה מהמאה ה-19 המספרת על איכר אידיאליסט שיוצא להיאבק בעוולות ולכונן צדק.
מאדס מיקלסן מעולה כהרגלו בתפקיד הראשי, מתמרן ביעילות בין רגש אצור והרהור מתפרץ. הצילום מצוין,
שוטים יקרי ערך עם סממנים של ציורי שמן. דרמה היסטורית לא משעממת לרגע, הקפדה נאותה על פרטים.
10/7
(1990) מלך ניו יורק King of New York
אני מוכן למשכן את הכליה שלי תמורת האמירה כי זה התפקיד הכי פאקינג טוב ואדיר של כריסטופר ווקן. באמת מלך.
ויסלח לי מאוד 'צייד הצבאים'. הסרט, לעומת זאת, לא אדיר. בהתחלה הוא דווקא מאוד מסתורי ויש מגוון סצינות
אקספרסיביות נפלאות ומהפנטות, אלימות מסוגננת ופלירטוטים מפנקים של ווקן עם הצופה בדמות צעדי ריקוד מגניבים.
אח''כ עלילת הפשע נכנעת בלית ברירה לתסריט שטחי ומאכזב.
10/6
(1986) כלוב הזכוכית In A Glass Cage
סרט ספרדי המתפלש בתופת אנושית ומותיר את הלסת שמוטה. זוהי דרמה פסיכולוגית עם צלצול מחריש אזניים של פעמוני
אזהרה מפני העתיד להתגנב ולטפס על גבה של התודעה. ילד שהיה קרבן לניסויים של קצין נאצי פדופיל מגיע לביתו בבגרותו,
מגלה כי המטורף נהפך משותק ומתקיים מחסדיה של מכונת הנשמה. מייד העלילה נכנסת לפעולה ומדגימה לנו בבוטות גילויים
של התעללות בילדים, שידול מיני ותמימות שהולכת לאיבוד, מוחלפת ע''י גאולה מורבידית. הסרט פותח דלת סתרים מרתקת
ומזעזעת למרתף של חסרי הישע פוסט-מחנות ההשמדה שאיבדו סיכוי לנורמטיזציה מחודשת, נשארו רק עם יצר הישרדות ועימו
מחיר כבד. קולנוע מופתי עם גישה בלעדית למערכת העצבים של הצופה. מהגדולים של האייטיז!
10/8
(1983) Xtro
סרט חייזרים בריטי לא רע בכלל. יש איזה אבא שנחטף ע''י חייזרים יום אחד וחוזר אחרי 3 שנים בצורתו האנושית המקורית אך
בפנים הוא לא כשהיה. עבודת איפור מצוינת שלא תבייש את 'היצור' של קרפנטר או 'הנוסע השמיני'. יש קצת סוריאליזם שלא
ידעתי ממש מה לחשוב עליו, מניח שזו דרך לא רעה להביט על הסיפור.
10/6