סרטי השבוע

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע + האישה הטובה עונה 1

האישה הטובה - עונה 1
ממכרת וקולחת, בידור אינטילגנטי בסיסי ולא מאתגר במיוחד. ג'וליאנה מרגוליס בתפקיד ראשי מעניין, לצד
דמויות משנה כריזמטיות. הסדרה מזכירה לי קצת את הטון של המדיום בניינטיז, במיוחד הדרמה והקונפליקט
שהאמת לא באמת מתייצבים להראות נוכחות. האווירה המשפטית מרגישה נחמדה מדי, המסר הפמיניסטי
צפוי ולא חדשני, הלעיסות שלו מורידה מערכו וחבל. קל לראות המון פרקים ברצף כי כאמור היא לא מספקת
יותר מדי חומר למחשבה, גם כשהתיקים כביכול מפותלים ומלאי פניות לא צפויות. היינו שם, עשינו את זה כבר.
חסר לי פלפל. קצת יותר רצינות בכתיבה לא תזיק. שופטים מצחיקים וסימפטיה לבעל בוגד זה גימיק שסר חינו
מהר מאוד. כרגע, זו סדרה שנותנת תחושה טובה, טובה מדי. אין זעזועים או שבירת כלים וכללים. זה קצת בעוכריה.
מצד שני, יש לה ניצוץ קתרטי כמעט בסוף כל פרק ושווה לחכות לו. נאמר לי כי בהמשך העניינים מתחדדים. הלוואי.

*********************************************************************************************

(2013) מיכאל קולהאס Legend of Michael Kohlhaas
מבוסס על נובלה גרמנית ידועה מהמאה ה-19 המספרת על איכר אידיאליסט שיוצא להיאבק בעוולות ולכונן צדק.
מאדס מיקלסן מעולה כהרגלו בתפקיד הראשי, מתמרן ביעילות בין רגש אצור והרהור מתפרץ. הצילום מצוין,
שוטים יקרי ערך עם סממנים של ציורי שמן. דרמה היסטורית לא משעממת לרגע, הקפדה נאותה על פרטים.
10/7

(1990) מלך ניו יורק King of New York
אני מוכן למשכן את הכליה שלי תמורת האמירה כי זה התפקיד הכי פאקינג טוב ואדיר של כריסטופר ווקן. באמת מלך.
ויסלח לי מאוד 'צייד הצבאים'. הסרט, לעומת זאת, לא אדיר. בהתחלה הוא דווקא מאוד מסתורי ויש מגוון סצינות
אקספרסיביות נפלאות ומהפנטות, אלימות מסוגננת ופלירטוטים מפנקים של ווקן עם הצופה בדמות צעדי ריקוד מגניבים.
אח''כ עלילת הפשע נכנעת בלית ברירה לתסריט שטחי ומאכזב.
10/6

(1986) כלוב הזכוכית In A Glass Cage
סרט ספרדי המתפלש בתופת אנושית ומותיר את הלסת שמוטה. זוהי דרמה פסיכולוגית עם צלצול מחריש אזניים של פעמוני
אזהרה מפני העתיד להתגנב ולטפס על גבה של התודעה. ילד שהיה קרבן לניסויים של קצין נאצי פדופיל מגיע לביתו בבגרותו,
מגלה כי המטורף נהפך משותק ומתקיים מחסדיה של מכונת הנשמה. מייד העלילה נכנסת לפעולה ומדגימה לנו בבוטות גילויים
של התעללות בילדים, שידול מיני ותמימות שהולכת לאיבוד, מוחלפת ע''י גאולה מורבידית. הסרט פותח דלת סתרים מרתקת
ומזעזעת למרתף של חסרי הישע פוסט-מחנות ההשמדה שאיבדו סיכוי לנורמטיזציה מחודשת, נשארו רק עם יצר הישרדות ועימו
מחיר כבד. קולנוע מופתי עם גישה בלעדית למערכת העצבים של הצופה. מהגדולים של האייטיז!
10/8

(1983) Xtro
סרט חייזרים בריטי לא רע בכלל. יש איזה אבא שנחטף ע''י חייזרים יום אחד וחוזר אחרי 3 שנים בצורתו האנושית המקורית אך
בפנים הוא לא כשהיה. עבודת איפור מצוינת שלא תבייש את 'היצור' של קרפנטר או 'הנוסע השמיני'. יש קצת סוריאליזם שלא
ידעתי ממש מה לחשוב עליו, מניח שזו דרך לא רעה להביט על הסיפור.
10/6

מיכאל1411

New member
(1946) הדליה הכחולה The Blue Dahlia

טייס קרב חוזר ממלחה''ע ה-2 עם חבריו לחיקה החמים של אמריקה רק בשביל לגלות כי הוא מואשם ברציחתה של אישתו.
החשדות מתחזקים במיוחד בשל העובדה שהוא תפס אותה בוגדת בו בדיוק בלילה בו רצה להפתיע אותו עם שובו מהמלחמה.
דמויות טובות, הרבה סאב טקסט ונראטיב מרתק.
10/7

מיכאל1411

New member
(1946) נולד להרוג Born to Kill

נואר עם לורנס טירני (הבוס הגדול ב'כלבי אשמורת') כגבר מניפולטור רצחני הנעזר באישה מניפולטרית בשביל לזמום ולטשט
עקבות רצח שביצע. לא מהמשובחים אבל ראוי בהחלט.
10/6

סליחה על פיצול סרטי השבוע, תפוז הבן זונה לא מאפשר לי לשלוח הכל בבת אחת משום מה. אררררג.

השבוע ראיתי את

אבא גנוב 3- מאוד צ'יזי, די מטופש ועם לא מעט רגעים מגוחכים, אבל אם באים אליו בגישה הנכונה אז אפשר להפיק ממנו הנאה.
RUSH- מרוצי המכוניות נהדרים. מה שביניהם סביר. סך הכול סרט נחמד.
התקרית באוקס באו- מערבון קצר (שעה ורבע בדיוק) ומעולה על שלטון החוק ועל השפעת העדר על הפרט. הסרט טיפה נמרח בשלב האמצע-סוף (קצר מוזר להגיד את זה על סרט של שעה ורבע, אבל ככה אני הרגשתי) אבל למשך רובו הוא שומר על עניין. מומלץ ביותר.
חנות קטנה ומטריפה- חמוד מאוד. השירים קליטים והעיצוב משגע. סטיב מרטין כרופא שיניים מרושע מוצלח ביותר.

כמו כן, גם סיימתי את העונה הראשונה של בלש אמיתי. החצי עונה הראשונה הייתה אדירה והחצי השנה היה לא רע. פרק הסיום היה מעולה אם כי הוא לא התקרב לגבהים הפרקים הראשונים. סך הכול זו הייתה עונה מעולה ואני מקווה שהעונה הבאה תהיה טובה כמו העונה הראשונה.

GK_FF

New member
כדאי לנסות את חנות קטנה ומטריפה המקורי...

סרט משעשע עם ערך מוסף כשמשווים את קולנוע האימה המוקדם של שנות ה-60' לקולנוע האימה של ימינו פלוס במאי מפורסם פלוס ההופעה הראשונה (?) של ג'ק ניקולסון (בתפקיד צדדי)..

The Heretic

New member
נימפומנית של לארס פון טרייר

חלק א וב' ארבע שעות של דבקות. סרט מהפנט, עלילתית דמויתית וארוטית. הבנתי שהבמאי ידוע בתור מתעלל נשים. הסוף פשוט הורג אותך טיפת התקווה האחרונה. סוף ארור ואכזרי גאוני. הדמות פ הילדה לא הצלחתי להבין אותה אכזריות כזאת..בקיצור כל הסרט אתה עם פה פעור. קטע ענק של אומה תורמן פשוט גדול. הנערה ארוטית בצורה שלי לפחות שגרמה לע לחשוב פעמיים ולפקפק במיניותי ( P:). ממליצה זה ברור. אגב לפני הסרט רבתי עם איזה דפוק שישב לי במקום אז פספסתי תשלוש דקות הראשונות של הסרט באסה. אם מישהו ראה שיסביר לי בבקשה אם היא שכבה עם אבא שלה בביח או לא. אה אגב הסרט לחץ לי על נקודות רגישות- בכיתי.

I Am David

סרט ממש חמוד על ילד שברח ממחנה שואה..מתאר את הבריחה שלו ואת הדרך בה יוצא לחופשי ומסתדר לבד..סרט מרגש ודי "קליל" לסרט על שואה.

mrpink3

New member
ארבעה

המורה לפסנתר - גאוני, מבריק, ענק!

יחידת עילית (הברזילאי) - סרט בסדר.

סרניטי - לא משהו בכלל.

גאטקה - פשוט נהדר.

yuriis

New member
קזבלנקה ואחרים

השבוע ראיתי את הסרטים האלו -

1942 - קזבלנקה
זה לא הפעם הראשונה, וגם לא הפעם האחרונה, אני מקווה. סרט שנחשב בעיני רבים, סרט קנוני - והוא באמת כזה. יכל להיות מצב אחר - שהוא לא מי יודע מה היה נחשב, ואפילו יכלו להיות די אדישים כלפיו - הרי מה כבר יש בו? משחק סטראוטיפי של המפרי בוגארט ואינגריד ברגמן? צילומי שחור לבן שכבר נמאס מלראות אותם? סיפור על תחילת מלחמת העולם השנייה ולמי יש כוח לסיפורי סבתא? ובכן - יכול היה להיות מצב כזה. אך גם אז אני אחשוב שהוא אחלה סרט שכדאי לראות אותו פעם בכמה זמן - הוא עושה טוב, למרות השחור לבן, למרות המשחק השבלוני מדי לימינו, למרות הנושא החבוט. אני לגמרי עם המשפט הסוגר את הסרט וחבר לשנים רבות שלו. וכן - תמיד יהיה לנו את פריז.
מומלץ

1945 - Detour
ובכל זאת יש בו משהו. זאת לא יצירת מופת, זהו סרט דל תקציב, לא עם שחקנים מפורסמים, זהו סרט לא בשל לגמרי - אך יש בו משהו. יש בו את ההתלהבות של איך עושים סרט, יש בו סיפור לא רע לגמרי, יש בו צילומים טובים. בקיצור - סרט אפל לא מהוקצע, ראשוני - אך שווה בכל זאת.
אפשר לראות

1947 - Odd Man Out
האמת שהתאכזבתי. סרט אפל של קרול ריד היה לטעמי צריך להיות הרבה יותר. יש בו הכל ע"מ לעשות אותו טוב - הצילומים הנ-ה-ד-ר-י-ם, משחק טוב, סיפור עם מתח - אך מ-קרול ריד ציפיתי ליותר. טוב זו הצרה עם גאונים - תמיד מצפים מהם ליצירות מופת, אפילו כשהם עושים סרט אפל לא רע בכלל.
אפשר לראות

2013 - The Machine
הרעיון מעניין - אך היו שני פספוסים לדעתי - קודם כל הסרט כנראה דל תקציב - והרעיון פשוט קורא הרים של כסף לממן את האפקטים וליצור סרט רחב יריעה - וזה לא היה כאן והסרט הסתכם בסרט קטן האומר כמה גדול הוא יכל להיות. הנקודה השנייה שזייפה לי באמינותה - הוא פיתוח הנושא עצמו. יש כאן בלבול די רציני עם הנושאים כמו אינטליגנציה מלאכותית, אדם מול מכונה, החיים, האם יש חיים במכונה, תודעה, וכו'. הנושא לא התפתח ולי לא היה טוב עם זה. הרי הנושא לא חדש וראה התייחסויות נהדרות בסרטים שכבר היו (אינטליגנציה מלאכותית, איש המאתיים, אווה ואפילו בלייד ראנר) - והרי אי אפשר לחזור אחורה ולנסות רק להראות את הנושא מבלי לפתח אותו בצורה רצינית. טוב - אני חושב ששתי הנקודות האלו הפריעו לי
אפשר לוותר

2014 - ציידי האוצרות
מה שמעניין בסרט זו לא השורה המרשימה של שחקנים, וגם לא המשחק הטוב כשלעצמו. מה שמעניין זהו הסיפור - הסיפור על הנאצים ואיך שהם הסתירו, גנבו וגם השמידו את אוצרות התרבות המערבית. הנושא תמיד קומם אותי - הרי יצירות האומנות שייכים למעשה לכולם, אלו אבני היסוד עליהם מושתת תרבותנו, ולחשוב שאיש או חבורה אידאולוגית ככה סתם שמה את ידיה המטונפות על התרבות עצמה.... ואח"כ גם יש כאלו גם בסרט ששואלים - האם זה שווה חיי אדם? ובכן - האם תרבותנו שווה חיי אדם? מי שמעלה שאלה כזו לא יכול להיות מתורבת. אני תמיד נזכר איך שהטליבאן פוצצו את פסלי הבודהה החצובים בהר כבר מהמאה השישית... ברבריות שנעשתה בשם אידאולוגיה דתית. או איך שהנוצרים שרפו את הסיפריה של אלכסנדריה וכך כיתבי אריסטו אבדו לנצח. הברבריות תמיד נמצאת שם, והמלחמה להציל אוצרות התרבות שלנו זהו הקרב מול הברברים.
אפשר לראות

השבוע גם כתבתי התרשמות על שני סרטים נהדרים אחרים:
אפוקליפסה עכשיו https://hafsaka.wordpress.com/2014/06/23/1979-apocalypse-now
ולהיות שם https://hafsaka.wordpress.com/2014/06/26/1979-being-there

The Heretic

New member
אפס ביחסי אנוש

סרט מצחיק משעשע אבל לא סתם, בצורה מרעננת! מסתבר שגם להומור יש עננת אבק והסרט הזה היה חי. ממש התחברתי לדמות המרכזית (זוהר) דמות שהייתי רוצה להיות חברה שלה במציאות. המפקדת רמה שיחקה מדהים וטיפת הרחמים שהיתה לך כלפיה בסוף מפתיעה :) אולם מלא ישראלים ולא היו בעיות ורעש בכלל! אומר הרבה על הסרט. קטעים שכל האולם צוחק וגם אני וזה נדיר. סוף מינוס אבל סגירת מעגל דיי בלתי נמנעת.

THOR1997

New member
מתחת לעור

אני לא בטוח שיש לי דעה על הסרט הזה. הוא מאוד איטי (מאוד מאוד מאוד) אבל עשוי במיומנות רבה והצליח להפנט אותי בחלקים מסויימים. הסיפור קצת לוקה בחסר ומי שקשה לו עם סרטים איטיים ירגיש את זה במיוחד, לי באופן אישי זה דווקא לא כל כך הפריע. אין לי מסקנה או דרך לסכם את הביקורת הקצרה במיוחד הזאת. תראו ותגידו לי מה חשבתם אם הסרט מעניין אתכם.

נ.ב. יש בסרט הרבה עירום, של שני המינים, רק מזהיר אם יש לכם בעיה עם זה.

ערן1987

New member
לטובה או לרעה?

כי אני והחברה מתלבטים אם ללכת אליו בפסטיבל ירושלים הקרוב

למעלה