סרטי השבוע

כי אי אפשר ממש לומר שהוא ביים אותו.

די ידוע שאפילו שהוא ביים את הסרט בפועל, הוא עדיין היה סוג של בובה בידי האנשים האמיתיים מאחורי הסרט - התסריטאים/מפיקים אנדי ולארי (או שאז הוא כבר היה לאנה?) וושובסקי.

RoyceGracie

New member
כמה סבבה ואחד ממש סבבה

Chopper [2000]
אחד הסרטים הראשונים של אריק בנה האוסטרלי. סרט על חייו של פושע בכלא מתחילת דרכו ועד הפיכתו לפושע רציני. לא וואו.

It's Kind of a Funny Story[2010]
סרט עם זאק גלפנקוס (הדביל מבדרך לחתונה עוצרים בוגס). ילד מאשפז את עצמו בבית משוגעים ועל הדרך מגלה טעם לחיים. לא וואו, לא מצחיק, לא עצוב, בלי הרבה ערך מוסף. חצי כח לחלוטין.

Captain Phillips 2013
אחחח סרט מעולה ! מומלץ בחום מאד אהבתי

The Hobbit An Unexpected Journey (2012)
ראיתי אותו שוב לקראת היציאה של ההוביט 2. כיף לראות את הסרט הזה, הוא מושקע (אבל לא כמו שר הטבעות). לצערי יש לו 3 מגרעות מרכזיות. הראשית בניהן היא שהם עשו סרט ילדותי, שמתאים גם לילדים ואותי באופן אישי זה מבאס מאד. ממש לא מעניין אותי לראות עוד סרט הארי פוטר. דבר שני, נראה לי שהאנימציה לא מלוטשת ומדהימה כמו בשר הטבעות, הדמויות האנימטיביות נראו לי קצת חסרות פירוט. והשלישי זה שהגולום - שינו לו את האישיות, מחולה נפש טוב לבד סכיזופרן עשו אותו סוג של קוריוז מתוסכל וקניבל. מקווה מאד שהסרט השני יהיה טוב יותר

Half Nelson 2006
התחלתי לראות, הפסקתי באמצע, סרט גרוע מאד. השחקן הזה ריאן פלאק משחק את אותו תפקיד תמיד. ותמיד בעיניי עושה עבודה גרועה.

Fanboys[2009]
חבורה של דביליים מעריצי שר הטבעות הולכים למסע לגנוב את התסריט של הסרט שעומד לצאת ובדרך רבים עם מעריצים של סטר טרק - נחמד, לא וואו.

Flash.of.Genius
סרט מעולה ! על הבחור שהמציע את המגבים לרכב שעוצרים לשניה לפני שהם מנגבים שוב. סיפור התביעה שלו נגד חברת פורד שגנבה לו את הרעיון.

The Smurfs 2
חביב - נהנתי יחסית. לסרט ילדים הוא לא רע בכלל ומושקע.

The Lone Ranger (2013)
התחלתי והפסקתי באמצע. עוד סרט שלא יודע מה הוא - סרט ילדים או סרט למבוגרים. בדיחות שטוחות, הססנות של לקחת סצנות עד הסוף (כי זה לילדים), עלילה ברורה. סרט שהוא סוג של שודדי הקראייביים רק במערב הפרוע.

זהו, מחכה שיצא הסרט escape plan

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2012) יומיים בניו יורק Two Days In New York
אם אהבתם את 'יומיים בפריז', ככל הנראה תאהבו גם את סוג של סרט ההמשך.
ז'ולי דלפי המקסימה שוב עושה ניסיון מוצלח לחקות את הנוירוזה הבורגנית-ניו יורקית
של וודי אלן. קול משלה אין לה ממש והיא ממחזרת חומרים מוכרים ואהובים שלה ושל אחרים.
מצחיק ולא מזיק, נוטה לבינוניות במערכה השנייה אבל סה''כ יצאתי ממנו בהרגשה טובה ומסויגת כאחד.
10/7

(2012) אנטי-ויראל Antiviral
אפשר לומר על ברנדון קרוננברג שהתפוח לא נופל רחוק מהעץ. או במקרה שלו, הדם לא לא נוזל רחוק מהגוף.
יש לו צורך כפייתי-רפטטיבי לקחת 3-4 סצינות ופשוט להכפיל אותן לכלל סרט שלם ולא ראיתי בכך הצדקה או
צעד חכם מדי. בכורה מאוד מטרידה, הכל כה סטרילי ופרפקציוניסטי, לעיתים זה יותר מבחיל מההתרחשות המרכזית.
יהיה מעניין לראות האם הבן של יצליח בעתיד הקרוב ליצוק גם תוכן לסרטיו ולא רק להניח לנו להתפעל מיופיו של עיצוב מושלם.
10/5

(2011) התפשטות Contagion
סרטו של סודרברג מרתק והטוב ביותר שלו מאז 'הגרמני הטוב'. סצנריו קטן-גדול על אנשים רגילים ועלילה אמינה מאוד,
בלי פאתוס הוליוודי מטופש או גיבורים שמצילים את היום. כמו פרסומת ארוכה להיגיינה בהשתתפות כוכבים אהובים,
למרות שיש הרבה יותר מכך. סודרברג מדבר על תהליך. לא על דמויות. ועל כן, האותנטיות המצמררת הופכת את
הרעיון שלו מקלישאה צפויה למסמך בעל חשיבות, תחינה כנה להפנמה של תוצאות. הריאליזים הכי הוליוודי שראיתי מזה שנים.
10/8

(2011) שומר חוק The Guard
ממתק של ממש. לא חשבתי שאומר זאת אבל הלוואי שהיו עושים סדרה מהסרט כי הקונספט ממש מגניב ומתרגלים אליו מהר.
ברנדון גליסון הוא שוטר לא נעים הליכות בכלל במחוז נידח אי שם באירלנד. איכשהו, מתחברים לדמות הגסה שלו גם אם לא
תמיד ברור מה מניע אותו מבפנים. הרפליקות הקומיות עובדות מעולה ורוב הזמן צחקתי כמו משוגע. סרט שוטרים מעל הממוצע.
10/7

(2011) Back From Hell
פאונד פוטג'. הוא לא היה ברשימה של המצופים שלי מתוך הז'אנר וככה קיבלתי הפתעה גמורה.
שילוב של 'מגרש השדים' וסרטי רוחות מהסוג הטוב. מותח ומפחיד!
10/7

(2011) The Speak
פאונד פוטג'. עבודת מצלמה וסאונד טובים, שחקנים/דמויות טובות. אהבתי. טום סייזמור מבליח להופעת אורח.
10/7

(1970) הקונפורמיסט The Conformist
לא יוצא לי מהראש. נכנס לעשירייה הראשונה שלי. מהסרטים הללו שיהיה אפשר להיזכר בהם גם על ערש דווי ולומר כי
הקולנוע היה שווה את הכל, לצד החברים והמשפחה היקרים לנו. יצירת מופת עילאית ומושלמת של ברטולוצ'י.
לא יודע אפילו איך להתחיל בכלל לדבר עליו. מוציא לפועל בעל כורחו מטעם התארגנות פוליטית פאשסיטית (ז'אן לואי טרינטיניאן)
לא באמת מצליח להשתלב או לכונן מערכת יחסים עם המציאות החיצונית לו וחי בערפל, מזייף את עולמו האידיאלי לטובת
ערכים המדכאים את קיומו. ויש לו סיבות טובות לכך.פעם הוא היה אבוד. והזיכרון לא מרפה. לכוד בלופ בלתי נסבל של פרסונה לא לו.
מסרב לגאולה עצמית. הניתוק האנושי מתואר כאן בצורה יוצאת מהכלל באמצעות שימוש מופלא בכל טכניקות הבימוי שניתן להעלות
על הדעת, ממש קלאסיקה בכל אספקט. ברטולוצ'י מייצר שיאים רגשיים של פסיכולוגיה מובנית, מנצל טראומות מהעבר של הקונפורמיסט
המודרני, מעמת אותנו עם הקונפורמיסט הפנימי שלנו - הכל לטובת החיבור בין הרצוי למצוי, סינון וייעול של מערכות רקובות מהיסוד שאיכשהו
נטמעו בקוד הגנטי של כל חברה באשר היא. ברטולוצ'י לא מחפש להקל ומצהיר בגאון כי הבהלה לאושר היא האשם העיקרי, גורם המאביס
בנו מחשבות מלאכותיות על טיבה של תקווה. קולנוע שעושה חסד גדול עם האמנות השביעית.
10/10

(1967) לבד בחשכה Wait Until Dark
מותחן מעולה עם אודרי הפבורן ואלן ארקין. הייתי מרוצה עד מאוד מהדרכים המתוחכמות בהן הסרט מפתח מודעות עצמית להגבלים
שהוא-הוא אחראי להם, ואף למעשה משכיל למצוא פתרונות יצירתיים למכשולים כביכול של הנראטיב. תסריט פיקח במיוחד, רוב רובו
מתרחש בדירה אחת ומטיל אימה מסוגננת, על סף אווירה היצ'קוקיאנית. הייחוד שלו לא מסתכם ונגמר בגימיק להמונים, אלא בריכוז
של תשוקה לעשייה אמיתית ומיקוד נכון באיפיוני דמות. מתעלה על 80 אחוז מהמותחנים של ימינו וזה קצת עצוב אבל זה מה יש.
10/8

(1964) חבורת שוליים Bande A Part
לא יודע מה הייתה התועלת של גודאר לעשות רומנטיזציה פשטנית לעלילותיהם של צמד נוכלים שרמנטים ועלמה חולמנית.
טביעת האצבע המוכרת והמשפיעה ביותר של הגל החדש הצרפתי הייתה שייכת לו וטרם בחנתי אותו לעומקו, כי ראיתי רק
את 'הבוז' המופתי. למראית עין הכל טוב ויפה ויש אחלה מוזיקה ועריכה. אה-מה-מה, היחס והגישה של גודאר חסרי ליטוש.
סרט נחמד, ממנו טרנטינו השאיל כמה דברים ל'ספרות זולה' וכידוע קרא לחברת ההפקות שלו על שמו..
10/6

(1962) תקרית בגשר עמק הינשוף An Occurrence At Owl Creek Bridge
זוכה הפרס לסרט הקצר הכי טוב בזמנו בקאן, על אדם הנידון למוות בתלייה מעל גשר. מעבר לכך, כל פירוט גובל בספוילר.
סרט די מדהים, כמעט אפס מגרעות. תרגיל קולנועי שהותיר אותי עם ''וואו'' קטן. צפו בו כאן (25 דק') -
http://www.youtube.com/watch?v=DocXC-kobmU

(1960) מעיין הבתולים The Virgin Spring
צריך הרבה כוח רצון על מנת להכיל את מה שקורה בסרטו של ברגמן. המילה ''חוויה'' תמיד מקבלת אצלו משמעות חדשה.
עלילת פולקלור בה ברגמן יוצא להתחשבן עם אלוהים, מעלה ספקות באשר לצורך בו ומאשים את העוגן הדתי שפוגם באדם.
משל אכזרי על חטאים ונקמה עם דיאלוגים נוקשים, צילום אקספרסיבי ואווירת נכאים מסמרת שיער. מקס פון סידוב אוכל את המסך.
סרט מצוין, התנגשות חזיתית בין בהמיות להזדככות הנפש. תחבקו כרית או בובה או את אהוב(ת)כם בזמן צפייה.
10/8

gavrik

New member
אהבתי את התפשטות ושומר חוק

אני רואה עוד יש לך את הפטיש לסרטי found footage

אתה מחפש במיוחד כאלה לראות או שנתקל במקרה בסרטים שהם כאלה? כי אחוז נכבד יחסית מהביקורות שלך כוללות את הז'אנר הזה

מיכאל1411

New member
זה קרה לי

ביום שראיתי את REC 2 התחלתי ממש להתעניין בסוגה והצטרפתי לקבוצה בינ''ל של הז'אנר בפייסבוק,
מעלים המון לינקים לסרטים מכל העולם 0 עדיין לא ברור איך בארת טרם עשו הרי זה ממש זול ואתה צריך תסריט מאולתר
רוב הזמן ושחקנים לא מקצועיים שישמרו על אותנטיות וכמובן לוקיישן אטרקטיבי ולא חסר.

וגם, אני רואה יותר מדי סרטי אימה גרועים בשנים האחרונות ופאונד פוטג' הוא סוג של מושיע מבחינתי כי אתה לא מבין כמה
עשרות סרטים מבהילים וטובים ראיתי, התחושה שהם נותנים היא הרבה יותר מ''מצלמה רועדת''.
חלק מצליחים לקבל הפצה גדולה כמו 'קלוברפילד' (נו בטח, תקציב ענק ובכל זאת שיא של הז'אנר) אבל אחרים כמו פעילות על טבעית
רחוקים מלהיות ראויים להקרנה, הם מוציאים שם רע לז'אנר.

gavrik

New member
אני פחות התחברתי לתחום

זה יכול מאוד להועיל, למשל בסרטים כמו קלוברפילד או פרויקט המכשפה מבלייר, צורת הצילום מתאימה ומוסיפה לחווייה של הסרט.

אבל לדוגמה ב-chronicle, לדעתי זה סתם הפריע.

AsafA55

New member
סיכום תקופתי

הרבה זמן לא כתבתי,אז פשוט אציין את הסרטים הבולטים (לאו דווקא לטובה) והמעניינים שראיתי בשבועות האחרונים.

מחפשים את שוגרמן (2012)
הסרט הדוקומטרי זוכה האוסקר בו שני מעריצים דרום אפריקאיים מחפשים אחר הזמר המסתורי רודריגז שהפך לסנסציה בדרום אפריקה אבל זהותו נשארה בגדר תעלומה.
אני לא חובב גדול של סרטים דוקומנטרים,אבל אולי אני צריך לצפות בהם יותר כי בעיני אין סיפור אנושי יותר ומרגש יותר מסיפור שקרה באמת,וככה מצאתי את עצמי ברבע השעה האחרונה של הסרט עם דמעות בקצה העין.
בנוסף,המוזיקה פשוט מצויינת!
מומלץ בחום!

ציון - 9/10

משחקי הרעב:התלקחות (2013)
חייב להודות שמהסרט הראשון יצאתי בגרסא מעורבת,הייתי לא מאוד אובייקטיבי כי כל הזמן דשדשו לי בראש הדבילים שאומרים "איזה רעיון מקורי לסרט" והרי הם כנראה לא צפו ב"באטל רויאל" היפני המהולל והאדיר.
מאז קרו כמה דברים,הסרט השני קיבל ביקורות מצויינות מכמעט כולם,הורדתי קצת את עצמי לקרקע מפסגת הפלצנות שהייתי בהו בעיקר קרתה ג'ניפר לורנס.
בקצרה,הסרט השני מתרחש אחרי משחקי הרעב הקודמים,כאשר הפעם בעל כורכם קטניס ופיטה נאלצים להשתתף בסיבוב נוסף "וחגיגי" של משחקי הרעב בעיקר מתוך תקווה של העריצים לדכות את המרד של התושבים.

הרבה מבקרים טוענים שהסרט בוגר יותר ומהווה בשיעור בפוליטיקה לדור הצעיר,ואני מסכים מאוד.
הכל נעשה בצורה קלה יחסית שפונה לדור הצעיר,אבל גם זקן כמוני הצליח לקצת את זה באופן חיובי.
הסרט עצמו היה לא רע,התחלק באופן ברור לשני חלקים שנחצו בדיוק בזמן והיו טובים ומעניינים מאוד.
לורנס היתה מופלאה כהרגלה אפילו בתפקיד יחסית לא מורכב,ובסך הכל מדובר בהחלט בהפתעה מאוד נעימה עבורי - נהניתי מאוד!

ציון - 8/10

מגודלים 2 (2013)
עלילת הסרט לא באמת משנה,אבל בכנות,מדובר באחד מהסרטים הכי מצחיקים שראיתי לאחרונה.
אני אפילו לא מרגיש צורך להתנצל על העובדה שנהניתי מהדביליות של הסרט כי הוא נעשה בחינניות כה גדולה שזה לא הפריע לי.
שלל כוכבים נמצאים גם הפעם ביחד עם כמה כוכבי אורח מצחיקים במיוחד (שאקיל אוניל בראשם).
מומלץ לחובבי הקומדיות "הלא אנינות טעם".

ציון - 8/10

וולברין (2012)
התבאסתי מאוד שלא צפיתי בו בקולנוע ואחרי הצפייה בו בבית הבאסה חלפה בתוך שניות.
זה לא שהסרט רע כמו שפשוט מדובר בסרט פעולה רגיל לחלוטין,בלי כמעט שום אזכור לחבורת אקס מן,המילה מוטנטים כמעט ולא מוזכרת ובאופן כללי הניתוק מהסיפור הגדול הוא מוחלט.
דווקא את הסרט הקודם המושמץ חיבבתי מאוד,בעיקר כי סיפר לי על הדמות,חידש לי הרבה על הסיפור הכללי ועשה קישורים לסרטים האחרים,ופה - נאדה.
הסרט עצמו גם לא היה יוצא דופן,אלא סרט פעולה טוב וזהו.
בגדול - לא רע כסרט בודד,אכזבה ענקית כחלק מסדרת סרטים שאני מאוד אוהב.

ציון - 5/10

עונת הציד (2013)
אם אתם רוצים לראות את אחת מהתספורות/הזקנים/המבטאים המגוחכים ביותר בתולדות הקולנוע תצפו בג'ון טרבולטה עושה זאת בגאון בסרט הזה.
טרבולטה משחק חייל בוסני לשעבר שזכרונות המלחמה עדיין מהדהדים בו,בעיקר אלו של מפקד אמריקאי אחד ספציפי.
הוא מחליט להגיע לביתו של האמריקאי,מתיידד איתו ואז הכוונות האמיתיות שלו נחשפות.

בכנות,לא ציפיתי לכלום מהסרט הזה,ודווקא הייתי בסדר איתו,העביר לי את השעה וחצי בהנאה למרות היותו סרט די פרווה.

ציון - 6/10

ההצעה הטובה ביותר (2013)
קבלו את הסרט השלישי שמצטרף לסרטים הכי טובים שראיתי עד כה ב-2013 (השניים האחרים הם "טראנס" ו-"Rush").
על רגל אחת מאוד מסופר על מומחה לאומנות ומנחה מכירות פומביות אקסצנטרי ומבודד שמפתח אובססיה לאישה צעירה ששוכרת אותו כדי להעריך ולמכור את עזבונה.
אני לא ממש מעוניין להרחיב על הסרט,כי קרוב לוודאי שאקלקל לאחרים,אבל מי שמעוניין לדון בו,אשמח עד מאוד.
כאמור - סרט נהדר!

ציון- 9/10

רווח וכאב (2013)
סיפורם של שלושה שרירנים שחוטפים,סוחטים ושודדים יהודי עשיר עד שהכל משתבש.
אני חייב להודות שהסרט הזה הלך לכיוון שבחיים לא ציפיתי,לא מבחינת העלילה כמו מבחינת העשייה שלו.
זה סוג של קומדיית פעולה מטורפת שלא הייתי מוכן אליה והיתה לא מאוד מוצלחת בעיני ואף מעט ארוכה.
למרות זאת היה בה משהו שונה ומיוחד שחיבבתי,אבל הדבר שגרם לי לשנות כמעט לחלוטין את דעתי היתה העובדה שמטורפת שמדובר בסיפור אמיתי,ואחרי מחשבה קלה עם עצמי,אני באמת לא יודע איך היה אפשר לעשות סרט כזה בצורה שונה.

בקיצור,אל תצפו לסרט פעולה מעולה ואולי תהנו.

ציון - 6/10

BlackUnicorn

New member
מהתקופה האחרונה

מחוברים לחיים -
סרט מקסים שמצליח להכניס הומור בנושא עצוב. מיוחד ומקסים בדרכו שלו. נראה לי שהוא השאיר עליי חותם רציני ושאזכור אותו לאורך זמן. 7.5/10

סוף המשמרת -
חשבתי שיהיה טוב, אבל בעצם היה גרוע. הפסקנו באמצע (6 אנשים, כולם למעט בעלי חשבו שזה משעמם)

כוח משיכה -
מעולה מעולה מעולה. נכון, לא מושלם, אבל הויזואליות והפסקול קנו אותי.... כמו גם המשחק המשובח של סנדרה בולוק. סרט מעולה לסוגו, אבל שווה לראות רק בתלת מימד בקולנוע.
8.5/10

Rock of Ages -
אחרי שראינו את המיוזיקל במנהטן, הציפיות מהסרט לא היו גבוהות במיוחד, כי ברור שהמיוזיקל מסתמך בין היתר על הרגשת ה"מסיבה" שבתוך האולם הקטנטן שלו. זה משהו שלא חשבתי שיכול לעבור למסך, ואכן צדקתי. לקחו מיוזיקל מגניב ומעולה והרסו אותו עם משחק בינוני וסרט משמים.
4.5/10

דמדומים - החלק האחרון
ראיתי במהלך טיסה ארוכה. יותר טוב מהחלק הקודם, והיו כמה סצינות מגניבות. מכל סדרת הסרטים, רק הסרט הראשון באמת טוב.
4.5/10

Taker4ever

New member
משחקי הרעב: התלקחות
.

סרט ממש טוב עם מתח שמיוצר כמן שצריך. בהתחלה לא ציפית לסוף פתוח שיוביל לסרט המשך, אבל זה הגיוני בהתחשב בזה שהמשחקים התחילו בשלב מאוחר בסרט.

In Heaven

New member
הסרטים שראיתי בשבוע שחלף (סליחה על האיחור חח)

Dumb & Dumber (צפייה 1243486738607 פחות או יותר)
הסרט די יצא לי מכל החורים כבר (למרות שהוא עדיין מצחיק אותי ואני עדיין נהנה), אבל צפיתי בו עם חברים אז זו הייתה חוויה נחמדה.
6/10

The Graduate
וואו, פשוט כיף אחד גדול.
החצי הראשון ללא ספק היה טוב בהרבה, בעיקר בגלל העובדה שהחצי השני של הסרט פנה לכיוון יותר דרמטי, אבל זה לא ממש משנה כי הסרט הזה היה הנאה צרופה וצחקתי כמו שלא צחקתי המון זמן. הופעות פשוט ענקיות של דסטין הופמן ואן בנקרופט, תסריט גאוני, צילום מפתיע בטירוף... באמת שלא ציפיתי מהקולנוע האמריקאי של שנות ה 60 ליצירתיות ומקוריות מבחינת עבודת הצילום ובכללי עבודת בימוי מדהימה.
וכמובן שאי אפשר שלא לציין את הפסקול האדיר אדיר אדיר של סיימון וגרפונקל ששדרג את הסרט בכל כך הרבה רמות.. פשוט תענוג.
יצירת מופת באמת מבריקה, נהניתי כמו משוגע.
9/10

Le pont du nord
זה הסרט הראשון שאני רואה של ז'אק ריווט כך שאני לא ממש יודע איך לעכל את הסטייל המאוד הזוי ומינימליסטי שלו.
אין לי מושג מה אני מרגיש לגבי הסרט כי מצד אחד הוא היה מאוד מיוחד, יש חוסר כמעט מוחלט בעלילה, אין פסקול, הדמויות מאוד הזויות וכן גם ההופעות של השחקנים, לאורך כל הסרט יש רעשים מונוטוניים של פריז ושימוש גדול בשוטים יפים של העיר... אבל מצד שני לא ממש יכלתי ליהנות מהצפייה בו, אולי בעיקר מהסיבה שהסרט הזה נתן לי הרגשה פלצנית בטירוף.
הסרט הזה היה חוויה בהחלט מעניינת, אבל לא ממש מהנה לצערי. יכול להיות שזה היה טעות להתחיל עם הסרט הזה מהפילמוגרפיה של ז'אק ריווט...
6/10

Mood Indigo
מאכזב.
הסרט נפתח פשוט מדהים עם כל הדברים שציפיתי ממישל גונדרי ואפילו התעלה על הציפיות שלי... עריכה קליפית מהירה וביזארית כזו, שימוש ממש משוגע בסטופ-מושן, קונספט הזוי בטירוף, דמויות ביזאריות, סינמטוגרפיה אדירה, שילוב גאוני של סצינות ארט-האוסיות... אי אפשר שלא להיזרק תוך שניות לתוך העולם הקסום שמישל גונדרי יצר כאן, באמת כיף אחד גדול.
לצערי, ככל שהסרט התקדם כל הדברים שהדהימו אותי בחצי הראשון שלו החלו לאט לאט להיות מעיקים יותר ויותר וכל הסטייל של מישל גונדרי התחיל להרגיש לי כל כך over the top שבאיזשהו שלב זה היה פשוט מתיש לצפות בסרט. אני ציפיתי שהסרט ייקח מנוחה לרגע, אבל לא, כל האלמנטים נעשו יותר ויותר מוגזמים... זה ללא ספק הפך לחוויה פשוט מאכזבת.
היו בסרט בהחלט המון רגעים מהנים ואדירים ואהבתי מאוד גם את הסיום שלקח קצת צעד אחורה מכל הסטייל המוגזם של הסרט ופנה לכיוון ארט-האוסי עם הצילום שחור-לבן המדהים, אבל הוא השאיר אותי עם טעם של אכזבה כי באתי אליו עם ציפיות גבוהות בטירוף והרגשתי שהוא פשוט חומק לי מבין האצבעות.
7/10

Who's Afraid of Virginia Woolf?
נחמד מאוד בסך הכל. דיאלוגים שנונים וכיפיים ובכללי תסריט מבריק ביותר עם הופעות מדהימות של הקאסט, במיוחד של אליזבת טיילור שהייתה פשוט יוצאת מן הכלל, מוזיקה אדירה ובאמת סרט מהנה. נחמד אבל לא יותר מזה לצערי, לא הדהים אותי כמו שציפיתי שידהים אותי.
עדיין חייב לצפות בעוד דברים של מייק ניקולס, הבוגר עשה לי חשק מטורף.
7/10

The Living End
סרט שציפיתי לראות כבר המון זמן... בעיקר מעצם העובדה שהוא קרוי על שם שיר של ג'יזס אנד מארי צ'יין חח
קצת מאכזב... גם מבחינת הפן הוויזואלי והסינמטוגרפיה שציפיתי מגרג אראקי למשהו הרבה יותר מדהים וגם מבחינת העלילה שהייתה מאוד נדושה אם כי מעבירה טוב את הכוונות של הסרט. מה שכן אהבתי היה הקצב המהיר של הסרט ואת ההומור שהוא מוצף בו וכמובן את הפסקול אינדסטריאל האדיר של הסרט כמו שרק אפשר לצפות מבמאי עם טעם כל כך טוב במוזיקה כמו גרג אראקי.
מקווה שהסרטים הבאים של אראקי יעמדו בציפיות שסרט כמו עור מסתורי הקנה לי.
6/10

(Gestalt (2003
וויז'ואלס אבסטרקטיים די מרשימים שמלווים במוזיקת נויז צורמת ואפלה... נחמד מאוד.
מהיוצר של Energie! שמופיע בגרסת הלימיטד אדישן של אנטר דה וויד... העבודות שלו בהחלט מעניינות.
6/10

Delicatessen
וואו התענגתי על כל פריים ופריים, כל שבריר שנייה... פשוט יצירת מופת.
ז'אן פייר ג'אנט ומארק קארו יצרו כאן את אחת הקומדיות השחורות הכי טובות אי פעם בלי שום ספק ואחד הסרטים הכי יפים וויזואלית שנוצרו.
אז כמו שאמרתי, מבחינה וויזואלית הסרט פשוט יפהפה, אני יכול פשוט לבהות בפריימים של הסרט שעות ולהזיל ריר, מדהים מדהים מדהים.
הסרט שורר באווירה פוסט-אפוקליפטית קריפית אבל מאוד חמה ונעימה שהזכירה לי אפילו אווירת מחזמר לעתים ובתוך עולם סוריאליסטי שמרגיש כל כך ביזארי וכיפי.
מוזר שלמרות הקונספט המטריד בטירוף של הסרט, הסרט לא הטריד או זעזע אותי אפילו בקצת... כנראה מעצם העובדה שהוא פשוט נטף הומור שחור מצחיק ומהנה ביותר וכל העריכה הקליפית של הסרט והסינמטוגרפיה המדהימה הכניסה אותי ממש עמוק לתוך העולם של הסרט.
קומדיה שחורה עם קונספט מטריד מאוד שמוצג בצורה כל כך אנטי-מטרידה, דמויות ביזאריות, וויזואליות עוצרת נשימה, בימוי מושלם... אני חושב שהסרט הזה הוא ממש ההגדרה לביזאריות.
10/10

7 Days in Havana
אנתולוגיה של שבעה סרטים קצרים של 7 במאים שונים שכולם מתרחשים בהוואנה וכמעט ואין קשר ביניהם.
אין לי ממש כוח לפרט על כל סרט וסרט אבל מאוד נהניתי מכמה סרטים (בעיקר מהסרט של גספר נואה שהיה מאוד אינטנסיבי עם אטמוספירה חזקה והסרט של אליה סולימאן שהיה מדהים אם כי מאוד מינימליסטי) ודי השתעממתי מכמה סרטים (בעיקר מהסרט של לורן קאנטה שהיה סתמי למדי) ולמרות שהאנתולוגיה לא הייתה אחידה הצפייה הייתה חוויה נחמדה בהחלט.
בעיקר מאוד מאוד נהניתי מהאווירה המיוחדת בטירוף של המקום ששררה בסרטים וכמובן מהמוזיקה המקומית הנפלאה... תרבות מדהימה.
7/10

Closer
עם כמה שזה היה קיטצ'י בטירוף, פשוט לא יכלתי להוריד את העיניים מהמסך לשנייה. הופעות פשוט מבריקות של כל הקאסט, במיוחד נטלי פורטמן וקלייב אואן שעשו עבודה פנטסטית... ובכלל הליהוק כאן היה ממש מושלם, אחד הסרטים עם הליהוק הכי טוב שראיתי. התסריט כתוב בצורה מעולה ומחפה קצת על הקיטצ'יות בעלילה, שלא ממש הפריעה לי אני חייב להגיד ואפילו הייתה מאוד מפתיעה בשבילי בהמון חלקים. כל זה ביחד עם הפסקול הנהדר הפכו את כל הסרט לחוויה מהפנטת במיוחד בשבילי.
8/10

(The Golem (1920
הסרט השני שאני רואה ששייך לגל האקספרסיוניזם הגרמני (אחרי הקבינט של ד"ר קילגרי שאני לא זוכר ממנו הרבה ולכן צריך לעשות לו רי-וואץ') ואני חייב להגיד שיש בגל הזה סרטים עם אווירה פשוט מיוחדת. את האמת שיותר קשה לי להתחבר לסרטים בשחור-לבן ועוד יותר קשה לי להתחבר לסרטים אילמים, אבל בזמן האחרון אני מאוד נהנה מזה.
אהבתי כאן מאוד מאוד את התפאורה הקריפית וההזויה (שהבנתי שזה איזשהו pattern בכל הסרטים מהגל הזה) שבדומה לקבינט של ד"ר קליגרי, החוסר פרופורציות שלה גורם להכל להיראות כמו סוג של חלום בלהות קריפי (התפאורה נראית ממש בדיוק כמו המבנים בפוסטר של הסרט).
חוץ מהאווירה המיוחדת ומהתפאורה הקריפית היו בסרט גם לא מעט פעלולי בימוי די מרשימים יחסית לתקופה... חוויה בהחלט מעניינת.
7/10

(Oldboy (2013
אני לא ממש מבין על מה כל השנאה... כלומר, אני כן יכול להבין כי לעומת המקורי הוא אוכל חצץ אבל אני באמת לא חושב שכל השנאה מוצדקת... הוא עשוי בצורה מעולה, לא יותר מדי הוליוודי ולא יותר מדי מתחקה אחרי המקורי, הכל במידה הנכונה.
פשוט נהניתי מאוד, במיוחד הפתיחה של הסרט שהייתה פשוט מטורפת וטריפית ובכלל כל הסרט היה סוחף מאוד למרות שידעתי כמובן מה הולך לקרות בערך בכל שלב בסרט... עדיין הצטמררתי בסוף והתרגשתי בקטעי האקשן (שהיו עשויים בצורה ממש מעולה אגב)... יש לי פשוט חולשה לעלילה הזו (אם כי שינו כמה פרטים, דבר שלא ממש הפריע לי או הוסיף לי את האמת).
יכול להיות שנהניתי ממנו מאוד מהסיבה שפשוט לא חשבתי על המקורי בזמן הצפייה בסרט והשתדלתי לחשוב עליו בתור סרט בפני עצמו... לא עשיתי את ההשוואות המעצבנות שללא ספק היו מורידות לי מהחוויה אם הייתי עסוק בהן.
זה לא הדהים אותי כמובן, כמו שאמרתי מקודם, אין פה מקום בכלל להשוות למקורי שטוב בכל כך הרבה רמות... אבל הצפייה הייתה ללא ספק מהנה ומפתיעה לטובה.
7/10

V for Vendetta (צפייה שנייה)
כבר הרבה זמן אני רוצה לצפות בו שוב כי אני כמעט ולא זכרתי ממנו שום דבר כי ראיתי אותו כשהייתי ממש קטן ובגלל שאני זוכר שהוא הדהים אותי אז הייתי פשוט חייב לעשות לו צפייה חוזרת.
אז נכון הוא קיטשי בטירוף ומנסה להיראות חכם ומשמעותי עם סצינות אקשן הוליוודיות ונסיון להעביר מסר כל 5 דקות בערך ואני לגמרי מבין את השנאה לגביו אבל הוא ללא ספק סרט מהנה בהחלט שפשוט היפנט אותי, עם הופעה מצויינת של נטלי פורטמן ועלילה מאוד מסקרנת שמתפתחת בצורה מעולה וסצינות המוזיקה הקלאסית היו אדירות... שמח שבחרתי לצפות בו שוב.
8/10

גולי233

New member
CLOSER מעולה, מאוד אהבתי

הופעה יוצאת מן הכלל של רביעיית השחקנים הראשית.

לא חושב ש-Vendetta קיטשי. דידקטי כן ,אבל לא קיטש.

In Heaven

New member
אכן,

ההופעות בקלוזר פשוט היו כולן מהמהפנטות שראיתי.

ונדטה היה לי קיטשי בגלל כל המלודרמטיות שלו (שזה לאו דווקא דבר רע במקרים מסויימים) ובגלל שהוא קצת התיימר להיות יותר חכם ממה שהוא... אבל סרט מהנה בהחלט.

למעלה