סרטי השבוע
One Dream Rush
אנתולוגיה מעניינת ביותר של 42 במאים שונים (ביניהם גספר נואה, דייויד לינץ', הרמוני קורין, לארי קלארק, קנת' אנגר...) שביימו 42 סרטים קצרים באורך דקה כל אחד שעוסקים בחלומות (כנראה רובם מבוססים על חלומות אמיתיים של הבמאים).
יש סרטים ממש אדירים באנתולוגיה שחזרתי לראות אפילו פעמיים-שלוש במהלך הצפייה וישר איך שהם נגמרו רצתי לבדוק מי הבמאי, יש סרטים די סתמיים... אבל בסך הכל אנתולוגיה מהנה ובעיקר מאוד הזויה שכן כל נושא החלומות הוא נושא הזוי וסוריאליסטי... בכללי אחד הנושאים הכי מסקרנים לפי דעתי זה חלומות.
7/10
Three Bewildered People in the Night
ממש שמחתי שכבר בסרט הראשון של גרג אראקי אפשר לראות ישר את האהבה העצומה שלו לקולנוע איכותי ומוזיקה מדהימה (עם לא מעט איזוכרים של במאים אדירים וסאונדטראק ענק). חוץ מזה, הסרט מאוד פשוט... גם מבחינת העשייה שלו וגם מבחינת התוכן.
בסך הכל סרט די ריקני והמשחק בו היה פשוט נוראי אבל לא יכלתי שלא ליהנות מהדיאלוגים הפילוסופיים הנחמדים מאוד ומהמוזיקה והאווירה של הסרט.
6/10
New World
בסך הכל סרט פשע נחמד מאוד עם קאסט אדיר (מין-סיק צ'וי 3>) ועלילה מעניינת למדי אבל לא משהו שלא ראיתי לפני...
כמה סצינות אקשן מדהימות ואכזריות ביותר, בדיוק במידה הנכונה.. אני ממש אוהב כשבסרט אין הרבה סצינות אקשן אבל המעט שיש הן אכזריות עד הסוף.
הפסקול היה ממש עצום.. מהפסקולים הכי טובים שיצאו השנה.
לא נדהמתי במיוחד אבל נהניתי ללא ספק.
7/10
The Fourth Dimension
אנתולוגיה של שלושה סרטים שונים משלושה במאים שונים שכל אחד מהסרטים מעביר את הגיבור שלו במסע פילוסופי שמתקשר למימד הרביעי וחוקר את הנושא לעומק. כל אחד מהסרטים מביא הסתכלות פילוסופית שונה על המימד הרביעי כאשר לכל במאי הוצבו מגבלות שונות לעשיית הסרט.
Lotus Community Workshop - הסרט שהרמוני קורין תרם לאנתולוגיה. בסך הכל סרט מאוד נחמד עם רעיון חמוד ותאורה וצילום ממש מדהימים והופעה פשוט אדירה של ואל קילמר... חוץ מזה, לא ממש התלהבתי. אני חושב שעד עכשיו הסרט הזה זה הדבר היחיד שהרמוני נגע בו והוא לא הלהיב אותי. 6/10
Chronoeye - סרט ממש מעולה של במאי רוסי בשם אלכסיי פדורצ'נקו. רעיון באמת מרשים לסרט, פילוסופי ומעביר בצורה מצויינת את הנקודה שלו... בנוסף לזה, הופעה טובה של השחקן עם צילום די הזוי אבל עשוי בצורה אדירה שמוסיף בטירוף לאווירה המאוד מלנכולית של הסרט. בהחלט במאי מעולה, עשה לי חשק לצפות בעוד דברים שלו. 7/10
Fawns - את הסרט הזה עשה ז'אן קוויסינסקי שאת האמת שבחיים לא שמעתי עליו לפני כן, אבל מאוד מאוד מצער שהוא לא עשה עוד סרטים, כי הסרט הזה היה ממש מדהים. בניגוד לסרט של הרמוני קורין, הסרט הזה היה קורין-י בטירוף בכך שכמעט ולא היו בו התרחשויות או עלילה והוא פשוט העביר תמונות וסצינות שמגיעות מכל הכיוונים בצורה די רנדומלית. סינמטוגרפיה מושלמת שהייתה סוג של שילוב בין הסטייל הוויזואלי של הרמוני קורין לבין הסטייל הוויזואלי של ווס אנדרסון, אווירה קצת מטרידה שהעבירה אותי באמת למימד אחר ובעיקר הרבה אי-הבנה וחוסר פואנטה. את האמת שלא הבנתי אפילו איך הסרט מתקשר לנושא המימד הרביעי... פשוט לא הייתה בו עלילה בכלל חח. בכל מקרה, נהניתי ממנו בטירוף, בהחלט הייתי רוצה לראות עוד דברים של ז'אן קוויסינסקי כי הוא עשה כאן עבודה נפלאה לפי דעתי. 9/10
ציון ממוצע: 7/10
The Motorcycle Diaries
סרט בהחלט מעניין שמבוסס על יומנו של צ'ה גווארה ומתאר את מסעו בדרום אמריקה ביחד עם חברו אלברטו גרנאדו.
הסרט היה באמת מהנה וסוחף עד החצי שלו, ומהחצי של הסרט הוא פנה לכיוון שהתעסק יותר בהתבססות ההשקפה הפוליטית של צ'ה גווארה, ולמרות שאהבתי שהסרט לא דוחף את הדעות הפוליטיות לתוך הפנים של הצופה, עדיין מצאתי את החלק הזה בהרבה פחות מרתק מהחצי הראשון.
פלוס ממש ענקי לסרט היו ההופעה המצויינת של גאל גרסיה ברנאל והסאונדטראק האדיר ביותר.
בסך הכל נהניתי, אפילו שהסרט לא שמר על קצב אחיד ושהחצי השני היה קצת חלש לעומת הראשון.
7/10
The Faithful Heart
סרט אילם של ז'אן אפשטיין שהזכיר לי מאוד את the fall of the house of usher של אפשטיין, לא מבחינת הקונספט או האווירה, אלא מבחינת הצדדים החזקים של הסרט והצדדים החלשים שלו.
הסרט עוסק במין סיפור רומנטיקה מאוד מאוד בנאלי ומלודרמטי שבאמת תופס חלק ממש שולי ולא חשוב בסרט שכן מה שמדהים בסרט זוהי כל דרך ההצגה של הסיפור (בדומה לנפילת בית אשר, ששם גם כן הסיפור תפס חלק שולי מאוד בסרט והעיקר היה דרך ההצגה שלו). השימוש של אפשטיין במגוון עצום של שיטות צילום ועריכה שונות ולעתים גם הזויות הוא מדהים, לא ייאמן שהסרט הזה נוצר ב 1923, ללא ספק סרט שהקדים את זמנו... כמה מהשוטים הכי מדהימים שראיתי בשחור-לבן.
נהניתי מאוד מכל הפן האומנותי של הסרט כי הוא באמת אומנותי בטירוף אבל לצערי חוץ מזה לא הצלחתי באמת לחוות את הסרט בגלל הסיפור המאוד יבש ומשעמם.
7/10
ומיני-סדרה שראיתי:
Top of the Lake
מיני-סדרה של הבמאית ג'יין קמפיון. הסדרה מאוד מדוברת עכשיו, ולגמרי בצדק כי פשוט התענגתי עליה.
סדרה מאוד אפלה עם אווירת מסתורין מדהימה וקונספט שמזכיר מאוד את טווין פיקס. הסדרה עשויה בצורה באמת יוצאת מן הכלל, במיוחד הצילום המרהיב ובחירת הלוקיישנים המדהימים בניו-זילנד שהיו ממש גן-עדן לעיניים. נהניתי מאוד גם מההופעות הנחמדות של הקאסט, העלילה המותחת והמחוות הקטנות לטווין פיקס שהיו זרועות בכל פרק והעלו בי חיוך קטן כל פעם. מה שקצת הרס לי את הסדרה היה שבעוד שכל הסדרה שמרה על קצב אחיד וקצת איטי שזה הוסיף בטירוף לאווירת המתח והמסתורין שלה, הפרק האחרון היה פשוט נסיון די מעצבן לסגור הכל בעזרת טוויסטים עוד יותר מעצבנים שאפשר לראות שנכתבו ממש ברגע האחרון כדי לסגור את כל הדברים... בנוסף, הפרק האחרון גם כלל הופעות גרועות ביותר של רוב הקאסט, עם המון רגעים שמנסים לצמרר וזה פשוט לא עבד בכלל לא צערי וזה רק הרס את כל האווירה המטורפת שהסדרה בנתה... מאוד חבל לי, במיוחד בגלל שאני יודע שקמפיון הייתה יכולה להרחיב את הסדרה בעוד פרק ולסגור את הכל כמו שצריך ובקצב טוב ובלי טוויסטים עלובים.
בכל מקרה, חוץ מהפרק האחרון באמת נהניתי בטירוף מכל פרק ופרק, במיוחד מפרק 5 שהכיל בתוכו את אחד הרגעים העוצמתיים ביותר שראיתי.
סדרה אדירה ביותר, גם אם הסיום שלה די מעצבן, לא ממליץ לפספס.
8/10