סרטי השבוע

ערן1987

New member
שבוע מוצלח!

ילדים של אף אחד: סרטו של גיירמו דל טורו מ-01' (אם אני זוכר נכון) הוא מעין דרמת מתח פסיכולוגית עם מוטיבי אימה. נשמע מבולגן? לא כשזה גיירמו דל טורו! הוא יודע לזגזג בהצלחה בין הז'אנרים האלו בזכות תסריט מוצלח ומותח שאותו מלווה קאסט מצוין, מהילדים ועד המבוגרים. סרט "קטן" יחסית לדל טורו אבל זה לא פוגם לרגע באיכות שלו.

ת'ור: העולם האפל: טוב יותר מהראשון ומהנה ממנו אפילו יותר. בלי שום טיפה של ניסיונות התחכמות - פאן טהור. יש בסרט הזה יחסית הרבה הומור וכמובן המון אקשן טוב וכן, הוא נופל לכל הקלישאות הצפויות אבל כל עוד הוא גורם לכל כך הרבה כיף who gives a crap? (למרות שיהיו כאלה שכן..)

משחקי הרעב: התלקחות: מ-א-ו-ד אהבתי את הסרט הראשון שהעביר אמירה אמיתית על תרבות הריאליטי שאנו חיים בה כבר למעלה מעשור, דבר שהסרט החדש עושה גם הפעם בצורה נוקשה אפילו יותר. המסר כאן, קיים והוא חד וכואב גם אם הוא לפעמים מעניקים אותו לצופה עם כפית מזהב.

הדרמה עשויה היטב, הקאסט מצוין (ג'ניפר לורנס מלכה כתמיד, השחקן שעושה את פיטה השתפר מאוד) וסצנות האקשן מלהיבות וסוחפות. זהו בהחלט אחד הסרטים הכי טובים של התקופה.

מיכאל1411

New member
כתום זה השחור החדש

הספיקו לי חמישה פרקים. זה די נוראי ולא מתקדם לשומקום. פייפר דמות שטוחה יותר מקרטון. שאר הדמויות מתנהגות כמו
פארודיה לא מוצלחת על הייצוג של אסירות במדיום הטיוי/קולנוע וההומור משעמם, מיושן אפילו. בגדול - סדרה בלי לב או
מנוע רגשי אמיתי ובטח בלי שום אמירה מעמיקה או חדשנית על האתנו-פסיכולוגיה של נשים בתחתית הסולם החברתי.
חשבתי שאולי קנג'י קוהאן תיקח את עלילת הצד הקטנה של ננסי בכלא (עונה 8 של ווידס) ותפתח אותה לכיוונים נהדרים,
רק עם דמויות אחרות וזה לא קרה.

BreakOfDawn

New member
אני מודה שפייפר דמות שקשה להתחבר אליה, מרוחקת

אבל זו הפואנטה.
אם תמשיך לצפות בכל העונה, תגלה שפייפר עוברת שינויים בכלא.
גם אני באתי לסדרה עם היסוסים ולא התחברתי לפייפר אבל גיליתי סדרת בית כלא מצחיקה ודי מקורית אפילו ואמינה מאוד, לדעתי, בסיפור של איך בחורה נורמלית נכנסת לכלא ומה קורה לה בעקבות כך.
אני אהבתי.

ועוד סרט אחד

גשם של פלאפל 2- מאוד ציפיתי לסרט הזה והוא לא אכזב אותי. הוא לא מקורי ורענן כמו קודמו והוא די ממצה את עצמו לקראת שלב האמצע-סוף, אבל בסך הכול נהנתי. חמוד מאוד, צבעוני ומצחיק (מאוד בחצי הראשון, פחות בחצי השני). הדיבוב לעברית לא רע (לא הייתה לי בעיה לראות את זה עם דיבוב, היות וגם את הסרט הראשון ראיתי בקולנוע עם דיבוב) אם כי יש תחושה שלא מעט נאבד בתרגום. יצאתי מהסרט עם חיוך גדול וזה אומר הכול.

יובלפמ

New member
אז ככה...

השבוע היה דיי יבש ולצערי התחלתי סרטים יותר מאשר סיימתי,
אבל שבוע שעבר היה מבורך בסרטים מהנים ומעולים:

קונטקט
מיזרי
כלבת
הקרודים
ובלוז לחופש הגדול

THOR1997

New member
שאלה

אהבת את כל הסרטים שראית בשבוע שעבר?
אני ראיתי מתוכם את קונטקט, הקרודים וכלבת (קונטקט והקרודים סבירים וכלבת אחלה לפי דעתי)

יובלפמ

New member
חלק יותר וחלק פחות

הקרודים היה חמוד לאללה ובתור סרט לילדים הוא חביב ביותר.

מיזרי מדהים, מפחיד מאוד.

כלבת כל כך אנדרייטד.

בלוז לחופש הגדול היה מצוין ונפלא ממש, ולמרות השוואה הלא-כל-כך-במקום לא יכולתי שלא לחשוב עליו כאיזשהו פריקוול לפול מטאל ג'אקט (מוגזם, אני יודע).

קונטקט היה סבבה, ראיתי אותו פעם ראשונה כרגע בעיקר בגלל ההשוואה של גרביטי אליו, אני יכול להבין למה משווים. יש בו רגעים שאהבתי מאוד אבל התחושה הכללית כרגע היא של לא יותר מנחמד.

THOR1997

New member
שבוע לא רע

ראיתי את השטן- וואו, סרט מעולה. אחד המותחנים הטובים והמזעזעים ביותר שראיתי. האלימות בסרט הזה גורמת לסרטים כמו אולדבוי וקיל ביל להיראות כמו סרט נסיכות של דיסני. מי שלא חושש מאלימות ואוהב מותחני נקמה מהסוג האלה, ימצא את עצמו נהנה מאוד. אגב, בתחילת השנה ראיתי את "עומד אחרון"...פאק, קשה להאמין שזה מאותו במאי.

ליל הטריילרים החיים 2- לא סרט, אבל אירוע של עין הדג שיצא לי להיות בו ונהנתי מאוד. הנה רגע השיא של הערב מבחינתי: http://www.youtube.com/watch?v=6FNT7jYEeZc

משחקי הרעב: התלקחות- צפייה שנייה שלי בסרט, סרט שמפתיע לטובה. הראשון היה סרט נחמד בעיניי אך ההמשך מתעלה עליו בהרבה. מבחינת הספרים העדפתי את הראשון על פני השני ולכן הופתעתי לראות שמבחינת הסרטים המצב הוא הפוך. האפקטים היו מעולים ואהבתי את איך שהזירה הייתה מעוצבת. ג'ניפר לורנס ו-וודי הארלסון מספקים הופעות טובות מאוד. ג'נה מאלון שיחקה את ג'והאנה מייסון והיא הייתה נהדרת בתפקיד הזה (בימד"ב, היא עלתה מהמקום ה239 למקום ה6 ברשימת השחקנים\שחקניות הפופולארים ביותר בתוך שבוע אחד. מרשים).

השבוע ראיתי רק את " לא בלי בתי"

סרט שרציתי לראות מזמן ועד כה לא הזדמן, מרגש ועצוב.

In Heaven

New member
סרטי השבוע

One Dream Rush
אנתולוגיה מעניינת ביותר של 42 במאים שונים (ביניהם גספר נואה, דייויד לינץ', הרמוני קורין, לארי קלארק, קנת' אנגר...) שביימו 42 סרטים קצרים באורך דקה כל אחד שעוסקים בחלומות (כנראה רובם מבוססים על חלומות אמיתיים של הבמאים).
יש סרטים ממש אדירים באנתולוגיה שחזרתי לראות אפילו פעמיים-שלוש במהלך הצפייה וישר איך שהם נגמרו רצתי לבדוק מי הבמאי, יש סרטים די סתמיים... אבל בסך הכל אנתולוגיה מהנה ובעיקר מאוד הזויה שכן כל נושא החלומות הוא נושא הזוי וסוריאליסטי... בכללי אחד הנושאים הכי מסקרנים לפי דעתי זה חלומות.
7/10

Three Bewildered People in the Night
ממש שמחתי שכבר בסרט הראשון של גרג אראקי אפשר לראות ישר את האהבה העצומה שלו לקולנוע איכותי ומוזיקה מדהימה (עם לא מעט איזוכרים של במאים אדירים וסאונדטראק ענק). חוץ מזה, הסרט מאוד פשוט... גם מבחינת העשייה שלו וגם מבחינת התוכן.
בסך הכל סרט די ריקני והמשחק בו היה פשוט נוראי אבל לא יכלתי שלא ליהנות מהדיאלוגים הפילוסופיים הנחמדים מאוד ומהמוזיקה והאווירה של הסרט.
6/10

New World
בסך הכל סרט פשע נחמד מאוד עם קאסט אדיר (מין-סיק צ'וי 3>) ועלילה מעניינת למדי אבל לא משהו שלא ראיתי לפני...
כמה סצינות אקשן מדהימות ואכזריות ביותר, בדיוק במידה הנכונה.. אני ממש אוהב כשבסרט אין הרבה סצינות אקשן אבל המעט שיש הן אכזריות עד הסוף.
הפסקול היה ממש עצום.. מהפסקולים הכי טובים שיצאו השנה.
לא נדהמתי במיוחד אבל נהניתי ללא ספק.
7/10

The Fourth Dimension
אנתולוגיה של שלושה סרטים שונים משלושה במאים שונים שכל אחד מהסרטים מעביר את הגיבור שלו במסע פילוסופי שמתקשר למימד הרביעי וחוקר את הנושא לעומק. כל אחד מהסרטים מביא הסתכלות פילוסופית שונה על המימד הרביעי כאשר לכל במאי הוצבו מגבלות שונות לעשיית הסרט.
Lotus Community Workshop - הסרט שהרמוני קורין תרם לאנתולוגיה. בסך הכל סרט מאוד נחמד עם רעיון חמוד ותאורה וצילום ממש מדהימים והופעה פשוט אדירה של ואל קילמר... חוץ מזה, לא ממש התלהבתי. אני חושב שעד עכשיו הסרט הזה זה הדבר היחיד שהרמוני נגע בו והוא לא הלהיב אותי. 6/10
Chronoeye - סרט ממש מעולה של במאי רוסי בשם אלכסיי פדורצ'נקו. רעיון באמת מרשים לסרט, פילוסופי ומעביר בצורה מצויינת את הנקודה שלו... בנוסף לזה, הופעה טובה של השחקן עם צילום די הזוי אבל עשוי בצורה אדירה שמוסיף בטירוף לאווירה המאוד מלנכולית של הסרט. בהחלט במאי מעולה, עשה לי חשק לצפות בעוד דברים שלו. 7/10
Fawns - את הסרט הזה עשה ז'אן קוויסינסקי שאת האמת שבחיים לא שמעתי עליו לפני כן, אבל מאוד מאוד מצער שהוא לא עשה עוד סרטים, כי הסרט הזה היה ממש מדהים. בניגוד לסרט של הרמוני קורין, הסרט הזה היה קורין-י בטירוף בכך שכמעט ולא היו בו התרחשויות או עלילה והוא פשוט העביר תמונות וסצינות שמגיעות מכל הכיוונים בצורה די רנדומלית. סינמטוגרפיה מושלמת שהייתה סוג של שילוב בין הסטייל הוויזואלי של הרמוני קורין לבין הסטייל הוויזואלי של ווס אנדרסון, אווירה קצת מטרידה שהעבירה אותי באמת למימד אחר ובעיקר הרבה אי-הבנה וחוסר פואנטה. את האמת שלא הבנתי אפילו איך הסרט מתקשר לנושא המימד הרביעי... פשוט לא הייתה בו עלילה בכלל חח. בכל מקרה, נהניתי ממנו בטירוף, בהחלט הייתי רוצה לראות עוד דברים של ז'אן קוויסינסקי כי הוא עשה כאן עבודה נפלאה לפי דעתי. 9/10
ציון ממוצע: 7/10

The Motorcycle Diaries
סרט בהחלט מעניין שמבוסס על יומנו של צ'ה גווארה ומתאר את מסעו בדרום אמריקה ביחד עם חברו אלברטו גרנאדו.
הסרט היה באמת מהנה וסוחף עד החצי שלו, ומהחצי של הסרט הוא פנה לכיוון שהתעסק יותר בהתבססות ההשקפה הפוליטית של צ'ה גווארה, ולמרות שאהבתי שהסרט לא דוחף את הדעות הפוליטיות לתוך הפנים של הצופה, עדיין מצאתי את החלק הזה בהרבה פחות מרתק מהחצי הראשון.
פלוס ממש ענקי לסרט היו ההופעה המצויינת של גאל גרסיה ברנאל והסאונדטראק האדיר ביותר.
בסך הכל נהניתי, אפילו שהסרט לא שמר על קצב אחיד ושהחצי השני היה קצת חלש לעומת הראשון.
7/10

The Faithful Heart
סרט אילם של ז'אן אפשטיין שהזכיר לי מאוד את the fall of the house of usher של אפשטיין, לא מבחינת הקונספט או האווירה, אלא מבחינת הצדדים החזקים של הסרט והצדדים החלשים שלו.
הסרט עוסק במין סיפור רומנטיקה מאוד מאוד בנאלי ומלודרמטי שבאמת תופס חלק ממש שולי ולא חשוב בסרט שכן מה שמדהים בסרט זוהי כל דרך ההצגה של הסיפור (בדומה לנפילת בית אשר, ששם גם כן הסיפור תפס חלק שולי מאוד בסרט והעיקר היה דרך ההצגה שלו). השימוש של אפשטיין במגוון עצום של שיטות צילום ועריכה שונות ולעתים גם הזויות הוא מדהים, לא ייאמן שהסרט הזה נוצר ב 1923, ללא ספק סרט שהקדים את זמנו... כמה מהשוטים הכי מדהימים שראיתי בשחור-לבן.
נהניתי מאוד מכל הפן האומנותי של הסרט כי הוא באמת אומנותי בטירוף אבל לצערי חוץ מזה לא הצלחתי באמת לחוות את הסרט בגלל הסיפור המאוד יבש ומשעמם.
7/10

ומיני-סדרה שראיתי:

Top of the Lake
מיני-סדרה של הבמאית ג'יין קמפיון. הסדרה מאוד מדוברת עכשיו, ולגמרי בצדק כי פשוט התענגתי עליה.
סדרה מאוד אפלה עם אווירת מסתורין מדהימה וקונספט שמזכיר מאוד את טווין פיקס. הסדרה עשויה בצורה באמת יוצאת מן הכלל, במיוחד הצילום המרהיב ובחירת הלוקיישנים המדהימים בניו-זילנד שהיו ממש גן-עדן לעיניים. נהניתי מאוד גם מההופעות הנחמדות של הקאסט, העלילה המותחת והמחוות הקטנות לטווין פיקס שהיו זרועות בכל פרק והעלו בי חיוך קטן כל פעם. מה שקצת הרס לי את הסדרה היה שבעוד שכל הסדרה שמרה על קצב אחיד וקצת איטי שזה הוסיף בטירוף לאווירת המתח והמסתורין שלה, הפרק האחרון היה פשוט נסיון די מעצבן לסגור הכל בעזרת טוויסטים עוד יותר מעצבנים שאפשר לראות שנכתבו ממש ברגע האחרון כדי לסגור את כל הדברים... בנוסף, הפרק האחרון גם כלל הופעות גרועות ביותר של רוב הקאסט, עם המון רגעים שמנסים לצמרר וזה פשוט לא עבד בכלל לא צערי וזה רק הרס את כל האווירה המטורפת שהסדרה בנתה... מאוד חבל לי, במיוחד בגלל שאני יודע שקמפיון הייתה יכולה להרחיב את הסדרה בעוד פרק ולסגור את הכל כמו שצריך ובקצב טוב ובלי טוויסטים עלובים.
בכל מקרה, חוץ מהפרק האחרון באמת נהניתי בטירוף מכל פרק ופרק, במיוחד מפרק 5 שהכיל בתוכו את אחד הרגעים העוצמתיים ביותר שראיתי.
סדרה אדירה ביותר, גם אם הסיום שלה די מעצבן, לא ממליץ לפספס.
8/10

GK_FF

New member
לא אהבתי את טופ אוף דה לייק....

עצרתי באמצע פרק 3 ופשוט הלכתי לקרוא ספויילרים.. אני חושב שדווקא מה שהיה חסר לי זה התפתחות מהירה יותר או קיצונית יותר של הדברים.
בכל אופן אני מאוד אוהב את השחקנית הראשית וחיבבתי את זה שזה ממש הרגיש סדרה שמכוונת לנשים מבחינת הנושאים והליהוק..

ידוע לך אגב מה ההבדל בין הגרסא של 6 פרקים ל-7?

In Heaven

New member
אכן, קראתי עוד הרבה ביקורות על הסדרה

שטוענות שהסדרה התפתחה בצורה איטית מדי והכל... אבל לפי דעתי היא התפתחה דווקא בקצב מצויין (חוץ מהפרק האחרון שהיה פשוט ביזיון ואני לא חושב שהוא התפתח אלא סיים הכל בטוויסטים צפויים)... וכן, יש בסדרה המון סמלים ופרטים שיכולים להתפס כפמיניסטיים אבל אני לא חושב שג'יין קמפיון באמת כוונה ליצור סדרה שמכוונת לנשים או משהו כזה... זה לא ממש הפריע לי בכל מקרה, להפך זה היה אפילו די מיוחד.

ואין הבדלים בין הגרסאות אם אני לא טועה... הגרסא של השבע פרקים היא פשוט שכל פרק קצר יותר מהגרסא של השש והדקות שקוצרו פשוט מתקזזות בפרק שבע. אני ראיתי את הגרסא של ה 6 אבל לא חושב שזה משנה ממש..

למעלה