סרטי השבוע

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(1982) פאני ואלכסנדר Fanny And Alexander
סרטו המדהים של ברגמן נגע בי עמוקות. זוהי אמנות למופת.
הרגשות שלי עוד מסתחררים. המלנכוליה טרייה. עבור סרטים
כמוהו נוצרו העיניים. צפיתי בגרסה בת 3 השעות והיא סיתתה אותי
מחדש, ביצעה בי את זממה ההו-כה-הכרחי לגרימת הלם רב מערכתי.
ברגמן זורק את קליפות חייו הדלוחות על המסך ללא מורא, לצד
טעמים מתוקים ובלתי נשכחים של תוכן קיומי פנטסטי ומשובב נפש.
סרט המטפח שדה שלם של משמעויות בכל מני צבעים. רק לא שחור-לבן.
10/9

(1945) רחוב הארגמן Scarlet Street
סרט מעולה של פריץ לאנג, נואר עם ג'ואן בנט ואדוארד ג'י. רובינסון המצוינים.
נחשב לסרט ההוליוודי הראשון בו רוצח מתחמק מעונש. משובח.
10/8

(1931) אויב הציבור The Public Enemy
מראשוני הנוארים, עם ג'יימס קגני האייקון האלמותי בתור גנגסטר מטיל האימה.
מכון הסרטים האמריקני, AFI, דירג אותו כאחד מעשרת סרטי הפשע הטובים אי פעם,
לצד סרטים כמו 'ספרות זולה', 'הסנדק 1' ו'החבר'ה הטובים'. טוני סופרנו צפה במערכה
האחרונה של הסרט באחד הפרקים של 'הסופרנוס'. בנה בסיס מבטיח וראוי לז'אנר עילאי.
10/7

(1931) קיסר קטן Little Caesar
עוד אחד מראשוני הנוארים עם אדוארד ג'י. רובינסון הנהדר, בתפקיד שחיזק את מעמדו כשחקן חשוב.
סיפור עלייתו ונפילתו של גנגסטר. לא רע בכלל.
10/6

BlackUnicorn

New member
אסירים, האנגאובר 3

אסירים - ראינו אתמול. סרט קשה מאוד אך מעולה. יו ג'קמן אהובי הנצחי מפתיע שוב ביכולות המשחק המגוונות שלו. כל השחקנים מעולים והצליחו להעביר רגש בצורה חזקה מאוד אך גם אמינה ביותר.
האווירה בסרט מצויינת, סאונדטראק שמתאים וסיפור מצמרר באמינותו. יש כמה שאלות שנשארו פתוחות אבל הן מינוריות.
מומלץ בחום... 9/10

האנגאובר 3 -
אמרתי לבעלי שזה נראה כמו קבוצה של סצינות שמחקו בעריכה. היו כמה קטעים מצחיקים, אבל לא משהו שמספק את הצורך בהומור כמו שצריך.
איפה זה ואיפה ההאנגאובר הראשון, שהיה גאוני.
4.5/10.

AsafA55

New member
לגבי אסירים - ספוילרים

אהבת את השוט האחרון?
כי אני קיויתי שכך זה יגמר,ז"א,אם היו ממשיכים להלאות אותנו ולהראות לנו שמוצאים את האבא וכל המשפחה מתאחדת הייתי מקיא מרוב קיטש.
מבחינתי,זה גם לא ממש משנה אם מצאו אותו או לא...היה נראה שכן,אבל זה לא רלוונטי לחלוטין לסרט,לא?

BlackUnicorn

New member
אהבתי ולא אהבתי.

ז"א, מבחינת הסרט - אין ספק שזה עדיף, ואם היו מראים את הסוף כמו שצריך זה אכן היה סוף קיטשי שלא מתאים לרוח הסרט. מצד שני.... הלב מאוד רוצה לראות איך המשפחה מתאחדת, ואולי שהוא בכל זאת לא הולך לכלא בזכות לחץ קהילתי או משהו בסגנון.

וברור שזה משנה אם מצאו אותו או לא - זה משנה את הסוף לחלוטין... מסוף טוב אבל מהול ברע (מצאו את הבת אבל האב מת), לסוף טוב, נקודה.

"אהבה ושוקולד" (צרפתי)

ז'אן-רנה ואנג'ליק חולקים את אותה תשוקה ואהבה לשוקולד אך גם את אותה בעיה – ביישנות כרונית. אנג'ליק, שוקולטרית מחוננת האוהבת להישאר מאחורי הקלעים, ניגשת לראיון עבודה אצל ז'אן-רנה, מנהל מפעל שוקולד. המנהל שוכר אותה בטעות דווקא כאשת מכירות, התפקיד הכי בלתי סביר לביישנית העדינה הסובלת מחרדה חברתית קשה ונוטה להתעלף בפני מצבים מביכים. בין השניים מתפתחים רגשות חזקים אחד לשניה, רגשות ששניהם לא מסוגלים לבטא. היא מנסה להיעזר בקבוצת התמיכה הקבועה שלה "רגשנים אנונימים", והוא נעזר בפסיכולוג צמוד המנסה לשפר את המגע שלו עם אנשים. בין תבניות הפרלינים והשוקולדים ועם צוות המפעל התומך, הם יאלצו להתמודד עם רגישות היתר, להתגבר על המבוכה ולהתקרב זו לזה, ובנוסף להבטיח את עתידו של קו השוקולד הוותיק של המפעל שחינו סר בעיני הקניינים.

חביב, לא יותר...

AsafA55

New member
כמה מהתקופה האחרונה

RUSH
סרטו החדש של רון האוורד (נפלאות התבונה,אפולו 13) שמספר על היריבות האמיתית בין שני נהגי פורמולה 1 בשנות ה-70,ג'יימס האנט הבריטי (כריס האמסוורת') וניקי לאודה האוסטרי (דניאל ברוהל).
שתי מסקנות עיקריות יש לי מהסרט הזה -
הראשונה,בהנחה של יצאו יותר מעשרה סרטים ממש ממש מעולים בשלושת החודשים הקרובים,ובהנחה שטרנאס לא יהיה שם כי הוא לא "חומר לאוסקר",Rush מבחינתי הוא בהחלט המועמד הראשון מבין העשרה הצפויים.
המסקנה השנייה היא,שאם לדניאל דיי לואיס לא יוצא שום סרט חדש בקרוב (ואחרי בדיקה גיליתי שלא יוצא לו),אז דניאל ברוהל צריך לקחת את האוסקר.

וקצת יותר בהרחבה,Rush עשוי טוב מאוד,לכל אורך השעתיים שלו הוא מצליח לרתק בצורה בלתי רגילה שלא חויתי כבר הרבה זמן,לא היה בו אפילו רגע אחד שחשבתי שהוא מיותר.
היה בו סיפור באמת מצויין,ושתי דמויות (אמיתיות כאמור) חזקות מאוד.
האמסוורת' נכנס מעולה לתפקיד האנט,החתיך הבלונדיני והיהיר,אולי כי הוא קצת כזה במציאות,אבל זה לא באמת משנה,כי התפקיד שלו פשוט מצויין,נקודה.
וברוהל כאמור עושה את תפקיד חייו עם כניסה לדמות כמעט רובוטית של אוסטרי מרובע שמלא בטחון עצמי,אבל עושה זאת עם ים של קור רוח.

סצינות המירוצים היו מצוינות לדעתי,וכמו כל דבר אחר בסרט היו במינון ובדיוק המושלם.

ציון - 9/10

אסירים

דניס וילנוב הקנדי שסרט הקודם "האישה ששרה" היה נפלא ומיוחד,עובר להוליווד ולוקח איתו קאסט אדיר שכולל את יו ג'קמן,ג'ייק ג'ילנהול,מליסה לאו,טרנס האוורד,מריה בלו ופול דאנו.
הסרט מספר על שתי ילדות קטנות שנעלמות,כאשר קלר,אביה של אחת מהן (ג'קמן) פותח בחיפוש מסיבי במהלכו הוא לוקח את החוק לידיים.
ג'ילנהול הוא השוטר שמנהל את החיפוש,כאשר במקביל הוא נאלץ להתמודד עם קלר שמאבד שליטה.

הדרמה והמתח שהבמאי בונה כאן הם יוצאים מהכלל,במשך שעה-שעה וחצי הקהל דבוק לכיסא כאשר שכל שעובר הזמן המתח הופך להיות בלתי נסבל (באופן חיובי).
ואז הגיעה השעה האחרונה,שלדעתי ביותר מדי מקרים לאחרונה עושה את ההבדל בין סרט מבריק וחזק לסרט ארוך מדי,מייגע ומתיש קצת יותר ממה שהוא היה צריך.
"אסירים" הוא כזה,כאמור המתח נבנה בצורה אדירה,הדמויות היו חזקות,הסיפור היה מעולה והיה נראה שאנחנו הולכים למשהו באמת יוצא דופן,ואז מצורך לא ברור להגיע ל-153 דקות של סרט,קיבלנו סרט שנמרח קצת יותר מדי,שהופך לבנאלי וצפוי קצת יותר מדי ובעיקר לסרט שקצת קופץ מעל הפופיק.
זה עדיין סרט מצויין,רק שהצליח לקלקל לי עם חצי שעה מיותרת לחלוטין.

ציון - 7/10

גטסבי הגדול

באז לרמן (מולאן רוז') מעבד את הסיפור של גטסבי הגדול (גרסא חמישית לסרט הזה) לסרט צבעוני מלא במוזיקה משובחת.
ניק,בחור צנוע ושקט נשאב לעולמו של ג'יי גטסבי,מיליונר נהנתן וצבעוני שכל מה שהוא רוצה זה להשיב אהבה ישנה.

גם במקרה הזה יש "מריחה" של הדקות,אבל בסה"כ מדובר בסרט מהנה למדי,עם (עוד) תפקיד טוב של דיקפריו.

ציון - 6/10

אבדון

מותחן פעולה עתידני על עולם אפוקליפטי בו צוות של שני אנשים נשאר בכדור הארץ כדי לשמור על המשאבים שלו.
טום קרוז מככב בסרט שדי חיבבתי.
למרות עלילה די שטוחה ובלי יותר מדי דברים שקורים בסרט הוא מצליח לשמור על עניין גבוה,הוא נראה מעולה מבחינה ויזואלית,הפסקול שלו מוסיף המון לסרט (בגדול,זה אותו טראק מצויין של M83 שחוזר בורסיות שונות במהלך הסרט,אבל נשמע פשוט אדיר).

ציון - 7/10

אייסמן

סיפורו האמיתי של ריצ'רד קוקלינסקי,רוצח שכיר קר רוח שחיסל למעלה מ-100 ואיש משפחה.
זה נשמע כמו תיאור די טפשי,אבל במקרה של קוקלינסקי איש משפחה הוא לא סתם דרך ציורית ונחמדה כדי להוסיף לתיאור הדמות,זה פשוט כך.
ולמעשה מה שמחזיק את הסרט בצורה כל כך מצויינת זה הקונפליקט התמידי בין "העבודה" שלו לבין המשפחה שלו.
הדבר השני שעושה את הסרט לטוב כל כך זה מייקל שאנון האדיר שנכנס לשורה הראשונה של השחקנים "החדשים" הכי טובים בשוק היום בהופעה שבהחלט שווה מועמדות נוספת לאוסקר (הראשונה היתה על "סערת רוחות".

הערה קטנה,מבחינתי לא משנה כמה טוב המשחק,הויזואליות,הסאונד והאפקטים של הסרט,הסיפור ב-90% מהמקרים הוא יהיה מה שעליו יקום ויפול הסרט והמרכיב החשוב ביותר בסרט טוב.
לכן מבחינתי קודם כל הסיפור היה מעולה,ורק אח"כ מייקל שאנון עשו את הסרט.

בכל אופן,אייסמן הוא בהחלט סרט מצויין,ואחד המעניינים שיצא לי לראות לאחרונה.

ציון - 8/10

***על רגל אחת***
סטוקר
מיוחד מאוד אבל מתאמץ הרבה יותר מדי,עלילה בינונית עם הרבה עליות וירידות בדרך.
ציון - 6/10

שלגי הקילמנג'רו

היתה סביבו התלהבות גדולה למדי מסיבה לא ממש ברורה.
סיפור אנושי ויפה,מרגש,אבל כל כולו בסה"כ בינוני מאוד בעיני.
ציון - 6/10

לא
+ חנה ארדנט
שני סרטים שמצאתי אותם מאוד דומים.
שניהם מספרים על אירועים היסטוריים מעניינים,זה של חנה ארדנט מתמקד יותר בדמות מעניינת ושנויה במחלוקת,אבל בשורה התחתונה,הסיפורים בשני המקרים לא מספיקים בשביל להחזיק סרט טוב באמת,או לפחות לא עשויים בצורה מספיק טובה בשביל לעשות זאת.
בכל אופן,לפחות השכלתי בעוד כמה פיסות היסטוריה.

ציון לשניהם - 5/10

צוללת (Submarine)

דרמת התבגרות בריטית חביבה.
מצאתי אותה משעממת לפרקים ומוזרה מדי לטעמי.
התאכזבתי כי ציפיתי להרבה יותר.

ציון - 5/10

גוף מארח

התלבטתי אם לראות את דרמת הנעורים העתידנית הזאת,בסופו של דבר זה היה סרט חביב מאוד,אבל לא משהו שהעולם היה שורד בלעדיו.
למרות כאמור שחיבבתי אותו,לא יכולתי לצאת מהתחושה של "אין מצב שאני נופל לראות את השטויות האלה שוב".
ובכל זאת...

ציון - 6/10

THOR1997

New member
סרטי השבוע שלי

שבעה צעדים- וואו, סרט מדהים, מותח בטירוף ומכיל את אחד הטוויסטים הטובים ביותר אי פעם. כעת אני לא יכול לחכות לרימייק של ספייק לי שנראה אדיר.

בלייד ראנר- ניסיתי לצפות בסרט כמה פעמים ואף פעם לא הצלחתי לראות אותו עד הסוף. הפעם ראיתי בקולנוע אז כן ראיתי עד הסוף אבל לצערי הייתי שוב עייף ולא מרוכז, באסה.

הרועה האחרון- נחמד, לא התגלגלתי מצחוק ומחאתי כפיים כמו שאר הצופים באולם, אבל בהחלט לא סרט רע. מה שכן הפריע לי זה שהעלילה מנסה להיות מתוחכמת ולא עושה את זה טוב. זה מה שהופך את משחקי קרוסאובר לטוב יותר מבחינתי.

דוני דארקו- לפי דעתי קצת אוברייטד, זה סרט מעניין וטוב אבל לא יצירת המופת שנהוג לחשוב שהוא. לא הבנתי לגמרי בגלל חוסר התרגום בהקרנה.

אסירים- מעולה, אווירה קודרת ומלחיצה עם כמה הופעות טובות מאוד. העלילה מפותלת ומרתקת. כרגע אחד הסרטים הטובים של השנה לפי דעתי. הסרט הוא לא ממש רימייק של מי מפחד מהזאב הרע אבל כן הייתה סצנה אחת שגרמה לי לגחך בגלל שהיא הייתה דומה לסצנה אחרת בזאב הרע.

סרטי השבוע שלי

שליחות קטלנית 2- צפייה שנייה בסרט המופתי הזה. וואו. נכנס עכשיו רשמית למועדון ה-10/10 שלי. סרט אדיר עם אקשן חי ומתקתק, עלילה טובה, משחק משובח של כולם ואפקטים נהדרים גם היום. הסרט הכי טוב של ג'יימס קמרון בלי ספק.
צ'יינה טאון- לא יצירת מופת כמו שעושים ממנה אבל סרט נחמד מאוד. ג'ק ניקולסון נהדר בסרט הזה, הסיפור ותעלומה בסרט נהדרים ונחמד לראות איך הכול נפתר בסוף. מה שכן, אני אולי אצא קצת דביל, אבל לא הצלחתי להבין מה כול כך מיוחד בתסריט של הסרט שהוא זכה עליו באוסקר.
שליחות עירונית- סרט מאוד נחמד. זו גם הדעה הכללית על הסרט הזה אז הפעם אני מסכים איתה. סרט נחמד עם משחק טוב של ג'וזף גורדון לוויט ומייקל שאנון (שיעשע אותי מאוד לראות אותו בסרט הזה אחרי שראיתי אותו ב'איש הפלדה') והאקשן הדו גלגלי בסרט הזה מוצלח. כמישהו שרוכב לא מעט על אופניים בזמנו הפנוי, הזדהתי במידה מסויימת עם גיבור הסרט. סך הכול, סרט טוב להעביר איתו את הזמן באחרה"צ פנוי.

** רוזבד

New member
השבוע

"כנס העתידנים"
סרט נפלא,כתוב ומבויים טוב,
רובין רייט נהדרת בתפקיד הראשי,
העלילה הזוייה וסוריאליסטית,
האנימציה והעיצוב טובים,
בהחלט ממליץ,

"פלאות"
לא מצויין, אבל מצחיק לפרקים,

"הנוער"
הסרט כתוב ומבויים טוב,
באתי אליו בלי ציפיות ואכן לא התאכזבתי,
בהחלט ממליץ

"3 בפארק"

שמרתי על ריכוז קפדני מהשנייה הראשונה כשהתחלתי לראות אותו בפעם השלישית, לא הצלחתי ליישב בין המאתיים פלאשבקים להווה, אבל הפעם הבנתי אותו עד הסוף
...לא שדשתי בו עד הסוף כדי לוודא

reasonforall

Active member
סרטים

אנחנו המילרים - קומדיה נחמדה מאוד (בלי כל הדרמה והרומנטיקה) ומצחיקה לעיתים (יש מספר קטעים קורעים מצחוק).
חשפנית, מוכר סמים, חנון צעיר וילדת רחוב מתחזים למשפחה ויוצאים למסע בקרוואן במטרה להעביר כמות גדולה מאוד של סמים ממקסיקו לארה"ב.
קומדיה קלילה וזורמת,לא ארוכה מידי ולא משעממת.
שווה לראות בעיקר בגלל ג'ניפר אניסטון הפצצה (!!!).

המרדף לאושר - סוף סוף ראיתי את הסרט, אחרי שפספסתי בכל כך הרבה הזדמנויות. וויל סמית בדרמה מרגשת על אב ובנו (כן, וויל סמית מסוגל לעשות לא רק סרטי אקשן רדודים).
עם חלומות גדולים ומצב כלכלי רע מאוד נאלצים השניים ליסתגל למצב הקיים.
מומלץ.

קללתו של צ'אקי - צ'אקי הבובה הרוצחת חוזרת בסרט חדש, הפעם למסע נקמה בעקבות עברה.

האצ'י - סיפורו של הכלב האצ'י המפורסם, הנאמן לבעליו עד יומו האחרון. מרגש עד דמעות.

ת'ור - האמת שלא ידעתי כלל למה לצפות, כי בדרך כלל אני מתרחק מרוב סרטי גיבורי על ודומיהם. סרט מבדר אך אפשר לוותר.

This is the End - ארוך מאוד, ולא מצחיק כמו שחשבתי שיהיה.
אפשר לוותר.

BlackUnicorn

New member
עוד שניים - Tangled, Pain&Gain

התחלנו לראות את pain&gain ונשברנו אחרי שעה ומשהו. למרות שאנחנו אוהבים מאוד את מארק וולברג וגם את דה רוק, זה היה פשוט משעמם. לא מצחיק, לא מעניין... סתם.
3/10

Tangled -
3 שנים שאני מנסה לגרום לבעלי לראות את הסרט הזה. הוא יושב לנו על ההארד דיסק ומחכה ליום שבו בעלי יסכים... ואתמול הוא הסכים

סרט מצויין וכיפי, מצחיק ומהנה, כמו שדיסני יודעים לעשות. מומלץ בחום.
8/10

sako10

New member
אני ראיתי השבוע

Pain & Gain
סרט פשע שמבוסס על סיפור אמיתי.
מייקל ביי איכשהו הצליח לקחת ספור המבוסס על פשעים מאוד קשים מאמצע שנות ה 90 והפך אותו לקומדיה מנותקת מהמציאות.
נהנתי מהסרט וממה שאומד מאחוריו, אם נתעלם מהסוף הקשה הסרט נותן כמה נקודות למחשבה.
סרט נחמד לדעתי

Mortal Kombat Legacy Season 2
אני יודע שזה לא סרט אבל סדרת האינטרנט של מורטל קומבט נותנת משהו נוסף אכותי ובוגר שהסרטים של שנות ה 90 פיספסו.
הסדרה פונה לקהל הצופים הבוגר (החברה שהיו מכורים למשחק המקורי) ומספרת את הרקע של חלק מלוחמי המשחק הפופולרי.
בעונתה הנוכחית הסדרה מתמקדת ב :Kenshi, Sub Zero, Scorpion, Kitana ,Mileena, Johnny Cage, Striker, Kung Lau ,Liu Kang
למרות התקציב המצחיק תוכלו לראות קרבות אכותיים ולהנות ממשחק טוב של חלק מהדמויות.
אתם מוזמנים לראות את העונה המלאה בלינק המצורף לפוסט

למעלה