סרטי השבוע

מיכאל1411

New member

timboy123

New member
לצערי רק אחד-

אז נכון שחופש גדול וטכנית אני אמור לראות מלא סרטים אבל אני גם עובד על סרט ליומולדת 80 של סבא שלי, אני גם בהתאוששות מקורס מדריכים שחזרתי ממנו לא מזמן, וגם כל החברים שלי בקורס מד"א, ככה שאנחנו לא הולכים ביחד לסרטים בערב. והחל מראשון אני מתחיל לעבוד, ואז יהיה לי עוד פחות זמן.
אבל עשיתי לעצמי תכנית שבמסגרתה כל יום מהימים שנותרו לי מהחופש הגדול, אני רואה סרט מהסרטים שיש לי בDVD.
אז השבוע התחלתי עם....

ארץ קשוחה-

זה כבר ניסיון שני שלי עם הסרט הזה, והייתי בטוח שהפעם אני יותר אהנה.
זה באמת קרה, אבל עדיין לא באמת נהנתי.
הוא ארוך מדי ומשעמם מדי ואיטי מדי. ומייגע. אלוהים כמה שהוא מייגע. כל המערכה האחרונה שלו... וואו. אני באיזשהו שלב פשוט חיכיתי כבר שהוא ייגמר. יכלו בכיף-כיף-כיף לקצץ ממנו משהו כמו חצי שעה-ארבעים דקות.
הוא מתחיל טוב. יודעים מה? ניתן לו מעולה. אז הוא מתחיל מעולה-סצינת הפתיחה אדירה, וגם ההמשך שלה, באמצע טיפה מדרדר, ובסוף הוא כבר בכלל יותר מדי-יותר מדי כל מה שכתבתי בהתחלה. בסוף אפילו הדמות של חוויאר בארדם ייגעה.
אז ניגע באמת גם במשחק ובדמויות-המשחק היה טוב, על זה אין מה להגיד. של כל אחד מהשחקנים, ארבעת הגברים הראשיים בעיקר, ובראשם יושב בארדם, ולי עוד יש חולשה לדמויות של פסיכופתים (כן. זה משפט קריפי. אני יודע.). הדמויות טיפה נוסחתיות מדי-ג'וש ברולין הוא החצי-מסכן שנקלע (באשמתו) לסיטואציה מוזרה, טומי לי ג'ונס הוא השריף המבוגר, החכם והמסור לעבודתו, ובארדם? בארדם פסיכופת. בארדם הורג אנשים. בארדם שם בשביל להוסיף לסרט את האקשן שלו, בשביל להפוך אותו לטיפה פחות יבש.
וגם הדמות של קלי מקדונאלד זאת לא דמות שאף פעם עוד לא ראינו, הזכירה לי מאוד את אישתו של ברוס וויליס ב'ספרות זולה'.
ומה שהכי עיצבן אותי בקשר לדמויות-אתה לא מזדהה עם אף דמות. שמצד אחד זזה אולי כאילו טוב כי ככה אתה מעורב בסיטואציה ואז זה choose your side, מצד שני-דברים כאלה עובדים כשיש סיפור טוב. ועל הסיפור כאן, או יותר נכון, על הדרך של סיפור הסיפור כאן, כבר דיברנו.
ובשתי מילים פחות או יותר על הכהנים-התסריט שלהם רוב הזמן טוב. גם הבימוי. ואין ספק שהם יודעים להוציא מהשחקנים שלהם תוצאות מצויינות, וגם הצילום מצויין.

7.5/10

והדבר הכי חשוב בכל הפוסט הזה-אני זקוק כמה שיותר מהר להסבר של סצינת הסיום המעצבנת הזאת!!!
אני הפעלתי את כל מכריי בניסיון להבין האם היה שם איזה סוג של סאבטקסט, ובאמת שאין לי מושג.
HELP!!!

מיכאל1411

New member
'ארץ קשוחה' סרט מצוין, כמעט חף מפגמים

הלוואי עוד כאלו בקולנוע האמריקני המודרני.

AsafA55

New member

חסרים לי עוד כמה סרטים חשובים של האחים כהן כדי לקבל החלטה מושכלת (בארטון פינק,פארגו וצומת מילר),אבל מכל שאר הדברים שהם עשו,זה הטוב ביותר ואחד האהובים עליי באופן אישי.

** רוזבד

New member
שניים

"לצוד פילים"
סרט מאוד מהנה, יש הרבה חלקים מצחיקים,
כתוב טוב, למרות שיש כמה חלקים מפוספסים,
משחק טוב של שלישיית גבאי-מושונוב-סטיוארט,
ממליץ ביותר

"בלינג רינג"
השתעממתי, אבל המוסיקה בו טובה.

צפיות חוזרות בשני סרטים מופלאים

ג'נגו ללא מעצורים- גם בצפייה שנייה, סרט אדיר. השעה הראשונה של הסרט היא רכבת הרים של סצנות מגניבות, דמויות מעולות, רגעים ששווה לצטט וכיף. בשעה השנייה הסרט מוריד הילוך עד דממה וקצת נמרך וב-40 דקות האחרונות הסרט מעלה הילוך שוב למגניבות (אם כי גם ממנו היה אפשר לקצץ).

קצת מילים על הDVD של הסרט: קניתי אותו השבוע וזו הייתה קנייה משתלמת. הDVD מועצב מעולה ורואים את הסרט באיכות טובה. מה שמגניב בDVD זה בנוסף לחלוקה של הסרט לפי סצנות, יש גם חלוקה לפי השירים בסרט. נניח, כשבוחרים בשיר הנושא הפותח את הסרט אז מתחילה להתנגן סצנת הפתיחה וכאשר היא נגמרת חוזרים לתפריט השירים. זה בהחלט מגניב. רק מבחינת תוספות הDVD מאכזב. יש בו רק פרסומת לפסקול של הסרט (שגם אותו קניתי
), פרסומת למארז טרנטינו (המארז שהוציאו לכבוד 20 שנה לקריירה שלו) וסרטון של 12 דקות על הפקת הסרט שאני אראה אותו מתישהו. סך הכול אני שמח שקניתי את הDVD של הסרט ואולי בעתיד אקנה DVDים נוספים של סרטים שאני אוהב (אני עכשיו זומם על הDVD של 'עלייתו של האביר האפל').

סרט נוסף שראיתי השבוע הוא מפלצות בע"מ. הפעם הראשונה שראיתי את הסרט הייתה שהוא יצא לקולנוע ב-2002. השבוע ראיתי אותו שוב. זה סרט מעולה. הוא מצחיק, מקסים, חמוד ואפילו קצת מרגש לקראת הסוף. סרט מעולה נוסף של פיקסאר.

מיכאל1411

New member
לא מסכים - 'ג'אנגו' נכשל למדי בצפייה שנייה

וגם בצפייה השלישית.

טרנטינו עבר לשחק, כמו ילד קטן שבאמתחתו שלל צעצועים להנאתו, עם מציאויות קולנועיות היסטוריות מקבילות שהוא בודה
וכל הטריטוריה בה הוא פועל לא מקבלת משמעות אמיתית. 'ממזרים חסרי כבוד' יצירת מופת בה טרנטינו שיכלל את עצמו
'ג'אנגו' הוא מערבון פוסט מודרני מעולה אם תחתוך ממנו לפחות שעה.

ערן1987

New member
"ממזרים.." די משעמם בצפייה שנייה לדעתי

את "ג'אנגו" לא יצא לי לראות פעם שנייה אבל אראה אותו שוב מתישהו

timboy123

New member
מסכים איתך על דג'אנגו.

וגם על הDVD, אבל הDVD של 'עלייתו של האביר האפל', שגם אותו יש לי (המהדורה עם שני הדיסקים) הוא די מאכזב-קודם כל, מבחינת השקעה בעיצוב של העטיפה, והחלק הכי מעצבן-למרות שזאת הוצאה ישראלית, אף אחת מהתוספות המצורפות לא מתורגמת.

אם אין לך גם את קודמיו, אני הייתי ממליץ לך יותר לקנות את אחד ממארזי הטרילוגיה. הם אמנם יקרים יותר, אבל גם מושקעים הרבה יותר.
מצד שני, אני לא בטוח אם יש את המארזים האלה בDVD, אולי רק בבלו-ריי. אני מתאר לעצמי שאסף או מיכאל יוכלו לעזור לך בזה.

aשרון

New member
סרטי השבוע בייבי.....

איירון מן -
סרט מעולה שאני נהנה ממנו כל פעם מחדש. הפעם שמתי דגש מיוחד על הסצנות במערה בתחילת הסרט והשתדלתי לשים לב לפרטים שעדיין לא שמתי לב אליהם בעבר. אלה ממש סצנות מעולות, עשויות מצויין והייתי רוצה עוד מהן. אני ממש אוהב את הסצנות האלו בסרטי גיבורי על שמראים בהן את ההתחלה הראשונית שבה הדמות בונה את עצמה . ובאיירון מן 1 הם עושים את זה מצויין וגם לוקחים את העניין ההתחלתי מעבר למערה ובעצם רוב הסרט הוא על תהליך הבנייה של הפרסונה שנקראת איירון מן . וזה נהדר. אחד מסרטי האוריג'ן הטובים ביותר אי פעם . הם גם מזכירים באחד מקטעי המערה את קבוצת 10 הטבעות, שאני בטוח שקשורה למנדרין, אבל לא עשו עם זה כלום בסרט השלישי .

המומיה -
סרט מעולה, שאני מאוד אוהב. סטיבן סומרס כתב וביים סרט הרפתקאות קליל, חכם ומהנה, עם צוות שחקנים שעושים כל אחד תפקיד נהדר וביחד מרכיבים קאסט משובח.
הסרט טוב קודם כל בגלל התסריט המהודק, אפיון הדמויות המדוייק, המשחק הנהדר, והבימוי הסוחף. השחקנים קיבלו דמויות עגולות לעבוד איתן ובסרטים כאלו זה לא עניין של מה בכך. כן הן סטריאוטיפיות בבסיסן, אבל הכותב עשה בחכמה שנתן להן הרבה יותר מסתם להיות ספרנית חוקרת עתיקות, או הרפתקן מחוספס. סרט נהדר שמעביר את הזמן בכיף ותמיד כיף לחזור אליו .

ג'י איי ג'ו : סוגרים חשבון -
צפייה ראשונה שלי בסרט. מאוד נהנתי ממנו, הוא גם הרבה יותר טוב מקודמו לדעתי. שמח שנפטרו מדמותו של צ'אנינג טאטום, והביאו צוות חדש לחלוטין . התסריט בנוי טוב והסרט זורם ללא כל בעיות. האפקטים טובים מאוד וקטעי האקשן נהדרים וגורמים להרגשה טובה ומספקת (והם גם לא פוסחים על אפשרויות להשתיל בדיחות טובות במהלכן, רובן תוך כדי האקשן בלי דיבורים) . סוף סוף אני הבנתי מי זו אדריאן פאליקי הזו שמדברים עליה כל הזמן, יפייפיה מהממת ושחקנית יוצאת מן הכלל, גם בקטעי האקשן וגם בטקסטים היא נותנת משחק משכנע . אהבתי את דמותו של מאוס, גיק מחשבים וחייל בקרב הג'ו, שנהרג בתחילת הסרט והייתי רוצה לראות עוד ממנו. משחק אותו ג'ו מאזאלו, שאם תסתכלו טוב תזהו אותו כהילד החמוד אך המעצבן מהסרט פארק היורה. עיני גם לא פסחו על החתיך התורן של הסרט, השחקן די ג'יי קטורנה בדמותו של פלינט, פרצוף יפה, נותן משחק טוב אבל למה הוא לא מוריד חולצה?, אני דורש מספר סצנות כאלו שלו בסרט הבא בסדרה . נחמד וטוב שהחזירו מספר שחקני משנה מהסרט הקודם כדי לסגור את הסיפור שפתחו בו. ג'ונתן פרייס נהדר בתפקיד כפול של נשיא ארה"ב, ריי פארק בתור סנייק אייז תמיד מעולה, ושחקן חוזר נוסף שמבחינתי עושה את כל הסרט הוא byung - hun lee שמשחק את סטורם שאדו, הנינג'ה הלבן. אבל הכי אהבתי את קוברה קומנדר. איזו דמות נהדרת !!!!! , הייתי רוצה שיעשו סרט שלם רק עליו. בדרך כלל בסרטים האלו לא נותנים לך לראות את הפנים של הדמות, כי כל הקטע שלא נדע מה מסתתר מתחת למסכה. וכאן (אני חושב שגם בגלל שראינו את הפרצוף שלו בסרט הקודם לפני הטרנפורמציה שלו), הבמאי נותן לנו הצצה חטופה לפנים של הדמות לפני שהוא שם את המסכה על פניו. גם אהבתי שהבמאי בחר להראות את נקודת מבטו של הקוברה קומנדר מתוך המסכה, נחמד לדעת איך הוא רואה את העולם דרך המסכה הזו, פשוט קטע מעולה .

אוקיי, עד כאן להשבוע, מקווה שנהנתם לקרא....

GK_FF

New member
גם אני ראיתי איירון מן השבוע וממש השתעממתי..

וג'י איי ג'ו הראשון הוא אחד הסרטים האהובים עלי... לא ראיתי את השני אבל השורה הראשונה של הביקורת שלך מורידה ציפיות בהחלט..

Optimus_Prime

New member
שבוע אפי למדי

אני מאוד אוהב את טרילוגיית המומיה והסרט הראשון באמת כיפי מאוד. אינדיאנה ג'ונס של שנות ה-2000.
הדבר שאני הכי אוהב בסרטי גיבורים זה לראות את כל הבניה. בכלל אפילוגים זה משהו שאני אוהב בקולנוע, ההיסטוריה והתחלת המיתוס תמיד מעניינת אותי הרבה יותר ממה שעושים איתו. איירון מן הראשון סרט מעולה! מהשני כל כך התאכזבתי שעל השלישי כבר ויתרתי..

הסופרנוס, כרגע אני באמצע עונה 4 + הגביע הקדוש

אני לא יכול להגיד שאני לגמרי מבין למה זאת הסדרה הגדולה בכל הזמנים, אבל בהחלט "נכנסתי" אליה, וזה לקח קצת זמן. העונה הראשונה הייתה טובה בדיעבד (תוך כדי היו לי איתה קצת בעיות של שעמום) והיה בה אחד מפרקי הטלוויזיה הטובים שראיתי (Boca, פרק 9 עם המאמן של קבוצת הכדורגל של הבנות), עונה 2 הייתה הכי חלשה והתעסקה יותר מדי בסיפורי מאפיה נדושים ודמויות לא מעניינות, אבל עונה 3 כבר הייתה סיפור אחר. היא הייתה איכותית יותר, שלמה יותר, ייחודית יותר ומאוד מעניינת. היו בה כמה רגעים מורטי עצבים, וכמה ממש מטלטלים. ראלפי הוא דמות מצויינת. גם בה היה פרק לתפארת, זה הלפני אחרון. היא גם הייתה מצחיקה יותר מהקודמות, במיוחד הפרק Pine Barrens שהיה ממש קומדיה. בכל אופן נהניתי ממנה מאוד. לצערי בינתיים עונה 4 היא נפילה קטנה, לא קורה בה הרבה ומה שקורה לא מרגיש כאילו זה סיפור שבאמת ראוי להיות מסופר, אבל זה בסדר, הבנתי שגם ככה היא נחשבת לעונה הפחות טובה בסדרה.

בגזרת הסרטים ראיתי מונטי פייתון והגביע הקדוש, והיה חביב אך מאכזב. את בריאן כוכב עליון ראיתי לפני שבועיים והוא היה מאוד מצחיק ומאוד חכם, "... והגביע הקדוש" היה נונסנסי בצורה שכיום לא נראית מאוד חדשנית, פחות חכם, פחות הגיוני, פחות מצחיק. היו כמה רגעים מוצלחים, וכמובן זה לא אשמתו שצצו לו חקיינים, אבל את ההומור הזה אני כבר מכיר מ"הפיג'מות".

Zarniwoop

New member
Dude...

הקאתי קצת בפה שהזכרת את הפיג'מות ואת מונטי פייטון באותו משפט.
אני מחזיק את הגביע הקדוש כסרט הקומדיה הכי טוב בכל הזמנים. בתור קומדיה הוא הרבה יותר מצחיק מבריאן כוכב עליון אך פחות רציני ולכן הוא האהוב עלי (אני עדיין אוהב את בריאן מאוד).

אם לא ראית את הקרקס המעופף אז זה הזמן. אולי פעם הבאה, הפיג'מות לא יוזכרו באותה הנשימה עם שיא הקומדיה בכל הזמנים.

אגב

גם אם הפיג'מות היה גרוע/בינוני (מה שהם לא, לפחות לא בעונה 4 שהיא יצירת מופת של קומדיה לכל הדעות, לגבי כל השאר אפשר עוד להתווכח
), זה לא סותר את זה שזה עדיין יכול להרוס לי קומדיה מוצלחת ישנה. אם אני אראה עכשיו במשך שנתיים סדרת קומדיה מעפנה שמתבססת על שטיק אחד, ואז אראה סרט קומדיה מוצלח שמתבסס על אותו שטיק, סביר שאני אהנה ממנו פחות בגלל שאני כבר מכיר את השטיק.

אגב 2

תמיד כשאני מרגיש שהצהרתי הצהרה נמרצת מדי בדיון, אני חייב להוסיף עוד הודעה שבה אני מפרט את דעתי ונותן אופציה להמשך דיון יותר רגוע, הודעה שלרוב מתחילה ב"אגב".

למעלה