סרטי השבוע בייבי.....
איירון מן -
סרט מעולה שאני נהנה ממנו כל פעם מחדש. הפעם שמתי דגש מיוחד על הסצנות במערה בתחילת הסרט והשתדלתי לשים לב לפרטים שעדיין לא שמתי לב אליהם בעבר. אלה ממש סצנות מעולות, עשויות מצויין והייתי רוצה עוד מהן. אני ממש אוהב את הסצנות האלו בסרטי גיבורי על שמראים בהן את ההתחלה הראשונית שבה הדמות בונה את עצמה . ובאיירון מן 1 הם עושים את זה מצויין וגם לוקחים את העניין ההתחלתי מעבר למערה ובעצם רוב הסרט הוא על תהליך הבנייה של הפרסונה שנקראת איירון מן . וזה נהדר. אחד מסרטי האוריג'ן הטובים ביותר אי פעם . הם גם מזכירים באחד מקטעי המערה את קבוצת 10 הטבעות, שאני בטוח שקשורה למנדרין, אבל לא עשו עם זה כלום בסרט השלישי .
המומיה -
סרט מעולה, שאני מאוד אוהב. סטיבן סומרס כתב וביים סרט הרפתקאות קליל, חכם ומהנה, עם צוות שחקנים שעושים כל אחד תפקיד נהדר וביחד מרכיבים קאסט משובח.
הסרט טוב קודם כל בגלל התסריט המהודק, אפיון הדמויות המדוייק, המשחק הנהדר, והבימוי הסוחף. השחקנים קיבלו דמויות עגולות לעבוד איתן ובסרטים כאלו זה לא עניין של מה בכך. כן הן סטריאוטיפיות בבסיסן, אבל הכותב עשה בחכמה שנתן להן הרבה יותר מסתם להיות ספרנית חוקרת עתיקות, או הרפתקן מחוספס. סרט נהדר שמעביר את הזמן בכיף ותמיד כיף לחזור אליו .
ג'י איי ג'ו : סוגרים חשבון -
צפייה ראשונה שלי בסרט. מאוד נהנתי ממנו, הוא גם הרבה יותר טוב מקודמו לדעתי. שמח שנפטרו מדמותו של צ'אנינג טאטום, והביאו צוות חדש לחלוטין . התסריט בנוי טוב והסרט זורם ללא כל בעיות. האפקטים טובים מאוד וקטעי האקשן נהדרים וגורמים להרגשה טובה ומספקת (והם גם לא פוסחים על אפשרויות להשתיל בדיחות טובות במהלכן, רובן תוך כדי האקשן בלי דיבורים) . סוף סוף אני הבנתי מי זו אדריאן פאליקי הזו שמדברים עליה כל הזמן, יפייפיה מהממת ושחקנית יוצאת מן הכלל, גם בקטעי האקשן וגם בטקסטים היא נותנת משחק משכנע . אהבתי את דמותו של מאוס, גיק מחשבים וחייל בקרב הג'ו, שנהרג בתחילת הסרט והייתי רוצה לראות עוד ממנו. משחק אותו ג'ו מאזאלו, שאם תסתכלו טוב תזהו אותו כהילד החמוד אך המעצבן מהסרט פארק היורה. עיני גם לא פסחו על החתיך התורן של הסרט, השחקן די ג'יי קטורנה בדמותו של פלינט, פרצוף יפה, נותן משחק טוב אבל למה הוא לא מוריד חולצה?, אני דורש מספר סצנות כאלו שלו בסרט הבא בסדרה . נחמד וטוב שהחזירו מספר שחקני משנה מהסרט הקודם כדי לסגור את הסיפור שפתחו בו. ג'ונתן פרייס נהדר בתפקיד כפול של נשיא ארה"ב, ריי פארק בתור סנייק אייז תמיד מעולה, ושחקן חוזר נוסף שמבחינתי עושה את כל הסרט הוא byung - hun lee שמשחק את סטורם שאדו, הנינג'ה הלבן. אבל הכי אהבתי את קוברה קומנדר. איזו דמות נהדרת !!!!! , הייתי רוצה שיעשו סרט שלם רק עליו. בדרך כלל בסרטים האלו לא נותנים לך לראות את הפנים של הדמות, כי כל הקטע שלא נדע מה מסתתר מתחת למסכה. וכאן (אני חושב שגם בגלל שראינו את הפרצוף שלו בסרט הקודם לפני הטרנפורמציה שלו), הבמאי נותן לנו הצצה חטופה לפנים של הדמות לפני שהוא שם את המסכה על פניו. גם אהבתי שהבמאי בחר להראות את נקודת מבטו של הקוברה קומנדר מתוך המסכה, נחמד לדעת איך הוא רואה את העולם דרך המסכה הזו, פשוט קטע מעולה .
אוקיי, עד כאן להשבוע, מקווה שנהנתם לקרא....