כמה וכמה
לילה אחרון בעיר -
אל פאצ'ינו,כריסטופר ווקן ואלן ארקין הם כנופיית שודדים זקנה שמנסה להתאחד אחרי שאחד מהם משתחרר אחרי שהות ממושכת בכלא.
הבעיה היחידה היא שדוק (ווקן) קיבל משימה אחת אחרונה והיא לחסל את ואל (פאצ'ינו) תוך 24 שעות משחרורו מהכלא.
אני חייב להודות ששלושת השחקנים הקשישים האלה נראים מצויין בסרט,נחמד מאוד לשם שינוי לראות אותם משחקים תפקיד שמתאים לגילם ולא איזה בלשי משטרה זקנים ופאתטים.
מעבר לכך העלילה היא מדליקה ומקורית.
למרות הכל,ציפיתי לקצת יותר רגעים מצחיקים,וקצת יותר רגעים מרגשים כי הפוטנציאל היה שם בשפע.
ציון - 7/10
המאמין -
אחד מסרטיו הראשונים של ראיין גוסלינג שמגלם בחור יהודי במסווה שמפתח דעות אנטישמיות ומצטרף לקבוצת רדיקלים שלא בוחלים באמצעים.
על פניו,יש כאן סיפור מטורף (שמבוסס על מקרה אמיתי),כמעט לא יאמן שדבר כזה קרה.
בפועל,יש כאן ביצוע קצת זהיר לדעתי שקצת הולך מסביב והופך באיזשהו שלב לדרמת-מתח מאשר דרמה נוקבת על סיפור מדהים,וחבל כי כאמור יש לסיפור הזה הרבה יותר בשר מאשר הוא סיפק.
ציון- 6/10
ג'ק ריצ'ר -
אחרי התנקשות בחמישה אנשים חפים מפשע ע"י צלף צבאי,המשטרה נעזרת בג'ק ריצ'ר (טום קרוז) כדי לנסות לגלות מי היורה ומה היו כוונותיו.
הסרט הזה קיבל ביקורות טובות למדי,קטונתי מלהבין למה.
בסרט הזה יש יותר חורים מאשר בגבינה שוויצרית,יש כמה סצינות מביכות שכמעט השפלתי מבט כדי לא להיות עד להן ובכלל,מה הביג דיל,העלילה היא די סטנדרטית,מבוססת על ספר מתח סטייל הרלן קובן,אין פה טיפת מקוריות וטיפת חדשנות.
הבינוניות נשפכת מהסרט הזה,ובנוסף עוד מישהו החליט שהוא מצדיק להימרח על פני 130 דקות...לא ברור.
ציון - 5/10
איירון מן 3 -
הביקורות המוקדמות וגם רוב הביקורות הנוכחיות הן חיוביות מאוד ברובן,ועם הגישה הזאת הלכתי לקולנוע לצפות בסרט,בתלת מימד לצערי,חוויה שכהרגלה לא מאוד הוסיפה גם הפעם לדעתי.
ע"פ הטריילרים היה נראה שאיירון מן 3 הולך לפי הטרנד האחרון להיות אפל יותר,בוגר יותר ומרתק הרבה יותר.
בפועל דווקא קיבלנו את הסרט הכי מצחיק בסדרה עד כה שבעיני הפריע לכל רגע טיפה רציני שהיה בסרט.
אז כמו שהגבתי לאחד החבר'ה נתן קודם ביקורת על הסרט,לא מדובר בסרט רע כמו האכזבה הגדולה מאוד שלי ממנו.
אני חושב שבסדרה כל כך ארוכה (שכוללת מבחינתי גם את הנוקמים) יש מקום שידעו לחדש טיפה ובאמת לתת משהו קצת שונה,במקום זה היה נראה שבחרו ללכת על אותה נוסחה של המון אקשן,המון בדיחות וניסיון לא מאוד מוצלח לייצר דרמה בשקל,וחבל,כי בסרט הזה היינו כבר פעמיים.
קצת דברים חיוביים בכל זאת - הסרט כפי שאמרתי היה מצחיק מאוד,יותר מהרב הקומדיות שראיתי,היו כמה סצינות אקשן מרהיבות,דווקא הסצינות הקיטשיות יחסית (עם הילד ועם טכנאי הטלוויזיה) היו חביבות להפליא בעיני,וגם מהניסיונות הבודדים להיות רציניים לרגע היו כמה רגעים טובים.
כך או כך,אני מתפתה להגיד שהסדרה הזו מיצתה את עצמה,אלא אם יצליחו באמת להתעלות על עצמם בסרט רביעי אדיר.
ציון - 7/10
ארץ מובטחת -
גאס ואן סאנט מביים את מאט דיימון ופרנסס מקדורמנד שמגלמים אנשי מכירות של חברת גז שמנסה לשכנע תושבי עיירה קטנה למכור את האדמות שלהם לטובת ייצור גז טבעי שיכניס להם כסף רב בעתיד הקרוב.
הסרט הזה היה קצת פרווה בעיני,לא באמת קרה בו שום דבר משמעותי,שום דבר שבאמת גרם לי לצחוק או להתרגש,סתמי כזה...
אין לי הרבה דברים רעים להגיד עליו ודבר חיובי אחד בלבד והוא רוזמרי דווייט שהיתה מתוקה להפליא.
ציון 5/10
אנשים כמונו -
כריס פיין מגלם את סאם,איש מכירות שחוסר לבית הוריו אחרי מותו של אביו ומגלה סוד משפחה אפל שגורם לו לבחון מחדש את חייו.
הפתעה נעימה מאוד בסרט שמצליח לרגש לא פעם,משוחק היטב ובהחלט גורם גם לצופה קצת לחשוב.
עם זאת,כמו שאני אוהב לומר לא פעם,הסרט לא הולך עד הסוף,זו נטייה טיפה מעצבנת בסרטים הוליוודים,אולי בשביל לשמור על דירוג ההורים להקרנה בקולנוע,אולי כדי לשמור עליו כמיינסטרים,זה לא באמת משנה,זה סתם מרגיז.
בכל אופן,כאמור מדובר בסרט טוב ומומלץ.
בסרט מככבות גם מישל פייפר,אליזבת' בנקס ואוליביה וויילד שמשלימה קאסט נשי מרהיב ביופיו.
ציון - 7/10
תופעות לוואי -
עוד סרט לא רע אבל מאוד אוברייטד.
רוני מארה מגלמת את אמילי שנוטלת תרופת מרשם ע"י הפסיכולוג שלה (ג'וד לאו) שגורמת לתופעות לוואי קטלניות.
נו...מה אני אגיד,הסרט בסה"כ היה לא רע,מעניין,משוחק טוב וכו',אבל מה שעושה את זה לרוב האנשים אני מניח היה הרובד העאלק פסיכולוגי שלו וכמובן הטוויסטים.
למרות דעת הרוב,בעיני הטוויסטים הגיעו מוקדם מדי וגם היו צפויים להחריד מה שהפך את כל העסק מבחינתי ל"סתם סרט טוב" ולא מעולה כפי שכבר שמעתי מלא מעט אנשים.
אם מישהו רוצה הרחבה,אשמח לדון על הסרט ולנסות להסביר למה הוא היה צפוי,למה הוא היה בנאלי ולמה גם טוויסטים טובים צריך לדעת לעשות כמו שצריך.
בכל אופן...
ציון - 7/10 (בקושי)
*לסדרות טלוויזיה אני לא נותן ציון בגלל העובדה שלרוב אין רמה אחידה וקשה לנקוב במספר בשביל לדרג אותה,על אחת כמה וכמה כאשר מדובר שעדיין לא הסתיים.
משחקי הכס -
אחרי 2 וחצי עונות של צפייה בסדרה הזו אני חוזר להשתמש במילה שאני כל כך אוהב - אוברייטד.
זו סדרה טובה,טובה מאוד אפילו,אבל רחוקה שנות אור מאורגזמת המבקרים ובעיקר הקהל שמהללים כאילו זה הדבר הכי טוב שהוקרן אי פעם על מסך כלשהו.
אותי בעיקר מטריף ריבוי העלילות בסדרה הזו,מישהו פעם ספר כמה סיפורים שונים מרוכזים בתוך פחות משעה של זמן מסך?
מישהו יודע להגיד לי מי אח של מי,מי הרג את מי ומי עדיין לא שכב עם הזונה הג'ינג'ית?
ולמה לעזאזל הבלונדינית עם הדרקונים מסתובבת במשך כמעט 3 עונות במדבר ועדיין לא הגיעה למעלה המלך?!
אקיצר...אני קיצוני מאוד,נכון...אבל התמונה הזו לא רחוקה מהמציאות,לא סתם בכל תחילת עונה כל עיתון או מגזין בידור מפרסם אילני יוחסין של הדמויות ומפה של הסדרה,הולך שם בלגן אחד גדול.
מבחינה ויזואלית כמובן שזה אחד הדברים הכי מרהיבים שנראו בטלוויזיה,השקעה מטורפת שמצדיקה כל גרוש וגם חלק מהעלילות מרתקות במיוחד.
בקיצור - מומלץ מאוד,אבל תעשו לי טובה ותורידו הילוך עם ההתלהבות.
הומלנד -
באיחור מסויים הגעתי לאמצע-סוף העונה הראשונה של הגרסא האמריקאית לסדרה "חטופים",ובכן - אוברייטד בטירוף!!!
אם על משחקי הכס אני יכול להגיד שהיא סדרה מצויינת שסובלת מהערכה יתר על המידה,להומלנד לא מגיעה אפילו טיפת הערכה.
זו סדרה ששוברת את שיאי המופרכות של "24" האגדית (שחוזרת לעוד חצי עונה בקרוב!!!) שלפחות עשתה זאת בחן,ולפעמים אף מתעלה על עצמה בכמה סצינות מביכות במיוחד.
דוגמא (מכילה
קליל) - ברודי,ביום הראשון לשחרורו מהכלא נותן ראיונות,עומד במסדר צבאי ואלוהים ישמור כבר מקיים יחסים עם אשתו. בלי פסיכולוג,בלי בדיקות גופניות,הבן אדם כאילו נסע לחופשה. זוכרים את יום השחרור של גלעד שליט? עכשיו תעשו השווה ותצחקו.
למרות כל אלו,מדובר בכל זאת בסדרה שמצליחה להעביר לי 50 דקות,שזה דבר מבורך,בהיעדר סדרת מתח קלה אחרת בת פחות משעה שיכולה להעביר לי את הזמן,הומלנד תמשיך לעשות את העבודה,עד שהיא כבר לא...