סרטי השבוע

mrpink3

New member
סרטי השבוע

המתאבק - סרט טוב שמצליח במה שהוא מנסה להציג, אך לא הרגשתי שמדובר במשהו מעבר. אפשר לוותר.

המפגש התשיעי - מותחן אימה שהתחיל טוב אך הסתיים בצורה מפגרת לגמרי.

סרט השבוע: פרומתיאוס - סרט מדהים ויזואלית עם לא מעט סיקוונסים עוצרי נשימה אך מלא חורים ודמויות פשוט כה נוסחתיות.

ספוילרים

-

מעבר לכל החידות הלא פתורות, אחד הדברים שהכי הפריעו לי זה ההתאבדות של שלושת אנשי הצוות, כאילו מה, בגלל אינטואציה של בן אדם אחד, והם התנהגו כל כך בקלילות, יכלתי לדלג מעל זה אלמלא נראה כמו קטע מקומדיית אקשן שמנסה לעורר רגש או פואנטה של 'הקרבה למען מטרה גדולה' או משהו כזה.

Noam S

New member
פרומתאוס היה יכול להיות הרבה יותר

ממה שהוא אבל בסוף נשארנו עם סרט דיי בינוני. שזה חבל. אני אישית אוהב סרטי חלל. עד עדיף משהו מכלום. אבל בכל זאת, זה היה יכול להיות הרבה יותר טוב.

Noam S

New member
אם היו משאירים את האפקטים בדיוק איך שהם

ומשנים את הסיפור לחלוטין!

הסיפור פשוט לא ממריא.

Noam S

New member
ציפיתי ליותר. הרבה יותר. מה שכן,

אני לא יודע אם הם התכוונו לזה… אבל זה אולי הדבר היחידי היפה בסרט. מבחינה רעיונית, אותו זקן עשיר הולך למות, או איך שאומרים באנגלית
going to meet his maker
תרתי משמע… זה תכלס מה שהוא הולך לעשות. לא רק למות, אלא לפגוש את היוצרים

mrpink3

New member
סרט הוא קודם כל מיצג ויזואלי

מביך לראות את כל הפאגס האלה בעין הדג, ברדיט וכו' שחושבים שהם שנונים בגלל שהם קוטלים סרטים. סרט זה לא ספר, הוא אפילו לא סיפור. קח למשל את ספרות זולה, טרנטינו בעצמו אמר בראיון שהסיפור הזה של מאפיונר יוצא עם אשת הבוס 'אבל הוא אל תיגע בה', או מתאגרף משוחד שמסתבך עם המאפיה, אלה סיפורים שראינו(או שהוא ראה) עשרות פעם, אלה סרטים משנות ה-50, מגזיני 'ספרות זולה'. אך מדוע, אם כך, הוא לקח את הסיפורים הפשוטים האלה, והפך אותם,לדעת רבים, ליצירת מופת? מבחינתי, אם סרט מצליח לעורר רגשות, רגשות שאותם הוא מנסה להעביר, בין אם זה מחשבה, פחד, צחוק, בכי או תשוקה, הוא עשה את התפקיד שלו כהלכה. וכל זה כמובן בלי לזלזל בצופה. האפקטים של פרומתיאוס מדהימים, כל העיצוב שלו, של המהנדסים, של האווירה הכללית, פשוט מעולה. הוא לא מזלזל באינטילגנציה של הצופה, לא יותר מידי לפחות, הוא מהודק והוא כולל סיקוונסים מבריקים, ולכן אני מאמין כי פרומתיאוס הוא סרט טוב.

כמו שאמרתי

אתה לא לחלוטין טועה בביקורת שלך על האתר, אבל אם יש דבר אחד שאני אלחם עליו כל עוד אני גולש באינטרנט (במציאות אני לא נכנס לזה
), זה על הזכות של אנשים לטפח לעצמם דעה משל עצמם בלי שיבקרו אותם על כך. אם הם לא אהבו את הסרט, הם לא אהבו את הסרט, נקודה. זה לא כי הם נגררים/פאגס/היפסטרים/מתנשאים/איך שלא תרצה לקרוא לזה.

mrpink3

New member
לא כיניתי אותם ככה בגלל הדעה על הסרט

אלא בגלל שזו הדעה שלי על האתר באופן עקרוני

מסכים ולא מסכים.

מסכים - כן, גם אני אעדיף לפעמים אווירה טובה והעברת רגשות טובה על חשבון סיפור טוב. ע"ע אחד הסרטים האהובים עליי, טוראי ריאן. הדמויות והסיפור שלו הן רק "אחלה", אבל האווירה והעשייה והרגשות שהוא עורר בי הם מה שהופכים אותו לכזה גדול.

לא מסכים - שקראת לקהילות שלמות היספטרים "פאגס" מתנשאים ועאלק-שנונים. אכן, בוגר מאוד מצידך.

mrpink3

New member
לול, אתה השלמת את המילים בעצמך

אני אתחיל בהקדמה

סיילם, מסצ'וסטס, 1692. היו הם הזמנים האפלים ביותר בתולדות המערב. זמנים בהם מושגים כמו נאורות,
הגינות, צדק וחירות היו לא יותר מאשר חלקו הזנוח של תזאורוס השפה האנגלית, ולא העזו לחצות את גבולותיו
של תחומי ההגיון האנושי - מבנה אשר מעולם לא היה יותר מאשר ססמא שעברה מפה לאוזן - מחוז אשר בו שלטו
ביד רמה הנבערות, האכזריות, הניכור, הרמיסה, הנידוי והרדיפה. בזמנים אלו יכל היה אדם לאבד את כל רכושו
ומעמדו שניתנו לו עקב מפעל חייו ארך השנים לו פעל נחרצות מאז היוולדו, תחת עיניה הצרות של הקהילה בו הוא חי,
בעבור לא יותר מאשר עקרונות פעולה הבסיסיים ביותר, הלא הם הפחד, חוסר הוודאות והספק.
באותה השנה נרדפו לא פחות מ-19 בני אדם בעבור חשד היותם בעלי יכולות מאגיות, הלא הוא התירוץ חסר
התוכן והגרוע ביותר שניתן להציג מבחינה ריגורוזית העונה פאר-אקסלנס לקריטריונים הנ"ל.

שוו בנפשכם עולם בו המערכה המתוארת היא המציאות. עולם בו ניתן יהיה לכלוא אדם לנצח, להגלותו, לגרשו ואף
להוציאו להורג בעבור לא יותר משנאה של אישיות בת-סמכות ואף מפגן אינטרסים אישיים. עולם בו האמנה
החברתית שווה אף פחות מקרן הפנסיה של איוב. עולם בו ההביאס קורפוס האינדיווידואלי ניתן ללקיחה מאדם
בעבור לא יותר מאשר עדות שמועה בגוף רביעי והודאת סרק מרחוק.

האינטרנט, ישראל, ניכר כי יותר מ-300 שנות אבולוציה חברתית ופורנו להמונים לא הצליחו ליצור חוצץ עבה
מספיק על מנת יצירת צדק גם במחוזותיו הרחוקים של המרשתת העברית.

בביקורות על הסרט פרומתיאוס ב'עין הדג' ו'רדיט סרטים'. רובם של המגיבים קטלו את הסרט, הוסיפו איזו הערה שנונה קטלק,
זה אולי לא מכובד לומר את מה שאמרתי, לא בוגר מצידי, אבל אני מצורך מוסרי בסיסי בניגוד מוחלט לכללי ההתנהגות
של האתרים הנ"ל המתבססים על ביולוגיה. ואגב, אני רק אמרתי שהם פאגס, לא אמרתי
שהם מתנשאים או היפסטרים(למרות שאתה צודק, חלק גדול מהם אכן מתאימים לתיאור הזה), אתה הוספת את זה בעצמך.
כנראה שאתה מבין אותי אך אינך מוצא קהילה עדיפה בעברית ולכן המצב.
אני מבין את הרצון האנושי הבסיסי לאהוב ולהיות נאהב, אבל זה כל כך גופי כזה. תמיד גבוה יותר, תמיד סבוך יותר,
הקיסוס המרפה הידיים של הפישלייקים, החיפוש אחריהם גרר את גולשי האתר אל המחוזות
האפלים ביותר של המחשבה העצמאית, יום אחר יום חורשים את הזרמים החשמליים במוחיהם אחר
פופלאריות אינטרנטית, כל זה היה לגיטימי אילולא לא היה קארמה.

שלא לדבר על מנהל האתר, התשובה הישראלית לכריס רוק, ועל טוולידטי, שרשם תגובה ממש מושקעת כפרפאזה על הניתוחים של הסרט,
ובעצם פירקו והוציא משימוש את כל המשמעות הסאבטקסטית והספרותית שיש בסרטים. למרות שבמקרה הבודד הזה אני מסכים איתו.
על פי הסיבות המצויינות לעיל אני מאמין כי קהילת עין הדג היא קהילה שאיבדה את משוא אהבתה שהיא הקולנוע, אינה רלוונטית יותר.

לפעמים אני אפילו לא יודע איך להגיב לדברים

הסתומים האלה שאתה כותב.

"איבדה את אהבתה לקולנוע"? אתה יודע שבעין הדג יש ביקורות על סרטים שהם לא פרומיתיאוס? ושיש שם סרטים שהרוב *אהבו*?

mrpink3

New member
זה הדבר היחיד שכתבתי?

את הפסקה האחרונה כתבתי בלחץ, הכוונה שלי הייתה שהדבר שמניע את גלגלי התעשייה הבלתי מתפשרת
של עין הדג אינה קולנוע עם דיונים מרתקים, כמו אי שם לפני האתר המחודש, אלא מבוסס פופלאריות קהילתית כמו רדיט 9gag וטאמבלר,
דבר שבעצם מרסס , כמו חומר מחטא אך צורב, את האיכות של האתר, אם יש כי יש שם פוטנציאל לאיכות.

את האמת

יש, בקטנה, משהו במה שאתה אומר. אבל אתה מגזים, כי אנשים אוהבים להגזים וכי כשמגזימים זה מושך תשומת לב. נכון, נהיה קצת קטע מעצבן עם ה"פישלייקים" שכל אחד מנסה להביא אותה בתגובה שנונה שתגרור התלהבות, אבל זה עדיין האתר הטוב ביותר בארץ לאוהבי קולנוע, ובהפרש גדול.

mrpink3

New member
המתאבק

אין לי הרבה מה להגיד על הסרט, אבל זה כן מה שיש לי להגיד, למרות הבימוי המדוייק של ארונופסקי, שהחליט להשתמש במצלמה זזה מעבר לכתף
כדי להדגיש הפוינטויאו של הדמות הראשית. וכן ההופעה הנהדרת של מיקי רורק, אני חושב שהתסריט היה חלש. 'יבש' מידי, נוסחתי מידי. אני מחפש בסרט משהו
מעבר לראליזם טראגי אך מחוספס. אני כן מחזיק בדעה שהסרט בבסיסו הוא טוב, אך כמו כן בבסיסו הוא לא מספיק טוב.

למעלה