לול, אתה השלמת את המילים בעצמך
אני אתחיל בהקדמה
סיילם, מסצ'וסטס, 1692. היו הם הזמנים האפלים ביותר בתולדות המערב. זמנים בהם מושגים כמו נאורות,
הגינות, צדק וחירות היו לא יותר מאשר חלקו הזנוח של תזאורוס השפה האנגלית, ולא העזו לחצות את גבולותיו
של תחומי ההגיון האנושי - מבנה אשר מעולם לא היה יותר מאשר ססמא שעברה מפה לאוזן - מחוז אשר בו שלטו
ביד רמה הנבערות, האכזריות, הניכור, הרמיסה, הנידוי והרדיפה. בזמנים אלו יכל היה אדם לאבד את כל רכושו
ומעמדו שניתנו לו עקב מפעל חייו ארך השנים לו פעל נחרצות מאז היוולדו, תחת עיניה הצרות של הקהילה בו הוא חי,
בעבור לא יותר מאשר עקרונות פעולה הבסיסיים ביותר, הלא הם הפחד, חוסר הוודאות והספק.
באותה השנה נרדפו לא פחות מ-19 בני אדם בעבור חשד היותם בעלי יכולות מאגיות, הלא הוא התירוץ חסר
התוכן והגרוע ביותר שניתן להציג מבחינה ריגורוזית העונה פאר-אקסלנס לקריטריונים הנ"ל.
שוו בנפשכם עולם בו המערכה המתוארת היא המציאות. עולם בו ניתן יהיה לכלוא אדם לנצח, להגלותו, לגרשו ואף
להוציאו להורג בעבור לא יותר משנאה של אישיות בת-סמכות ואף מפגן אינטרסים אישיים. עולם בו האמנה
החברתית שווה אף פחות מקרן הפנסיה של איוב. עולם בו ההביאס קורפוס האינדיווידואלי ניתן ללקיחה מאדם
בעבור לא יותר מאשר עדות שמועה בגוף רביעי והודאת סרק מרחוק.
האינטרנט, ישראל, ניכר כי יותר מ-300 שנות אבולוציה חברתית ופורנו להמונים לא הצליחו ליצור חוצץ עבה
מספיק על מנת יצירת צדק גם במחוזותיו הרחוקים של המרשתת העברית.
בביקורות על הסרט פרומתיאוס ב'עין הדג' ו'רדיט סרטים'. רובם של המגיבים קטלו את הסרט, הוסיפו איזו הערה שנונה קטלק,
זה אולי לא מכובד לומר את מה שאמרתי, לא בוגר מצידי, אבל אני מצורך מוסרי בסיסי בניגוד מוחלט לכללי ההתנהגות
של האתרים הנ"ל המתבססים על ביולוגיה. ואגב, אני רק אמרתי שהם פאגס, לא אמרתי
שהם מתנשאים או היפסטרים(למרות שאתה צודק, חלק גדול מהם אכן מתאימים לתיאור הזה), אתה הוספת את זה בעצמך.
כנראה שאתה מבין אותי אך אינך מוצא קהילה עדיפה בעברית ולכן המצב.
אני מבין את הרצון האנושי הבסיסי לאהוב ולהיות נאהב, אבל זה כל כך גופי כזה. תמיד גבוה יותר, תמיד סבוך יותר,
הקיסוס המרפה הידיים של הפישלייקים, החיפוש אחריהם גרר את גולשי האתר אל המחוזות
האפלים ביותר של המחשבה העצמאית, יום אחר יום חורשים את הזרמים החשמליים במוחיהם אחר
פופלאריות אינטרנטית, כל זה היה לגיטימי אילולא לא היה קארמה.
שלא לדבר על מנהל האתר, התשובה הישראלית לכריס רוק, ועל טוולידטי, שרשם תגובה ממש מושקעת כפרפאזה על הניתוחים של הסרט,
ובעצם פירקו והוציא משימוש את כל המשמעות הסאבטקסטית והספרותית שיש בסרטים. למרות שבמקרה הבודד הזה אני מסכים איתו.
על פי הסיבות המצויינות לעיל אני מאמין כי קהילת עין הדג היא קהילה שאיבדה את משוא אהבתה שהיא הקולנוע, אינה רלוונטית יותר.