the fall, shutter, chronicle
the fall- סרט נהדר נ-ה-ד-ר. ב-1920 ילדה המאושפזת בבית חולים יוצרת קשר מיוחד עם פעלולן הנמצא בבית החולים עקב פעלול שלא הצליח. כדי לגרום לילדה לעשות משהו בשבילו הוא מתחיל לספר לה סיפור מסע על 5 גיבורים: הודי, עבד שברח, מומחה לחומרי נפץ איטלקי, צ'רלס דארווין (וחברו וואלס), והשודד בעל המסיכה, מאוחר יותר מצטרף איש דת לחבורה. הסיפור הוא בהחלט לא סיפור אגדות, הוא קשה, עוסק במוות ובבגידות, לא משהו שאתם תספרו לילדים שלכם. שני הסיפורים- אלכסנדריה+הפעלולן וסיפור המסע של הגיבורים מעוברים בצורה ויזואלית יפה מאד. מה שמדהים בסרט הזה הוא שאין בו אפקטים, כל מה שאתם רואים בסרט הוא אמיתי, דבר שקשה להאמין לו תוך כדי צפיה בסרט, זו הסיבה שלקח 4 שנים ו-28 מדינות כדי להשלים אותו.
טרזם סינג הוא במאי ויזואלי מאד, כל סרטיו והקליפים שעשה בעבר יפים ויזואלית, לפעמים על חשבון העלילה. בסרט הזה, בניגוד ל-the cell, הוא הצליח למצוא את האיזון הנכון כך שהנוף עוצר הנשימה מקדם את העלילה במקום להאפיל עליה.
shutter- סרט אימה ג'אנרי. זוג הנוסע במכונית פוגע באישה, מבלי לבדוק אם היא בסדר הם נוסעים הלאה. לאחר המקרה הזה מתחילות להתרחש תופעות מוזרות להם. עד כאן מוכר מאד, לא? כמו כל סרט אימה מצוי הקשור לארועים על-טבעיים. לא רק שהסיפור מוכר מאד גם קטעים מסויימים נראים כלקוחים אחד לאחד מסרטים אחרים. הסרט עצמו תאילנדי, כך שהופתעתי מאד לראות שהישות הרודפת אותם מתגשמת בצורה יפנית. מי שמכיר סרטי אימה יפנים מכיר את החיבה היפנית לשיער שחור ארוך, למשל בסרטי רינגו (המקור ל"צלצול" האמריקאי)או הטלפון. צרם לי לראות מאפיינים יפנים בסרט תאילנדי, דבר שהרס לי את הסרט. דבר אחד מציל את הסרט (וזה לא המשחק המשמים) וזה ההבנה שלנו בסוף. זה לא סוף מפתיע או מקורי, אבל הצופה לומד משהו בסוף, וה"משהו" הזה שעשע אותי והפך את הסרט מבזבוז זמן גמור ל-"לא נורא, דווקא חביב". בתנ"ך (imdb) הסרט קיבל 7, אין לי מושג איך.
כרוניקה בזמן אמת (chronicle)- הסרט עוסק בשלושה בני נוער הנחשפים לחומר לא מזוהה ומפתחים כוחות על. הסרט בעצם מחולק לשניים: החצי הראשון עוסק ב-3 בני נוער אמריקאיים, במיספיט, בפילוסופי ובפופולארי. בחלק הזה יש משחק לא רע, בנית דמויות טובה והתפתחות לינארית הגיונית. בחצי השני יש ביטול כל העבודה הטובה שנעשתה בחצי הראשון של הסרט כדי להביא את הדמויות למקום מסויים- לסצינת הקרב. העבודה היפה שנעשתה על הדמויות, ההתפתחות שלהם וההבנה של הצופים לגביהם נזרקת לפח בצורה גסה, הכל נשרף על מקדש הסצינה ש"תמכור" את הסרט. אין התפתחות ליניארית הגיונית, אין בכלל הגיון, אבל הי הכי חשוב שיש מכות, לא? עצוב. את החצי הראשון של הסרט מאד אהבתי, את החלק השני ממש לא.