שניים וקצת-
קודם כל-
הרבה פעמים לא מבינים (או לפחות אני מרגיש שלא מבינים)את "מהות" הציונים שאני נותן לסרטים (במיוחד בלט לי שאני משבח איזשהו סרט, ובסוף מביא לו "רק" 8, שזה משהו שאני אסביר כאן).
לכן, אני מצרף טבלה של הסבר על דירוגי הסרטים שלי,שכוללת "משפטי מפתח" לכל ציון, שאותם אני אשתדל להוסיף ליד ציון של כל סרט.
1-4 (כולם אותה משמשעות מבחינתי, פשוט מדי פעם אני מעלה נק' על אפקטים, לפעמים אפילו שיווק ועוד..)- חרא סרט.
5-6-סרט סביר, לא משהו...
6.5-7- סרט בסדר-בסדר +
7.5-אחלה סרט
8-8.5-(וכאן במיוחד חשוב ליח להסביר)- סרט טוב, לפעמים אפילו מעולה, אבל לא נכנס/ייכנס לסרטים האהובים עלי (שציונם 9-10 שמורים להם) מסיבות שאני אפילו לא מסוגל להסביר.
9-סרט מעולה, מומלץ +
9.5-10- סרט אדיר! חייבים לראות!
הרגע סיימתי לראות בצפייה ראשונה את-
מדורת השבט:
חיפשנו סרט נחמד לשבת לראות כל המשפחה בערב שישי, ובגלל שאחותי הגדולה, שממש לא אוהבת סרטים, בכלל לא התלהבה מהרעיון של "קיל ביל", חיפשנו סרט בוי.או.די, ישראלי כי היא טוענת שהסרט היחיד שהיא אהבה זה "פעם הייתי" , אז חיפשנו כמה שיותר מכנים משותפים, ובסוף נסגרנו על זה.
לא מאוד אהבתי.
הבעיה שלי עם סרטים ישראלים היא שאין להם באמת עלילה (נכוןשיש את זה גם עם סרטים אמריקאיים אבל אותם א. אני נוטה לא לאהוב ב. יש פחות כאלה, ביחס לגודל התחום בארצות השונות) רובם פשוט מציגים תמונה של כמעט תמיד משפחה מפורקת. זאת גם הסיבה שכל כך אהבתי את "העולם מצחיק"-כסרט ישראלי ציפיתי ממנו להיות כמו שהסברתי, אבל הוא דווקא היה עם המון עלילה, וגם פשוט היה סרט מעולה.
המשחק כאן, כרגיל אצל סידר, מצויין, וגם הבימוי, אבל (שוב, כמו ב-90% מהקולנוע הישראלי) עיצבן אותי לראות את כל השחקנים בדמות הקבועה שלהם-מיכאלה עשת, מאיה מרון, יהורם גאון, משה איבגי, אושרי כהן, איתי תורג'מן וקצת אסי דיין...
למי שאוהב את הקולנוע הישראלי ושחושב שהחסרונות שלו שהצגתי הם לא כל כך נוראיים או שאולי זה אפילו יתרון איכשהו מצפה חויה מהנה, למי שלא-אני חושב שמדובר בסרט בסדר.
7/10
אתמול, ראיתי גם בצפייה ראשונה, את-
השכונה VS. החייזרים:
וואו. הסרט הזה הפתיע אותי לגמרי לטובה.
נכון, לא מדובר ביצירת מופת או סרט אקשן מד"ב מופתי, אבל אם מחפשים סרט להעביר תזמן בכיף-זה לגמרי זה.
הילדים גם כן שיחקו אחלה, התסריט היה כייפי עם כמה בדיחות נחמדות (למרות שהסרט היה קומי פחות ממה שחשבתי שיהיה) והיו כמה סצינות כייפיות לאללה.
7.5/10
והיום בצהריים התחלתי לראות ממש ממש קצת מתוך
into the wild:
ששודר בהוט גולד, ושבעקבות דיבורים בלתי פוסקים עליו כאן בפורום הוכנס די לטופ של רשימת ה"להשלים" שלי.
ראיתי ממש-ממש קצת, באמת כמה דקות.
בינתיים הזכיר לי מאוד את "127 שעות" (שהוא, אני מתאר לעצמי שעם כל החפירות שלי עליו זה כבר ידוע, הסרט האהוב עלי) לטובה, בעיקר ב"אוירה של הסרט" ובאופי (לפחות ממה שמקבלים בכמה דקות הראשונות) של הדמות הראשית.
מקווה להשלים בקרוב.
---אין ציון---