סרטי השבוע

ערן1987

New member
ראיתי רק את "סקרטריאט"

סרט שיש לו פוטנציאל להיות סבבה אבל הוא סביר במקרה הטוב. תסריט עם רגעים מביכים ולא מפורטים מספיק, בימוי מאעפן, משחק לא מרשים של אף אחד מהדמויות (דיאן ליין בוכה = דיאן ליין רוצה מועמדות לאוסקר) וזה רק ממשיך. לא שווה שעתיים.

Alex Burgess

New member
יומני צ'רנוביל / Chernobyl Diaries

אני די מחבב את נושא אסון צ'רנוביל, בעיקר בזכות הסרט "סטלקר" של טרקובסקי וסדרת המשחקים S.T.A.L.K.E.R, כך שהטריילר לסרט האימה החדש הזה סיקרן אותי מיד. הוא מגיע מהיוצר הישראלי של "פעילות על-טבעית", אורן פלי, וגם הוא מתבסס על תקציב נמוך. הסרט בהחלט מפחיד, עם קצב מהיר ומזכיר סרטי found footage בסגנון הצילום למרות שאינו כזה. הסוף, למרות שהוא לא באמת חשוב, לא כל-כך מצא חן בעיניי, אבל בסה"כ נהניתי.

http://www.youtube.com/watch?v=Pq47T48u8Zo

5/10

מיכאל1411

New member
אגב, במהלך השנה יוצא

עוד סרט על צ'רנוביל, הפעם כן בסגנון פאונד פוטג' ושמו יהיה Left.Behind

Alex Burgess

New member
אלוהי הקטל / Carnage

החיפוש על הסרט בגוגל העלה אצלי ביקורת הטוענת שזוהי דרכו של פולנסקי להתנקם על היחס של האמריקנים השמרנים כלפיו. זו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בניתוח כזה ואני מניח שהפדופיל האנס באמת מצא במחזה הזה משהו שישרת את האג'נדה שלו. בכל מקרה, meh. כל הקרדיט הוא לשחקנים ולהם בלבד. אני לא מצליח לשים את האצבע על תרומה יוצאת דופן של פולנסקי מלבד איסוף כל השחקנים בדירה אחת בה כל הסרט מתרחש. סרט סאטירי נחמד שאין בו שום בשורה חדשה וכדאי לראות רק בשביל המשחק המצוין של פוסטר, ווינסלט, וולץ וריילי.

http://www.youtube.com/watch?v=xxX02-KdsXM

6/10

Alex Burgess

New member
סדרות:

העונות החדשות של המתים המהלכים ואימפריית הפשע נראות מצוין עד עכשיו.

היו לי מעט ספקות לגבי המשך האימפריה והכיוון שהיא תיקח, אבל בינתיים אני חושב זאת העונה הכי טובה. הדמות של רוזטי היא מהחזקות שאי פעם נראו ב-HBO.

מיכאל1411

New member
אתה רציני?

6 פרקים בתוך עונה 3 של האימפריה וזו עונה מאוד חלשה ומשעממת.
רוזטי הוא דמות קלישאתית למהדרין!

השבוע ראיתי

בחורה טובה- נחמד מאוד. משחק נהדר של ג'ניפר אניסטון וג'ון סי רילי.
ברני- מתחיל לא משהו, ממשיך נחמד ונגמר טוב. ג'ק בלאק נהדר בעוד השאר פחות.
אבא גנוב 2- ככה ככה. השטיקים כבר מתחילים לחזור קצת על עצמם והעלילה פחות מעניינת. אבל יש כמה קטעים טובים.
סקייפול- מעולה. אחד הבונדים הכי טובים בסדרה אם לא הטוב ביותר. http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2419265

Murdock18

New member
סקייפול (2012).

סרט בסדר, לא מדהים כמו שכולם עושים ממנו. מלא קריצות למעריצי/צופי סדרת הסרטים המקורית, שכנראה יהנו ממנו הרבה יותר. בפן הטכני הסרט מצוין: הצילומים נהדרים, הבימוי, המשחק... הכל.

בשורה התחתונה, קזינו רויאל הוא עדיין הבונד הטוב ביותר מבחינתי.

לדעתי, 'קזינו' ו'סקייפול' שווים מבחינתי

עדיין לא החלטתי מי מביניהם הוא הבונד הכי טוב. צפייה נוספת ב'קזינו' אולי תתן לי להחליט.

Alex Burgess

New member
לופר / Looper

ציפיתי לאיזה מד"ב סתמי ועלילה מחוררת, אך הופתעתי לטובה וגיליתי שזהו סרט טוב שיש בו הרבה מעבר לאקשן מצוין.

http://www.youtube.com/watch?v=2iQuhsmtfHw

7/10

ראיתי אותו אתמול ולא יצא לי לקרוא ניתוחים עליו, אבל אולי מישהו כאן יכול לעזור עם קטע שלא הבנתי:

בפעם הראשונה כשברוס וויליס מופיע, JGL מהסס ומפשל, "הרעים" באים אחריו והוא נופל מהחלון. פתאום מראים "תסריט אחר" שבו הוא יודע שזה הלופ שלו, הוא יורה בו וחי את 30 השנים הבאות עד שהוא מגלה מה גורלו וכו' וכו'. הבעיה שהיתה לי... למה בכלל היה לו ניסיון שני ואיך הוא ידע שזה יהיה הלופ שלו?

TDKR

New member

כשג'וזף נופל מהחלון, מתחילים להראות את קו הזמן של ברוס וויליס בצעירותו. בקו הזמן של וויליס הוא כן מצליח להרוג את הלופ שלו, מה שמוביל לשרשרת האירועים שאנחנו רואים בסרט. הוא יודע שמדובר בלופ שלו בגלל כמות מטילי הזהב שיש בגב שלו, הוא לא ידע מראש שמדובר בו.

Alex Burgess

New member

למה יש קו זמן אחר בכלל בו קורה משהו שונה?

מה שנראה לי הגיוני מבחינת איך שהסרט בנוי זה שכל מה שאנחנו מתחילת הסרט ועד הרגע שבו JGL חוטף מטיל זהב בראש קורה במציאות בה וויליס חזר בזמן בכוונה כדי להרוג את הילד. ואחרי ש-JGL נופל מהחלון מראים לנו את ההקדמה, מציאות בה הוא הורג את הלופ ואז מתבגר וקורים דברים שגורמים לו לחזור בזמן בכוונה תחילה.

זה אומר שהלופ שהוא הורג לא חזר בזמן עם אותה הכוונה. למה?

GK_FF

New member
לא הבנתי את הודעתך.........

צריך להיות קו זמן אחר כי אחרת איך תסביר למה JGL ווויליס כה שונים אחד מהשני. ברור לך שJGL לא הולך לחוות את אותם חיים שחווה וויליס.

את התיאוריה שלך פשוט לא הבנתי. תסביר שוב...

TDKR

New member
גם אני לא...

עוד לפני כן מראים לנו שאפשר לשנות את העתיד, כלומר זה לא מסוג הסרטים שבהם העתיד קבוע מראש. כשאתה "שולח" מישהו אחורה בזמן, יש לזה השלכות כאלו ואחרות על העתיד.

תחשוב למשל על סת' גם כן. יש סת' שחי את ה-30 שנה האלו, אבל סת' בקו הזמן הראשי של הסרט לא יחיה אותם. טוב, לפחות לא אותו דבר.

לגבי הלופ שהוא כן מצליח להרוג, אנחנו לא יכולים לדעת מה קרה שם. אבל אנחנו מבינים שכן קרו דברים קצת אחרת, משום שלמשל עדיין היה עיכוב בחזרה של ברוס וויליס בזמן. זו פעם ראשונה שג'וזף נתקל בעיכוב והוא מתקיים גם כשהוא כן מחסל את הלופ שלו.

(מקווה שההסבר לא יצא מסורבל מדי)

GK_FF

New member
.......

באמת היה עיקוב גם בזמן המקורי, שכחתי מזה! מעניין!

למעלה