סרטי ההוביט עדכונים

• פותח הנושא azdu
  • פורסם בתאריך

azdu

New member
סרטי ההוביט עדכונים

כפי שהוזכר כאן בעבר, לאחר חודשים ארוכים של שמועות וציפיות יצאה לדרך העבודה על 2 סרטי ההוביט. לאחרונה גם הוסכם, אם כי טרם נחתם חוזה, כי הבימאי המקסיקני גיירמו דל-טורו יהיה במאי הסרטים. כמה התפתחויות מעניינות מאז: א. שביתת התסריטאים הסתיימה, מה שאומר שהעניינים אמורים להתקדם בקצב מהיר יותר. גיירמו דל-טורו לא התייחס לעניין כתיבת התסריט (אבל רמז בבלוג שלו שלמרות ששום דבר לא רשמי, יש לו הרבה רעיונות להוביט...), ולא תהיה החלטה בעניין זה עד שהבימאי לא יוחתם 'רישמית', אבל נראה כי פיטר ג'קסון יהיה מעורב גם בהיבט זה של הסרטים, אך לא בוודאות ככותב התסריט יחד עם אישתו פראן וולש ושותפתם פליפה בוינס, השלישה שכתבה את הטרילוגיה.לדעתי זו בעיה, שכן יש חשיבות להמשכיות (שכן קהל הצופים מגיע לסרטים עם איזשהו מושג ויזואלי לגבי הארץ התיכונה) ולאור העובדה שבניגוד לדל-טורו פראן וולש ידועה כמבינה לא-קטנה בענייני טולקין (שמות, שפה והיסטוריה) וחבל שלא תהא מעורבת ישירות בכתיבת התסריט. ב. לעניין הסרט השני - ההנחה היא שלא מדובר בסיפור ההוביט שיתפרש על 2 סרטים, אלא סרט אחד עפ"י ספר ההוביט וסרט שני המהווה גשר בין ההוביט לאחוות-הטבעת ויעסוק במועצה הלבנה, בקרב בדול-גולדור, עלילות ארגורן הצעיר, יחסי בילבו-פרודו ומסעותיו של גולום. אלוהים יודע למה החליטו לעשות את זה כך ולא ליצור סרט הוביט משודרג, אין לזה שום היתכנות כלכלית, פשוט לא ברור... ג. דאגה 1 - עיזבון טולקין וחברת הארפר-קולינס הגישו תביעה בסך עשרות-מיליונים נגד אולפני ניו-ליין (שאמורים להפיק את הסרט ולהפיצו בארה"ב) בגין, מה שלטענתם מוגדר כ-'הפרת החוזה' עם העיזבון. לא ברור עד כמה הדבר ישפיע על הפקת ההוביט, אך נראה כי תהיה השפעה בטווח הקצר. אם מצרפים לזה את תביעת המיליונים שהגיש נגד ניו-ליין המפיק הגרמני סול זנץ ותביעת השחקנים הניו-זילנדים, מדובר בתסבוכת משפטית לא קטנה. ניו ליין אמורים להגיש את תגובתם לתביעה בשבועיים הקרובים ולפי התגובה ניתן יהיה להעריך עד כמה התביעה הזו מסוכנת... ד. דאגה 2 - שלשום הכריזו אולפני האחים וורנר על חיסולם של אולפני ניו-ליין כחברה עצמאית ועל 'שאיבתם' אל תוך חברת האם שלהם - וורנר ברדרס, כיחידה עצמאית. כמו-כן הוכרז רשמית על הפסקת העסקתם של מנכ"לי ניו ליין - רוברט שאיי (אבי אבות הסכסוך עם פיטר ג'קסון...) ומייקל לין. בהודעה שהועברה לעובדי ניו-ליין בוידאו-קונפרנס הודיע אחד מסמנכ"לי האחים-וורנר, כי חרף הפיטורין הצפויים, החברה תשדל לצמצמם וכי הדבר לא יפגע בהפקת סרטי ההוביט. באותה נשימה כבר נרמז, כי במקום להוציא את הסרטים בחג המולד של 09' ו-10', היציאה לאקרנים צפויה להיעשות בחג המולד של 2010 ו-2011. נראה לאן הדבר יתפתח, אם שאיי ולין יחליטו להילחם,צפוי עיכוב משמעותי עוד יותר... ה. וחדשה טובה לסיום - האוורד שור, המלחין של פסקול הטרילוגייה יהיה גם המלחין של ההוביט. בריאיון שנתן באינטרנט הודה שור, כי הוא עובד על סקיצות ראשוניות וכי הוא מאוד מתרגש לחזור אל הצלילים של הארץ התיכונה. זו בהחלט חדשה משמחת, שכן פסקול הטרילוגיה היה אלמנט מאוד חשוב ומוצלח בה ומבחינה זו מדובר בהמשכיות מבורכת... כשיהיו עדכונים, אעדכן

Y. Welis

New member
ארוכה הדרך להר הבודד...

ושוב תודה על צרורות הידיעות! מטריד לשמוע שההקפדה על העולם הייחודי שהוצג בטרילוגיה המקורית לא תהיה כאן. אמנם הכל עדיין לא סופי, אבל זה מטריד. יהיה צריך לשחזר אגב תפאורות שלמות, וזו של ה'פלך' בניו זילנד כבר בקושי קיימת. עדיין לא מבשר טובות. גם התאריך הצפוי המאוחר. התביעה של ה'טולקין אסטייט' קנטרנית כרגיל אצלם (הם ניסו בזמנו לאסור שימוש בטנגוואר ברשת) - הזכויות נמכרו בזמנו לזאנץ ואין להם מה לומר באמת. כריסט' יכול לשנוא את הסרטים, אבל בזכותם הוא זכה למכירות מוגברות של הספרים: בעיה של אופי יותר מאשר סיבה אמיתית (והדוגמא לנישול מהירושה של הנכד שלקח חלק בסרט השלישי). מצער גם לשמוע על סופה של 'ניו ליין' - אחת מחברות ההפקה העצמאיות היותר טובות שהיו בהוליווד (הרבה סרטי אימה). יש לקוות שלבמאי החדש תהיה זכות עריכה סופית לסרט שלו. באשר לשני סרטים - אני חושב שזה הכרחי אם רוצים לכסות את שני הסיפורים. אי אפשר לעשות סרט עם שני 'קליימקסים' בזה אחר זה. סרט על ה'הוביט' חייב להסתיים בקרב חמשת הצבאות. באשר לסרט השני, שעליו יש בקושי כמה עמודים מנספח ב' של שרה"ט (וקצת מה'בלתי גמורים' על סארומאן) - הוא ידרוש תסריט באמת מוצלח, אבל יש הרבה סיבות לחשש שהיצירתיות שהופגנה בסרט ה-3 תחזור כאן, ולא לטובה.

Y. Welis

New member
יצירתיות כמו החזרה של סאם לאחור, אחרי הריב

עם פרודו וגולום, או הפיכת דנתור למגוחך ופאראמיר לדמות לא רוחנית במיוחד. השמטת הפרק על החזרה לפלך ועוד.

wolfyy

New member
לשון עדינה!

אני חושבת שבסרט הם ממש הרסו אותו
באופן כללי אני מאד(!) אוהבת את הסרטים ואני חושבת שביחס לכמה שהספר הזה מדהים, העבודה והעיבוד שהם עשו ראויה לכל שבח - אבל הקטע הזה פשוט לא ברור לי. לא מוצאת שום סיבה טובה לשינויים בפאראמיר ובפרק "The forbidden pool"...
או, ואני חדשה...

למעלה