סרטי ההוביט - עדכון

• פותח הנושא azdu
  • פורסם בתאריך

azdu

New member
סרטי ההוביט - עדכון

לאחר הרבה שמועות וניחושים, וכן לאור העיכוב בשל שביתת התסריטאים בהוליווד, הוחלט על במאי ל-2 סרטי ההוביט. אתמול הוחתם הבמאי הספרדי גיירמו דל-טורו (המבוך של פאן, הלבוי...) כבימאי 2 סרטי ההוביט, כך לפי מקור פנימי באולפני ניו-ליין, המפיקים (יחד עם אולפני MGM) של 2 סרטי ההוביט. אין עוד הודעה רשמית, אך העסק נראה גמור!! הסרטים נמצאים כבר בפרה-פרודקשן והצילומים מתוכננים לסוף 08'-תחילת 09'. הסרט הראשון ייצא בחג המולד 2010 והשני בחג המולד 2011. ההחץמה של דל-טור, מבטיחה הוביט פחות ילדותי ויותר 'אפל', אבל גם יותר קרוב לנוסח הספר (דל טורו נחשב דווקן (purist) של תסריטים מעובדים, ולדעתי זה יתרון). כמה עובדות מעניינות: 1. דל טורו גבר על מועמדים מדאיגים סאם ריימי (ספיידרמן 1,2 ו-3) ועל אלפונסו קוארון (הארי פוטר 3). אגב, הייתה שמועה עיקשת ברשת שגרסה, כי מי שתביים את הסרטים תהיה דווקא, פראן וולש, אישתו של פיטר ג'קסון - אך זה לא קרה (ולדעתי חבל - היא ידועת כמבינה אמיתית בנושא (וכאישה נחמדה מאוד)....). 2. בריאיון שנתן לפני 3 שבועות הודה דל-טורו, כי הוא מאוד רצה לביים את הסרט, אך גם הודה, כי בקושי הצליח לסיים את קריאת הספר. לי זה נראה, כהכנה וכהרגעה של מעריצי פיטר ג'קסון (שהם הרוב, כרגע) וכאילו לומר "אל תדאגו, פיטר ג'קסון הוא אמנם רק המפיק-בפועל, אך תהיה לו השפעה עצומה על מה שיתרחש בסרט... 3. עדיין אין תשובה על 3 שאלות חשובות: א. מה יהא מבנה הסרטים - סרט הוביט ב-2 חלקים (כרגע, בסבירות נמוכה) או סרט הוביט וסרט מקשר בין ההוביט לבין שר הטבעות (זו ההצהרה הרישמית, אבל לדעתי, היא חסרת היגיון כלכלי - אני כן רואה אנשים באים לראות את החלק השני של ההוביט ופחות רואה אותה נוהרים לראות מה היה בין ההוביט לבין בסרט 'אחוות הטבעת', שבעת יציאת הסרט (דצמבר 2011) תהא בת 11 שנים...כמו-כן, מה כבר אפשר לעשות מעלילות ארגורן הצעיר ויחסי פרודו-בילבו.....זה מה שמתכננים לסרט השני) 4. בעוד חודשיים מסתיימים החוזים של 2 מנכ"לי ניו יין סינימה, מייק לין ובוב שאיי, יש שמועה כי אלה לא יחודשו ובכך תגמול להם חברת האם של האולפנים 'האחים וורנר', על הניהול הלא מוצלח מאז טרילוגיית שר הטבעות והעיכוב בהפקת ההוביט, בשל הסכסוך עם פיטר ג'קסון. אם יהיו דברים חדשים, אעדכן.

azdu

New member
2 תיקונים

גיירמו דל טורו, הוא כמובן מקסיקני ולא ספרדי. 2 השאלות הנוספות ששכחתי: ב. מי יכתוב את התסריטים - לא יימסר כל פרט בעניין עד סיום שביתת התסריטאים. יש לקוות כי ג'קסון-וולש-בוינס, כותבי התסריטים לטרילוגייה יחברו גם הפעם. ג. מי מהשחקנים המקוריים ישוב לתפקידו הקודם - סיר איאן מקקלן (גנדלף) ואנדי סירקיס (גולום9, כנאה בפנים. מי שהביעו נכונות להשתתף, אם יוצע להם - איאן לי (סארומן), קייט בלנשט (גאלאדרייל), שון בין (בורומיר) אלייז'ה ווד, יגו מורטנסן ואורלנדו בלום. מי שאמורים להשתתף אך לא הודיעו כלום עד עכשיו - הוגו ויבינג (אלרונד) וליב טיילר (ארוון). מי שהודיעו שלא ישתתפו שוב - ג'ון רייס-דייויס (גימלי) ואיאן הולם (בילבו....מעניין שחקן חדש בתפקיד הראשי). 'שחקנים' נוספים חשובים שטרם הודיעו אם ישתתפו - אולפני האפקטים המיוחדים ווטה שעשו את הטרילוגייה( סביר להניח שכן, בהתחשב בעובדה שג'קסון הוא אחד הבעלים שלהם) ובעיקר -הווארד שור, מלחין פס-הקול של הטרילוגייה....

Pink Floyd 117

New member
תודה רבה על העידכונים!

רק דבר קטן, את סארומן משחק כריסטופר לי ולא איאן לי... ושוב תודה!

Dark Muse

New member
תודה

בחירת במאי מעולה, המבוך של פאן היה סרט מדהים. אני שמח גם לשמוע שההוביט יהיה קצת אפלולי, הסיפור אומנם מסופר בצורה משעשעת, אבל היא מסופרת בלשון עבר. החוויות שחווה בילבו בהחלט היו מפחידות להוביט שזה עתה יצא למסע.

Lyla Bellamy

New member
רגע ..

אז עושים את הסרט לפי הספר או שגם איכשהו מחברים אותו לשר הטבעות ? יהיה יותר מגניב אם יראו קטעים מהעבר של הדמויות כמו ארגורן ... וגם זה ימשוך יותר קהל , שר הטבעות יותר מעניין מההוביט. ובקשר לתסריטאות , לפיטר ג'קסון או לאשתו אין שום כוונה להשתתף ?

Y. Welis

New member
תודה על הידיעות!

לדעתי מצער שג'קסון עצמו לא יביים. לא ראיתי את 'המבוך של פאן' (למרות שאני די מעריך במאים דרום אמריקאים חדשים), ודי סביר שהסרטים יחרגו מהטרילוגיה בסיגנון ובהשקעה - למשל תחום השפות מן הסתם יהיה פחות חשוב לבמאי הזה ועוד דברים. יש הרבה פוטנציאל בסיפור, אבל צריך באמת אהדה גדולה לספרים ו*רצון* לעשות מהם משהו שיראה כמו מה שהבמאי ראה בדמיונו בעת הקריאה. אם הבמאי החדש לא אוהד את המקור או שמעולם לא ניסה לנסח לעצמו איך הוא היה רוצה לראות את הספרים מתממשים, אז התוצאה תהיה הרבה פחות אפקטיבית (גם אם תהיה נאמנה יותר למקור). מצער ששאיאן הולם לא יחזור לתפקיד המקורי. יש לקוות שהתחליף שלו יהיה ברמה דומה. אבל למרות כל זה, אני חייב לומר שגם ב-2000 ו-2001 הייתי פסימיסטי לא פחות לגבי הסרטים של ג'קסון, כך שבאמת אי אפשר לומר שום דבר כרגע. ההפתעה בדצ' 2001 היתה בלתי רגילה, ויש לקוות שהיא תחזור.

למעלה