סרטי בורקס+סקר

Paronet

New member
סרטי בורקס+סקר

כתבו לי בבקשה את כל סירטי הבורקס שאתם מכירים ומי השחקנים הראשיים בהם ולסקר... מי לדעתכם ה"אבא" של סרט הבורקס? זה יעזור מאוד [לעבודה לבי"ס] תודה :]

eliranri

New member
היי נופר ברוכים הבאים לפורום

אז ככה... קודם כל תרשמי את כל סרטי הבורקס שהגעת אליהם ואני כבר אשלים את החסר. דבר שני את מתכוונת השחקן או הבמאי "האבא" של סרטי הבורקס? ועוד משהו, רשמתי מאמר בפורום על בועז דוידזון - האיש שהמציא את מונח סרטי הבורקס. הוא יכול מאוד לעזור לך. אם יש לך עוד שאלות תרשמי אותן. שמתם לב שהרבה לאחרונה מדברים על סרטי הבורקס? וואי זה נושא שאני ממש אוהב לדבר עליו

Paronet

New member
:]

כששאלתי מי לדעתכם ה"אבא" של סרטי הבורקס התכוונתי לשחקן, אם זה לא היה מובן. אני אכתוב כאן סרטים שזאב רווח מופיע בהם ואם תוכלו, תגידו לי בבקשה אם הם נחשבים לסרטי בורקס או לא ואיזה עוד סרטי בורקס נעשו. תודה :] צ'ארלי וחצי חגיגה בסנוקר גונב מגנב פטור [?] המובטל בטיטו פעמיים בוסקילה

Tomer 123

New member
שאלה בעייתית....

אפשר להגיד שהאבא של סרטי הבורקס הוא במידה רבה מנחם גולן, שעשה בשנות ה 60 סרטים כמו "פורטונה" ו"עליזה מזרחי", שהיו סרטים שעסקו בבעייה העדתית. מצד שני, מי שעשה את הסרט הראשון בארץ שעסק בקונפליקט העדתי היה דווקא אפרים קישון עם "סאלח שבתי". ככה שאין ממש "אבא" לסרטי הבורקס, אבל יש הרבה דודים טובים.....

eliranri

New member
אפשר גם לומר שבועז דוידזון הוא האבא

אחרי הכל הוא זה שהמציא את המונח "סרטי הבורקס"

Deosette

New member
טעות

מי שהמציא את המונח עצמו היה יהודה (ג'אד) נאמן. והאבא שלך סרטי הבורקס באופן רשמי הוא סאלח שבתי כי הוא התחיל את המגמה. פשוט בועז דוידזון עשה את רוב סרטי הבורקס המפורסמים. יש מאמרים מאוד מעניינים על זה בספרה של אלה שוחט.

למעלה