סרטים

סרטים../images/Emo104.gif

במסעות בפולין נוסעים הרבה (ולפעמים גם יותר מדי) ואין מה לעשות אז יש את אלה שישנים ויש את אלה שרואים ת'סרטים שהמדירכ/ה שמים בטלוויזיה של האוטובוס. אני הייתי מאלה שרואים ת'סרטים ולאחרונה עלו לי 2 סרטים בראש ואני פשוט משתגע אני לא זוכר מה השמות שלהם אז אני אנסה לתאר לכם כמה סצנות שאני זוכר בתקווה שאנשים פה יזהו את הסרטים ויגידו לי מה השמות שלהם: הסרט הראשון: לדעתי זה הקטע הכי מזעזע בסרט והוא מתרחש שהיה מרד באחד מהמחנות ואנשים ניסו לטפס על הגדרות ולברוח, בסוף הנאצים תפסו 13 מהם, כינסו את כל היהודים במסדר והראו מה קורה למי שמנסה לברוח, לא רק שאלה שניסו לברוח נרצחו אלא שהנאצים גם אמרו להם לבחור עוד 13 יהודים שימותו איתם (כל אחד בוחר אחד נוסף) וההוראה היא שמי שעוצם עיניים/מזיז ת'ראש/עושה משו חוץ מלהסתכל על איך רוצחים אותם יירצח גם הוא. הסרט השני: איזה יום לקחו מלא יהודים מאיזו עיר, שמו אותם על רכבות ושלחו אותם לאחד המחנות, לפני שרצחו את כולם שאלו מי בעל מקצוע ואיזה אחד אמר להם שהוא צורף ויודע לעשות כל מיני עבודות צורפות למיניהן ואפילו הראה לנאצים את עבודות הצורפות שהיו תלויות על הצד הפנימי של המעיל שלו. איך שבאו לקחת אותו הוא אמר שגם אחיו צורף והוא לא יכול לעבוד אם הוא לא עוזר לו (ככה הוא הציל את אחיו). בהמשך אחד הנאצים ביקש שיעשה לו על המקל של השוט איזה עיטור עם האותיות של השם שלו, מיד שהוא סיים הוא רצה לבדוק את השוט אז הוא הכה את אחיו. יותר מאוחר הם גילו שהעשן שהם רואים זו ה"לוויה" של ההורים שלהם והחליט לפתוח במרד, הוא אסף אנשים שהיה להם מספיק אומץ לזה ובעזרת האמון שהנאצים נתנו בו הוא ביקש מתכות, משייפת והכין סכינים לו ולאלה שרצו לברוח משם בסוף אחד הנאצים קלט שמשו מתבשל, ברגע הבריחה אנשים עדיין נשארו לעמוד במסדר אפילו שכולם ברחו והיה שם כאוס. (נראה לי שהסרט הזה מתרחש בטרבלינקה) יכוליות שאני מתבלבל ואלה שני קטעים מאותו סרט או שאני מערבב יותר מסרט אחד אז
רבה לכל מי שיעזור (או לפחות ינסה
)

מדריך1

New member
סרטים

אלה הם 2 סצינות הלקוחות מאותו סרט- הבריחה מסוביבור. סיפור המרד שארע במחנה ההשמדה בסוביבור. היות ובדרך כלל לא מגיעים לשם, מקרינים את הסרט הזה, לפני טריבלינקה או אחרי, כי רב הדמיון ביניהם.

סרט מדהים..

נראה לי שראיתי אותו בערך 5 פעמים אחרי פולין ועוד פעם אחת בפולין וכל פעם מחדש הוא מעורר בי צמרמורת... סרט מומלץ ביותר, בטוח יהיה אותו באחד הערוצים לקרראת יום השואה...

N B I

New member
זה הבריחה מסוביבור

סרט מדהים פשוט מדהים למרות שהוא לא כל כך קוב למציאות, קשה לי להאמין שממשלוח אחד הוציאו כל כך הרבה עובדי כפייה ועוד שבשאר מחנות מבצע ריינהרד הוחזקו אסירים בודדים בלבד.

מדריך1

New member
טעות

המשלוחים למחנות ההשמדה היו 7000-10000 בני אדם בכל משלוח. הסלקציה היתה לעבות את אנשי הזונדרקומדו היהודים שהיו במחנות. בסוביבור ובטריבלינקה הם סבבו בין 600 ל700 בני אדם. בבלזץ לא היתה סלקציה, בני אדם הועברו ישירות להשמדה, כמות הזונדר קומנדו היתה רק כמה עשרות. בחלמנו כנל.

N B I

New member
גם בחלמנו?

לפי מה שמלמדים בשעורי היסטוריה (וככל שהתעסקתי יותר עם המסע אני מגלה כמה דברים לא מדויקים) ההשמדה בחלמנו הופסקה בגלל שהגרמנים נאלצו להיות במגע ישיר עם הגוויות. וגם כמובן שזה לא היה "יעיל" (שונאת שונאת שונאת את המונח הזה!) אבל לא היו רק זונדרקומנדו במחנות האלה, היו גם אנשים שהיו אחראיים על התחזוקה השותפת של המחנה, לא? (או שאני שוב מפספסת בגדול?)

ההשמדה בחלמנו הופסקה../images/Emo104.gif

בגלל 2 סיבות: 1. הנאצים אכן היו צריכים לבוא במגע ישיר עם הגופות ואז זה "לא יעיל" 2. לא הייתה מספיק "תפוקה" כלומר בזבזו הרבה משאבים וקיבלו מעט גופות

למעלה