סרטים איראניים

• פותח הנושא CJer
  • פורסם בתאריך

CJer

New member
סרטים איראניים

שלום, ביקשתי ממרצה שלי המלצה על 3 סרטים איראניים שיהיו בעלי מסרים חזקים ויעבירו את ההוויה והאווירה האיראנית בצורה טובה. התשובה שלו הייתה: - Perspolis (2007) - Under the Moonlight (2001) - Children of Heaven מה אתם אומרים, אם הייתם צריכים לבחור שלושה סרטי חובה איראניים, הייתם בוחרים ברשימה אחרת? ומדוע? תודה רבה.

niya

New member
קודם כל ברוך הבא../images/Emo24.gif

אלינו... נשמח אם גם תספר למה דווקא סרטים איראניים? מה מושך אותך בהם? ולענייננו: יש המון סרטים איראניים. אני ככל הנראה משוחדת, אבל עוד לא יצא לי לראות סרט איראני גרוע. מתוך הרשימה שהעלית לכאן, את ילדי גן העדן אני בוודאי הייתי שמה באחד המקומות הראשונים. סרט חובה ומומלץ (אצלי הוא יושב על המחשב דרך קבע... בשבוע שעבר צפיתי בו ובכיתי כמו ילדה קטנה, ומה-זה נהניתי!) פרספוליס הוא סרט לא פשוט, ואני לא בטוחה כמה הוא מעביר את ההוויה הפרסית. הוא מספר במבט של גוף ראשון על חוויתה של נ\ילדה שהופכת לנערה ולבסוף לאישה בוגרת על המהפיכה בה נפל השאה ועלה חומייני. חלק לא קטן מהסרט (שהוא אנימציה, אגב), מתרחש באירופה ולא באיראן. לא בטוחה שהייתי בוחרת דווקא בו. מעבר לכך יש כמה סרטים, שאני באופן אישי צופה בהם אחת לכמה זמן, לטעמי הם פשוט מעולים: צבע גן העדן (זה לא אותו סרט שציינו קודם, למרות השם המבלבל) - מספר על ילד עיוור הנדחה ע"י אביו והתלאות שהוא עובר הלוח - מספר על פליט אפגאני או איראני, שהיה מורה וכל רכושו שנותר לו עלי אדמות הוא הלוח שלו. הוא נודד ממקום למקום ומחפש במי להרביץ את תורתו... גאבה - סרט מדהים וצבעוני, המתאר סיפור אהבה דרך אריגת השטיחים המסורתיים באיראן ויש עוד סרט, משום מה אני לא זוכרת את שמו, המתאר סיפור אהבה בין נער איראני לפליטה המתחזה לגבר על מנת להשיג עבודה כמובן שיש עוד ועוד... נחכה לחברים נוספים להזכר בסרטים נוספים

למעלה