סרוטין

פולספגן

New member
קודם תדע את ההבדל בין אלכימיה לבין כימיה -

אח"כ תחזור אליי, כי במדע אתה לא מבין כלום.

רק בכדי שכולם יצחקו עליך, אכתוב גילוי נאות, שאני מרצה באוניברסיטה וגם עובדת בתעשיה, אומנם לא בתחום הספציפי הזה, אך כן בצורה עקיפה.

hal767

New member
אני יודע לרפא אנשים, את לא יודעת.

זה ההבדל. תוארים לא עושים עלי רושם.

אנשים בעלי תוארים מנופחים מנהלים את מערכת הבריאות. תוארייהם אינם עוזרים להם לשמור על בריאות הציבור ולרפא חולים. ה"מדע" המודרני מצטיין ביחסי ציבור מעולים בתקשורת, וזהו. האוכלוסיה בעולם המערבי ה"מתקדם" והשבע חולה במחלות איומות וסובלת מתת תזונה. תוארים אינם מספיקים כדי להביא בריאות. רבים מהחולים ניזקו או נפטרו בעזרתם של בעלי תוארים.

לעומתם, אנו המטפלים הצנועים שחיים בצניעות ומבצעים עבודת קודש קשה כן מצליחים לרפא את הסובלים מאי בריאות.

פולספגן

New member
אתה צנוע

Cahill

New member
אני אשמח לדעת מה רע בביצה שיש בה את כל מה

שאנו זקוקים לו?

hal767

New member
בביצה אין כל מה שאנו צריכים.

וזה גם לא משנה מה יש בה ומה אין בה. החשוב הוא האם היא זמינה למערכת העיכול שלנו, כלומר ניתנת לעיכול, ומה הם תוצרי העיכול ותגובתם בגוף. בנוסף מאד חשוב האם יש בה כדי לגרום נזק לגופנו.

בשורה התחתונה - תגובת הביצה בתום עיכולה היא מאד חומצתית, וזה חיסרון גדול, היא רוויה בכמויות ניכרות של כולסטרול, מרבית החלבון שבה נרקב (ומרעיל כתוצאה מכך) ואינו מתפרק אנזימטית, היא גורמת לעצירות, היא ממלאה את הגוף בחומצת שתן ורשימת החסרונות עוד ארוכה.
לדעתי, מכל המזונות מהחי הביצה היא הרע במיעוטו. אכילת ביצה רכה עדיפה על כל סוג אחר.

הכלל בתזונה נכונה הוא אכילת מזונות שמערכת העיכול יכולה לעכל, מזונות שאינם גורמים לנזקים ומזונות שאינם מכילים חומרים הרעילים לגוף. פירות וירקות אורגניים למשל הינם דוגמא טובה למזונות ראויים. מזונות מהחי אינם עומדים בקריטריונים האלה והם מהווים גורמים לתת תזונה ולמחלות.

Cahill

New member
טוב, ברור שאין את כל מה שאנו צריכים אבל יש

הרבה דברים שאנו כן צריכים.

במאמר מכלכליסט שהופנת אליו ע"י פולספגן רשום שאין בעיה גם לאכול כמות רבה של בייצים והכולסטרול לא צריך להפחיד.
לדעתי, לא צריכים להיות קיצוניים בשום דבר ואכילת ביצה אחת או שתים ביום תורמת רבות לבריאותינו.

כפי שנכתב לך, כל מזון נרקב בגוף אבל הגוף יודע להוציא את הפסולת המיותרת ממנו דרך הצואה.

באכילת ביצה רכה יש בעיה של סלמונלה ולכן ממליצים על ביצה קשה, כך שיש רק חימום ולא טיגון.

hal767

New member
לא כל מזון נרקב בגוף.

פירות, ירקות, אגוזים ושקדים ועוד מתעכלים הייטב ובקלות במערכת העיכול האנושית. הם אינם יוצרים כל רקב בה.
ומדוע?
כי הם נועדו למאכל אדם, ואם מערכת העיכול תקינה היא יכולה לפרקם בקלות באמצעות מיצי העיכול.

בוודאי שהגוף מנסה לסלק פסולת מיותרת החוצה. עד שהצליח לעשות זאת המעיים הארוכים של החיה הצמחונית המכונה "אדם" יספגו חלק גדול מהרעלים האלה למחזור הדם. באמצעותו יגיעו חומרי הרעל לתאי הגוף השונים ויזיקו להם.
פעילות ממושכת במשך חודשים ושנים של סילוק פסולת מהגוף על ידו, מתישה אותו וקשורה גם לאובדנם של אבות מזון חיוניים. בוודאי שהימצאות פסולת כזאת במערכת העיכול באופן קבוע או כמעט קבוע משבשת ומשנה את הפלורה בה וגורמת למחלות שונות במערכת העיכול. מחלות שהאדם המודרני סובל מהן במימדים של מגיפה. הכוונה לעצירות או שלשול, דלקות, כיבים, סרטן ועוד.

סלמונלה - חידק הסלמונלה מחוסל רק לאחר דקות ארוכות של הרתחה. ישנם הטוענים שדרושות 20 דקות כדי להבטיח את חיסולו.
מי בטבע ירתיח ביצה במשך 20 דקות?
אין בישול מזון בטבע. ואם הביצה אינה מתאימה למאכל אדם כשהיא אינה רתוחה, הרי זאת הוכחה שאינה מתאימה למאכל אדם.
ואגב, סלמונלה נמצאת גם בבשר.

ועוד חומר למחשבה - ביצה הינה מזון בעל ערך תזונתי גבוה. הבעתי דעתי בתגובה קודמת שאינה מתאימה למאכל אדם. אבל גם אם היא כן מתאימה, מה נשאר ממנה מבחינה תזונתית לאחר הרתחתה?
כמעט כלום. היא הופכת למזון משובש שמרבית מרכיביו נהרסו בגלל החום ואחרים השתבשו ושינו את מצבם הטבעי. בקיצור, נשארה מעין "מפלצת" תזונתית שאינה מתאימה להקרא "מזון".

פולספגן

New member
מצטערת שנכנסת ביניכם, אך השטויות צרמו לי -

"מה נשאר ממנה מבחינה תזונתית לאחר הרתחתה?
כמעט כלום. היא הופכת למזון משובש שמרבית מרכיביו נהרסו בגלל החום ואחרים השתבשו ושינו את מצבם הטבעי. בקיצור, נשארה מעין "מפלצת" תזונתית שאינה מתאימה להקרא "מזון". "
מממ... אכן חימום עושה דה-נטורציה לחלבונים, וחלבונים + אנזימים יוצאים כך מכלל פעולה. אך גם כשאתה אוכל גזר, החומצה בקיבה שלך תעשה דה-נטורציה לחלבונים ומה שיצליח לשרוד יפורק על ידי פרוטאזות במהירות מסחררת לחומצות אמינו. כך שבין אכילה צמחונית לבין חימום בשר אין הרבה הבדל במובן הזה.
הלאה, נכון שיון אשר קשור לחומצות אמיניות (בחלבון, אנזים) יעבור בקלות יותר ממברנות ויספג בקלות, אך יש לזכור שהקיבה חומצית ביותר מה שאומר שיוני המתכת החופשיים (אי-אורגניים) נמצאים בקומפלקס ממויים (קשורים למים) אשר מסיס במים, ולכן יכול להספג בגוף בקלות על ידי קשירה לחומצות אמיניות בקיבה/מעיים ובטח אם יש במעיים חלבונים נשאים של יוני מתכת. שוב - אכן, הספיגה תהיה פחותה, אבל בטח ובטח שלא מעטה או אפסית.

hal767

New member
גם אני מצטער שנכנסת בינינו בגל השטויות שכתבת

וחוסר ההבנה הבסיסי שלך בכל מה שקשור להזנת הגוף.

ראשית חימום מוזון הורס יסודות מזון שונים, כמו וויטמינים מסויימים ואנזימים שונים שאינם עומדים בטמפרטורה הגבוהה. רק עובדה זו מהווה פגיעה בשלמות המזון ובאיזון הטבעי הנכון והחיוני שקיים בין מרכיביו. גם מינרלים נפרדים כימית מהמזון השלם בהשפעת החימום, וככאלה הם לא יהיו זמינם לגוף.
וזאת עליך לדעת - אין מקריות בהימצאות יסודות מזון וחומרים שונים במזון טבעי. קיים קשר כימי בין היסודות האלה בתוך המזון והשפעה הדדית בכל הקשור לעיכולם והטמעתם בגוף. מרגע שנפגע האיזון המושלם הזה המזון הוא פחות מזון או בכלל לא מזון. כמה שהוא פחות מזון הוא יותר פסולת.

חוק המינימום.

http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=205165

Cahill

New member
אני מחממת את הביצה עד נק' הרתיחה עם מכסה

אח"כ מכבה את האש וממתינה לפחות חצי שעה, כך אני מרוויחה מכל העולמות כי יש לי חסכון בגז וגם הביצה מתקשה והחיידקי סלמונלה מחוסלים

באשר לשאלתך, אז לדעתי הקליפה אמורה להגן על מרכיבי התזונה בדיוק כפי שזה נעשה בטבע.

פולספגן

New member

הדבר שקול לאידוי מזון בסיר אדים או אם מבשלים במים, מן הסתם גם אוכלים את המים כמרק או רוטב עם הבשר

hal767

New member
צר לי לאכזב אותך

הקליפה אינה מונעת את הרס יסודות המזון הנובעים מהחום הגבוה.
בטבע הביצים נאכלות חיות, ללא בישול, שהרי אין בישול מזון בטבע. בעלי החיים שאוכלים ביצים כמזון טבעי שלהם אינם ניזוקים מכך.

http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=205100

Cahill

New member
הקישור שלך לא קשור לה ששאלתי על הקליפה

לא הבנתי למה הקליפה לא מגנה, כי הרי אין לאן "לברוח"?

hal767

New member
לא מדובר בבריחה

החימום הורס יסודות מזון מסויימים, כמו וויטמינים שונים שאינם עמידים לחום, ופותח קשרים כימיים בין יסודות המזון השונים.

Cahill

New member
תוכל בבקשה להסביר איך זה קורה?

מהם הויטמינים שלא עמידים בחום?
ובכלל, איזה ויטמינים יש בביצה?

עוד שאלה שאשמח למענה עליה, היא מה אתה חושב על התחליפים לביצה כגון Vegetarian egg replacer?

hal767

New member
תחליפי הביצה אינם מוכרים לי.

ויטמיני סי ובי למשל אינם עמידים לחום.
בניגוד למה שטענה איזו חוכמולוגית, גם חומצות אמיניות שונות אינן עמידות לחום, שומן משתנה בהשפעת החום, אנזימים נהרסים והמזון הטבעי מעבד את החיות שלו. חד וחלק - חימום משנה את האופי וההרכב התזונתי של מזון ותמיד הופך לדל יותר מבחינה תזונתית.
בישול במים פוגע יותר, אידוי (בישול באדים) פוגע פחות.

חיפוש בגוגל יתן לך הרכב תזונתי של ביצה. מבחינת ויטמינים - היא חסרה בויטמין סי ומכילה ויטמיני B, A,K,D,E.

יעל ND

New member
הייתי ממליצה לך להתחיל מאבחון

כלומר, לפנות לייעוץ מקצועי.
אז תברר את סיבת הבעיה, למה מצב רוחך ירוד ולמה אתה מתקשה להתגבר על הבעיה בכוחות עצמך. האם יש לזה סיבה אורגנית בכלל, לפעמים הסיבה היא פסיכולוגית-רגשית-נפשית נטו ואין חסכים תזונתיים שזקוקים להשלמה
ואם יש כאלה - אתה לא תוכל לאתר אותם לבד. שוב, אתה זקוק לאיש מקצוע

למעלה