סרוטונין

Palm tree

New member
סרוטונין

חיפשתי לי משהו שיגביר את כמות הסרוטונין במוח. היתה לי בעבר בעיה עם רמות נמוכות של סרוטונין. בעיה זו טופלה בעזרת "אפקסור". עברה כבר כמעט חצי שנה מאז שהפסקתי את הטיפול עם אפקסור, והמצב טוב ויציב, אך יש לי נטיה להיות קצת רגיש יותר משאר האנשים. כלומר שאירוע טוב יגרום לי לקרון מאושר ואירוע רע יגרום לי תחושת דיכדוך טיפה עמוקה מן הרגיל, אך לא בקנה מידה מדאיג. לאחרונה אני עובר תקופה מתוחה וחיפשתי לי משהו שיוכל לעזור לי. קראתי מספר מאמרים על העלאת רמות סרוטונין במוח והגעתי למספר פתרונות. לאכילה נכונה וספורט יש את ההשפעה הדרמטית, המהירה והטובה ביותר, אך אין לי הרבה זמן להקדיש לפעילות גופנית. עוד מוצר מבטיח אליו הגעתי היה תוספן האוכל 5HTP, אך הוא בלתי ניתן להשגה בארץ. אמרו לי גם שאפשר לקחת מוצר ששמו KAVA, אך לאחר מספר בירורים התברר לאכזבתי שמוצר זה הורד מן המדפים עקב חשד לגרימת בעיות כבד. היש עוד מוצרים שאינם מצריכים מרשם רופא, בין אם הם בקטגורית התרופות או תוספי מזון, היכולים לעזור לי בעניין?

לגבי סרוטונין

לפחות לגבי החלק התרופתי, התשובה נמצאת בגוף שאלתך - אפקסור. תוכל להתייעץ שוב עם הרופא ולחזור לקחת את האפקסור לתקופת זמן נוספת. זכור שלאפקסור, ולתרופות דומות לו, לוקח כשלושה שבועות עד שמתחילים לראות תוצאות. לגבי החלק של צמחי מרפא: St. John’s Wort (היפריקום) - בעל פעילות מתונה של נוגד דכאון ומשפר מצב רוח. לצערך, למיטב ידיעתי, אסור כרגע לשימוש בארץ. Schisandra - פירות הצמח בעלי אפקט נמוך (וגם שנוי במחלוקת) של שיפור מצב הרוח. המלצה אישית: תמצא זמן לקצת פעילות גופנית. זה בריא, זה משפר מצב-רוח וגם פתאום תווכח שיש לך יותר מרץ ואתה מספיק יותר במשך היום. בברכה ישראל

Palm tree

New member
מעדיף להימנע מלחזור לאפקסור

בגלל תופעות הלוואי המעצבנות (מעצבנות? איומות ונוראות!), בגלל המחיר הגבוה ובגלל אי היכולת שלי לשתות מעט אלכוהול פה ושם (למרות שזה פחות מפריע לי). יש איזה אתר או פורום שעוסק בדברים כאלו עליו תוכל להמליץ?

למעלה