סרוטונין

אבי 122

New member
סרוטונין

מה היא לדעתכם, הדרך הנכונה
להגדלת הסרוטונין הזמין במוח ?

תודה

וגם בננות

= שילוב של אורח חיים שמעודד ייצור ושימוש תקינים במוח
עם חומרי גלם איכותיים...
יש כמובן עוד מאכלים, אפילו קקאו (אבל בדרך כלל הצורך בסרוטונין קשור להרגעה ובגלל האיכות המחממת שלו הוא פחות מתאים לצורך)

האם ידוע לך על חוסר או שיש לך סיבה להניח שזה הצורך הספציפי? אולי הסימפטומים נובעים ממשהו אחר?

דווקא לא

אמנם מכיל טריפטופן (=פרהסרוטונין), אבל בגלל שיחסית עשיר בחלבון = מגוון חומצות אמינו
זה לא ילך לכיוון של סרוטונין מבחינה מטבולית.

וגם כמו שציינת, מאוד מאוד מזיק לבריאות

אבי 122

New member
כנרת

בוקר טוב

האם תוכלי להסביר. למה לדעתך, גבינת קוטז'
מזיקה מאוד לבריאות ?

תודה

מוצרי חלב

מכילים שפע של דברים שממש לא מומלץ להכניס לגוף:
בני המזל שבינינו סובלים מאלרגיה למוצרי חלב או בעיות עיכול (של הלקטוז = סוכר החלב) מספיק ברורות כדי להבין בקלות ויחסית במהירות שכדאי להפסיק, למרות שיש מי שלא מזהים את הקשר ופשוט ממשיכים לסבול. גם מי מבינינו שאינו אלרגי נחשף להשפעות בעייתיות מצד מוצרי החלב, ואפילו בעייתיות הרבה יותר
(ואני כמובן לא מדברת על חלב אם עבור תינוקות ופעוטות שלהם הוא מותאם)

מרכיבי החלב (הניגר, כמובן שבגבינה יחסי הכמויות משתנים) - לפי מועצת החלב (= גוף הממומן על ידי תעשיית החלב שכל תכליתו היא לשכנע אותנו לרכוש כמה שיותר מוצרים תוך מתן רושם מטעה שהוא משהו אחר)
88% מים - עם החלק הזה דווקא אין לי בעיה, אבל כמובן שלא צריך לקבל אותו דווקא עם כל השאר
4.8% סוכר - לקטוז (קשה לעיכול לחלק גדול מהאוכלוסיה)
3.5% שומן - טריגליצרידים, פוספולויפידים, סטרולים, חומצות שומן חופשיות, CLA, קארוטנואידים, ויטמינים מסיסים בשומן, ספינגוליפידים
3.2% חלבון - קזאינים, חלבוני מי הגבינה - Whey, פפטידים
0.7% מינרלים - סידן, זרחן, כלור, מגנזיום, אשלגן, גופרית ויסודות קורט

שומן מהחי = מכיל כולסטרול, שומן רווי
זרחן - סידן, לא נספג טוב בנוכחותו, ואף גורם לשחרור סידן מהעצמות (המופרש בשתן)

מועצת החלב לא מזכירה
אנטיביוטיקה
מוגלה (יש לה שם יפה = תאים סומטיים) - בגלל הדלקות בעטינים של הפרות. יש תקן, תשמח לדעת שמותר לשווק חלב עם לא יותר מ100,000 תאים כנ"ל למ"ל = 20 מיליון בכוס חלב
היא לא מזכירה שחלק מהחלבון הזה הוא הורמון גדילה - במינון גדול פי 4 ממה שזקוק לו תינוק אנושי (באופן שתואם לקצב הגידול של עגל - שגדל פי 4 יותר מהר), ואינו דרוש ממקור חיצוני בשלבי החיים הבאים. הורמון הגדילה מעודד התפתחות של סרטן ועוד ועוד
וחלבון מהחי באופן כללי גורם לנזק למע' העיכול ולמע' הדם בגלל החומציות שלו.

היה לי חשוב לענות. אני נאלצת לקצר כי אני צריכה ללכת (לכל הסופשבוע), אשמח להרחיב ולדייק יותר (יש עוד הרבה) אם תרצה לכשאחזור
מקווה שזה מתחיל לענות על השאלה.

ינוקא1

New member
לי תמיד קוטג'

"מעפעף" כאוכל בריא עבורי (בניגוד לכמעט כל שאר סוגי הגבינות).

0 אור 0

New member
אני לא מעפעפת אבל בדרך כלל קוטג' מאד אהוב

עלי,
בזמן האחרון קצת פחות,
אבל אני ככלל לא נגד מוצרי חלב, למי שאין לו רגישות כלשהי אליהם.
בנושא הזה אגב, השיטה של אכילה לסוג הגנטיקה (ההרחבה של אכילה לפי סוג הדם) מאד דיברה אלי.
ואכןיש קבוצה של אנשים להם החלב טוב, למרות שלקבוצות אחרות הוא רק מזיק.

ינוקא1

New member
לא בדקתי בהקשר

של סוג דם , למרות שאני מסכים עם שיטה זו שתזונה זה עניין אינדבידואלי.

ראיתי גם כי בתקופות שונות בחיים , עקב עונות השנה , או אפילו עקב תרגולים שונים - השתנה אצלי סוג האוכל המומלץ , כך שאינני בטוח שסוג דם זה הפקטור המשמעותי.

גם ראיתי לפעמים שיצאו המלצות אצל אנשים מסוימים על דברים שנחשבים "לא בריאים" בעליל.

ולמרות זה -
יש לי אמון מלא בכלים "תקשוריים" כמו עפעוף \ מטוטלת \ מבחן שריר וכדומה כאשר מדובר על אוכל.
זה הוכיח את עצמו יותר מפעם אחת.
כמובן רמת האמינות תלויה מאוד בנסיונו של הבודק עם אותו כלי התקשורי לאותו הצורך המסוים (למשל - בדיקה במטוטלת של המלצות תזונה).
וככל שמשתמשים בזה יותר זה נהיה מדויק יותר.

בהמשך גם זה פותח יכולות של תקשור מילולי \ תחושתי , למשל, שנותן מידע מפורט יותר.
רובינו נוכל ללמוד להשתמש במטוטלת תוך עשר דקות , ואני מאוד ממליץ לכולם לעשות זאת - לפחות בהקשר של תזונה.

אבי 122

New member
שינה

מה כדאי לאנשים מבוגרים לעשות
כדי לשפר את איכות השינה שלהם ?

תודה

0 אור 0

New member
כמה דברים

ראשית צריך לדאוג לסביבת השינה: לפעמים איכות השינה תשתפר פלאים מאמצעים פשוטים כמו התאמה של מזרון נוח, מזג אויר מתאים (שלא יהיה קר מדי או חם מדי), רעשי סביבה מטרידים, זיהום אויר גם הוא פוגע באיכות השינה - אני למשל לא מסוגלת לישון בחדר סגור לגמרי או בעיר עמוסת פיח ,מרגישה חנוקה מחוסר החמצן.
שנית, חשוב להשתדל ללכת לישון בשעה שאתה עייף אבל לא ממוטט - עייפות מצטברת לפעמים גורמת לשינה טרופה יותר.
פעילות גופנית ממריצה במשך היום, אבל מרגיעה לפני השינה.
לא לאכול כמה שעות לפני השינה (ואם רעבים אז משהו ממש קל לעיכול) - כשמערכת העיכול עמוסה, השינה לא טובה.
להרגע לפני השינה - אם ביוגה, או הרפיה, או מדיטציה או כל שיטה אחרת שתאפשר להפחית מעט מהלחצים של היום יום שמפריעים לשינה.
וכמובן אפשר לשפר את הבריאות ואת הרגיעה באמצעות טיפולי רפואה משלימה, ואז גם השינה תשתפר פלאים.

שינוי תזונתי.

לפעמים מדובר ברעלים שהצטברו בגוף, ומשפיעים פיזית ורגשית. לפעמים מדובר בחוסרים של ויטמינים או מינרלים, או בבעיות רפואיות שמשפיעות בדרך זו או אחרת, ומה שבטוח- מושפעות גם מחוסר השינה. תכנית לניקוי רעלים יכולה לעשות פלאים כבר בתוך זמן קצר מאוד, שווה לפנות למטפל שעוסק בנושא.

אבי 122

New member
רעלים

מה הם התסמינים שמעידים על הצטברות רעלים בגוף ?
האם קיימת דרך- לסילוק הרעלים- ללא ליווי מקצועי ?

תודה

0 אור 0

New member
רעלים וניקויים

אתה בודאי מבין שכמעט כל מי שחי בעולם המודרני צובר רעלים מעצם העולם שמסבבנו - עשן המכוניות, קרינת המכשור החשמלי והאלקטרוני , המערכות הסלולאריות, משדרי רדיו וטלויזיה, וכמובן גם הלחץ הנפשי הגדול בו אנו חיים הוא רעל,
בנוסף מי שאוכל אוכל לא אורגני (רובנו ) - מכניס לגופו רעלים של חומרי הדברה ודשנים כימיים,
מי שאוכל אוכל מתועש עוד מוסיף לזאת כל מיני חומרי טעם וריח, וחומרים שנראים כמו מזון אבל עברו שינויים שלא מאפשרים לגופנו לקלוט אותם (דוגמא מצויינת היא המרגרינה)
אז איך מנקים?
פשוט משתדלים להפסיק לצרוך את הרעלים ובכך לאפשר למנגנוני הגוף הטבעיים שמיועדים לכך להתחיל לטפל ברעלים שנצברו ולהפטר מהם.
כאשר יש צבירת רעלים גדולה מרגישים את זה על ידי תפקוד לא טוב של הגוף - דברים כגון עייפות, השמנה, כאבים לא ברורים, גידולי שומן, צלוליטיס, טעם לא טוב בפה, קשיי עיכול ...
הרבה מטפלים ממליצים פעם בשנה או כהתחלה לתהליך של מעבר לאורח חיים נכון לבצע פעולה של "ניקוי רעלים" שזה בעצם סוג של צום או אכילה חדגונית (אורז ומאש, מיצי ירקות ופירות, אבן סנה ועוד שיטות) שמאפשרת למנגנוני ההרחקה של הגוף להתאושש ולהתחיל לעשות את עבודתם.
ניתן לעשות ניקוי גם לבד ובתנאי שלא מדובר בצום מלא, אבל עדיף לעשות בהנחית מטפל כדי להיעזר בו ולהתייעץ בקשיים שנתקלים בהם בדרך.
הבעיה העיקרית היא להבחין בין הרגשה לא טובה בזמן הניקוי שנובעת ממשבר ניקוי, או מתגובה לרעלים שיוצאים מתאי השומן אל הדם ובדרך החוצה, לבין תחושה רעה שמעידה על דך שיש בעיה.
חשוב לזכור שאין לעשות ניקוי: נשים בהריון או מניקות, חולים או אנשים תשושים פיזית או נפשית

שינה היא מאוד מורכבת

ומושפעת למעשה מכל המערכות בגוף:
לכן טיפול בהפרעת שינה מתחיל בתשאול מקיף על כל היבטי השינה (קושי ומשך להרדמות, יקיצות בלילה, קושי להירדם חזרה, חלימה, משך השינה ושעת ההירדמות הקימה, אופי ההתעוררות בבוקר, חום/קור בלילה ועוד ועוד)
וגם על אורח החיים באופן כללי - כדי לזהות מהו חוסר האיזון שבבסיס הפרעת השינה.
האסטרטגיה הטיפולית - בהתאם למה שעולה אצלך ספציפית.
אסטרטגיה טיפולית כוללת היבטים שונים של הטיפול במגע/ מחטים/ ... וגם שינויים באורח חיים (למשל שינוי: בשעות הארוחות/ לא לאכול אוכל כבד בערב, תרגילי תנועה, סביבת השינה ועוד)

אם תפרט יותר לגבי הבעיה הספציפית - תתאפשר גם תשובה יותר ספציפית,
בכל מקרה מאוד ממליצה לקבל עזרה ממטפל (לפי בחירתך)

בהצלחה

ד"א הורמון השינה הוא מלאטונין (שאלתך המקורית היא לגבי סרוטונין)

אבי 122

New member
מלאטונין

איך ניתן לדעת שיש מחסור במלאטונין ?
איך ניתן להגדיל כמות המלאטונין בגוף ?

תודה

0 אור 0

New member
מה שמעניין הוא שלפחות חלק מהדרכים שכתבנו

כן להעלאת הסרוטונין תקפות גם להעלאת מלוטונין - בפרט הענין של שינה טובה ושל חשיפה לאור השמש.

למעלה