מוצרי חלב
מכילים שפע של דברים שממש לא מומלץ להכניס לגוף:
בני המזל שבינינו סובלים מאלרגיה למוצרי חלב או בעיות עיכול (של הלקטוז = סוכר החלב) מספיק ברורות כדי להבין בקלות ויחסית במהירות שכדאי להפסיק, למרות שיש מי שלא מזהים את הקשר ופשוט ממשיכים לסבול. גם מי מבינינו שאינו אלרגי נחשף להשפעות בעייתיות מצד מוצרי החלב, ואפילו בעייתיות הרבה יותר
(ואני כמובן לא מדברת על חלב אם עבור תינוקות ופעוטות שלהם הוא מותאם)
מרכיבי החלב (הניגר, כמובן שבגבינה יחסי הכמויות משתנים) - לפי מועצת החלב (= גוף הממומן על ידי תעשיית החלב שכל תכליתו היא לשכנע אותנו לרכוש כמה שיותר מוצרים תוך מתן רושם מטעה שהוא משהו אחר)
88% מים - עם החלק הזה דווקא אין לי בעיה, אבל כמובן שלא צריך לקבל אותו דווקא עם כל השאר
4.8% סוכר - לקטוז (קשה לעיכול לחלק גדול מהאוכלוסיה)
3.5% שומן - טריגליצרידים, פוספולויפידים, סטרולים, חומצות שומן חופשיות, CLA, קארוטנואידים, ויטמינים מסיסים בשומן, ספינגוליפידים
3.2% חלבון - קזאינים, חלבוני מי הגבינה - Whey, פפטידים
0.7% מינרלים - סידן, זרחן, כלור, מגנזיום, אשלגן, גופרית ויסודות קורט
שומן מהחי = מכיל כולסטרול, שומן רווי
זרחן - סידן, לא נספג טוב בנוכחותו, ואף גורם לשחרור סידן מהעצמות (המופרש בשתן)
מועצת החלב לא מזכירה
אנטיביוטיקה
מוגלה (יש לה שם יפה = תאים סומטיים) - בגלל הדלקות בעטינים של הפרות. יש תקן, תשמח לדעת שמותר לשווק חלב עם לא יותר מ100,000 תאים כנ"ל למ"ל = 20 מיליון בכוס חלב
היא לא מזכירה שחלק מהחלבון הזה הוא הורמון גדילה - במינון גדול פי 4 ממה שזקוק לו תינוק אנושי (באופן שתואם לקצב הגידול של עגל - שגדל פי 4 יותר מהר), ואינו דרוש ממקור חיצוני בשלבי החיים הבאים. הורמון הגדילה מעודד התפתחות של סרטן ועוד ועוד
וחלבון מהחי באופן כללי גורם לנזק למע' העיכול ולמע' הדם בגלל החומציות שלו.
היה לי חשוב לענות. אני נאלצת לקצר כי אני צריכה ללכת (לכל הסופשבוע), אשמח להרחיב ולדייק יותר (יש עוד הרבה) אם תרצה לכשאחזור
מקווה שזה מתחיל לענות על השאלה.